בית פורומים קונצרטים של חזנות

דיווח מהקונצרט בפ"ת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/6/2006 00:26 לינק ישיר 
דיווח מהקונצרט בפ"ת

שלחתי פרוט מלא מהקונצרט ומשום מה זה לא עבר. לכן אכתוב בקיצור. היה
קונצרט נהדר. החזנים היו במיטבם והפתיע במיוחד קלאנג בהופעה שובת לב.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 01:21 לינק ישיר 

"זה לא היה סתם עוד קונצרט נחמד"  ,  זה היה הרבה מעבר לכך, קונצרט מיוחד במינו רפרטואר מגוון, ביצועים נהדרים, קונצרט ברמה ש"יובל" מעניקה על מגש זהב.

החזן קלאנג ביצע בכושר רב יצירות חדשות ונהדרות כמו ותערב של אשל בתזמור נהדר , יצירה מדהימה, רצה של רפפורט (גנטשוף), ומי שעשה נסים של בערלה חגי, ביצוע מיוחד מאד, ולסיום ממקומך של "דער קלאכיגער" ביצוע נהדר.

החזן שולהוף ביצע את הקטעים ממקומך של וידר , השיר שהלווים של ויגודה , ורחם נא של יוסלה .הוא לא היה בשיאו אבל קולו העדין והרגש המאפיינים אותו במיוחד ניכרו היטב וחלחלו לתוך אזני הקהל הגדול.

הלפגוט שקצר שבחים רבים מממאמנו הד"ר מרדכי סובול ביצע במיומנות כמו שהוא יודע את הקטעים מעל פסגת הר הצופים, מה נאוו רגלי מבשר, ולירושליים עירך, וממקומך של זילברטס ביצועים מיוחדים ומרהיבים.

בסיום החלק הראשון הפתעה קטנה שיר "הללי אלוקייך ציון" במבטא התימני, והלפגוט בלט במיוחד בחיקוי שלו לתימני.  לסיום הקונצרט עושה שלום.
קונצרט זה נעל את הסדרה היוקרתית של עירית פ"ת ולקראת השנה הבאה בכוונתם לפתוח בסדרת מנויים לקונצרטים של חזנות שיתקיימו בעיר פ"ת, שהיא כיום עיר הבירה של עולם החזנות.
 סובול הזמין את כולם לקונצרט שייערך בפ"ת עם דודו פישר ויבגני שופבלוב. ב 19-6-06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 06:11 לינק ישיר 

הללי אלוקיך ציון
למי שלא יודע
היצירה במקאם הכורד
אין קשר לתימני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 12:00 לינק ישיר 

שלום רב לכל חברי הפורום!

נכחתי אתמול בערב האדיר לפי דעתי קונצרט זה לא היה אלא הקונצרט של השנה.
החזנים היו במיטבם,היצירות לא היו לעוסות ומוכרות בביצועים חוזרים בכל קונצרט,את היצירות כמובן הכרנו אבל לא שמענו הרבה זמן.
יש לי כל כך הרבה לכתוב שאין לי מושג איך להתחיל אבל אני מבקש סליחה עכשיו אם זה יצא קצת מבולגן.
לפני שאני מתחיל בכלל אני רוצה ראשית להודות כמובן לאיש שדחף את הערב הזה לכב' ראש העיר פ"ת מר יצחק אוחיון שלולא אהבתו לחזנות איני יודע מה היה שם אתמול.תודה רבה לך!
ועכשיו צריך להתחיל לעבוד.....?

אני ארשום את ההתרשמות על כל חזן ברצף של הקטעים ולא לפי הרצף שהם בוצעו בקונצרט.

החזן קלאנג:

לעניות  דעתי הוא בתחילת דרכו אבל הוא נמצא בהחלט על קרקע יציבה מאוד.
"רצה"-היה ביצוע לפי דעתי אדיר,החזן עמד כמו שצריך על הבמה בביטחון רב,יוצא מן הכלל פשוט.
"ותערב"-אני זוכר את הביצוע הזה של החזן אלברטו מזרחי,אתמול היה כאן ביצוע מצוין והקטע בכלל מרשים מאוד לכשעצמו,המון זמן לא שמעתי את הקטע הזה ואתמול יכולתי להתענג עליו.
"מי שעשה ניסים"-פעם שניה או שלישית שאני שומע את הקטע לא יוצא לי הרבה לשמוע אותו,אני אישית אוהב את הקטע אבל לא יוצא מגדרי על הקטע,הביצוע היה מצוין.
"ממקומך" - היו אתמול כמה כאלה,הביצוע הזה היה מצוין מאוד.
זהו,החזן קלאנג יכול להוסיף לעצמו עוד הצלחה וקונצרט מוצלח מאוד ואף יותר מזה.

החזן שולהוף:

שולהוף היה אתמול אני חושב כמעט במיטבו הקול שלא הידהד כמו תמיד,לגבי מה שאמר ידידי מנהל הפורום  ר' מנחם אני מסכים כי בקטע "רחם נא" של יוסלה הוא סיים נמוך רק אז הרגשתי שאולי יש לו משהו בקול בשאר הקטעים לפי דעתי הוא היה מצוין.
"ממקומך"-ביצוע שמצריך הרבה נשמה,רגש וקולטורה לא קלה,שולהוף נתן את הכל כמו שצריך.ראיתי בזוית עין בשורה שלי את החזן רוזנפלד מתענג על הביצוע של שולהוף.זה כבר אומר משהו.
"השיר שהלווים"-סוף סוף אפשר לשמוע את הקטע הענק הזה,בשבתות בדרך כלל או שלא שומעים את הקטע בכלל כי אין זמן ואם שומעים אז זה בלחן של גנטשוף.ביצוע מצוין לקטע אדיר במיוחד.
"רחם נא"-הדבר היחידי שעלה לי בראש בקטע הזה זה את יוסלה במסך בהיכל התרבות שר עם הלפגוט חלק מהקטע.קטע כל כך יפה והביצוע מעל ומעבר.
במהלך הקונצרט חשבתי למה אין שבתות עם החזן שולהוף בארץ ועד עכשיו לא מצאתי סיבה למה,אני חושב שההפסד הוא שלנו חובבי החזנות.

עכשיו,איך לקרוא לו,היו לו אתמול הרבה כינויים,טוב נכתוב הכל שלא נפגע בו..
החזן הלפגוט/בנו של סובול/תופעת טבע בלתי רגילה(מצטער אם החסרתי עוד שם):

מה יש להגיד בכלל?
ברגע הראשון שהלפגוט התחיל לשיר את הקטע הראשון שלו בקונצרט,במילה הראשונה שיצא מגרון הזהב שלו הבנתי וידעתי שהיום הוא במיטבו,בשיא שלו ונוכחתי לדעת במהלך הערב שאני צודק או בעצם טועה כי לא ידעתי עד כמה הוא בשיאו.
אתמול שמענו את הלפגוט המשובח ביותר.
אני אתחיל מהקטע האחרון שלו,"ממקומך"-כל כך הרבה זמן אני מחכה לשמוע את הקטע הזה בשבתות או בכלל בקונצרטים,שמעתי אותו פעם ראשונה לפני 5 וחצי שנים בהיכל התרבות מפי החזן הלפגוט ומאז לא נשמע לחנו של הקטע בשום מקום(אני לפחות לא שמעתי),זה היה אחד מרגעי השיא בשבילי בקונצרט בגלל שכל כך הרבה זמן חיכיתי לקטע הזה ודווקא אתמול לא חשבתי שהוא יבוצע והוא בוצע והוא היה והביצוע היה בלתי נשכח כמו לפני חמש וחצי שנים בדיוק.
"מה נאוו על ההרים"-קטע שהולחן לכבודה של יונה סובול רעייתו של המאסטרו לכבוד 10 שנות נישואים,שמעתי בקהל אנשים אומרים שזה קטע שהיה "שגור" בפיו של החזן בן ציון מילר.הביצוע אתמול היה לעילא ולעילא.
"מעל פסגת הר הצופים" - עוד קטע שציפיתי לשמוע הרבה זמן וסוף סוף זכיתי לשמוע אותו.ביצוע מצוין ומעלה.
"ולירושלים עירך"-אתם יודעים,כמה שהקטע הזה לעוס אבל ממש לעוס בפיו של הלפגוט ,אתמול זה לא היה ביצוע רגיל כמו תמיד,היה בו נופך מיוחד שהחזן נתן לו והראה שזה לא כמו כל הביצועים שלו כמו תמיד.
הלפגוט,אנחנו אוהבים אותך!
אותי אתה מרגש כל פעם מחדש.וכמו שאמר המאסטרו אז נודה גם לאשתו שהיא "המנוע" הדוחף להצלחה שלו.
לולא היא..

עכשיו נעבור למנחה הערב המאסטרו של עולם החזנות הד"ר מרדכי סובול(או כפי שראש העיר קיצר ואמר בחיבה מוטי).
כמו תמיד,ההנחיה של סובול מתובלת כמו שצריך,ידוע שסובול הוא גם בדרן,הקהל אוהב את זה ואותך ד"ר סובול.
תמיד יש איזה סיפור מעניין או מאורע מעניין מאחורי כל יצירה שנותן עוד תחושת התעלות לפני הביצוע ויחד עם הביצוע זה הרגשה פשוט "מעין עולם הבא".
רק דבר קטן לי אלייך ד"ר סובול הנכבד,זה שהאוטובוס האחרון לחיפה יוצא באמצע הקונצרט זה לא מפריע לי וזה לא יגרום לי להדיר את רגליי לפני סיום הקונצרט.

כמו כן,תודה לכל העוסקים האחרים במלאכה איני מזכיר את שמותם כי איני זוכר את כולם ואיני רוצה לשכוח מישהו ולפגוע בו.

שכחתי,היו גם שני "טריויים",הראשון היה מיוחד במינו והלפגוט רק הראה שגם במלאכת הפייטנות שזה באמת העבודה הקשה זה לא משהו שבשמיים.
גם שיר הסיום נחמד כמו תמיד לסיום קונצרט כה מוצלח.
זהו,אני את שלי סיימתי.
כל טוב!
רונן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 14:08 לינק ישיר 

אויש,איך שכחתי לרשום את זה..
אני מוריד את הכובע בפני ד"ר מרדכי סובול..
אתמול בסיום הקונצרט הוא קרא מעל בימת ההיכל לבוא ולתרום לקונצרט ההתרמה שייערך שם בעוד מס' שבועות לבי"ח בלינסון.
יישר כח לך על הקריאה הזאת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 16:39 לינק ישיר 

בס"ד*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

קונצרט פתח תקוה, י' סיון תשס"ו 

שלום לחברים (גם הפאסיביים),

מקריאת הדיווחים של קודמי, כבר ניתן לקבל את התמונה הכללית - קונצרט מוצלח ומהנה, מוגש בטוב טעם. בכל אופן אנסה כהרגלי, להביא דוקא את הזוית האישית שלי.

ובכן צר לי חברים יקרים שלי, אבל לא הכל כל כך ורוד כמו שזה נראה. בדר"כ לא אני הוא זה שמעביר את הביקורת, אבל הפעם אני חייב לפתוח בזה. אני חייב זאת, כי הקונצרט אמש היה ממש מוצלח, וחבל שכמה דברים קטנים, שמיד אעמוד עליהם, יורידו ולו במעט, את רמת הקונצרט. ואסביר:

ראשית - מערכת ההגברה. דיברנו על כך כבר בקונצרט הקודם. אמנם רק בע"פ. הדברים לא היגיעו לידי כתיבה, אפילו לא בפורום. אך אני זוכר כי גם ב-2 הקונצרטים הקודמים, מערכת ההגברה לא הפגינה איכות המצופה מהיכל התרבות. ולכן היגיע הזמן לכתוב על זה על מנת שעובדי היכל התרבות ישפרו את המערכת בצורה משמעותית. זה התחיל בצפצופים איומים בתחילת הקונצרט, ובקול קצת מתכתי בהמשך. אני בטוח שהמערכת היתה מכוונת כהלכה לפני הקונצרט וכנראה שמישהו נגע שם בשולחן הסאונד ושינה משהו ולכן היו ציפצופים. את עמדת הסאונד צריך לסגור לקהל. חייבים לבדוק מדוע בשורות הראשונות יש קול לוואי מתכתי. לא ראיתי איש הגברה שעומד קרוב לבמה, או אפילו מאחורי הקלעים, על מנת לייצב מיקרופון שנפל - זה לא התפקיד של המנחה/המנצח/המאסטרו. אין לי ספק שהמנחה הספציפי הזה ניחן גם בכישרון של לסדר מיקרופונים, אבל זה לא תפקידו.

שנית - מה הבעיה לשים סטנדים לתווים לחזנים? חזן עולה לשיר ומחזיק בידו אוסף דפי תווים. לא מכובד ולא נוח. ראיתם אמש את שולהוף איך הוא מדפדף בין הניירות תוך כדי ביצוע היצירה? תנו להם סטנדים כמו לנגני התזמורת - ובא לציון גואל.

המקהלה. צריך למצוא פתרון הגבהה לחברי המקהלה. אמנם יש שם בימה קטנה למקהלה אך לטעמי מידי נמוכה. המקהלה עומדת מאחורי התזמורת, הבמה בכללותה קטנה וצפופה להרכב כזה גדול, ובקושי רואים אותם. אולי צריך פשוט בימה גבוהה יותר לחברי המקהלה.

והערה אחרונה - אנו מבינים שצריך "לשלם" לכל נותני החסות שבאדיבותם הרבה מרימים כזה ערב. אבל די כבר עם כל כך הרבה נאומי ברכות ותודות. מספיק נואם אחד - לא מטעם המשלמים, שיודה לכולם פעם אחת ודי! אגב, בשלושת הקונצרטים שהיו השנה בפתח תקוה לא היתה תוכניה. כדאי להפיק תוכניה גם לפתח תקוה וזה המקום הטוב ביותר לכתוב תודה ו"לשלם" לכל נותני החסות. ויחד עם זה, ברכת יישר כח גדולה לכל נותני החסות ובראשם למר אוחיון ראש עיריית פתח תקוה.

ולקונצרט עצמו:

ראשית - http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1803815

ראו מה כתבתי שם בשורות 8-10.

אתם יודעים מה? לא אלאה אתכם בלפתוח שוב את האשכול ולספור שורות. בשביל זה יש העתק הדבק: "לאחר דברי ברכה קצרים עבר שרביט ההנחיה למרדכי סובול. לא פעם דיברנו על הנחייתו החמה של מרדכי. מרדכי מתגלה לא רק כאמן מוסיקאלי ומגיש תוכניות ברדיו קול חי אלא גם כמנחה היודע ליצור קשר מיידי ובלתי אמצעי עם הקהל. קיים מין פילרטוט שלו עם הקהל ואין ספק כי זה מוסיף מאד לכזה ערב של קונצרט מענג." אלו דברים שכתבתי בסיקור קונצרט מס' 2 השנה בפתח תקוה, כל מילה נוספת – מיותרת.

פתיחה "יובלית" רגילה לקונצרט  - פיתחו לי. אסור להחליף סוסים בעליה.

ראשון החזנים עלה יחזקאל קלאנג לשיר את "רצה" של גנטשוף בליווי המקהלה. נראה לי כי בקטע זה קלאנג רק חימם את הגרון. לענ"ד היה הבדל עצום בין הביצוע של קטע זה לשאר הקטעים שהוא שר בקונצרט. בקטע זה הוא לא היגיע למיטב וכבר חששתי, אך מהר מאד חששותי התבדו ובהמשך הערב קיבלנו קלאנג מצויין עם יכולת קולית נהדרת. לענ"ד, חשוב מאד לתת בקטע הפתיחה הופעה מרשימה. זה נותן אוירה לכל הערב. (אבל מה אני מתלונן, היה ערב מוצלח ביותר).

לאחריו עלה משה שולהוף לביצוע "ממקומך" של וידר. לשולהוף יש קול בעל מתיקות (ועל כך ארחיב בהמשך). ולכן על אף שאמש הוא לא טיפס עם הקול כמו שהוא בדר"כ יודע לעשות, לא היה צורך בכך. הוא פשוט כבש את הקהל בקולו.

איצ'ה מאייר הלפגוט. מי אם לא הוא מתאים לביצוע יצירה שכתב מורו ומאמנו האישי ד"ר סובול. יצירה שנכתבה ע"י *:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />מרדכי כשי לרעייתו ליום נישואיהם העשירי (לפני כעשרים שנה). אני לא יכול לחשוב על מתנת יום נישואים יפה יותר מאשר יצירה שיוצר בן זוג אחד למעו רעותו ויהא זה בכל תחום שהוא. היצירה  עצמה יפה מאד. זו לי פעם ראשונה שאני שומע אותה. במילים "כל צופייך נשאו קול" זיהיתי מוטיבים מתוך ד' מלך של קוסוביצקי, (מרדכי, תקן אותי אם אני טועה).

שמתם לב איך הלפגוט עולה לבמה? בלי תווים, בלי סידור, כלום. הוא, המיקרופון ומולו המנצח. זה לא רק ביטחון עצמי. זה הרבה מעבר לכך. זה מראה על יכולת לימוד, על רצינות ועוד יותר מזה - על השקעה אדירה לקראת קונצרט. על יחס ורצינות לקהל שלו. ככה מתכונן כוכב לקראת פגישה עם הקהל שלו. קהל שבא לשמוע אותו. קהל שאוהב לשמוע אותו ומחזיר לו אהבה. יישר כח לך איצ'ה מאייר ותודה על היחס שאתה מפגין כלפינו כקהל שלך.

יונה, אשרייך. תדרשי מתנה כזו כל שנה.

תורו של קלאנג. "ותערב עליך עתירתינו" - יצירה של החזן אשל ז"ל. ביצוע יפה מאד, ואכן עם כזה ביצוע, בוודאי תערב לו ליושב במרומים עתירתינו. במילים "אנא רחום ברחמיך הרבים" היה ממש ניתן לחוש בסגנונו הכל כך מיוחד של החזן אשל. אני לא מצליח להצביע מהו הסגנון הכל כך מיוחד הזה, אבל התחושה... ממש מרגישים.

אנחנו רק ביצירה הרביעית לערב זה ואני חושב מה יגידו הפעם כל המתלוננים הקבועים על רפרטואר "קבוע" בכל הקונצרטים? קודם קיבלנו "מה נאוו", עכשיו "ותערב" של אשל. רוצו וקנו כובעים שיהיה לכם מה לאכול.

ולפי הסדר, תורו של שולהוף. "השיר שהלוויים" של ויגודה. לא לפני שמרדכי מספר לנו איך ויגודה בכבודו ובעצמו שר זאת בהיכל התרבות בתל אביב והוא בן 96. וכמובן הסברו של מרדכי (בשם ויגודה, האומר דבר בשם אומרו...)  על הסגולה לאריכות ימים שזכה לה ויגודה.

תורו של הלפגוט. "ולירושלים עירך" הידוע כשל משה קוסוביצקי. מרדכי מתקן את הטעון תיקון ומסביר כי במקור נכתבה היצירה ע"י אודסר. כאן ראוי לציין כי העיבוד והתזמור הם של סובול ג'וניור – אופיר. הלפגוט כמו הלפגוט. אין מה להוסיף.

ולסיום החלק הראשון של הקונצרט – טריו. הניחושים הפרועים שלנו הובילו אותנו ללחישות "שיר המעלות", יוסלה. כמובן שהופתענו לשמוע את "שבחי ירושלים" ולשמוע את הלפגוט שר ב-ח ו-ע כמו שצריך. אנחנו מצפים לקיום בקשתו של ראש העירייה, מר אוחיון, ואולי בעונה הבאה נראה על הבמה גם פייטן יחד עם החזנים.

ולאחר הפסקה בת תשע-עשרה וחצי (!!) דקות:

קלאנג ביצירתו של ברלה חגי "מי שעשה ניסים", אי אי אי, איזה פלצט.... איך אומרים החברה הצעירים? חבל"ז.

איצ'ה מאייר מטפס לפסגת הר הצופים בלחנו של משה רפפורט. הלחן הפחות מוכר – לא העממי. גם כאן, עיבוד ותזמור – אופיר סובול. אופיר מתחיל להיכנס יותר ויותר לעשיה מאסיבית מונצחת בעולם החזנות ואנחנו מברכים על כך. ומי שלא מבין מה זה מונצחת – כשאתה כותב עיבוד ותזמור ליצירה, ואח"כ גם מקליט, זה מונצח לדורי דורות.

יחזקאל קלאנג בביצוע יפה ל"ממקומך" של קלכניק.

משה שולהוף עולה לשיר את "רחם נא" המפורסם של יוסלה. זיהיתי את העיבוד והתיזמור מתוך הדיסק "בימים ההם בזמן הזה". שולהוף ניחן בקול חם ומלטף שממש מזכיר את הביצוע של יוסלה. הוא ממש משתלב עם היצירה, עם העיבוד והתזמור הכל כך מוכרים משמיעת הדיסק הזה אין-ספור פעמים, שהוא פשוט כובש את הקהל והקהל נכנע לכיבוש הזה ברצון רב.

וכמו שאמר מרדכי, כבר הרבה זמן לא שמענו "ממקומך". אבל הפעם זה "ממקומך", מיוחד עם נוסטלגיה לטווח קצר. לפני כ-5 שנים, מעל בימת "יובל" בתל אביב, הביא מרדכי חזן אורח צעיר ומבטיח שביצע יצירה זו של זילברטס. היום אין אחד בעולם החזנות שלא מכיר את שמו. איצ'ה מאייר הלפגוט. עם יצירה זו, "פרץ" הלפגוט לעולם החזנות הקונצרטנטי. וכמחווה של מאמן אישי לתלמידו המובהק, ויש לציין גם הממושמע, החמיא מרדכי לאיצ'ה מאייר, מעל גבי הבמה. לכבודו, חזרו על ההצלחה של אז וביצעו שנית יצירה נפלאה זו. מרדכי ואיצ'ה מאייר, איש איש בתפקידו, ביכולות שלו, ובראייתו את עולם החזנות. שילוב מנצח (תרתי משמע). יישר כח ענק לכם.

והסיום היובלי הרגיל "עושה שלום" של סובול. כבר ציינתי שאסור להחליף סוסים בעליה.

לסיכום קונצרט מהנה ומענג. בניגוד לקונצרט הקודם בפתח תקוה בו כמעט כל הקטעים היו מוכרים וידועים, זכינו הפעם לשילוב של קטעים מוכרים, מוכרים פחות ואף חדשים. בחירת רפרטואר מוצלחת ביותר, והכל תחת הכותרת "ולירושלים עירך ברחמים תשוב, ציון וירושלים בחזנות". הקהל אהב לשמוע הן את המוכרים והן את החדשים, והחזיר הרבה חום ואהבה למנחה, לחזנים, למקהלה ולתזמורת. שלושת החזנים היו אמש בכושר קולי מצויין והקהל פשוט ישב והתענג.

יישר כח לכל העוסקים במלאכה ואנו כבר מצפים לקבל את כל הפרטים על סדרת המנויים יובל פתח תקוה תשס"ז. אותי תוכלו למצוא שם.

ותזכורת לכולם: יום שני, אור לכ"ד סיון, 19.6.06, יתקיים באותו מקום קונצרט בסימן כשהחזנות פוגשת את האופרה, עם דודו פישר ויבגני שופולוב. כל ההכנסות קודש להצלת 2 ילדים השוכבים בשניידר וזקוקים להרבה סיעתא דשמיא ולהשתדלות שלנו. אנחנו, קהל חובבי החזנות, חייבים להראות לכולם, כי איננו אגואיסטים המחפשים רק את ההנאה שלנו ממוסיקה טובה וקונצרטים טובים. אנחנו מוכנים ושמחים להושיט יד כשצריך. במיוחד אם זה תוך כדי השתתפות במה שאנחנו אוהבים – מוזיקה טובה וחזנות טובה. כולם מגיעים!

ויישר כח למרדכי שפנה בסוף הערב בקריאה זו לכל הקהל.

להתראות ב-19 בהיכל התרבות פתח תקוה וב-21 בהיכל התרבות בתל אביב.

בברכת התורה, העם והארץ בני וייס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 16:56 לינק ישיר 

אני מסכימה עם רונן שזה היה הקונצרט הכי טוב השנה. יש לציין את האוירה הטובה והקהל המפרגן.שימו לב שכאן לא קימת התופעה שקמים לפני סיום הקונצרט.
אני פונה למארגנים בבקשה קצרו את שלב הנאומים והברכות כדי לא לגרום לקהל להגיע לקונצרט מאוחר כדי לא לשמוע שוב ושוב את רשימת התודות.
לאופיר ברכות על העיבוד והתזמור.
"ממקומך" בביצוע הלפגוט שכנע אותי שיש בו הרבה יותר מטונים גבוהים.לגבי "שבחי ירושלים" מנחם התכוון על הדגשת ה"ח" בנוסח מזרחי ,הלפגוט עשה זאת בחן רב ומשך את הקהל לשיר,מהשורות העליונות זה נשמע כמו מקהלה ענקית.חשבתי לעצמי איזה מחזה סוראליסטי, חסיד גור בבגדים מסורתיים עומד
 על במה ומעודד קהל של נשים וגברים להצטרף לשירה.

אחרי כזה קונצרט צריך ממש להתאמץ שהקונצרט הבא בהיכל התרבות יהיה לא פחות ואולי יותר טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > דיווח מהקונצרט בפ"ת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext