השבת ערכה חברת קראוס נופש ותיירות במלון רמדה שבת חזנות נהדרת עם החזנים מוצן ודוב הלר ויצחק הלוי, החזן חיים אדלר נבצר ממנו להתפלל לפני התיבה ולא זכינו להנות מקולו החם והערב.
אני כבר יכין דיווח מלא ומפורט.
נשלח ב-11/2/2006 23:55
שבת נפלאה ומיוחדת במינה חווינו השבת עם החזנים מוצן ויצחק הלוי ודוב הלר, את תפילות השבת פתח הזמר ישראל פרנס בנוסח קרליבך הקהל הצטרף לשירתו ושרו יחדיו את הקטעים הידועים. את קטעי החזנות פתח החזן יצחק הלוי ממנצ'סטר שביצע ביצוע יפה מאד לקטע שמעה ותשמח ציון בשילוב עם מקהלתו של רפי ביטון. אח"כ בקטע מזמור לדוד הבו לד' בני אלים שרו קרליבך. ובסיום פתח החזן דוב הלר בקטע קול ד' בכח של בערלה חגי, ותוך כדי הביצוע הוא הוסיף אילתור משלו יפה מאד עם תמיכה נהדרת מהמנצח רפי ביטון.
בקטע אנא בכח שילבו פרנס עם החזן חיים אדלר אילתור בחזנות עם זמרה, ביצוע יפה מאד. (פה היה נשמע החזן אדלר טוב מאד.)
לכה דודי שוב קרליבך.
אחרי דרשה קצרה.
פתחו ארבעת החזנים בדואט מרובע (יש לזה שם מסוים אינני זוכר כרגע, "טריו" זה לשלש, לארבע אינני זוכר.) על הקטע רזא דשבת של פינצ'יק ראשון פתח החזן אדלר ואח"כ כל חזן בחלק שלו ביצעו את היצירה הנהדרת עם המקהלה , היה פנטסטי.
לתפיל ערבית ניגש החזן יעקב מוצן.
הוא ביצע ביצוע מיוחד במינו לקטע הנהדר המעביר בניו, בליווי נהדר של המקהלה.
אח"כ בקטע השכיבנו הוא הגיש לנו אילתור מרתק ומרגש עד עכשיו זה בעצמותיי המילים "והושיענו מהרה למען שמך" איך שהוא שפך שיח לבו בתחנונים לפני המקום, הקהל נסחף אחריו כחבלי קסם בתפילה יחד לשוכן עד שישמע ויאזין לתפילתנו.
ושמרו (לחן לא מוכר לי) מקהלה ביצוע יפה מאד.
תפילה נהדרת עם חזן נהדר.
המשך יבוא יותר מאוחר.
נשלח ב-12/2/2006 00:03
השתתפתי בשבת בערב בתפילה, וגם אני הצטערתי מאוד שהחזן אדלר הצטנן. החזן חיים אדלר הולך ומשתבח עם השנים, וחבל שהוא לא יכל להשתתף באופן מלא, נהניתי מאוד מהחום בתפילתו של החזן מוצן, וכן התפעלתי מהתקדמותו המטאורית של החזן דובלה הלר שלדעתי עוד יגיע רחוק. את החזן הלוי - טופורוביץ כמעט לא הזדמן לי לשמוע בתפילת הערב, אך אנו נהנים מהדיסק החדש שלו.
נשלח ב-12/2/2006 00:19
דואט מרובע נקרא "קואטרו"
נשלח ב-12/2/2006 00:42
חברה, אין לכם שמץ של מושג במונחים מוסיקליים ואתם "המבקרים" וה"מבינים" כביכול בחזנות. מצחיק... א) אין תיאור של "מרובע" במונחים מוסיקליים. ב) מה זה "דואט מרובע ?" אם זה דואט אז זה שניים ולא ארבע...ואם זה ארבע אז זה נקרא "קוורטט" אבל המומחה שלנו קורא לזה "מרובע". אולי התכוון על עצמו.....
נשלח ב-12/2/2006 00:46
בשבת בבוקר פתח החזן דוב הלר תפילת שחרית. החזן הלר הפתיע את הקהל בתפילה נהדרת אפילו שזה כלל לא היה מתוכנן, תפילה עם נוסח ואמירה חזנית יפה מאד. בין השאר הוא ביצע את הקטע זורע צדקות ואהבה רבה של וידר ובסוף שילוב של משה שטרן "נגילה ונשמחה"
דואט עם החזן יעקב מוצן בקטע עזרת אבותינו של שטרן ביצוע יפה מאד של החזנים עם המקהלה.
בחזרת הש"ץ התפלל החזן יצחק הלוי, בקדושת שחרית הוא ביצע עם המקהלה את הקטע אז בקול. ואח"כ דואט עם החזן מוצן בקטע ממקומך, ביצוע יפה מאד.
ישמח משה ניגון עממי וסחף בשירה את הצבור .
שיא תפילתו היה בקטע מודים אנחנו לך שמבוצע בדואט עם מילר בדיסק הנהדר של החזן יצחק הלוי בהפקתו של מיודענו מר סובול ובנו אופיר, ואכן כאן הביצוע היה יפה מאד עם רגש ונשמה, ראו על הקהל שהוא נהנה מאד.
החזן רצה לתת עוד קטעי חזנות כמו רצה בלחנו של שלוסברג ושים שלום אך מכיוון וזה לא היה מתוכנן זה לא יצא לפועל, וחבל.
בהוצאת ספר תורה דואט בין החזנים יצחק הלוי ודוב הלר "אנא עבדא" חלק מיצירתו של משה שטרן עם הוספות של החזנים תלמידיו של שטרן, הביצוע היה יפה מאד בליווי נהדר של המקהלה בניצוחו המעולה של רפי ביטון.
החזן יעקב מוצן בקטע אב הרחמים ביצוע מיוחד ומעולה.
הדיווח על מוסף והקונצרט יותר מאוחר.
נשלח ב-12/2/2006 00:55
כבוד ידידי הרב המכונה enekes ראיתי את דברי הביקורת שלך,ואני מבין מזה שאתה מוסיקלי , אבל צר לי שלא קראת את הסוגריים שכתבתי בצידם של הדברים, אכן ידעתי שיש לזה שם נפרד ולא זכרתי, וכתבתי את זה, אז על מה צעקתך בדיוק? אולי היית לומד ממר ab2517 שענה לשאלתי בטוב טעם וללא טענות, (ואולי לא דייק בכתיב או שכבודו לא דייק).
בכל אופן תודה על ההערה המחכימה.
תוקן על ידי - menchem - 12/02/2006 0:54:08
ירד לפני התיבה החזן יעקב מוצן בין השאר הוא ביצע במיומנות הייחודית והמרתקת שלו את הקטעים
מי שברך-ביצוע אדיר. מי שברך לחיילי צה"ל בלחנו שלו, לחן נהדר וביצוע מיוחד עם ליווי ועיבוד נהדר למקהלה.
תפילה לשלום המדינה "טריו" עם החזנים הלוי והלר ביצוע יפה מאד.
הפנינה המרגשת "יזכרם" בלחנו שלו, ביצוע מרגש עד כדי דמעות, החזן התרגש ונסחף יחד עם הקהל בהתרגשות עצומה, והביצוע כל כך מיוחד עם הרגש וההתעוררות, מעולה.
ובנוחה בלחנו של יוסלה "טריו" עם הלוי והלר נהדר.
בקדושת מוסף גכבודו של מלבסקי שמע ישראל של גלנץ ביצוע מיוחד ומעולה. רצה של גרין
החזן מוצן היה בכושר רב והקהל נהנה מתפילתו המלאה רגש ונשמה, מכיוון וכבר הגיעה השעה 2 נאלצו לזרז את התפילה.
אבל כמו ששר פרנס בקונצרט אפשר לומר על על תפילתו של מוצן ובכלל על כל השבת עם מוצן הלוי והלר, "את המנגינה הזו אי אפשר להפסיק".
בקונצרט ביצע החזן מוצן את הבדלה של זילברטס , רבש"ע של ספירת העומר -פינצ'יק. ואתקינו סעודתא של מוצ"ש בלחנו של משה שטרן. החזן הלר ביצע את טיהר רבי ישמעאל ושומע קול בכיות של קוורטין. החזן יצחק הלוי ביצע את וע"י עבדיך של קוורטין, וקהילות הקודש של מלבסקי.
החזן יוסי בירנבוים הופיע כחזן אורח ושר את הקטע אלו דברים של הרשמן.
לסיום כל החזנים ומדרכי השירה והקהל שרים את "שיר המעלות" של רוזנבלט.
היה נהדר.
נשלח ב-12/2/2006 09:07
בס"ד בוקר טוב ושבוע טוב לידידי וחברי הפורום ובראשם מנחם הי"ו העושים ימים ולילות ע"מ שהפורום יהי כפי שהוא. אין צורך להתרגש מכל המלעיזים המלעיגים והמקטרגים ובכר אמרו על כך גדולים וחכמים ה...... והשיירה עוברת. העיקר שנמשיך לעשות את שלנו וליהנות ובכל מקרה נפגש הערב בע"ה בקונצרט בהיכל התרבות שבפתח תקוה להזכירכם עדיין נותרו אי אילו כרטיסים
נשלח ב-15/2/2006 09:54
פגשתי את שלושת החזנים הלו באקראי ביושבי בלובי ברמדה לא ידעתי האמת שהיה קונצרט, אבל זה מה שאני אוהב אצל חזנים וחזנות הם נותנים את הנשמה בשביל לתת לאנשים אחרים הנאה מהביצועים והקול שלהם ומידת הנתינה שלהם מקרינה גם בחיי היום יום שלהם - אי אפשר להיות חזן איכותי ומצליח בלי להיות אדם עם נשמה - אכתוב לכם פה סיפור מצחיק ששמעתי מסבתא שלי על חזן שהיה יודע לשיר יפה אבל הוא לא כל כך היה מסודר כלכלית, הוא היה מופיע בהופעות פרטיות פה ושם בשביל להתקיים, ערב אחד הוא הופיע בבית של אדם עשיר, והוא התחזן יפה לשעות הקטנות של הלילה לאט לאט אנשים הכו כבר לבתים, אבל היו שם חובבי חזנות מושבעים שהתגברו על העייפות ונשארו, כמובן שבעל הבית ואישתו שהיו גם הם חובבי חזנות נשארו ערים, אבל חזננו הנכבד כבר התחיל לגלות סימני עייפות, אחרי שהחזן סיים איזה קטע יפה אמר בעל הבית לאשתו על הקטע הזה אני משלם 1000$ החזן שמע והתעורר לחיים וככה על כל קטע נוסף בעל הבית היה זורק לאישתו סכומים כמה הוא משלם, טוב באמת שכבר הגיע הזמן לישון, בבוקר החזן קם התפלל אכל ארוחת בוקר וביקש שכרו, בעל הבית שילם לו את שכרו ואז אמר החזן מה עם כל הסכומים שאמרת אתמול בלילה על כל קטע שחיזנתי, אז בעל הבית אמר לו תשמע חביבי אתה השמעת לנו אתמול דברים יפים אז גם אני השמעתי לך דברים יפים....
נשלח ב-15/2/2006 16:55
לחברים שלום,
לצערי רק עכשיו מצאתי זמן לכתוב את רשמי מהשבת הנפלאה שחווינו במלון רמדה רנסנס עם חברת קראוס, אבל טוב מאוחר מאשר לעולם לא.
היות וכבר נכתבו מספיק דיווחים מפורטים על קטעי החזנות שבוצעו במהלך השבת, אתייחס דוקא לדברים האחרים בשבת זו.
ראשית ברכת החלמה מהירה ורפואה שלימה לחזן הנהדר והאהוב חיים אדלר. כשנכנסתי ללובי המלון ביום שישי וראיתי את חיים, זכיתי לחיבוק דובים גדול תוך שאני מפטיר לו ולסובבים אותו כמה אני שמח לפגוש אותו. הוא בתגובה אומר לי "אל תשמח יותר מידי, אני עם שפעת חזקה ועם חום. לא יודע מה יהיה בערב". השאר ידוע. חיים לא חש בטוב, את "רזא דשבת" הצליח איכשהוא לשרוד עד הסוף אולם לאחר מכן העביר את הטלית ליעקב מוצן. חיימק'ה שלנו, אנחנו אוהבים אותך. גם כשאתה חולה, כמובן שיותר כשאתה בריא. אנחנו בטוחים שעוד נשמע אותך ונהנה מתפילתך וקולך.
ובכן, היתה שבת שלא בדיוק לפי התוכנית. חיים אדלר חולה ועל שלושת החזנים הוטלה המשימה למלא את מקומו - חברים, הם עשו זאת ובגדול. כל השלושה. וגם המקהלה. יעקב מוצן החליף את חיים בתפילת ערבית ונראה כאילו התכונן כל חייו רק לתפילה זו. תפילה נהדרת של חזן המשתפך לפני בוראו מתוך ליבו. כל כולו, עצמו, נישמתו, ליבו, את הכל הוא השקיע בתפילה זו. למחרת בתפילת המוסף, קיבלנו את אותו הדבר אבל במנה גדושה הרבה יותר. כמו שכבר כתבתי באשכול אחר - מוצן זה מוצן וכל מילה שאוסיף רק גורעת מגדולתו.
בתפילת שחרית, על פי התוכנית היה אמור לעבור לפני התיבה חיים. כאן הוטלה המלאכה על דבלה הלר. דבלה עמד במשימה בגדול. זו פעם ראשונה שאני שומע את דבלה בתפילה. זכיתי כבר לשמוע אותו בקונצרט, אבל דעתי ידועה שחזן זה קודם כל לפני העמוד ורק אח"כ מול קהל עם מיקרופון. הופתעתי מעוצמת תפילתו של דבלה. בריטון מתוק ומשובח המוביל אותך ביד בוטחת בין נבכי התפילה. אהבתי מאד את הקולרטורות שלו בקטעי ברכות קריאת שמע. מרגישים בתפילתו את התזכורת לחזן משה שטרן כתלמידו המובהק. לצידו כעזר לו עמד מפעם לפעם החזן יצחק הלוי, גם הוא בעל אמירה חזנית רבת משמעות. ועל כולם העזרה והליווי היפים של "קולות מן השמים" בניצוחו של רפי ביטון.
לתפילת מוסף חזר יעקב מוצן, ואת זה כבר ציינתי בפסקה הקודמת. את תפילות השבת והחזנים אני יכול לסכם במשפט קצר. מוצן "עשה" לנו את השבת, דבלה "היציל" את השבת, יצחק הלוי הנעים את השבת ועל כולם רפי ביטון ומקהלתו שליוו את כולם בצורה יוצאת מן הכלל.
עד כאן לגבי התפילות. אני רוצה לגעת בנקודה נוספת - הארוחות. ידועות שבתות שירה שמארגת חברת קראוס עם השירה האדירה בחדר האוכל. השנה נפלה לה מן השמים לחברת קראוס במה בחדר האוכל, וישראל פרנס וחבורת הזמר שלו, דאגו לנצל את הבמה עד הסוף. אותה חבורת זמר של קראוס עמדה ורקדה ושרה על הבמה כמעט בכל זמני הארוחות ועל כולם מנצח ומוביל בגדול ישראל פרנס. ממש זמירות שבת. הם שרו הכל, גם חסידי וגם חזנות. ומידי פעם, עלה יצחק הלוי או דבלה הלר או אחד מחבורת הזמר, ושר קטעי סולו. זכינו גם לפרנס ג'וניור - בנו הקטן של ישראל פרנס שהנעים לנו בקולו. לאחד הקטעים (אינני זוכר איזה קטע) עלה אופיר סובול, שהתארח בשבת זו במלון, לבמה וניצח בחן רב על המקהלה וחבורת הזמר ביחד. בקיצור, שילמנו עבור שבת חזנות וקיבלנו אותה בשפע. גם החזנים, גם חבורת הזמר, גם ישראל פרנס וגם מקהלתו של רפי ביטון לא התקמצנו ולא ישבו בחיבוק ידיים. נתנו ונתנו ונתנו והכל ברצון טוב ועם הרבה שמחה.
ועוד נקודה אחת - הארגון. מצד אחד אני חייב לציין את הארגון המופתי של השבת. הכל מתוקתק, בדיוק לפי לוחות הזמנים, איש איש יודע את מקומו ותפקידו החל בקבלת החדרים ועד סיום הקונצרט במוצש"ק. מאידך אינני יכול שלא להתייחס ל-2 נקודות. האחת שולית - שעת סעודה שלישית, והשניה...עוד רגע. לגבי שעת הסעודה - שבת יצאה בערך בשעה 6. סעודה שלישית נקבעה לשעה 15:30. מוקדם מידי. התפילה הסתיימה ב-14:00 ולאחר מכן דף יומי (אגב הרב שהעביר את השיעור - פנטסטי) עד 14:45. לא נשאר זמן לנוח. אני ירדתי לחדר האוכל רק ב-16:30, רוב האנשים כבר היו לאחר האוכל וישבו באפס מעשה ליד השולחנות ממתינים לצאת השבת ולהבדלה. הנקודה השניה כאובה מאד. לא יתכן להציב שולחן רבני קבוצות במזרח כשהרבנים יושבים עם פניהם לקהל והם .... מדברים (גם חבורת הזמר שישבה במרכז האולם תרמה את חלקה לפטפטת). כשפניתי לאחר התפילה לרבנים ודיברתי איתם על זה, חלקם טענו כי קשה להם לשבת כל כך הרבה זמן בתפילה כה ארוכה והם אינם חובבי חזנות. לדעתי, מי שלא חובב חזנות וקשה לו לשבת כל כך הרבה זמן, שיצא מאולם בית הכנסת וידבר בחוץ. אבל לא יתכן שישבו רבנים מול הקהל וידברו ביניהם במהלך התפילה. ראשית - אסור לדבר, אבל אני לא המשגיח כשרות שלהם. שנית - והיו עיניך רואות את מוריך?? שלישית והחמור מכל - אנחנו באנו לשמוע חזנות ושילמנו בשביל זה. הם מדברים ומפריעים לנו לשמוע - יש בזה משום גזל. אני כבר לא מדבר על מחלת הפטפטת של כל הקהל. אבל איך אפשר לבוא בטענות לקהל כשהרבנים שמולם מדברים גם כשמעירים להם?
אבל אלה רק 2 נקודות שהפריעו מתוך אין ספור נקודות שעינגו עלינו את השבת. סה"כ היתה שבת מושקעת מאד ומאורגנת להפליא. תודה לחברת קראוס, ללאה ויוסקה, לעובדי החברה, לישראל פרנס וחבורת הזמר שלו, וגם לרבני הקבוצות, ומעל כולם תודה לחזנים הנפלאים, לרפי ביטון המוכשר והחייכן ולמקהלתו "קולות מן השמים". מחכים לשבתות שעוד יבואו...
בברכת התורה העם והארץ
בני וייס
נשלח ב-15/2/2006 23:08
מר בני וייס היקר אתה מסיים את דבריך בברכת התורה העם והארץ, אני סבור שיש פה קונוטציה סותרת - תורה לא הולך עם עם-הארץ... הסיקור שלך מרשים ומדוייק רק כמדומני שטעית אם יורשה לי לומר בתיאור ביצוע תפילת שחרית כיון שאם זכרוני אינו מטעני אמנם החזן הלר לקח חלק גדול במילוי חסרונו של החזן אדלר בכך שהתפלל משוכן עד ועד חזרת הש"ץ תוך כדי שהוא מגלה בקיאות בנבכי נוסח התפילה וביצוע קטעים שונים בנוסף לביצוע דואט עם יעקב מוצן לקטע עזרת אבותינו של משה שטרן, אך למיטב זכרוני החזן הלוי לא נפל ממנו בהצלת המצב ואף הפליא ביותר בביצוע קטעים מיוחדים ואילתורים נהדרים כאשר המשיך התפילה מחזרת השץ ואילך זכורני במיוחד הביצוע המרגש של 'אז בקול', וכן הדואט עם מוצן לקטע ממקומך של אדלר, אני חושב שקצת קשה לא להרגיש את נוכחותו המרשימה של החזן הלוי ולומר שהוא רק היה לעזר! בסוף היה קטע שהלר והלוי ביצעו ביחד 'אנא עבדא דקודשא בריך' שעד עכשיו איני יודע מי הלחין קטע זה אשמח אם מישהו יעזור לי בכך, בהחלט היתה שבת מרשימה, קראוס הם ברמה משל עצמם אין להם מתחרים מה שנכון נכון.