| נשלח ב-29/4/2006 23:09 |
|
| |
התפילה המיוחדת בפ"ת -מוצן רנד וביטון-
זה היה אחד השבתות הכי יפות מבחינת החזנות, שניהם שילוב מעולה לא עוד דואטים של חסרי נסיון לא עוד חלטורות אלא שבת ברמה, שבת ר"ח עם תפילת הלל, היה שווה את כל הטרחה לנסוע מיוחד, ומכאן אני שולח ברכת תודה לכל המארגנים, והתורמים ובראשם מר לינצר שבזכותם ורק בזכותם יצא לפועל השבת הנהדרת שנהננו ממנה יחדיו.
יש לציין ששמעתי רבים מדברים על הפורום של החזנות דבר שמתרחב ומתרחב. הסיפור עם הקטעים הוא לא בשבילי אני מעריך שיעשו את זה טובים ממני.
שבוע טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 08:36 |
|
| |
השתתפתי השבת יחד עם מאות אנשים בתפילה שניתן להגדירה כ"ועידת הפיסגה" של עולם החזנות. לעיתים נדירות מופיעים יחדיו שניים מבכירי חזני העולם בדורנו, ישראל רנד ויעקב מוצן. כל הסופרלטיבים שאשתמש בהם ימעיטו מעוצמת החויה המדהימה שחווינו השבת. תפילה שכולה חגיגת חזנות במיטבה כשבמהלך רוב התפילה עומדים שני החזנים יחדיו ומפליאים בתיאום מושלם ביניהם ובין שניהם לבין המקהלה "קולות מן השמים" בניצוחו של רפי ביטון. לא אהיה כרוכל המפרט והולך את כל היצירות שהושמעו במהלך התפילה, אך אציין אולי את שתי היצירות המאוד מיוחדות ששמענו במהלך השבת. האחת בערב שבת תפילת השכיבנו שהיתה מלאכת מחשבת שבסיסה ביצירתו של סקונדה אך ישראל רנד שילב בה גם מתוך היצירות של משה קוסוביצקי ,דוד קוסוביצקי ומשל עצמו. התוצאה היתה יוצאת מן הכלל, ואנשים שישבו בסמוך לרב הראשי העידו שדמעות של התרגשות עמדו בעיניו. היצירה השניה היתה מי שברך לחיילי צה"ל, לחנו של רנד אך בביצוע משותף כשמוצן נוטל חלק חשוב בביצוע היצירה היפיפיה הזו. בכלל, נראה שהשילוב של מוצן ורנד הוא מאוד מיוחד וקשה לי לראות שילוב טוב יותר של שני חזנים לפני התיבה. חובה לציין לשבח מיוחד את רפי ביטון ומקהלתו. מקהלה מעולה עם איזון נהדר שנותנת גוון וצבע לתפילה החוויתית. רפי מתגלה כמנצח מעולה המשתבח והולך משבת לשבת. תודה לכל מי שתמך ואיפשר לשבת הזו להתקיים ובראשם לראש העיר מר יצחק אוחיון ולהנהלת ביהכ"נ שונה הלכות בנשיאות מר יצחק קליין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2006 12:55 |
|
| |
מצטרף לקודמי, אכן שבת נהדרת, שלוב ופרגון הדדי בין החזנים, מקהלה מקצועית, שווה את כל הזמן שישבתי בליל שבת וביום השבת.אני בטוח שם אלו אשר טרחו ובאו רגלית מרחוק (גב"ש) ביום חם באו על סיפוקם. אבל, מה עושים עם הדברנים? איך מסבירים לנשואי הפנים, לראשי הקהל ולרבנים כי יש מושג גם של טורח הציבור. מדוע אי-אפשר שאחד ידבר בשם כולם? בערב היה סביר כי רק המרא דאתרא דבר, אבל ביום נדמה לי שזמן הדיבורים התקרב ל-45 דקות וזה מוגזם! בכל זאת יצאתי מבית הכנסת שמח וטוב לב. יבורכו העוסקים בצרכי ציבור שהביאו לנו מוצר מעולה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2006 13:10 |
|
| |
מסכים עם כל מילה ומילה של קודמי להוציא את את דברי ההתפעלות על הביצוע של "מי שברך" לחיילי צה"ל התקשיתי למצוא כיצד משתלבת תפילה זו עם הנעימה של רנד (היפה לכשעצמה) בעוד -לעניות דעתי -שבנעימה של סול זים לתפילת "אבינו שבשמים", יש קשר הדוק בין המנגינה לתכן התפילה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2006 16:37 |
|
| |
אשאעיני שלום. אני מציע שתבקש ממנחם שיעלה את הלינק של מי שברך ותאזין לו שוב ואז תראה לי עד כמה הלחן והמילים יושבים היטב יחד. הלחן של סול זים הוא קליט ונחמד אך למען האמת הרבה חזנות אין בו. הלחן של רנד כולל רצ'יטטיב מעולה המשולב בתוך הפזמון החוזר. התחושה שלי היתה שהקהל קיבל את היצירה בהרבה שמחה וסיפוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2006 00:46 |
|
| |
טוב מאוחר מכלום, היה לי את העונג להשתתף בשבת נפלאה זו, כמו שכתבו קודמיי שילוב של שני החזנים היה מיוחד מאד החזנים נתנו ממיטבם, כל אחד הוסיף לתפילה ולקטעי החזנות נופך משלו והקהל האזין בקשב רב ונהנה הן מהחזנים והן מהמקהלה הנהדרת.
אשתדל מחר להעלות רשימה מסודרת מהתפילה.
|
|
|
|
|
|