בית פורומים קונצרטים של חזנות

דיווח מהקונצרט בחיפה עם רפי ביטון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/12/2005 10:18 לינק ישיר 
דיווח מהקונצרט בחיפה עם רפי ביטון

חג חנוכה שמח לכל חברי הפורום!
נכחתי אתמול בקונצרט,שמחתי לפגוש שם את חבר הפורום ציקצורים,לצערי נבצר מידידי בני וייס להגיע לקונצרט,אני פונה אלייך בני ידידי,אני מקווה שאני יצליח לתת לך ולו רגע אחד של הנאה ממה שהיה שם אתמול..לצערי גם את מנהל הפורום הנכבד מנחם לא פגשתי.
הכל התחיל באיחור של חצי שעה אבל היה שווה לחכות ואפילו מאוד.
האירוע התחיל בהדלקת נרות חנוכה ע"י ידידי משפ' זילברשטיין החזן בני הסה מלווה בשני בניו,הם לוו ע"י רפי ביטון שבברכות ניגן אל אורגן ולאחר מכן ניצח על הסימפונית ושרו את שירי חנוכה..
לאחר דברי פתיחה של המשפחה התחיל הקונצרט הגדול..
אחד מילדיה של שושי ז"ל עלה על הבימה והתחיל את קבלת שבת בנוסח קרליבך לאחר מכן תוך כדי עלה החזן ישראל רנד וביצע את היצירה "שמעה ותשמח" של אייזנשטאט,ביצוע מצוין.
לאחר מכן המקהלה התחילה בניגון לכה דודי ושהגיע ל"לא תבושי" עלה לבמה החזן חיים אדלר וביצע את היצירה בלחנו של ר' יעקב תלמוד,אין הרבה לומר על הביצוע שמדובר בחזן אדלר.הוא היה מלווה בזמר בס בעל קול מיוחד במינו.
כאן הגיע תגלית הערב כפי שאמר המארגן,אני פעם ראשונה שומע אותו,מדובר בחזן סיימון כהן.
הוא ביצע את היצירה "הללו את ד'" של ר' יעקב תלמוד,ביצוע יפה מאוד אני מאוד נהנתי לשמוע אותו בפעם הראשונה.
לאחר מכן עלה הזמר אודי אולמן וביצע את "רחם",ביצוע שסחף איתו את כל הקהל לשיר.
לאחר מכן עלה האב החזן דוד אולמן וביצע את הקטע "המעביר בניו" בלחנו של החזן שטרן,ביצוע יפה מאוד.
לאחר מכן עלה החזן חיים אדלר וביצע את הקטע "מגן אבות",אני חושב שזה לחן שלו עצמו איני בטוח,ביצוע מצוין.
כאן הסתיים החלק הראשון שהוקדש בעצם לתפילת ליל שבת.
כמובן,בין כל הקטעים עלה המספר הידוע גקי לוי שסיפר מסיפורי שבת וירושלים וגם קצת סיפורים על חזנים,הקהל פשוט נפל כל פעם מחדש.
סיפוריו היו ממש עם טוב טעם.
כמו כן,שכחתי לציין שבחלק הראשון הביצועים היו רצים התזמורת ניגנה לאורך כל החלק ניגנוני שבת ותפילה וכל פעם עלה אחד החזנים וביצע את הקטע..
היה מאוד יפה..
החלק השני נפתח לאחר רבע שעה הפסקה.
"עזרת אבותינו"-בלחנו הידוע של משה שטרן בביצוע דואט ישראל רנד ודוד אולמן,פעם ראשונה שאני שומע זאת בדואט, היה מעניין,ביצוע מאוד יפה של שני החזנים.
"אב הרחמים" בלחנו של מוישה אוישר בביצוע החזן חיים אדלר
הרבה מאוד זמן שלא שמעתי את היצירה הזאת,החזן אדלר הפליא בביצועו,ולאחר סיום הקטע הוא חזר וביצע עוד פעם את הסיום עם המקהלה,ביצוע מצוין.
"אשת חיל" בביצוע אודי אולמן ואחד מבניו של המארגן,הלחן של שיר זה הוא של אודי אולמן עצמו.
"מי שברך לחיילי צה"ל"-עלה החזן ישראל רנד שגם הלחין קטע זה,רבים מהקהל לא הכירו את הקטע שכן הוא יחסית חדש, אני יודע דבר אחד שאחרי הביצוע הזה של התפילה אין סיבה שלא תהיה רפואה שלמה לחיילי צה"ל ולחולי ישראל.. אני ראיתי אפילו אנשים בקהל שקמו והריעו לחזן על הביצוע הכל כך מוצלח.
"כי לקח טוב" - בלחנו שלן יוסלה ביצוע מבריק של החזן סיימון כהן..קול מצוין.
לסיום עלו אב ובנו,החזן דוד אולמן ובנו אודי וביצעו ביחד בשלמות(אני מתכוון את כל היצירה כולל החלק של ההקראה עם ליוי של המקהלה בניגון התקווה)את הקטע "אבינו שבשמיים" בלחנו של החזן סול זים..
לאחר מכן עלה על הבמה המארגן של הערב,מר אולי זילברשטיין והודה אישית לכל חזן וחזן שבא והופיע לזכרה של אישתו שושי ז"ל..
לאחר מכן ביצעו כל החזנים את סיום התפילה לשלום המדינה.
גם בחלק השני עלה בין הביצועים המספר גקי לוי,שהמשיך לספר מסיפורי שבת השונים..
בשני החלקים עלו ילדיו של המארגן וביצעו כמה קטעי שירה לזכר אימם..
הקונצרט היה גדול ומוצלח מאוד.
החזנים היו כולם כולם במיטבם,המקהלה הייתה מצויינת, התזמורת היית המעולה,
ועכשיו,מעל כולם עמד לו בחור שכישרונו גדול,ודרכו לפניו, אחד הענקים שיש כיום המנצח והמנהל המוזיקלי של הערב רפי ביטון שניצח בצורה יוצאת מן הכלל על התזמורת.
מותר לציין,שהמנצח רץ מדוכן המצנחים פעם אל האורגן ופעם אל המקהלה כדי לנצח עליהם,והכל במיומנות רבה מאוד.
מי שלא מכיר אותו יכול לחשוב שהבחור הכישרוני נמצא במקצוע כבר כמה שנים.
יישר כח לך רפי ביטון על הניצוח והניהול המוצלח!
יישר כח גם לחזנים שאחרי כל קטע שביצעו הריעו ממושכות למנצח הכישרוני..
כמו כן,לא נשכח את המספר גקי לוי,שהנעים את אוזנינו מסיפוריו המרתקים.
לפי דעתי הקונצרט הזה הצליח לתת עוד אור בנוסף לנרות החנוכה.
כל טוב והמשך חג אורים שמח,
רונן.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2005 12:48 לינק ישיר 

מצטרף לכל מילה של רונןרייש. ערב מרגש מכל בחינה. החזנים אדלר ורנד היו מצויינים וכך גם דוד אולמן ובנו אודי. בלט גם סיימון כהן ששמעתיו לראשונה בביצוע יפה מאוד של ובנוחה
של רוזנבלט.
תשבחות מיוחדות לרפי ביטון שזו לו טבילת האש הראשונה כמנצח על תזמורת. רפי ניהל מוסיקאלית את הערב בבטחון רב,במיומנות ובהרבה חן. אין ספק שעתיד גדול עוד צפוי לן.
הרבה תודות גם לסינפונייט רעננה המוכרת לחובבי החזנות מהיכל התרבות ולמקהלת "קולות מן השמיים".
תודה מיוחדת לשאול זילברשטיין על ערב נפלא שהוקדש לזכר רעייתו ז"ל. דרך מאוד מיוחדת להנצחת זכרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2005 19:28 לינק ישיר 

יישר כח לרונן על הדיווח הנפלא. בהחלט תואם את תחושותי וכן של היושבים מסביבי. אני מצרף גם את הדיווח הקצר ששלחתי בבוקר באשכול ישן, כיון שאני רואה שמספר הצפיות בו זעום.

"נכחתי בקונצרט. ערב מיוחד ומלא חוויות. שילוב נפלא של קטעי חזנות, שירה וסיפור באווירת שבת בהנחיית ג'קי לוי. יישר כח גדול לשאול זילברשטיין והילדים על האירגון הנפלא של הערב הטעון, המרגש והמרומם.
תודה גדולה אישית ליצחק רייש ובנו רונן על שדאגו לי להזמנה. אני משאיר לרונן לדווח בפרטים כדרכו בקודש".
אלכס בהרב, זכרון יעקב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > דיווח מהקונצרט בחיפה עם רפי ביטון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext