בית פורומים קונצרטים של חזנות

לינק לצפיה גדול החזנים "משה שטרן"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/6/2006 22:19 לינק ישיר 
לינק לצפיה גדול החזנים "משה שטרן"

העליתי לינק מגדול החזנים משה שטרן על הקטע זכרנו בזכרון טוב לפניך, ביצוע ולחן משה שטרן.

אשמח לקבל תגובות,
שבוע טוב

http://apoi-1.at.vwdhosting.net/zb.wmv

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2006 23:14 לינק ישיר 

תודה לך על העלאת הקטע. ביצוע ענק ומרגש. התואר "גדול החזנים" יאה לחזן שטרן (כמובן בהתייחס לדורנו....)
מעטים החזנים היום בעלי קולורטורה מדהימה כזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2006 01:00 לינק ישיר 

שומר הפתח
קבל  על המאמץ וההשקעה. כל מילה על החזן משה שטרן רק תגרע.
שבוע טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2006 08:50 לינק ישיר 

בס"ד

סליחה על בורותי, אבל אני לא הבנתי מה מוישה שטרן רצה בקטע הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2006 10:10 לינק ישיר 

אין מה לבקש סליחה על "בורותך" אבל בגלל זה אתה לא מבין. אין מה להסביר כאן, זה חזנות אמיתית עם ביצוע אדיר, הלחן והביצוע גדולים עליך ועל ההבנה שלך בחזנות. (סליחה אם נפגעת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2006 12:18 לינק ישיר 

"זעירן" יקר, אני מבקש סליחה עבור "גוזיפרוט" שאינו מבין למה אתה לא מבין שאין לך הבנה.

אני הבנתי טוב מאד את זעירן. זהו קטע שכולו נוסח, אמנם בנוי היטב, אבל נוסח. בביצוע הזה משה שטרן אינו במיטבו, ומעגל כמה פינות בדיוק בנקודה שבדרך כלל הוא עולה לטונים ומשתפך באמירה חזנית. "כן יכבשו רחמיך וכו'". ולכן נשאר הקטע נוסח מעולה. מה רע?

כאשר משה שטרן פותח את הפה, מצפים כולם להר געש, ולפעמים זה "רק" הר סיני. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2006 12:32 לינק ישיר 

בס"ד

לגוזיפרוט וחזנות תודה על התייחסותכם.

אני מבין שחזנות חולק על דעתו של גוזיפרוט וחושב שמוישה אינו בגדלותו (הסופרלטיבית כמו שגוזיפרוט משדר) אלא מצליח לעגל פינות ולהפוך קטע חזנות שלו לנוסח, אז כמעט שאין דעתנו חלוקות.

בכלל -

כמי שהיה רץ אחריו לפני למעלה מ- 30 שנה לתפילות (אז כמעט לא היו קונצרטים, אם בכלל) אני זוכר אותו באמת במיטבו. כבר לפני כ- 10 שנים כשהיינו יושבים יחד במשרדי עלה בראשו להפסיק ולרדת מהבמה אבל לא נתנו לו וזו התוצאה, וחבל שיזכרו אותו בדורנו אנו בנפילות שלו.

אני חושב שהוא מספיק גדול לרדת מהבמה ולהכשיר את דור החזנים הבא בנוסח תפילה ובכושר וביכולת לצאת מבעיות בעת התפילה. לדעתי כך הוא יזכר כמו אשל ע"ה ויבדלח"ט טאובה, מה חסר להם, האם גדולת חזנותם ירדה בכך שהפכו למורי הדור הבא?

אז, תגידו, אולי חזרתי קצת להבין?!

מותר לכם, בהחלט מותר לכם לחלוק עלי, אבל זו דעתי, ולא רק שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2006 21:57 לינק ישיר 

אני מסכים בעקרון עם זעירן.אם כי הניסוח שלו היה קצת בוטה
ובמיוחד לא מגיע לחזן "ענק" כמו שטרן התיחסות מעליבה.
לעצם הענין ראינו את אחד הביצועים הפחות טובים של שטרן ויש טעם בדבריו של זעירן שכל חזן
וכל אומן צריך לדעת מתי לפרוש בכבוד.לחזן שטרן יש עדין מידי פעם ביצועים טובים אך ברור לכלם
שהוא כבר רחוק משיאו. שטרן יכול להתברך בדור חזנים חדש ומעולה שצמח בחלקו בעזרתו ובהשראתו.

OPHIRRR

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2006 08:59 לינק ישיר 

בס"ד

אופיר, תודה על ההתייחסות הענינית.

הוסיף ואומר: לבוא היום ולומר על ביצועיו העכשויים של מוישה שטרן את המלה "ענק" או "הגדול מכולם" או כל שאר התוארים הסופרלטיביים למיניהם, זה באמת מעליב אותו. הוא באמת הגדול אבל לשעבר וזו אינה בושה. להגיע לגילו ולהמשיך עד מאה ועשרים זה כבוד ומתנת אלוקים וזאת אני מאחל לו.

כדאי לזכור שרוב החזנים הגדולים שלא הקליטו או לא השאירו תלמידים, פשוט נשכחו ועברו מן העולם, אפילו מלחינים רבים לולא השמעת יצירותיהם והזכרת שמם כמלחינים, כמה יודעים שהיו גם חזנים, לדוגמא: זיידלע רובנר, מאניש חזן, פיניע ספקטור, לכמה מחברי הפורום שמות כאלה ואחרים זה אומר משהו? מישהו היה זוכר את יצחק אשל ז"ל לולא העמיד תלמידים (מוצן כדוגמא), האם רביץ ז"ל היה ידוע למישהו לולא תלמידיו כמלובני, ציטרון, ברגר ועל כולם הגדול והמובחר שבהם ד"ר סובול? אפילו מוישה קוסביצקי חוזר אלינו בגלל שסובול גידל את הלפגוט, כמה יודעים על כוחם של אחיו דוד, שמחה ויעקב קוסביצקי, מה קורה עם סירוטה, אונגר, ועוד, מזל שיש קונצרטים ואנו נזכרים בהם. בעידן ה- MP3 כשכבר כמעט לא משתלם להוציא תקליטור ראוי לשמו גם הם לא יגיעו רחוק.

אשר על כן, כמי ששמע את מוישה שטרן לפני כבר יותר מ- 3 עשורים, וראה ושמע אותו ב-3 העשורים במיטבו, חושבני שנכון יהיה היום דווקא שיפרוש, ובכבוד, ויעמיד תלמידים הרבה כך שיזכר גם כגדול החזנים בדורנו (הדור השני שאחרי השואה) וגם כרבם של חזני הדור הזה וחלק מהדור הבא.

ח"ו לא הייתה לי כוונה לפגוע במוישה שטרן. ההיפך הוא הנכון. אני מאמין ביכולתו לשפר בהרבה את החזנות בדורנו, ומה שסובול עשה לתחיית האהבה לחזנות ובמיוחד הקונצרטינית, יכול מוישה שטרן לעשות לעמוד התפילה ואשריו שיזכה לזה.

אינני מתלמידיו, אולם שמח הייתי לו תלמידיו היו דווקא דוחפים אותו לכך.

ראו ערך נפתלי הרשטיק שמבין את הענין ובמכון תל אביב לחזנות מצמיח עולם חזנים חדש ומפואר, ביניהם כבר כאלה שמשמשים בקודש (רק בזמן האחרון: יחזקאל קלאנג, שמעון ברגמן, סיימון כהן, שלמה גליק, ועוד) והוא יזכר לטוב ולשם ותהילה הן כחזן, הן כמוסיקאי והן כמקים עולה של חזנות ועמוד התפילה, ותשואות חן לו. (אגב: בעבר הלא רחוק גם אחיו חיי אליעזר שה זאת, וחבל שהפסיק, כי יש לו הרבה מה להעניק לחזנים בדורנו).

ומי שלא הבין שעולם החזנות יקר לליבי וכואב לי, לא יבין את מי שהכיר ושמע, היה וחווה בתפילות  חזנים בעלי שיעור קומה בעבר כמו מוישה ודוד קוסביצקי, משפחת מלבסקי, משה גנטשוף ובנימין אונגר, לייבלה גלאנץ ורבים רבים כולל יבדל"ח מוישה שטרן, אליהו גרינבלט, דוד ורדיגר (כן, כחזן ולא כזמר) ומרדכי סובול (כן, כחזן ולא כמנצח)  ועוד.

תודה לכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2006 13:56 לינק ישיר 

זעירן כל הכבוד - כל מילה בסלע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2006 14:17 לינק ישיר 

לוייס2000

תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2006 20:50 לינק ישיר 

מסכים עם כל מילה.  הערת אגב: שטרן החל בלימוד והעמדת חזנים חדשים לפני יותר מ-15 שנה במכון ת"א יחד עם יפה  והרשטיק ולאט לאט העסק שם התדרדר כלכלית. כשאין תמיכה כלכלית לעשייה כזו אי אפשר לצפות מאף אחד להשקיע בזה.
אלה שבכל זאת משקיעים כיום-תבוא עליהם הברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2006 08:55 לינק ישיר 

בס"ד

לפוליסיין -

תודה גם לך על התמיכה ובמיוחד על ההערה אותה לא ידעתי שמוישה שטרן כבר לימד לפני כ- 15 שה במכון תל אביב לחזנות.
אני חושב חובה על כל מי שחובב, אוהב, יודע חזנות, פשוט ללחוץ על מוישה שטרן שיילמד ויילמד ולא יפסיק ללמד ולהחדיר את עמוד התפילה לדור הבא.

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2006 19:05 לינק ישיר 

זעירן, אין על מה. דבריך נכוחים ונכונים. מדוע לא ידעת על כך? האם ידעת שהלפגוט למד 3 שנים במכון ת"א? אין תזכורת למורים שלימדו אותו-שטרן, הרשטיק, יפה. יש עוד כמה חזנים בדורנו ש"שכחו" להגיד תודה...
לא נחמד במיוחד ובוודאי לא מעודד עשייה כזו לעתיד!  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 19:18 לינק ישיר 

הרבה זמן שלא פגשתי בכה הרבה "שטויות מגובבות" כפי שראיתי באשכול זה.
ברור שיתכן שמדי פעם חזן לא במיטבו והמדובר כמעט בכל החזנים מנער ועד זקן.
אך מכאן ועד ל"הספיד" את החזן שטרן הדרך ארוכה ביותר.
צר לי לאכזב אותך זעירן אך החזן שטרן עדיין פעיל ועוד ישיר לנו שנים רבות, והאשכול של "אבינו שבשמים" יוכיח זאת.
גם החזן זמר בן ציון שנקר שאתה זעירן מעריץ, לא תמיד במיטבו, אך מכאן ועד השמעת דעה קטלנית המרחק רב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 21:09 לינק ישיר 

בס"ד

נויעוז ידידי

ההבדל בין מוישה שטרן ובין ר' בן ציון שנקר הוא:

1. הגיל. ר' בן ציון שנקר יאריך ה' ימיו ושנותיו נהיה בל"ג בעומר בן 82, ואף שכוחו במתניו אינו מעלה על דעתו לצאת קונצרטיני ואף
לא בתפילות לפני העמוד מלבד ברכת החודש בשטיבל בניו יורק, סעודה שלישית או אירועים כמו יארצייט של אדמו"רי מודז'יץ וכדו'
לעומת החזן מוישה שטרן שהינו ק בן 70 ונוהג ההיפך מר' בן ציון שנקר.

איני יודע מתי שמעת את ר' בן ציון שנקר לאחרונה. אני בקשר איתו כמעט מידי יום וכוחו כמלחין וכמעביר מסורת הנגינה החסידית
למבקשיה הינו רב עד מאד. בחורף האחרון אף שהיתי בביתו כשבועיים ומה שהבאתי משם לא היית מעלה על דעתך. כך שאם כל
הכבוד, המלה אחת, ההתיימרות להיות מה שאתה לא יכול להיות היום, זה כל ההבדל בין ר' בן ציון שנקר ובין החזן מוישה שטרן, וזאת
מלבד דברים אחרים שאיני רוצה לגעת בהם.

נויעוז, קצת דרך ארץ לאחד שדווקא כן מבין, לא יזיק.

תוקן על ידי - זעירן - 22/06/2006 21:11:22

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > לינק לצפיה גדול החזנים "משה שטרן"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext