בית פורומים קונצרטים של חזנות

דיווח מהעליה לקברו של יוסלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/6/2006 08:24 לינק ישיר 
דיווח מהעליה לקברו של יוסלה

אתמול עלינו לקברו של החזן יוסלה רוזנבלט בהר הזיתים בהשתתפות החזנים מוצן פורפיס רוזנפלד ועוד מחברי הפורום, לאחר כמה פרקי תהילים השמיע החזן מוצן תפילת אל מלא רחמים , הביצוע היה מדהים קולו הדהד למרחקים והקהל והחזנים שימשו מקהלה נהדרת.
אח"כ ביצע החזן מוצן דואט עם החזנים על הקטע "ואף הוא היה מתכווין" , והכל מול מקום המקדש, ביצוע מרשים ביותר.

החזן פורפיס כיבד אותנו בביצוע גדול לקטע מעל פסגת הר הצופים, שגם היא נשקפת ממקום קברו של החזן הדגול.

לסיום שרו כולם "שיר המעלות", האווירה היתה נהדרת והקהל נהנה מאירוע מרשים ומכובד.

וכאן גם המקום להודות לכל המשתתפים שבזכותם קיבלנו אירוע מושלם.

תודה

תוקן על ידי - עולםהחזנות - 21/06/2006 10:12:37

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 08:57 לינק ישיר 

אני חשבתי שהיום עולים לקברו..זה היה אתמול???
כנראה התבלבלתי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 09:42 לינק ישיר 

מנחם
א. יישר כוחכם, עשיתם חסד גדול עם הנפטר,ואין ספק ששפתיו דובבות בקבר.
ב. האם יש סיכוי שגם אלו אשר לא נכחו מפאת עול העבודה יזכו לקבל איזה קטע? אני בטוח שאצלך הכל מתועד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 10:11 לינק ישיר 

חושב טוב, בני וויס דיווח כאן על העליה ביום שני באשכול הזה:

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1956861

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 11:10 לינק ישיר 

משהו מתבלבל לי בדיווח של מנחם.מדובר על עליה לקבר,מה שייך אוירה נהדרת והקהל נהנה? האם זאת אופנה חדשה לערוך קונצרטים בבתי קברות?או שמא חיקוי של החילוניים שעורכים מופעי שירה בזמן לוויה של זמרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 12:39 לינק ישיר 

ענתאור, מסכים עם כל מילה כל הכבוד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 14:53 לינק ישיר 

ענת אור צודקת. כל דבר יפה שהחילונים עושים הוא טרף ופסול. לכן צריכים לבכות ולייל בבתי הקברות כמו שנוהגים החרדים . הבעיה היא שגם האינטרנט היא המצאה יפה של החילונים שהרבנים כדרכם אוסרים ופוסלים מכל וכל. מנין איפוא ההיתר להשתמש באינטרנט בניגוד לדעת גדולי הדור? מי שעוברת על דברי חכמים שלא תטיף לנו בעניני הלכה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 15:12 לינק ישיר 

לא הייתי באזכרה מחוסר זמן
אבל לעניות דעתי בית עלמין אינו מקום לקונצרט
בבית העלמין יש להגיד פרקי תהילים, דברים לזכר המנוח, קל מלא רחמים אפשר ע"י חזן
את שאר החזנות היו צריכים המשתתפים לגשת לחלק העליון של רחבת הכתל, להתפלל מנחה ואז לתת את הקטעים
או לחילופין לגשת לאמפי בהר הזתים ולשיר שם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 15:33 לינק ישיר 

כל הכבוד על ההערות "המחכימות" שלכם.

אתם שכל כך חפצים בכבודו של הנפטר ודואגים שלא יארגנו קונצרט ושירה בבית הקברות אפילו לא חשבתם לבוא ולכבד את הנפטר הדגול בנוכחותכם.
אתם "נכבדיי" לא מבינים להבדיל בין קונצרט לבין פרקי חזנות ליד קברו של החזן היוצר והמלחין, ביצוע פרקי החזנות מלחנו של רוזנבלט על קברו מול מקום המקדש היה כ"כ מרגש מלא התעוררות, בדיוק כמו חזנות בבית כנסת, ועם כל הכבוד שאני מכבד את המעירים היקרים אני סבור שזה היה נחת רוח לנפטר בעצם העניין שטרחנו לעלות לקברו וזמירותיו הם אבן יסוד בתפילות שלוחי עמך ישראל, ואת זה עשינו אתמול לכבודו.

יהי זכרו ברוך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 15:58 לינק ישיר 

אדם חכם הוא הלומד מכל אדם אז בבקשה תקראו עד הסוף.*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

כתב רש"י הקדוש זי"ע ביבמות קכב':

"יום שמת בו אדם גדול, קובעים אותו לכבודו, ומדי שנה בשנה כשמגיע אותו יום מתקבצים תלמידי חכמים מכל סביביו, ובאים על קברו עם שאר העם להושיב ישיבה שם".

בהשקפת היהדות יום המות הוא "טוב מאוד" עי"ע מדרש רבה.

לכן רשב"י ביקש לערוך אותו יומא דהילולא שזהו יום חתונה.

כל דיני אבלות אף הם כתובים במסכת "שמחות".

כל גדולי ומאורי החסידות שהלחינו ניגונים כבעל התניא, רבי אלימלך מליזנסק, רבי לוי יצחק מברדיטשוב ועוד רבים, זוכים שיהודים באים על קברם ושרים מניגוניהם.

נפלא, מרגש, מדהים, לקנא, כל הכבוד לצעירים הנמרצים זכיתם לקדש שם שמים.

קדיש, תהילים, משניות, אל מלא רחמים, כמה נחת רוח גרמתם לאיש הגדול יוסלה רוזנבלאט זכרו לברכה.

עוד כתוב בספר עטרת בי להגה"ק מזידטשוב פרשת ויחי

"כפי המקובל מהאר"י ז"ל "כל הנפטרים אחר הסתלקותם לעולם העליון עומדים ומשמשים מיחדים ומבקשים על החיים".

יוסלה מבקש על כולכם שתזכו להרבות כבוד ה' בעולם על ידי המתנות בגרונכם.

סגולה בדוקה ומנוסה לחזן שמצטרד , לעלות ולהתפלל על קברו של יוסלה בוודאי ייושע נא לפרסם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 17:44 לינק ישיר 

נמאס כבר מהצביעות של ענת אור. הצדקנית הזאת מטיפה לנו על איסורי רכילות ולשון הרע ושאר מיני קיטניות, בזמן שהיא מבזה דעת תורה של רבותינו קדושי עליון שאוסרים באיסור חמור לגלוש באינטרנעט. מה גם שגלישת נשים עשויה להביא להרהור ולגרום מכשולים רח"ל, השם ישמרנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2006 18:43 לינק ישיר 

מנחם הנכבד

כשמדוחים על כזה אירוע צריך לברור היטב את המילים,ואם אתה כותב"פרופיס כיבד אותנו"משמע שזה היה לכבוד הנוכחים ולא לכבוד הנפטר וכנ"ל המשפט "הקהל נהנה" במקום להגיד שגרמתם נחת לנפטר.
מי אמר לך שלא עלינו על קברו ביורצייט?לידיעתך היום הוא היום הנכון.

לאחד בוי
בדרך כלל אינני טורחת לענות על תת רמה,אך מכיון שאני רואה שהתגובות שלי כ"כ מעצבנות אותך,רציתי ליעץ לך פשוט לא לקרוא מה שאני כותבת כדי שלא אגרום לך התקף לב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 14:01 לינק ישיר 

תוקן על ידי - menchem - 25/06/2006 9:26:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2006 15:25 לינק ישיר 

תוקן על ידי - menchem - 25/06/2006 9:26:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 01:11 לינק ישיר 

מנחם 

אתה יכול לתת לי הסבר למה אתה מוחק הודעות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2006 08:51 לינק ישיר 

ד"ר דולינסקי היקר ההודעה שלי הורכבה מ- 2 חלקים לאחר מחיקת החלק השני ע"י עולם החזנות (בצעד שגם אני לא הבנתי), השארת החלק הראשון היתה לא מובנת ומגוחכת, ואכן זכתה לתגובה מגוחכת ממי שהגיב על דברי. לכן מנחם מחק את שארית ההודעה לבקשתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > דיווח מהעליה לקברו של יוסלה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext