בית פורומים קונצרטים של חזנות

גילוי לב!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/3/2006 21:10 לינק ישיר 
גילוי לב!

חברים הכי יקרים!
אני מגלה טפח מליבי לפניכם!

אני עצוב.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2006 21:27 לינק ישיר 

ואם תשאלו למה... אז הנה התשובה...

העליתי לכאן לאחר מאמצים מרובים שטיקעל של יעקב יוסף שטארק... שטיקעל טוב מאוד... לפחות חלק מהרצון שלי להעלות את זה לכאן נבע מהתקווה שאקל כאן פידבקים חיוביים נלהבים... (שללא ספק יהיו בצדק...)
 אבל... (וכאן מגיעה הסיבה----)

כלום! נאדה! גורנישט! 0! (כמעט)... חיכיתי ליותר... איפה אתם כולכם (וכולכן)???

אז הנה... הכנתי עוד משהו... (יותר נכון- הצ'יף שלנו-מנחם- הכין... הוא עזר לי המון...) ואני מקווה שהשטיקל הזה ישמש כדלק לתגובות... אז יאלה... חבריה... אני מחכה...

ולשטיקעל-

ביצוע מדהים וענק (לטעמי... אני רוצה לשמוע את דתכם..) בביצועו של--------

http://baby-1.at.vwdhosting.net/hm1.wma

זיהיתם? נהניתם? תגיבו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2006 21:30 לינק ישיר 

למי שלא יודע איך לשמור:

ללחוץ על "קובץ"  ולאחר מכן על "שמירה בשם"
 בהנאה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2006 22:01 לינק ישיר 

תודה רבה לך בייבי סיטר גם על הקטעים הקודמים, שהיו נהדרים. ועכשיו תגובה.

על כל הקטעים אותה תגובה. נקודות חיוביות : 
     א. קול נעים ויפה - גם בגבהים 
     ב. ביצוע מדויק ואמנותי
     ג.  תמיד מחדש משהו- זה מעניין
     ד. חזן בדם- משרה הרגשה ששולט במוסיקה

נקודות שליליות :
    א.  קול חסר צבע ועוצמה, עוד יותר בולט בגבהים
    ב.  מחדש יותר מדי לפעמים, מתחיל לשעמם

סיכום : חזן "אמן" משכמו ומעלה, בעל קול מתוק. אם היה מפסיק להתאמץ להיות יותר משה קוסביצקי מדוד קוסביצקי,היינו נהנים יותר.
   שמעתי אותו בתפילה לפני שנתיים, והוא באמת "זוגער" ותפילתו קולחת, וכולם נהנו מכל רגע.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2006 22:05 לינק ישיר 

לדעתי הוא מחכה יותר את דוד קוסביצקי מאשר את משה קוסביצקי וזה הטעם הטוב המשובח הזה, משה דייק יותר בביצועיו כמו הקטע הכתוב בתווים, והלפגוט גם כך. ואילו שטארק מחדש וכך היה גם דוד קוסביצקי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2006 22:09 לינק ישיר 

שלום חזןXקול
 שמחתי לקרוא את תגובתך... הגם שאני חולק עליה בחלק פצפון...

יש לו גבהים משהו יוצא מן הכלל... אני רק חושב שיש לו חיסרון אחר. יש לו קול עדין כמו של ילד ולכן גם אם הוא נמצא גבוה מאוד מאוד הרבה פעמים אני בכלל לא שם לב שהוא שר כאן טונים גבוהים...  וזה בשונה מחזנים אחרים (למשל הלפגוט) ששמים משום מה הרבה יותר טוב שהוא ב"גבוהים".. (בלא לזלזל כמובן...) יש בזה גם יתרון וגם חסרון... תוקן על ידי - baby_siter - 01/03/2006 22:08:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2006 22:14 לינק ישיר 

הקטע נחמד מרענן ומיוחד לאוהבי סגנון החזנות ה"גלנצית"...
לניתוח המאלף של מיודענו חזן +קול לא נותר הרבה להוסיף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2006 22:33 לינק ישיר 

בידי התקליטור של יעקב יוסף שטארק:" הבט משמים" ואני מאד נהנה לשמוע אותו בגלל
האמירה המרגשת ובגלל האיכויות הקוליות של החזן. אך למרות האמור לעיל אומר לך מה
צריך עדין שיפור:
1.הקול נשמע מאד צעיר במיוחד בגבהים מה שגורע מעצמת האמירה בגבהים
2. ב 2 הקטעים שהשמעת שהם הפכו כבר לקלסיקה - כאשר אתה מכניס כל כך הרבה שינויים
    בכדי להדגיש כביכול שאתה "שונה" זה דוקא מפחית מהביצוע .המאזין משווה למקור במיוחד
    כאשר מדובר בקטעים של חזנים ענקיים כקוסביצקי ויוסלה. אם היה מדובר בקטע של 
    חזן פחות מוכר -האילתור ושינוי באמירה היה מתקבל יותר.
3 . גם האיכות בקטעים שהבאת לא היתה טובה (אני מניח שעשיתם את כל המאמצים
      אך זו ההקלטה שהיתה בידיכם)וזה גרע קצת מההתרשמות.
בסך הכל לחזן שטארק יש את כל הנתונים להיות חזן ענק במיוחד במה שקשור ל"אמירה ורגש"
בו נמתין ונעקב אחריו בסבלנות)-לא כולם "הלפגוט" שפרצו בדהרה .
ונראה לי שהציבור התרגל להשוות כל חזן ל "הלפגוט" וגם זו בעיה.

אשמח לקבל תגובות

בכל מקרה אל תיקח ללב -יתכן ואתה מאד מתלהב ואחרים-לא מה לעשות?

OPHIRRR

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2006 22:44 לינק ישיר 

חבריה... העוקץ של  הבקשה שלי לא היה שטרק. העוקץ היה התגובה.  אני לא החסיד הנלהב ביותר של החזן שארק... אני רוצה רק שתגיבו מתי שאתם נהנים...
ולעצם הדבר... במקרה דנן: אני חושב שאין זה משנה כלל וכלל לענין החזנות מי הוא מבצע היצירה המקורי... זה יכול להיות קוסוביצקי או קורנחבצ'ריקא (גם אני לא מכיר אותו...) באותה מידה.. אדרבה... כל חזן כדאי וצריך שיוסיף "מלח ופלפל" משלו ליצירה... ושטארק עושה את זה בחן ובטוב טעם..
 אני גם חושב שאיכות ההקלטה לא מעלה ולא מורידה אם רוצים לשמוע את רמת הביצוע...
אני צודק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2006 00:15 לינק ישיר 

א.   לא.   אתה לא צודק.   
זה כן תלוי אם זה קוסביצקי או החזן השני שכבודו מונח. למה? כי משה קוסביצקי היה אמן בסדר גודל שביצועיו היו אמנות בפני עצמו, והוא קבע רף מסוים למידת ההשתוללות, לבניית קטע באופן אמנותי ונעים לאוזן המוסיקלי. מה לעשות שחזנים מסוימים רוצים להיות "טוב יותר" ממנו, ואז יוצאים מחוץ למסגרת הראוי והרצוי בקטע חזנות. גם דוד קוסביצקי אשם בפריצת הגבולות האלה.

ב.   בוודאי אתה צודק ! החזן שטארק מוסיף הרבה דברים נחמדים משלו, וגם קצת גולש ומפריז. ולכן יש כמה מקומות שהיה עדיף להדבק במקור.

ג.  מזה צודק? מן הראוי שכל מי שנהנה מטוב לבך, יגמול לך לפחות בכמה מילים.

ד. שטרימר לא צודק !!!   קודם הוא נעלם\ נאלם לשנה וחצי, אח"כ הוא פתאום מופיע משום מקום, ואין לו מה להוסיף ??? לא יעלה על הדעת. התגובות הכי עסיסיות ונכונות הן תמיד של שטרימר.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2006 10:32 לינק ישיר 

לדעתי חזן זוגער אמיתי, אני עדיין זוכר ששמעתי אותו לראשונה מבצע תפילת א-ל מלא רחמים ,קשה לתאר את הצמרמורת שאחזה בי. לגבי עניין האלתור והוספה על המקור לצערי החזן שטארק לא הוסיף כלום הוא פשוט למד את החומר מהקלטות יותר נדירות מביצועים פומביים של משה או דוד קוסוביצקי שם את הוסיפו את מה שאתם שומעים פה. לי באופן אישי יש הקלטה של משה קוסוביצקי מביצוע פומבי כששר את "ענינו" בדיוק איך ששטארק מבצע (מה שהעלו פה לפני כמה ימים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2006 11:42 לינק ישיר 

אחלק את תגובתי לשלושה חלקים:

א.      לך מר בייביסיטר – יישר כח הן על ההשקעה שבהעלאת הקטעים לשרת להנאת כולנו והן על עצם העלאת הנושא של החזן שטארק. אני יודע שלוקח זמן לשבת להעלות קטעים לשרת ואז כמעט אף אחד לא מתייחס. זה מוציא את כל הרוח מהמפרשים. מגיע לאנשים חיזוק חיובי על השקעה (ובעיקר כשזה שלא על מנת לקבל פרס). וצדקת בייביסיטר יקר כשדרשת בתוקף לקבל תגובות. יישר כח.

ב.       הואיל וזרקת כדור למגרש שלי בענין הזמנתו של החזן שטארק להופעות בישראל, אינני בועט בכדור חזרה למגרשם של אחרים, אעשה את אשר ביקשת ואמשיך לדבר עם מי שצריך לדבר (כבר פניתי למספר אנשים). אני יודע שבעבר נעשו גם כן פניות אך הצדדים לא הגיעו לעמק השווה - והמבין יבין. אני מקווה שנוכל לקדם את הנושא.

ג.       אני מסכים לחלוטין עם קביעתו של חזןxקול באשר לקביעת גבול למידת ההשתוללות. אני חושב שמשה קוסוביצקי עשה זאת באומנות מדהימה כשקבע את ה"סמטוחה", כהגדרתו של ד"ר סובול, ביצירה זו. כשמשה קוסוביצקי שר את המילים "מקולות מים רבים אדירים משברי ים" אתה ממש מרגיש את המים מרטיבים אותך, שומע את המית סערת הים וגליו המתנפצים במערבולות זה לעומת זה, מרגיש כל כולך כאילו אתה מיטלטל מגל אל גל, מנחשול לנחשול, בתוך הסערה הזאת של "אדירים משברי ים", ואז לפתע פתאום, אוחז בידך משה קוסוביצקי ומוביל אותך ביד חזקה רגועה ובוטחת לחוף המבטחים של "אדיר במרום ד'". היצירה מושקעת ומחושבת במדויק עד הס"מ האחרון של בין ים ליבשה, עד נשימת האויר האחרונה שבין הצף לטובע, עד השניה האחרונה של המחשבה וההכרה בכוחו האינסופי של בורא העולם למול עצמת המים הרבים ומשברי הים האדירים של הנברא. משה קוסוביצקי בגאונות אומנותית קבע כאן רף עליון אליו מותר להגיע (אני מקווה שלא נסחפתי בתיאור היצירה, היא הרבה מעבר למה שכתבתי כאן). לענ"ד התוספת שהוסיף שטארק ליצירה רק פוגעת ומורידה מהעצמה שלה. אנחנו מאד אוהבים חידושים ותוספות ליצירות. אבל כמו שכתב אופיר, יש יצירות שהקהל מכיר כל טוב ושורק אותן תוך כדי שינה, שהקהל רוצה לשמוע אותן כמו שהן ללא שינויים תוספות ואילתורים. כ"כ יש יצירות שגם אם הקהל מכיר טוב יותר או טוב פחות, הן בנויות בצורה כזו שכל שינוי בהן רק מוריד מעצמתן. ולכן, כולנו מתפעלים מרמת ואיכות הביצוע של החזן שטארק. אבל דוקא ביצירה ד' מלך, עם היכולות הקוליות שלו והקולרטורה שלו, אני ממליץ לו להיצמד למקור. אני משוכנע שהוא יעשה זאת בצורה מוצלחת ביותר.*:namespace prefix = o />

אין ספק שהחזן שטארק הוא חזן גדול, ואני בהחלט מקווה שנוכל להנות ממנו גם כאן בישראל.

בברכת התורה, העם והארץ
בני וייס תוקן על ידי - bnyweiss - 02/03/2006 11:44:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2006 12:33 לינק ישיר 

"געזונט אונד שטארק"...*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

החזן שטארק הוא כמו לצפות בתחרות איגרוף במשקל נוצה...  מרגש, מיוחד אך קטן.

אתה מרגיש שאתה מקבל בצלחת פלסטיק שניצלונים לילדים עם קטשופ זה טעים אבל לא מספיק בשרי למרות שהוא משתמש יפה ומיוחד בכלי קולו הנאה...

אין ספק שהבחור מוסיקאי, מוכשר, שולט יפה בוורטואזיות קולו על מעברים מרשימים חדים ובלתי צפויים. בקטע בפעם הראשונה  במילים "מעולם אתה" הוא לוקח אותך לעולם אחר, מפתיע ולא מוכר. עולם קסום, מתוק ומרגש. אך עולמות כאלה מספק לנו שטארק אך מעט מדי. מיד חוזר להמשיך את התעלולים עם האופנוע הקטן שלו... שללא ספק סוחט מהקהל כפיים על השליטה אבל זה רק אופנוע.

אנחנו אוהבים חזנים שהם נהגי אוטובוס... הלוקחים איתם את כל הציבור... או קטרי רכבת ישראל...

היו ועוד ישנם חזנים המצליחים להטיס אותנו למרומים... ללא ספק ישנם רגעים קסומים בהאזנה לקטע שמבצע החזן שטארק אבל להיות "שטארק" (חזק)  זה יפה. ול- "גיעזונט" (קול בריא) זה מעט מידי...

למרות הכול החזן שטארק מחזק אותך בשירתו ונותן לך הרגשה שתמיד יש לכולנו מה להוסיף ללמוד ולבצע.

בקטע "אדיר במרום" תוכלו לשמוע צבע קולי מפתיע הדומה לחזן ליבלה גלנץ ז"ל.

מה שיש להלפגוט בעליות יש לשטארק בסיבובים... לשניהם מנועים קטנים המתאימים לקירקס ב"קיר המוות" עוצרי נשימה, מעוררי השתאות, הצגה בלתי שגרתית. קול ממקומות בלתי ידועים. רק שהלפגוט מקבל לפעמים "בק ראונד" של כלים ועוצמה בימתית הנותנת לך הרגשה של רכב שטח...
מה שאולי יפה ומיוחד בעולם החזנות המבדיל מעולם האופרה המרובע... כיף לנו שיש מגוון כל כך יפה הנותן לנו אור תקווה שמחה שעולם החזנות הולך ופורח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2006 15:27 לינק ישיר 

שטרימר, אהבתי מאד את תגובתך.

ובכלל הקטעים של שטארק אהובים עליי מאד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2006 20:57 לינק ישיר 

תודה רבה לך מאיר עיניים על הטירחה בעבר ותודה על הדברים בעתיד.
אתה ממש משמח אותי בכל קטע שהעלת לצפיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2006 22:18 לינק ישיר 

שלום חברים!
תודה על התגובות! אני חושב שאני לא צריך לומר תודה אלא כך צריך שיתנהל כאן הבסק... להתחיל יותר להגיב... לתת פידבקים... להחליף יותר רשמים... לא כך???

בנוגע לחזן שטארק.. מנחם! אני מחכה כבר שתעלה את קטע הווידאו ההוא שדיברת עליו... זה יהיה מקסים מאוד..
ולשטרימר- חן חן על הדוגמאות וההמחשות... והכל בהומור... נהניתי לקרוא...
נמשיך כך...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > גילוי לב!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext