| נשלח ב-22/12/2005 00:08 |
|
| |
הקונצרט השני בסדרת המינויים
שינויים קלים אך לא צפויים גרמו לקונצרט להיות מרענן ולקהל לצפות להפתעות.כל הכבוד שהפעם חולקה התוכניה בחינם גם אם לא כולם קיבלו.
בפתיחה כל החזנים ביחד,דבר שלא היה צפוי בברכות חנוכה
2 הנרות הללו- בינימין מולר קול נהדר אבל זקוק נואשות להכונה של סובול
3ולירושלים עירך-רפאל פרידר נשמע כמו באופרה
4 מה אשיב- אדלר קול אדיר
5יוונים נקבצו -דואט של מולר ופרידר
6ואני אמרתי- יוסף מלובני שר בעוצמה ומתנועע בהתאם
7 מזמור שיר חנוכת- כל החזנים שילוב מאד יפה
הפסקה
1 הנרות הללו-יצירה של סובול שר אדלר עם מלובני ביצוע מעולה
2-ובשופר גדול-חיים אדלר לדעתי הקטע הכי טוב בקונצרט
3-רעות שבעה נפשי -פרידר
4-שובי נפשי- מלובני,קוצר תשואות מהקהל
5-שייבנה-מולר ביצוע מעולה, החזן שטרן לוחץ את ידו
6-שהחיינו-כל החזנים ,סיום מרענן.
יש לציין את סובול בקטעי הקישור שהיו מענינים והוגשו בחן רב.
כמו"כ נערך "טכס" הענקת תקליט זהב ליוסף מלובני שהיה מאד מרגש.
הפתעת הקונצרט בנו של בינימין מולר, יוסי מולר ששר מאד יפה אך הליחה שבגרונו היתה בעוכריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 00:36 |
|
| |
בקשר לחזן אורח, אוי כמה זה היה בעוכריו, מסכן ממש.
חבר שלי אמר שהבן למד מהאבא חזנות וגם קיבל את הליחה מאביו.....
בקיצור היה קונצרט נהדר, הכוכב של הערב היה יוסף מלובני שגרף את מירב המחיאות כפיים הסוערות.
הקטע "כי חלצת נפשי ממוות" קיבל משמעות "חיה" והוא שר את זה בכל העוז והתוקף, הוא מוסיקלי מאד, בעבר אף היה מנצח, ואכן ראו את זה עליו אפילו שעברו 3 וחצי ושנים שהוא לא שר עם תזמורת גדולה (חוץ מלפני חודשיים בקונצרט הענק לכבודו של משה שטרן).
הכוכב השני חיים אדלר בקולו החם והערב, הוא לא היה בשיאו אבל הוא היה יותר ממעולה.
רפי פרידר קול בריטון רחב וחזק, מוסיקלי ושר מעולה. מאד אהבתי.
ואחרון חביב בנימין מולר שללא ספק יש לו צבע קול מיוחד במינו, אבל מה לעשות הערב לא היה ממש שלו, יש לו בעיה בקצב, וסובול היה עצבני "אש" על זה , יכלו לראות את זה בקטע הסיום "שיבנה", לדעתי סובול צריך לישמר ולא לתת לו קטעים עם קצב, למשל הקטע השיר שהלווים-גנטשוף, יש שם מעט קצב וזה מתאים כמו כפפה ליד למולר, קטעים של קצב זה לא התחום של מולר לפחות בהופעות חיות, בדיסק זה כבר אחרת.
זהו זה מחכים לערב הבא של יובל בראשל"צ.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 00:54 |
|
| |
תודה למרדכי סובול על הקונצרט המיוחד, ראיתי את ההערות ואת ההארות, עם הרוב אפשר להסכים, אבל העיקר היה ערב מהנה, ומאד מרגש, פסגת הערב בשבילי היה הדמעות שירדו לי בעינים כשנתנו לחזן יוסף מלובני את תקליט הזהב, אבל המוסיקה הפילהרמונית והחזנות עשו את הערב לערב מוצלח.
ראיתי בתוכניה וגם המנחה הזכיר שהעיבודים הם של רביץ ובנימין מולר ומרדכי סובול.
מעניין לא ידעתי שבנימין מולר מעבד גם? איזה קטע היה העיבוד שלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 01:07 |
|
| |
הכונה לדעתי לחלק מהיצירה "ה זכרנו" ששר בנו יוסי מולר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 01:20 |
|
| |
שלום וברכה
נהניתי לקרוא מה שכתבו קודמיי, באופן כללי היה ערב מהנה, רפרטואר מגוון ומעולה, הנחיה מהד"ר מרדכי סובול בעצמו בכמה קטעים, וביצועים נפלאים של החזנים הנהדרים.
הפקת הערב היתה מושלמת על אף הלחץ הגדול בזמן שהיה על המנצח והמקהלה.
המעמד המרגש בנתינת האות המכובד והיקר "תקליט הזהב" מאת "יובל" היה מעמד מרגש במיוחד, ראיתי בביתו של החזן משה שטרן תקליט כזה, ואכן כולנו מביעים אות הערכה לחזן מלובני. ושמחים בהחלמתו, ומאחלים לו עד 120 והלאה בבריאות אושר ועושר.
פירוט נרחב יותר בל"נ מחר.
לילה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 09:15 |
|
| |
חיים אדלר היה מצויין. בנימין מולר חזן מעולה אבל יש לו בעיה קשה בקצב, מה שבלט במיוחד ביצירה של משה שטרן "שיבנה בית המקדש"(אגב, יצירה יפהפיה).רפי פרידר טוב אולי לאופרה אבל בודאי לא לחזנות וחבל שמביאים אותו.
יוסי מלובני חזר לבריאותו הטובה והקהל קידם אותו בתשואות ואיחל לו בריאות וחיים ארוכים. יחד עם זה חייבים לומר שהחזנות שלו היא ממש לא משהוא, לא קולו,לא התיאטרליות שלו ואפילו לא התכניה שהוא מקפיד להחזיק בידו...
לסיכום, ערב שהחלק הטוב שבו היה שייך לחיים אדלר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 09:22 |
|
| |
בוקר טוב חברים
גם אני השתתפתי אתמול בתוך הקהל הגדול בהיכל התרבות, אדלר היה מעולה יש לו את הקול הכי ערב מכל החזנים של אתמול, והוא היה מקסים.
מלובני היה נהדר, אבל מה זה התכניה או דף אחר שהוא מחזיק במגולגל בידו בשעת השירה? הוא עושה את זה כבר עשרות שנים, מעניין מה הסיבה. מעניין גם התנועות באגרופיו שהוא עושה במהלך הביצוע, זה נראה כזירת קרב..........
מולר גם שנה שעברה אני זוכר היה לו בעיה בקצב של דאס אידישע ליד, והפעם היה גם בעיה בסולו של הקטע מזמור שיר בטקסט "שמע ד' וחנני ד' היה עוזר לי", וגם בדואט עם פרידר בקטע הנרות הללו.
ופרידר היה גם טוב, את הקטע ולירושלים שמענו כבר בעבר ממנו, וחוץ מזה היה מצויין,
הדואטים של אדלר ומלובני היו יותר מוצלחים מהדואטים של פרידר ומולר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 14:46 |
|
| |
לצערי לא יכלתי להשתתף בקונצרט הזה אפילו שקניתי כרטיסים, אני מבינה מהתגובות שהיו קטעים מרגשים מאד בקונצרט, וחבל שלא באתי.
ראיתי שמישהו שאל על מלובני שדאוחז בידיו גלולת נייר מגולגלת, אני זוכרת שמישהו אמר פעם שזה כמו סגולה נגד עין הרע. (הוא אמר שפאברוטי גם היה עושה כן, זה נכון?).
גם בוידיאו שיש באשכול הראשון בפורום של אוסף הלינקים יש שם וידיאו עם מלובני ששר ואוחז את הנייר עוד לפני 30 שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 19:45 |
|
| |
היה זה קונצרט גדול ומיוחד בגלל שני מרכיבים חשובים שהיו בו: 1. השתתפות התזמורת הפילהרמונית שהפכה את הקונצרט למשהו מיוחד ובעל רמה מעבר לקונצרטים האחרים שאנו רגילים לשמוע. 2. האוירה המיוחדת והביתית שנוצרה עם
השתתפותו של החזן יוסף מלובני שחזר לבמה לאחר שלוש שנים של סבל ממחלה שאחזה בו. המנצח והקהל הפכו למשפחה אחת של
הזדהות עם יוסף מלובני החביב. דרך אגב הופעתו היתה מרשימה ומהנה. סבורני שהוא הצליח הפעם יותר מפעמים קודמות בשנים שעברו כאשר היה מאויים על ידי השתתפותם של חזנים בעלי קולות גדולים. ההרכב של החזנים הפעם היה טוב.
במיוחד יש לציין את הופעתו המרשימה של חיים אדלר והופעתו
של פרידר היתה משב רוח רענן בהיותו בס בעל עצמה וטעם. יישר כח לכל המשתתפים ובראשם מרדכי סובול. אהבתי גם את ההנחייה הלבבית של סובול בנגוד להכרזות הבומבסטיות של
מנחים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 19:53 |
|
| |
זה ברור שבפורום הזה אין כמעט מבינים אמיתיים! כי מי שמגדירים כאן כחזן מעולה, על פי רוב אינו חזן מעולה, מעלות אולי יש לו, אבל שלמות בסיסית של חזן אין לו! החזן היחידי היום בדורינו שיש לו את השלמות הזאת, זה בנימין מולר! יש לו קול משגע מלובה ברגש ונשמה, עם ביצוע מושלם שממחיש לשומע את פירוש המילים! וזה חוץ מלשבח את ענונותו ואישיאותו המיוחדת! אני שומע הרבה חזנים בתפילות, ולאמר את האמת זה נמעס! היחידי שמרתק אותי כל פעם שוב מחדש זה מולר! וכמוני חושבים עוד הרבה!! אם לא מולר, האולם היה ריק אתמול, כי זה ברור שרוב ה"עולם" הגיע אך ורק בגללו! ישר כח לחזן מולר, אני מאחל לך הרבה הצלחה בהמשך!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 20:00 |
|
| |
לא הזדרזתי לכתוב כדי לראות את משב הרוח של החברים.
לדעתי הקונצרט היה טוב מאוד ואפילו מעולה מבחינת בחירת החומר ומיקומו בתכנית.
יש לי בקורת קשה על החזנים. וקשה לי לומר כי זה או אחר היה מעולה או מצויין. צר לי החזנים למעט ובשופר גדול ששר אדלר,לא דברו אלי . אי אפשר לשיר הנרות הללו של זילברטס בלי קצב (זו מגרעה של המנהל המוסיקאלי שהיה צריך לצפות זאת מראש) מלובני שבאמת נתקבל בצורה חמה ותומכת ע"י הקהל ,גם הוא צריך לשים לב לצעקות שלו ולמאמץ היוצא דופן שהוא משקיע בהפקת הצלילים שלו. אבל למלובני יש פלוס על האחרים שכן אתה רואה כי הוא מוסיקאי. הוא נכנס נכון ושר בקצב. אבל אני לא "מת" על החזנות שהוא מפיק.
רפי פרידר הוא למעשה המקצועי ביותר שהופיע שם אתמול. אפשר לומר כל מה שרוצים על הקולרטורה הלא חלקה שלו. אבל הוא אלגנטי ,בעל קול בריטון יפהפה והוא שר מדוייק וברור
לגבי מולר הצעיר .אני לא יודע מה הוא עשה שם? למה נתן לו סובול לשיר בערב הזה? אני יכול רק להבין שאולי בחזרות הוא יה טוב יותר ובפני האלפים הוא קצת איבד את הראש ואת הקול. שאם לא כן זה פשוט לא מתאים לקונצרט עם תזמורת כמו הפלהרמונית.
עם כל הבקורת שלי אני חייב לומר כי ההנחיה של סובול בחלק של הקונצרט חיפה על כל המגרעות האחרות. צורת הדבור וחוש ההומור ביחד עם הניצוח המדוייק שלו נתנו לי את ההרגשה כי אמנם היה קונצרט נאה לשבח.
אינטלקטואל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 22:25 |
|
| |
סןף דבר ה"קול" נשמע... בת כ' כבת ק'. אין ספק שהקונצרט מס' 2 היה הרבה יותר איכותי, יותר מענין ויותר מצלצל מהקונצרט מס' 1 האגדה לבית קוסוביצקי שהיה אפור ולא ארחיב את הדיבור גם ה"עננו", כבר שמענו ביצוע יותר מענין.
איני מבין מדוע הד"ר סובול המכובד לא נותן לחזנים להתבטא ביצירות חזנות שלהם דוקא. מולר או מלובני לא הלחינו עד היום פרקי תפילה שאפשר לבצעם ב"היכל התרבות" עם הפילהרמונית? רק לאחרונה בדיסק של אדלר יש יצירה "מי שברך" לקהל הקודש מאד יפה מדוע שלא יבצעו אותה?
שטרן ישיר את שטרן, מלובני ישיר מלובני ואדלר ישיר אדלר
לפחות יצירה אחת מכל חזן שמופיע באותו ערב!
"פרלמנט" החזנות היה תמיד בקריאת התורה על תפילת השחרית של החזן ולאחר המוסף "מושב 2" על חזן אחד היום שיש כמה חזנים ביחד ההנאה יותר גדולה ואין מי שיקבע מי אכן היה החזן הטוב ביותר.
אני מציע לפורום הזה לקנות מכשיר "מודד דציבלים של מחיאות כפיים לפרפורמר היינו לכל חזן ואז בסוף הערב תהיה מדידה מדוייקת ונכונה " מי קיבל יותר תשועות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 22:55 |
|
| |
אינלקטואל, אהבתי מאד את הסיכום שלך.
אבל ההערה שלך לגבי הקצב היה על כל הקטעים, ולדעתי צריך לדעת את זה להבא, אסור לתת לו קטעים עם קצב, ובקטעים אחרים הוא באמת חזן מעולה, יש לו צבע יפה מאד לקול שלו, על הליחה הוא מצליח להתגבר, רק הקצב קשה לו מאד, ראיתי איך סובול בקטע שיבנה (בקטע של הניצוח) העדיף לנצח לכיוון החזן ולא לפילהרמונית, וזה אומר הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2005 11:59 |
|
| |
מחיאות כפיים אינם מדד לאיכות הביצוע לפעמים זה בגלל שהיצירה מוכרת ואהובה ולפעמים הזדהות עם החזן גם כשברור שפישל. הייתי בקונצרט שמילר נצרד ובקושי רב סיים והקהל הריע כדי לעודד אותו ,ומאידך חזן ששר "הנני העני ממעש"הביצוע היה מעולה אבל קשה למחוא כפיים אחרי קטע רציני כזה.
ולפעמים מחיאות הכפיים נובעות מאפקט העדר.אחד מתלהב ואלו מסביבו מצטרפים .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2005 13:03 |
|
| |
אז מה את מציעה?
ומה את אומרת' מי היה החזן הטוב ביותר באותו ערב לאחר כל השיקלולים? ורק את האמת ללא כל נגיעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2005 14:26 |
|
| |
ללא כל ספק אדלר היה הכי טוב.
|
|
|
|