דסקל טורס מארגן קונצרט חזנות ואידיש עם החזן וינבך ובליווי מנחם בריסטובסקי בתאריכים כ"א אב וכ"ו אב. 15-8 20-8 כמו"כ בשבת מברכים אלול תפילות עם החזן דוד וינבך.
לפרטים והרשמה 035740936
נשלח ב-28/7/2006 12:03
מנחם יקר
קיבלתי מידע שהחזן וינבאך לומד פיתוח קול אצל המנצח דר' סובל
מה ידוע לך בנושא?
נשלח ב-28/7/2006 12:07
זה נכון.
הוא מצטרף לחזנים כמו רוזנפלד קלאנג ועוד.
אגב, לא לכל חזן שיתחיל ללמוד אצל סובול מובטח הופעה בהיכל התרבות, רק חזנים שיוכיחו את עצמם.
נשלח ב-28/7/2006 12:11
מנחם יקר
איזה עוד חזנים לומדים אצלו?
יוזמה מבורכת של דר' סובול לקדם חזנים
נשלח ב-28/7/2006 12:18
שמעתי על גרינוולד. (אני חושב שיש עוד אבל אינני זוכר כעת שמות).
אכן יוזמה מבורכת, ולדעתי סובול מתאים מאד לכך, יש לו את הנסיום הגדול במשך למעלה מ 20 שנה שהוא מפיק ומארגן קונצרטים ומנהל אותם מבחינה מוסיקלית והוא מכיר ויודע את הדרכים והשיטות גם בפיתוח קול וגם ובפרט מבחינת החזנות. הוא כבר ליווה כמה חזנים מראשית דרכם והוביל אותם לגדלות.
נשלח ב-1/8/2006 18:42
יתרונו העצום הוא בנושא הקונצרטים ולא בחזנות אומנות הביצוע בהיכל התרבות כל החזנים דלעיל לומדים פיתוח קול אצל מורים מקצועיים לכך ואצל סובול מקבלים את הליטוש שישמש אותם לקונצרטים אני אישית לא חושב שהמטרה לשמה נולד חזן הוא להופיע בהיכל התרבות ואוי ואבוי אם היכל התרבות יהפוך במה לתלמידי סובול המקורבים אליו בלבד בכל מקרה מטרת החזן לא להופיע בהיכל התרבות אלא "לבקר בהיכלו" לא לשכוח.....
נשלח ב-1/8/2006 19:47
יש לציין כי רוב רובם של החזנים הגיעו אליו מוכנים ומוגמרים בשביל להופיע בקונצרטים. זה שהוא לוקח לעצמו את הקרדיט על ה"גידול"שלהם מהתחלה זו כבר הטעיה ואשליה שיש לעמוד עליה. לטעמי נשמע בקרוב שקלאנג הוא תוצר שלו, וגם ויינבך תוצר שלו, והלפגוט תוצר שלו. אלא שהאמת היא שכל אלה צמחו והתפתחו כמה שנים טובות במכון ת"א לחזנות ושימשו בקודש בכמה משרות וקיבלו ליווי צמוד, וכשהגיעו לשיאם, לקח האמרגן הגדול את הקרדיט לעצמו. בנקודה זו בדיוק נבחנים החזנים ב"מענשלך-קייט" שלהם.
נשלח ב-2/8/2006 09:02
אני הבנתי מאחד מתלמידיו שלא מודגשים שם נושאי פיתוח קול אלא צדדים אחרים בחזנות כמו "קנייטשים" בנוסח התפילות, אילתורים, שליטה במכמני החזנות. כמובן שלכל זה יש גם שיוך לפיתוח קול שיתכן שמשפרים שם אבל ד כמה שידוע לי לכל אחד מתלמידיו שאני מכיר יש מורה בנפרד לפיתוח קול. יהיה מה שלא יהיה, יבורך ד"ר סובול באם הוא משקיע בחזנים מעבר לבימות הקונצרטים ובכך יתן חותם בעמוד התפילה שלהם. מעניין מאד האם במסגרת לימודים אלו הוא מיישם איתם את תורתו של מורו ורבו הנערץ החזן הדגול והמנצח רבי שלמה רביץ ז"ל. לכל תלמידיו, שיהיה לכם בהצלחה ותשתדלו לדלות ממנו מה שלמד מרביץ וחזני אותה תקופה.
נשלח ב-2/8/2006 12:09
האם זה חדש שהלפגוט הוא תוצר של סובול? הרי בכל ראיון שמענו מהלפגוט עצמו שהוא שר אצל סובול מגיל 12 . ולכנות את גאון החזנות סובול -אמרגן- זה עלבון למי שכותב זאת. בשיחה מקרית שהייתה לי עם אדם מקורב לקלאנג הוא סיפר לי כי קלאנג לא מפסיק להלל ולשבח את הידע ,הכשרון והגדולה של סובול. כך גם רוזנפלד וכך גם וינבך. אדרבה דבר אתה איתם ותשמע במו אוזניך. בכלל האם פעם שמעת את סובול החזן? אני שמעתי בבית הכנסת בבני ברק ואני אומר לך אין עוד משהו כזה בכל העולם. ומשום מה "החמור" הזה לא שר אלא מנצח . הלוואי שהקב"ה יתן לו כוח להמשיך ולפתח את החזנות בדרך שלו.
נשלח ב-3/8/2006 00:31
kamerton מסכים עם כל מילה שלך על יכולותיו העצומות של סובול ועל כשרונו הבלתי מעורער. הנקודה שהעליתי היא שונה. ישנה תופעה שבה חזן המגיע לסובול "משמיט" מקורות חייו את עובדת היותו תלמיד במכון ת"א לחזנות. אני לא יודע מאיזה גיל הלפגוט שר אצל סובול אבל אני בהחלט זוכר אותו כמה שנים טובות בבית ספר לחזנות וזוכר את נפתלי הרשטיק מקדם אותו ודוחף אותו קדימה עד לאותה הופעה מפורסמת בהיכל התרבות. ולמיטב ידיעתי, המשרה בפרנקפורט ומשרתו הראשונה בארץ הם תוצר של יחסים אלה. יחסים שקיבלו גב קר מאז העבודה עם סובול. לא יפה ולא מכובד. מן הראוי שיזכירו חזנים את כל מקומות הלימוד שלהם ויתנו קרדיט כראוי. רנד, ויינבך האשל וקלאנג הם גם תלמידי המכון ומשם קיבלו המון ידע ומקצועיות המשמשים אותם גם על הבמה של סובול. מקוה שהבהרתי נקודתי באופן המתקבל
נשלח ב-3/8/2006 07:12
קמרטון???????
בשני אשכולות כינית את סובול "החמור" לא מבינה מדוע? אולי בגלל ששוכח לתת קרדיט למי שהכשיר את החזנים?
נשלח ב-4/8/2006 10:45
קמרטון ראה באשכול אחר שכתבתי בנדון. אני מסכים אם ענתאור על אי ההבנה וההסכמה בתואר "החמור" שאתה מעניק לסובול. מה עובר לך בראש? האם זה משהו מסוג "אירוע מוחי" שלא מצאת תואר או סיבה אחרת לרצונו לתת ולתרום מה שהוא מרגיש ולא מה שאתה רוצה? אלא, ואולי זה כפירה לחשוב כך... אתה שייך למשפחתו ואולי הוא עצמו, ומחפש דרך לחזור לחזנות. אם "הדמיון הפרוע" שלי נכון, אז אפשר לעשות זאתבלי התואר המבזה ולעלות ישר לעמוד התפילה.