בית פורומים קונצרטים של חזנות

לאל ברוך - בביצוע ילד הפלא הרשטיק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/12/2005 23:04 לינק ישיר 
לאל ברוך - בביצוע ילד הפלא הרשטיק

לפני כמה ימים רכשתי את הדיסק החדש של הרשטיק, לדיסק מצורף סינגל מביצוע של הרשטיק בתור ילד פלא.

אני חייבת לומר זה פשוט לא יאומן, איזה יופי של ביצוע, ועוד מדובר בילד, אין ולא שמעתי כזה ביצוע.

בעבר שמעתי שהיו כמה תקליטים שהרשטיק הוציא בתור ילד , למישהו יש מושג מה השם של התקליטים, והאם שייך עדיין לקנות אותם?

תודה מראש

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2005 23:50 לינק ישיר 

קבלתי מידיד בהולנד קבצי MP3 של הקטעים מהתקליט המדובר.
1.ולירושלים
2.רצה
3.ישמח משה
4.יחדשהו
5.לא-ל ברוך
6.אז בקול
7.אנא בכח
ואכן הקול הוא קול , אולם מאז נוספו לקול עומק ונשמה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/12/2005 00:06 לינק ישיר 

תודה על הפרטים

האם יש לקנות,
ואני חושבת שיש עוד תקליט שלו
בקשר למה שנוסף אח"כ אני לא התייחסתי, אני מאד נהניתי מהקטע הזה ספציפי, ומהקול הילדותי החזני משהו נפלא ביותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2005 08:32 לינק ישיר 

כמי ששמע והאזין לביצועי ילדי הפלא לאורך ההסטוריה,דעתי היא: לא היה ולא יהיה מישהו שהתקרב או יתקרב לרמתו של הילד חיים אליעזר הרשטיק, וזאת מבלי לפגוע ברבים ומצוינים אחרים,הוא בשבילי כמו משה קוסביצקי אצל המבוגרים:לא היה ולא יהיה, נכון:מילר בזמנו עם יכולת נפלאה, הלפגוט היום מדהים, וזה עדיין לא הקול האחד והיחיד בהסטוריה שלנו:משה קוסביצקי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2005 09:55 לינק ישיר 

כל הכבוד יוסף דוב, גם אני סבור כמוך, בתור ילד הוא היה המלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2005 14:32 לינק ישיר 

גם אני שמעתי קטע זה ומאד נהניתי.
ואם כבר מדברים על הרשטיק תאזינו לקטע אמר רבי אלעזר מתוך הדיסק החדש שלו למילה "שלווה בארמנותיך" ותראו איזו אומנות הוא הכניס שם.
משהו בלתי רגיל, מעניין היה לשמוע את הלפגוט עושה את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2005 18:34 לינק ישיר 

לbassy
האם שמת לב שהמלחין הוא הילד חיים אליעזר בעצמו?
אני מקוה שיום אחד נזכה לשמוע את כל היצירות שהוא מחביא במגרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2005 18:39 לינק ישיר 

למאיר עינים!
גם היום הוא המלך אך מכיון שאין נביא בעירו,זה בא לביטוי בעיקר בהופעותיו בחו"ל.ואגב גם ההופעה בנירוונה היתה מעולה ואם לא אתעצל אשתדל לדווח בפרטים בל"נ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2005 21:07 לינק ישיר 

לענתור הנכבד/ה
על פיסקה זו יורשה לי לחלוק במעט.... חיים אליעזר חזן נהדר ומיוחד, אבל מכאן ועד ל"הכתרות" , הייתי קצת זהיר.... כי הפיסקה של "אין נביא בעירו" אמורה לתפוס גם כלפי חזנים אחרים, למשל......הלפגוט, הוא גם בני-ברקי.....ובכל זאת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2005 21:19 לינק ישיר 

בס"ד
הלפגוט גר באשדוד, החותן שלו גר בפ"ת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2005 23:45 לינק ישיר 

ענתאור , אני יכול להבין שיש כאלו שלא סבורים כמוני, אבל אני חולק עליהם, לדעתי היום הוא לא מה שהוא היה בתור ילד.

ואגב ראיתי שכתבת שזה הוא הלחין בעצמו, זה חידוש בשבילי כי יש לי הקלטה דומה מאד ליצירה הזו בדיוק מחזן אחר ואני לא מצליח ליזכר מאיזה חזן.
וקשה לי להאמין שבתור ילד הוא הלחין כבר יצירות.

ובקשר למה שכתבת חזנות נטו,
על המילה "שלווה"
לדעתי יש פה עיבוד אולפני בהדבקת קטעים לא יתכן שהוא עשה את זה בפעם אחת לדעתי יש פה הדבקה באולפן וגם התזמור הרועש מדי באמצע המילה לא מתאים בכלל אלא אם היה פה הדבקה ולכן עשו את התזמור כדי שלא יבחינו אפילו חדי אוזן.

תחשבו על זה

מה דעתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 00:51 לינק ישיר 

המילה שלווה בדיסק החדש שלו עוררה בקרבי הערכה רבה ולא העליתי בדעתי אולי מדובר בהדבקה ושמעתי את זה הרבה, מעניין הטכנלוגיה של היום שמאפשר הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 13:22 לינק ישיר 

למאיר עיניים!
על גב הדיסק של חיים אליעזר "האגדה והסימפונית"מופיע מספר הטלפון של משפ. הרשטיק ,כל אחד יכול להרים טלפון ולשאול לגבי ספקות שהתעוררו בליבו ,וזה בדיוק מה שאני עשיתי.
הלחן ל"קל ברוך" זה אילתור של חיים אליעזר הילד בזמן הופעה{תשמע ממנו סיפור מדהים} החזן ששמעת הוא שטארק שגדל על הקלטות של ילד הפלא ושכח בהופעתו לפרגן למלחין,תפנה אליו ותשתכנע.

לגבי המילה" שלווה"אין שום הדבקה בקולו של הרשטיק הכל אוטנטי.אבל מכיון שכאשר הוא האריך במילה נוצר חור של שקט בתזמורת,עשו הדבקה של התזמורת בלבד כדי ליצור רצף.שום הדבקה בקולו של הרשטיק.
ברשות.ו של חיים אליעזר הקלטה מקונצרט בלונדון יחד עם
החזן הלמן ,ושם בדיוק אותה "שלווה"

ולbassy אל תטרחי לחפש הקלטות ישנות כי בקרוב הן יופיעו על דיסקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 15:05 לינק ישיר 

אם צדקו דברייך בקשר לחיים אליעזר שהוא הלחין את היצירה אז באמת כל הכבוד לו, ואכן גם אני שמעתי את שטארק עושה את זה, זה באמת יצירה נפלאה.

ומה שכתבת על המילה שלווה האזנתי עכשיו במיוחד בכדי להבין מה מדובר וזה באמת אומנות לעשות דבר כזה ללא הדבקה, אבל אחרי ששמעתי אני משוכנע שאת הליווי הרועש באמצע המילה זה לא חסר וזה מפריע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 19:00 לינק ישיר 

שמעתי את שני הצדדים וגם את הדיסק ואין לי ראיות חותכות לאף כיוון אבל זה באמת מעניין האם אפשרי להדביק בכלל ושזה יישמע טבעי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2005 20:17 לינק ישיר 

אני מסכים עם הקביעה שלא היה ולא יהיה ילד חזן כמו הילד חיים א. הרשטיק.
אבל לא רק שאינני מאמין שהוא הלחין לבד את הקטע לקל ברוך,אלא שמעתי ממקורות מוסמכים שזה בעצם הולחן ע"י אביו החזן משה מנחם הרשטיק.אולי הוא אילתר כמה תנועות תוך כדי ההקלטה,אבל זה לא לחן של ילד,אפילו לא ילד פלא.
אני כן מאמין שהמילה "שלוה" נאמרה בנשימה אחת.גם באולפן אתה לא יכול להפסיק באמצע קולרטורה וישמע טבעי.
אבל בשביל להגיע לזה היה צורך לשנות ולהוריד הרבה מהלחן המקורי של יוסלה,ששר את השורה הזאת בשלש נשימות.ואני לא בטוח שזה היה שווה.
אגב,יש ברשותי תקליט שלו עם הקטעים-ולירושלים,ממקומך,לדור ודור,עננו,והוא רחום,ושמעה ותשמח ציון.וזה מדהים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > לאל ברוך - בביצוע ילד הפלא הרשטיק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext