| נשלח ב-23/1/2006 00:36 |
|
| |
דיווח מהקונצרט בנתניה
לילה טוב לחברי הפורום,
זה עתה חזרתי מהקונצרט, שאכן היה ענק. קונצרט הוקרה למשה שטרן, ענק שבענקים, וכך היה גם הלילה.
מאז שהצטרפתי כחבר אקטיבי בפורום, אמרתי לעצמי שלא אתערב במלחמות העולם,שמועות וכו'. אודה שהאשכול מאתמול בקשר לקונצרט הכניס אותי מעט ללחץ. להד"ם!!! אכן ראינו בקונצרט את יכולתו הענקית של יענקל'ה רוטנר בניצוח על שילוב של חזנים, מקהלה ותיזמורת. היות ושמעתי שמנחם מנהל הפורום נכח גם הוא, אבקש לשמוע חוות דעתך, ואנא מצא את הדרך לגרום לכך שרק נהנה מהצדדים החיוביים שתורם הפורום, כמו למשל הקליפ של "השכיבנו" מר"ג שנשלח ע"י מאיר עינים, ונתןלי אפשרות ללמוד ןלבוא מוכן לזימזום. כן, אני מאלו שמזמזמים. שוב תודה לך, מאיר עינים.
את הדיווח הנרחב אני משאיר לרונן, מנחם ואחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2006 01:33 |
|
| |
אני מצטרף לדעתך, משה שטרן היה ענק במיוחד ב"עזרת אבותינו", ו"ריבונו של עולם שבוצע כתפילה
תוקן על ידי - נויעוז - 23/01/2006 1:36:33
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2006 01:39 |
|
| |
תודה לך ציקצורים על הדיווח.
חזרתי עכשיו מהקונצרט ואכן היה קונצרט מעולה כיאה לכבודו של גדול החזנים משה שטרן, הקהל הריע בתשואות לביצועים המרהיבים והנהדרים של החזן שטרן שהיה במיטבו והקרין את האווירה הנהדרת שחווינו בערב זה.הוא שר את הקטעים עזרת אבותינו, והקטע רבש"ע של הכנסת ס"ת .
החזן רנד הגדול מבין תלמידיו של החזן שטרן מהקונצרט הזה היה מעולה מעל ומעבר ביצוע מעולה ןמקסים ליצירה רבש"ע של ספירת העומר בלחנו של שטרן הקטע הזה גם בוצע על ידו בקונצרט שנערך בבניני האומה לכבודו של שטרן, והוא ביצע את זה פנטסטי. וגם הביצוע לקטע לאל ברוך של רוטנר היה יפה מאד.
דובלה הלר הרשים בביצועיו בקטע מנהג בית דינך הצדק של שטרן ביצוע מדוייק וחזק, ואחר כך בקטע טיהר רבי ישמעאל של קוורטין קטע שמתאים לקולו הבריטון החזק והוא אכן ביצע את זה בצורה יוצאת מן הכלל.
החזן רוזנפלד קנה את הקהל בקטע השכיבנו בלחחן שלו, הביצוע החזני והמרגש מלא חן, והקהל הריע ממשוכות, גם בקטע פאר וואס זינגט א חזן הוא ביצע בצורה מעולה.
החזן גרינוולד בקולו הגבוה והחזק ביצע את הקטעים אהבה רבה והקטע ובכן יהי רצון של שטרן, היה חזק מאד, הקהל נהנה ומחא לו מחיאות כפים סוערות.
כל החזנים היו טובים, והקהל נהנה מערב נהדר.
לסיום מחרוזת שירי ירושלים מאת משה שטרן משהו מיוחד מאד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2006 01:50 |
|
| |
אני ידווח בצמוד לתוכניה:
פתיחה - מחרוזת חזנו מקהלות והתזמורת
"על חיינו" מקהלת "פרחי נתניה" .
"פארווס זינגט א-חזן" יעקב יצחק רוזנפלד בלחן של שלום סקונדה יפה מאד.
"אהבה רבה" צדוק גרינוולד בלחנו של משה שטרן מעולה,
"מנהג בית דינך הצדק דוב הלר בלחן של משה שטרן משהו מיוחד
לא-ל ברוך ישראל רנד בלחן של יענקלה רוטנר יפה מאד.
"עזרת אבותינו משה שטרן/משה שטרן משהו מיוחד באמת מעולה.
"מזמור שיר חנוכת הבית" דואט שטרן ורנד /אוסקר יוליוס
הפסקה
פתחו "מזמור לדוד הבו לה' בני א-לים" בבצוע מקהלות החזנים ,יענקלה רוטנר הלחין לקטע לחן של פוניקולי פוניקולה לדעתי זה צחוק מהתפילה..
"ואף הוא" דואט שטרן ורנד /יוסלה רוזנבלט
"השכיבנו" רוזנפלד/רוזנפלד -היה עשר, הקהל אהב אותו.
"מי שברך"
"ובכן יהי רצון" צודיק גרינוולד- משה שטרן.
"רבונו של עולם"ספיה"ע., ישראל רנד/משה שטרן, הוא עשה את זה בכישרון רב ובהצלחה גדולה.
"וטיהר" דוב הלר / קווארטין
"רבונו של עולם" (הוצאת ס"ת) משה שטרן מיוחד מאד מאד.
מחרוזת שירי ירושלים - המקהלות והחזנים / שטרן
התקוה.
רק הערה בקשר למנצח שהיה בטיילת כל הקונצרט וזה היה קצת מצחיק הוא טייל מבמת המנצחים של תזמורת למקהלה הלוך וחזור והתזמורת רוב הקטעים שבתה, לדעתי חבל על הכסף.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2006 08:28 |
|
| |
אוסיף מספר מילים על קודמי:
1. שלמי תודה למארגנים על ערב נפלא, ארגון למופת, הנחיה קלילה ומצויינת ומעט נאומים(ובימים אלו של רוב מלל חשוב לציין זאת).
2. מעט על החזנים:
צודיק גרינוולד ניחן בטנור מדהים, הוא עולה בקלילות
ובהחלט יש לו עתיד.הוא צריך עדיין ללמוד מעברים וירידה
לטונים נמוכים ובעיקר עליו ללמוד נוסח תפילה כי עיקר
כוחו של חזן נמדד לפני התיבה ולאו דווקא בקונצרטים.
רוזנפלד משתפר מפעם לפעם. יש לו בהחלט אמירה של חזן
ובהשכיבנו זה בא לידי ביטוי יותר מאשר ב"פאר וואס
זינגט א חזן".
דב הלר היה חלש ביצירה הראשונה מתוך תפילת יום
כיפור קטן והשתפר מאוד ביצירה וטיהר של קוורטין.
אולם מעל כולם זהר וזרח החזן ישראל רנד.היצירה
הראשונה היתה לא-ל ברוך בלחנו של יענקל'ה רוטנר-
ביצוע יפה מאוד,הוא המשיך בשני דואטים עם משה
שטרן כאשר ב"ואף הוא" הוא לקח את הטון הגבוה
אך השיא היה ביצוע מדהים של רבש"ע של ספירת
העומר שהמנחה הוסיף כי מבצעים אותה רק שניים
בעולם: משה שטרן עצמו וישראל רנד. לי עמדו ממש
דמעות בעניים ודומני שלא רק לי.
על משה שטרן אין צורך להרחיב אבל לדעתי הוא כבר
אמור להתרכז בהנחלת החזנות לדור הצעיר ופחות
בהופעות.
תודה תודה למנצח רוטנר. גם לטעמי הטיולים שלו
היו מיותרים ובכלל התזמורת היתה חלשה אבל מגיע
לו ישר כח גדול על כל הערב הנפלא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2006 09:33 |
|
| |
נכחתי אתמול בקונצרט ראיתי את החזן מלובני ואת רפי ביטון ואת מר סובול ובנו ועוד רבים,
נהניתי מאד מהחזנים, גם לדעתי גרינוולד יש לו עתיד, אבל ההווה עדיין לא כל כך זוהר כמו שעושים את זה. אבל בהחלט אם ישקיע וישקיע הוא יגיע רחוק.
מה שכתבת על משה שטרן טעית בגדול הוא נתן אתמול הופעה מצויינת ומיוחדת בקטעים התאימים לקולו וגילו, הוא עשה את זה ומאד נהניתי כל הכבוד.
רנד באמת כיכב בקטע של ספירץ העומר ממש מושלם לא שייך יותר טוב. בקטעים של הדואטים שניהם היו חזקים.
ובקטע לאל ברוך בהשוואה לקטע של ספירת העומר רנד היה פחות.
ורוזנפלד גם הצליח בגדול אני אהבתי את הביצועים שלו מאד, לדעתי חזן אמיתי.
דובלה הלר אהבתי את הקול שלו חזק דרמטי בריטון, מאד מאד טוב, והביצועים לקטע של וטיהר היה ממש מושלם.
עכשיו הבא בתור הקונצרט בתל אביב אני כבר מחכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2006 12:16 |
|
| |
ואני הקטן... אף אני אוסיף את תגובתי שלי...
דיווח על הסדר בו התנהלו הדברים אין לי צורך לכתוב מאחר וזה כבר נכתב למכביר. לכן אכתוב רק את התרשמויותי האישיות... בתקווה שהחברים יסכימו איתי...
רוזנפלד היה הראשון...
מה אומר ומה אדבר... כמה שאני ישמע אותו תמיד ברגע שהוא יגמור לשיר מיד אתגעגע לשירה שלו... איזו אמירה.. איזו השתפכות... אני חושב שמבחינת חזנות ואמירה חזנית אמיתית הוא נמצא הרבה מעל לרוב החזנים היום. לכל אחד יהיה קשה להתחרות איתו מהבחינה הזו.. וזה הדבר שממנו אני נהנה כ"כ בכל פעם מחדש.. זוהי חזנות. חזן ענק!
גרינוולד.
הבחור עובד. אני לא יודע מה רצו ממנו כל מיני "מלעיזי שפתיים" למיניהם. הוא עשה כברת דרך ארוכה מאוד מאז ההופעה בבניני האומה ועד היום. איזה הבדל! זה מזכיר לי את נוח... ש"אילו היה בדורו של אברהם לא היה נחשב לכלום" אותו הדבר לעניננו... בבניני האומה כל כך נהניתי (ממש כמו שנוח היה צדיק בפני עצמו) אך כשאני מעמיד את זה למול הקונצרט אתמול... אז אני אומר "אילו בניני האומה היה בנתניה לא היה נחשב" הוא היה אתמול לטעמי האישי בכמה וכמה רמות מעל למה שהיה בבניני האומה. רבותי! אני לא אומר שאין מה לשפר. אני רק אומר שהוא זז! לעזזאל! הוא רץ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! העבודה ניכרת... אחחחחחחחחחחח אני נזכר.... "המרחם.. המרחם.. אבינו אב הרחמן... המרחם..." איזה תענוג!
צודיק לך בדרך שלך. תמשיך הלאה לעבוד קשה. מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת, ומי שלא טרח בערב שבת מה יאכל בשבת.... הטירחה היא בהרבה תחומים... אבל לטרוח תמיד חייבים...!
ואחרן אחרון חביב...
ישראל רנד. אין אין אין אין אין..... מה שיש לו... איזה ביצוע!!! ספירת העומר שאני יזכור לעוד הרבה זמן בחיי.... הוא הקסים אתי! ישראל....שפתים ישק משיב דברים נכוחים! כל מי ששומע אתך משיק את שפתיו!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2006 12:19 |
|
| |
יסלחו לי אלו שלא כתבתי עליהם פשוט נשברו לי האצבעות... אני לא רגיל להקליד..
אך למותר הוא לכתוב בשבחו של משה שטרן. כל מילה מיותרת!
ו...דובלה... הוא היה אתמול? מתי? גם במחצית השניה???? מה אתם אומרים!!! חשבתי שזה היה קוורטין...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2006 16:45 |
|
| |
מה רבה שמחתי כי אכן כולם כאחד נהנו "בענק". יישר כח על הדיווחים המפורטים והשיתוף בעוצמת החוויה. אישית קמתי בסיום מספר יצירות להריע.
נבצר מבינתי להבין את ההערות בקשר "למנצח שהיה בטיילת". כך היה גם בקונצרט הנפלא עם רפי ביטון בחיפה (אני מניח שגם באחרים בהם לא נכחתי), וכאן היה לדעתי קשה יותר למנצח בגלל הבמה הקטנה, כאשר חלק מחברי המקהלה מוסתרים ע"י אנשי התיזמורת. תארו לכם "להבדיל" את פיני גרשון מנהל בו זמנית משחקים של מכבי גברים, נשים ונוער ...
לסיום אמסור מידע שקיבלתי ע"י הפקידה בת"ת נתניה (לזכור לשנים הבאות), כדי להבטיח מקומות טובים: 1. בדר"כ הקונצרט השנתי סביב אותו תאריך. רצוילהתקשר לבדוק כבר בתחילת דצמבר (09-8826332). 2. יש פקידה בבוקר, אחרת אחה"צ, ולכל אחת שורות משלה. שורות אחרות נמכרות ישרות בקופת ההיכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2006 21:10 |
|
| |
היינו שלושה זוגות אמש בקונצרט.נהננו בצורה לא רגילה.הצטרחנו לאסוף חברים מבני-ברק וטרחת הדרך והפקקים הוסיפו מעט "נחת".אבל בגדול אני חייבת להגיד שזה היה קונצרט יפה ונעים.
כל החזנים היו במיטיבם.החזן משה שטרן יש לו אישיות ועמידת במה נהדרת.
המנצח יענקלה רוטנר עבד קשה.אבל הראה שליטה טוטלית על הערב.בנצוחו המבריק על שתי חטיבות מקהלה ותזמורת.בחור צעיר ושליטה פנטסטית על הקונצרט.
את רוזנפלד שמענו כבר בקונצרט אחר.כדאי היה לו לשיר משהו שונה.
גרינוולד קול טוב וגבוה.
רנד תמיד נהדר .
והלר היה טוב.
בסיכום כללי קונצרט מכובד מאד.ואילולא הכבוד שנתנו לשטרן
לא יודעת אם היה נשמע ונראה אחרת.
אניקה.
|
|
|
|
|