| נשלח ב-30/6/2015 11:10 |
|
| |
מהות הצילום...
אולי הכותרת יומרנית במקצת אבל סתם יש לי שאלה שמסקרנת אותי בעניין הצילום..
אין עניין שהתמונה שמצלמים תיהיה מושלמת בלחיצת כפתור? כאילו כל העניין של העיבוד של התמונה לאחר הצילום (חיתוך, בהירות, רוויה וכ') לא מוריד מערך הצילום והצלם?
כי את זה כל אחד יכול לעשות אבל לתפוס תמונה מושלמת, זה רק צלמים!
מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 12:35 |
|
| |
מה את מחשיבה לעיבוד?
המצלמה גם מעבדת את התמונה, במחשב ישנן יותר אופציות ושליטה.
בזמן הצילום צריך לחשוב על הקומפוזיציה ועל החשיפה בעיקר.
גם בעידן הפילם השתמשו בחומרים שונים בזמן הפיתוח כדי להשיג תוצאות שונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2015 13:32 |
|
| |
טוב, מה זה חשיפה אני לא במיוחד יודעת
אבל כן, עזרת לי להבין מה ההבדל בין עיבוד לבין תמונה טובה...
ובכולופן על ידי חיתוך אפשר לשנות קומפוזיציה, תכלס' אז כן, זה סוג של עיבוד שעוזר לתמונה להיות טובה יותר אחרי הצילום...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2015 12:24 |
|
| |
אני מסכימה איתך. לא אוהבת לערוך תמונות אחרי הצילום, מקסימום טיפה קונטרס (חידוד צבעים). אם לא הצלחתי לצלם כמו שצריך בזמן הצילום, אז זה לא :) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2015 14:07 |
|
| |
|
| נשלח ב-1/7/2015 20:52 |
|
| |
במצלמה רגילה את מכוון את כל הדברים לפני צילום התמונה, כגון איזון לבן, רוויה, שחור לבן ועוד. כך שהמצלמה מצלמת את כל הנתונים ונותנת לך תמונה לפי הכיוונים שעשית. במצלמה מקצועית אתה יכול לצלם במצב raw כך שהמצלמה נותנת לך תמונה עם כל המידע ואז אתה מכוון במחשב את מה שחשוב לך. לדוגמא, צילמת שמחה משפחתית והקירות באולם לא יצאו לך בצבע האמיתי, אולי מידי כהה או בהיר או גוון אחר של אותו הצבע. אם צילמת במצב raw , כל מה שאתה צריך לעשות זה להזיז מחוון קטן ולסדר את האיזון הלבן. לא זייפת את התמונה, פשוט כיוונת את האיזון הלבן לאחר הצילום במקום לפניו. אותו הדבר עם פילטרים שונים, פעם היית צריך לשים פילטרים כגון להוריד בוהק (סינוור) מהתמונה לפני הצילום, היום אפשר גם אחרי
|
|
|
|
|