בית פורומים הצלמוניה

עזרה בחידוד תמונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/8/2014 22:00 לינק ישיר 
עזרה בחידוד תמונה

יש לי תמונה באיכות נמוכה ואני רוצה להדפיס אותה בגדול על קנבס.
יש אפשרות לחדד את התמונה ולהוסיף לה פיקסלים?

תודה מראש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/8/2014 22:36 לינק ישיר 

לא מה שידוע לי. נסי להגדיל ולשחק בכלי החידוד בפוטושופ, אבל אני די סקפטי.

אבל אם למישהו יש דרך יותר טובה גם אני אשמח לדעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2014 23:39 לינק ישיר 

יש אפשרות כזאת. אבל זה המון עבודה ולא יוצא מוצלח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 00:10 לינק ישיר 

http://helpx.adobe.com/il_he/photoshop/using/image-size-resolution.html

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 00:12 לינק ישיר 

לא פעם נשאלתי כיצד להכין תמונה להדפסה בצורה הטובה ביותר שפוטושופ מציעה, כאשר מדובר בתמונה קטנה יחסית והשואל רוצה להגדיל אותה לצורך הדפסה גדולה יותר. הנה כמה מילים על הנושא הזה. התמונות הדיגיטליות מורכבות מפיקסלים. אם תגדילו מאוד את התמונה תגיעו לבסוף לריבועים קטנים שהם בעצם הפיקסלים מהם מורכבת התמונה. מספר הפיקסלים קובע את הרזולוציה של התמונה. מספר הפיקסלים נקבע בפוטושופ ביחידות המכונות PPI. מקובל לקבוע את מספר ה PPI בהתאם לצורך בשימוש בתמונה: אם מדובר בתמונה שאותה אנו מתכוונים להעלות לרשת די ברזולוציה נמוכה של 72 PPI, אם המטרה היא להדפיס את התמונה מקובל להשתמש ב – 300 PPI. דבר ראשון יש לדעת מהו ה PPI הנוכחי של התמונה שאותה אנו רוצים לשים ברשת או להדפיס. כיצד בודקים זאת? יש לפחות שלוש שיטות בפוטושופ כדי לדעת מהו ה PPI של תמונה מסוימת. הדרך הפשוטה בה אני משתמש היא ללכת לתפריטים של פוטושופ, ללחוץ על IMAGE, בתפריט שנפתח ללחוץ על IMAGE SIZE, ואז נפתח תפריט שבו רואים מספרים שונים: למעלה אנו רואים את גודל הקובץ (כמה מקום הקובץ תופס בדיסק הקשיח), מתחת לזה את רוחב וגובה הקובץ בפיקסלים, מתחת את רוחב וגובה הקובץ ביחידות מידה, כלומר באיזה גודל תצא התמונה בהדפסה (כגון אינטשים או ס"מ) ומתחת את הרזולוציה ביחידות PPI, בד"כ (אבל לא חובה) מופיע שם 72 או 180 או 300, זוהי הרזולוציה של התמונה. עכשיו לחלק המעשי – כיצד משנים את גודל התמונה ואת הרזולוציה שלה. 1.9פתח את התמונה שאת הגודל והרזולוציה שלה רוצים לשנות, בעזרת פוטושופ. 2.9לך לתפריט IMAGE SIZE כמו שנאמר קודם, או לחץ במקלדת על צירוף המקשים CTRL ALT I וזה יפתח את תפריט ה IMAGE SIZE. 3.9נניח שאתה רוצה להדפיס את התמונה בגודל של 30 ס"מ אורך, ברזולוציה שמתאימה להדפסה 300 PPI, וזאת כאשר התמונה אצלך היא קטנה יותר ( נניח על פי הדוגמה שלנו - 900 על 600 פיקסלים והרזולוציה היא 180 (PPI. כלומר אנו רוצים להגדיל תמונה קטנה לצורך הדפסתה. לצורך ההגדלה יש צורך לבצע אינטרפולציה. טיפ: למרות מה שאמרו לכם כי נדרשת רזולוציה של 300 PPI להדפסה, אפשר להדפיס מצוין גם אם הרזולוציה היא 220 PPI ולא תבחינו בפלט בירידה באיכות. בכל אופן, אנו כאמור רוצים להגדיל את התמונה, ולקבוע רזולוציה של 300 PPI. אגב, אם רוצים דווקא להקטין את התמונה פועלים באותה דרך שלהלן אבל מכינים ערכים קטנים יותר לפי הצורך. בדוגמה כאן, אני מתייחס לאפשרות של הגדלת התמונה לצורך הדפסה. כיצד עושים זאת? 1.9בתפריט IMAGE SIZE יש לבטל את הסימון למטה היכן שרשום RESAMPLE IMAGE. 2.9בתיבה של הרזולוציה יש לרשום 300 (כאמור, בדוגמה שלנו, רשום עכשיו 180. אנו משנים זאת ל 300 PPI) 3.9החזר את הסימן בתיבה של RESAMPLE IMAGE. 4. בתיבות שמתייחסות לגודל הקובץ יש לרשום 30 ס"מ ברוחב ובאופן אוטומטי התוכנה תחשב את הרוחב.. למשל, בדוגמה שלנו, אם התמונה הייתה קודם 900 פיקסלים על 600 פיקסלים ברזולוציה של 180 PPI עכשיו היא תהפוך ל 30 ס"מ רוחב על 19.98 ס"מ אורך ברזולוציה של 300. PPI 5.9שנה בתיבה למטה את שיטת האינטרפולציה ל – BICUBIC SMOOTHER BEST FOR ENLARGEMENT 6.9לחץ OK. עכשיו התמונה מתאימה להדפסה בגודל 30 על 20 ס"מ – מה שרצינו. שים לב כי עכשיו התמונה תהיה גדולה וכבדה היא תהיה כ 24 מגהבייט, 3543 פיקסלים על 2360 פיקסלים. באותה שיטה אפשר להגדיל עוד את התמונה, או להקטין אותה, לפי הצרכים שלנו, יש רק לזכור לקבוע את שיטת האינטרפולציה בהתאם לצורך אם זו הגדלה או הקטנה. כמובן שהשימוש בלשון זכר היא לצורכי נוחות בלבד...

הגדלת תמונה בפוטושופ לצורך הדפסה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 00:40 לינק ישיר 

גינגי,

נשמע מעניין ואולי כדאי לנסות, או נחכה לשמוע מה בפי פווו.

עקרונית תמונה באיכות נמוכה מורכבת מכמות קטנה של פיקסלים, כלומר מעט מידע. יתכן ויש כלים שבהם אפשר על פי נתוני המידע הקיימים ליצור מידע חדש ולהוסיף אותו למידע הקיים, כלומר להוסיף פיקסלים המבוססים על הפיקסלים הקיימים. באופן אישי מעולם לא התנסיתי בכך וההשערה שלי שזה לעולם לא יהיה באיכות מאד טובה. אבל אני מקוה בשביל פוו שאני טועה וישנן טכנולוגיות שימושיות שיכולות לעזור (כמו בסרטים...).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 01:30 לינק ישיר 

שים לב שהטור נכתב ב2008!
מאז התקדמנו קצת בנושא עיבודי תמונה.

קראתי לאחרונה אשכול שלם עדכני בנושא זה, אך לא מצאתי אותו.

ישנם אתרי הדפסת תמונות המבטיחים הגדלה של ממש בטכנולוגיות מתקדמות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 14:19 לינק ישיר 

אני אסביר למה אני צריכה,
בעלי מחזיק מאוד מהרש"ר הירש ואני רוצה להדפיס תמונה שלו על קנבס לתלות בבית.
הבעיה שבחנויות שמוכרים תמונות של רבנים אין תמונה של הרש"ר הירש מודפסת בצורה איכותית.
ברשת יש תמונות שלו אבל באיכות נמוכה, אז חשבתי שאולי אוכל להעשיר את התמונה בפיקסלים ולשלוח קובץ טוב יותר להדפסה על קנבס.

אבל לפי מה שאני מבינה זה הרבה יותר מורכב ממה שחשבתי.. (וידעתי שזה יהיה מסובך )

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2014 14:30 לינק ישיר 

את ר' שמשון רפאל הירש על קנווס??
למה מה עשה לך?

תני לו זכוכית עם מסגרת מכובדת, כיאה לרבנים!!

ככה גם איכות התמונה לא תהיה בולטת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 14:47 לינק ישיר 

אני לא אוהבת תמונות עם זכוכית (מסגרת זה אחרי ההדפסה :)) כך שאני צריכה תמונה איכותית..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2014 14:54 לינק ישיר 

אהההההההההההה
אוקיי, דאגתי על המסגרת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 17:58 לינק ישיר 

פששש...

אז אני מתחיל להחזיק מבעלך..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2014 18:07 לינק ישיר 

עכשיו התפניתי לקרוא ביתר עיון את מה שגינגי הביא, נראה פשוט יחסית.
אני אנסה את זה הערב ואדווח על תוצאות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2014 18:57 לינק ישיר 

ראית את האתר תמונות הבא?
http://www.gedolimportraits.com/rav-samson-raphael-hirsch/

בקשר להגדלת תמונה,  ישנה עוד שיטה שכבר הצלחתי בה בעבר.

צלמי את התמונה שברשותך במצלמה טובה ועתירת פיקסלים.
ופשוט הדפיסי את התמונה שצילמת.

אולי לא ישפר את האיכות הנוכחית
אבל לפחות לא תאבדי כלום בהגדלה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2014 22:19 לינק ישיר 

דיווח מהשטח: בנתיים הסתבכתי בהורדה של פוטושופ אז זה יחכה עד שאקפוץ להורים ואשתמש במחשב שם..

הניויורקר, רעיון גאוני
אני אנסה ליישם אותו.

בקשר לאתר שהבאת, הגודל המירבי שהם מציעים קטן בעיני (18*24 כמדומתני כשאני רוצה לפחות 30*40).
תודה בכל מקרה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2014 22:38 לינק ישיר 

הגודל שם הוא באינטשים.
כל אינטש זה 2.5 ס"מ.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > מדע וטכנולוגיה > הצלמוניה > עזרה בחידוד תמונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר