| נשלח ב-4/9/2016 00:50 |
|
| |
רגע לפני שקיעה
 צולם באייפון  לצערי התעייפתי מלצלם ולא הורדתי את המצלמה לחוף, כך שזה היה אמצעי הצילום היחיד בשטח.. (אבל יש תמונות נהדרות מראש הנקרה, אעלה בהקדם). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2016 01:11 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2016 17:56 |
|
| |
הספינה ברקע מעולה. זמני שקיעה, מהקשים לצילום. יש לי כמה, התקשיתי לערוך אותם. אולי אעלה בקרוב. ממתין לתמונות מראש הנקרה. הייתי שם שבוע שעבר ויצא לי שתי תמונות מהממות!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2016 18:12 |
|
| |
יפה!
כעת אני מצפה לראות את התמונות של שניכם מראש הנקרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2016 20:56 |
|
| |
וזה ההמשך...
ודרך אגב, הקטע עם המצלמה/אייפון רק מדגיש שזה לא המצלמה (בעיקר), אלא המצלמ/ת ...
תוקן על ידי אברהםהעברי ב- 06/09/2016 20:57:29
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2016 20:58 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2016 21:37 |
|
| |
אברהם, נראה שהתמונות בחשיפת יתר מה שהעלים את עוצמת צבעי השקיעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2016 00:21 |
|
| |
תמשיכו לדבר איתי טורקית... 
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2016 02:19 |
|
| |
למקרה שהודעתך לא נכתבה בציניות, חשיפת יתר היא כאשר התריס היה פתוח זמן רב מידי ביחס לכמות האור או/ו שהצמצם היה פתוח מידי או/ו הרגישות (iso) גבוהה מידי.
במצלמות מקצועיות אפשר לבצע מדידת אור ולהתאים את נתוני הצילום לתנאי התאורה, במצלמות פשוטות יותר זה מתבצע אוטומטית (וגם במקצעיות בדרך כלל משתמשים במדידה אוטומטית). באייפון לדוגמה אפשר ללחוץ על המסך על נקודה מסויימת ומדידת האור האוטומטית תתבצע ביחס לנקודה הזו. לדוגמה אם אתה בתוך חדר יחסית חשוך ומהחלון יש נוף בהיר, אם הצילום יתבצע ביחס לאור מבחוץ החדר יהיה חשוך בתמונה - חשיפת חסר, ואם מדידת האור תהיה ביחס לחדר הנוף יהיה בהיר מידי/שרוף - חשיפת יתר.
בחזרה לתמונתך, אם תשוה אותה לתמונה הפותחת את האשכול תראה שהחשיפה היתה גבוהה מידי ותמונתך בהירה מידי, מה שגרם לאיבוד הצבעים הדרמטיים של השקיעה.
מקוה שהובנתי :)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2016 16:35 |
|
| |
כדרלעמר, תודה על הסבלנות...
כתבתי מה שכתבתי ברוח לגמרי טובה. אני מאוד נהנה מהפורום הזה בכלל, ובהשקעתך בו בפרט. אני כמובן מכיר את המושג של חשיפת יתר, וזאת הודות למילון שלך שנעוץ בשמי הפורום- עליו עברתי מילה במילה...
באתי להביע בס"ה שאני הקטן משתמש עם מצלמות ביתיות קומפקטיות, או לחילופין במצלמה של LG G4 , ולא ממש יודע לעשות שימוש מעשי בפונקציות הללו. המקסימום שאני יכול לעשות זה לנסות לתפוס תמונה חביבה. לפעמים יוצא טוב ולפעמים פחות. אני כמובן לא מתיימר שיצאו לי תמונות מקצועיות.
שוב- בהזדמנות זו- תודה על הכל!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2016 17:48 |
|
| |
תודה אברהם.
כמו שציינתי גם במצלמות פשוטות המצלמה מודדת אור, בד"כ לפי אחוז מסויים משטח הפריים. גם במצלמות פשוטות לפעמים יש אפשרות של שליטה בזה, אני לא מכיר את המצלמה שלך כך שאיני יכול להכווין אותך.
בהצלחה ומחכים לעוד תמונות!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2016 08:08 |
|
| |
תמונה מקסימה, לא להאמין שזה צילום של אייפון.
ד"א סתם שאלה, באיזה חוף צולמה התמונה?
תוקן על ידי אלימלךצ ב- 02/10/2016 08:08:43
אלימלך צלמים - צלם אירועים חרדי חיפה והצפון
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2016 13:11 |
|
| |
|
|