בית פורומים קונצרטים של חזנות

האמת המרה של מאחורי הקלעים בקונצרט האחרון של יובל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/12/2006 06:27 לינק ישיר 
האמת המרה של מאחורי הקלעים בקונצרט האחרון של יובל

גבירותי ורבותי גולשי הפורום הנכבד הזה ,להווי ידוע לכם כי  הריני מצהיר כאן לפני עם ועדה כי כל מה שייכתב כאן כדלקמן הרי הם דברי אמת היצוקים כחומת בטון על עובדות אשר התרחשו בשטח ואלו הם פני הדברים : לפני כשנתיים ימים  (לערך)  החל אמרגנו של החזן רוזנפלד לברר כיצד ניתן להגיע ומי הוא בכלל המורה לפיתוח קול בפרנקפורט אשר בגרמניה אותו פרופסור רב מוניטין אשר לימד את החזן הלפגוט תורת פיתוח הקול מהי ,משלא עלה  הדבר בידו להגיע לקצה אינפורמציה אודות אותו פרופסור החליט אמרגנו של החזן רוזנפלד  לפנות להלפגוט בכבודו ובעצמו על מנת לברר ממקור ראשון מיהו אותו מורה מה מספר הטלפון שלו וכ'ו וכ'ו , מה קשה היתה אכזבתו כאשר הלפגוט התחמק באלגנטיות (או שלא באלגנטיות)מספר רב של פעמים מלנדב ולו קצה אינפורמציה אודות הפרופסור המלומד, ובכן משלא עלה בידו דרך הלפגוט החליט אמרגנו של החזן רוזנפלד לפנות בצר לו (ומחוסר ברירה)לאיש המקורב להלפגוט הלא הוא מיודעינו מר סובול הנכבד ,מה רבה היתה תמיהתו כאשר  מר סובול ביטל את הענין בהינף יד  באומרו "איזה מורה?איזה פרופסור ?איזה פיתוח קול ?על מה הנך שח ?סך הכל מדובר באיש אשר הלפגוט פנה אליו פעם אחת בלבד כאשר חולי תפס אותו במיתריו   והוא נאלץ לתת לו קורטיזון  נגד צרידות זה הכל!!!!!!  אין לך מה לגשת אליו ",  משראה כך החליט בדרכים לא דרכים לנסות ולברר אינפורמציה אודות אותו פרופסור מומחה מפרנקפורט ( אשר הותיר בהלפגוט את רשמיו עד לעצם היום הזה ולמעשה הלפגוט שלפני אותו פרופסור לא היה אותו הלפגוט שאחרי ועד עצם היום הזה בכל קונצרט הוא מממש את אותה טכניקה מיוחדת) , ואכן לאחר תקופה ארוכה למדיי מאמציו נשאו פרי והוא הצליח  לאתר ולהיפגש עם אותו פרופסור יחד עם החזן רוזנפלד בעיר פרנקפורט אשר בגרמניה על מנת להתחיל וללמוד אצלו את תורת פיתוח הקול ,עלי לציין כי אותו פרופסור ציין בפניהם כי החזן הלפגוט למד אצלו כשנה וחצי את תורת פיתוח הקול אך במאסיביות של שעות רבות מידי שבוע, לטענתו אף הצליח לשנות לו באופן משמעותי את צבע קולו ,מששמעו מיודעינו החזן הלפגוט ומר סובול כי כך החליטו לקבור את רוזנפלד קבורת חמור בעודו חי ועל כן :
1)בהחלטה חפוזה החליטו להביא את מר עזי שוורץ להופיע בקונצרט האחרון(  על מנת להמליכו ככוכב הערב ומאידך לקבור את רוזנפלד )
2)החליטו שרוזנפלד יבצע אך ורק קטע סולו אחד.(למרות שמיום שיובל נוסדה עוד טרם היה תקדים שחזן הנמנה במודעות בין שאר החזנים מופיע פחות מהשאר)
3)החליטו לבחור לרוזנפלד קטע אשר אינו מתאים לו ואשר לא יוכל לבטאות את אמירתו החזנית .
4)החליטו כי בחזרות הגנרליות לקראת הקונצרט מר סובול ישפילהו וירמסהו לפני עם וקולגות.
5)החליטו כי אף לפני הקונצרט מר סובול יתקשר לאמרגנו של רוזנפלד ויודיע לו כי התזמורת הפילהרמונית אינה מסכימה להופיע עם בן טיפוחיו הלא הוא החזן רוזנפלד.
6)החליטו כי מר סובול (להלן האב) ואופיר (להלן הבן) ישתדלו ללכלך וכמה שיותר במגוון הפורומים הקשורים לחזנות את החזן רוזנפלד תחת מעטה חיסיון של ניק בשם kamerton  וכל זאת מיד בסיומו של הקונצרט .(הדבר אינו סובל דיחוי )
ואני שואל :
1)וכי מה היה חטאו של החזן רוזנפלד ?  שהוא הלך לאותו מורה לפיתוח קול של הלפגוט ?  וכי להלפגוט יש בעלות בלעדית על אותו פרופסור?
2) מר סובול הנכבד ,מה עם מעט הכרת הטוב לחזן רוזנפלד ולאמרגנו ?וכי הדיסק שהוציאו בניהולך שעלה הון כסף אשר נכנס לכיסך  כלום הוא בעיניך?  וכי ההופעות הרבות בחו"ל שדאגו להביאך ולשלם לך במעות רבות בטלים הם בעיניך?וכי ההופעה בוינה באותו קונצרט שרוזנפלד ואמרגנו דאגו שאתה תהיה המנהל המוסיקלי  ושקיבלת עליה סך עשרת אלפים דולרים כעפרא דארעא בעיניך???????
  כמו כן  וללא קשר למה שאירע לחזן רוזנפלד צר לי לבשרכם כי מר סובול הופך אותנו (רוכשי המינויים והכרטיסים) ללעג וקלס בקונצרטים האחרונים ואינו משקיע מבחינה אומנותית ולו כלום (מבחינת יחסי ציבור אכן משקיע ) התזמורים אינם מהוקצעים, המנצח הדגול מתקשה לשלוט בתזמורת כתזמורת הפילהרמונית ,וכן עושה רושם כי הקטעים נבחרים על ידו בצורה אקראית לגמרי ללא שום השקעה של מחשבה או לחילופין תזמורים חדשים וכיוצא באלו.
הכיצד קונצרט שמשלמים עליו אנשים ממיטב כספם מסתיים בשעה כה מוקדמת (ראה ערך הקונצרטים האחרונים).
בסיכומו של דבר  אני מוחה מחאה נמרצת על אודות העוול שנגרם על ידי מספר גורמים (שהוזכרו לעיל)  לחזן רוזנפלד, ומאידך אני מוחה על הזלזול מצידו של מר סובול באינטלגנציה  של  רוכשי המינויים ורוכשי הכרטיסים לקונצרטים של יובל.
מי שסבור כמותי מוזמן אף הוא למחות !

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 14:42 לינק ישיר 

לאחר בירור כענינים נודע לי כי הסיפור המדוייק הוא כדלהלן:

מר סובול הנכבד אכן טען כל הזמן כי הפילהרמונית (כביכול) לא רוצה לשיר עם רוזנפלד, והאמרגן של רוזנפלד בירר את העניין אצל הפילהרמונית והתברר שהכל שקר וכזב ואין לפילהרמונית שום בעיה עם חזן כזה או אחר, והכל היה הצגה מכוונת כדי להשפיל את רוזנפלד חזן בעל אמירה מיוחדת שלרוב חזני הדור שלנו אין, נכון שחסר לו קצת צבע אבל זה עוד ישתפר, והראיה הגדולה מבירור שערכתי בשבת האחרונה התפלל החזן רוזנפלד בראשל"צ וקיבל תשואות מהקהל בצורה יוצאת מן הכלל, וכולם התפלאו איך המרחק כל כך גדול מרוזנפלד שהופיע כמה ימים לפני כן בהיכל התרבות והתשובה היא בגלל הסיפור המר הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2006 00:38 לינק ישיר 

אני חושב שלאחר כתב אישום כ"כ חריף נגד דר' סובול (להלן האב), אתה צריך לספר לנו מה הקשר בינך ובין רוזנפלד.
אין לי כל ידע על הנעשה מאחורי הפרגוד אבל את מה שלפני הפרגוד יש באפשרותי להעריך,וברור לי שנסחפת מאוד בתיאורך את החזן רוזנפלד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2006 06:40 לינק ישיר 

שחסד3,
אין לי מושג אל מי פנית בכתבך " מה הקשר בינך ובין רוזנפלד"  אך בכל מקרה, אין הדבר רלוונטי כלל וכלל לענין עצמו.
 ואת הנעשה פה בשנים האחרונות על ידי העומד בראש ' יובל '  מר סובול, צריך להוקיע מתוכינו ולמחות בקול חזק ,דוגמת רוזנפלד היא רק אחת מני רבות שהיו בשנים האחרונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2006 11:28 לינק ישיר 
מכתב שקיבלתי מעו"ד מר לוי כנס בקשר לעובדות שנתפרסמו בשמו

In answer to the commentaries from Marbel 55 I would like to clarify

First I was quoted saying things that are not correct nor was I asked

I did not speak with Cantor Helfgott concerning the professor and I

never spoke to anyone from the Philharmonic orchestra, and Dr.Sobol

did not get $10.000 in Vienna.

What is true is that I was informed by Dr.Sobol about three weeks before

The 2nd concert of Yuval that he received  unsigned letters complaining to Yuval why He is presenting Yaacov Rosenfeld on the program and that some cantor had complained to the Philharmonic Orchestra that Rosenfeld is not fit to appear with them, I was very upset we have been working with

Yaacov for three years all his appearances were successful and his record is selling very well.

Yaacov was invited to perform in Paris past October 23rd with APAC under the patronage of the Unesco with the philharmonic orchestra of Paris and will appear again on the 25th of January 2007 in Paris for a concert at the La Victoire synagogue, he is constantly invited to reappear as he is very popular.

Dr.Sobol spoke with the philharmonic orchestra and tried to calm the situation

and decided to bring in Azi Schwartz in case the orchestra would reject Yaacov

at the last moment.

The strain and stress that Yaacov had to face and endure were terrible and a

miracle that he sang at all.

I find it very disturbing that there are people who try to eliminate that career

of a Cantor.

I manage six cantors and my aim is to prepare the next generation of Cantors

with the help of Dr.Sobol.

Shabbat Shalom

Levie Kanes

אשתדל בל"נ יותר מאוחר (לכשאתפנה) לתרגם לעברית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2006 19:22 לינק ישיר 

מדוע הוא בחר לכתוב בשפה האנגלית כאשר רובנו המוחלט קוראים עברית כשפה ראשונה ???
מוזר למדיי!!!!
מנחם ,אנא תרגם זאת במהירות האפשרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2006 00:02 לינק ישיר 
קצת תרגום

קראתי ואני יכול קצת לתרגם, הוא מאשר את הסיפור המרכזי על ההתעללות של סובול ברוזנפלד לפני הקונצרט והוא מציין שלמעשה הוא לא שאל את הלפגוט על הפרו' אלא הם השיגו את זה לבד את הטל' , ( הדיוק: רוזנפלד ניסה הרבה פעמים לבקש את זה מהלפגוט וללא הצלחה), ואחרי שהם השיגו סובול אמר להם (לאחר שהתייעץ עם הלפגוט ) שזה כלום וחבל על הכסף וכמו שכתבת .
הוא טוען שהוא לא התקשר לפילהרמונית, וגם סובול לא קיבל 10000 דולר בוינה.

ואני מוסיף:
הדברים הקשים מאושרים על ידו הסיפור התמוה שהם מנסים למנוע מרוזנפלד ללכת לפרו' בגרמניה. הסיפור עם הפילהרמונית מצוץ מהאצבע, מה קרה בסוף הפילהרמונית שרה וניגנה ולא קרה כלום, הפילהרמונית הופיעה בעבר עם כמה חזנים שסובול הביא שלא מגיעים לקרסוליים של רוזנפלד ולא קרה כלום ומה קרה עכשיו?

מה קרה שמביאים את עזי שוורץ על חשבונו של רוזנפלד,ועוד עוול למשל את עזי שוורץ סובול הציג כמו שהוא תמיד מציג חזן בהופעה ראשונה בהיכל התרבות ואת רוזנפלד הוא לא הציג, אז מה? זה סתם? מה הסיבה שרוזנפלד קיבל קטע כזה שהוא לא יכול להביא לידי ביטוי את המעלות שלו? , רוזנפלד בראשל"צ היה רוזנפלד אחר מהיכל התרבות שם היה רוזנפלד האמיתי, חברה תפתחו עינים ותראו מה מחולל כאן סובול מתחת לאף שלנו מתעלל בחזנים סתם ללא סיבה, ואח"כ עוד חושב למכור לנו "לוקשן", אנחנו לא נקנה את זה ונדע לשמור את הדברים לעת הצורך, אנחנו לא נעמוד בצד שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/12/2006 00:20 לינק ישיר 

בס"ד

השבת אמור להתפלל זוזנפלד בפ"ת עם מקהלתו של אופיר סובול. מה יהיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2006 08:42 לינק ישיר 

שם כבר אופיר מודה על האמת ולא אומר אני לא מופיע איתו.

אני שוב קורא לכם כל מי שרוצה לשמוע חזן אמיתי בואו השבת ותראו מה כוונתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2006 21:46 לינק ישיר 

מה האינטרס של דר' סובול להוקיע את החזן הדגול מר רוזנפלד?
בתודה מראש
דר' דולינסקי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2006 22:56 לינק ישיר 

ברוך הבא דר' דוליננסקי

האמת שזה פלא גדול איך סובול מוכן לפספס כזה כוכב אמיתי?
עד עכשיו אני עדיין לא יכול לעכל את הסיפור הזה, והפספוס הגדול של סובול שלדאבוננו הולך ודועך, הרמה של הקונצרטים שלו יורדת פלאים והוא כבר לא מה שהיה פעם, חבל שהלך הפלא ונשארו הטריקים שמזכיר לכולנו את השנה שכל גדולי החזנים מוצן מילר רנד ועוד כולם החרימו את סובול ולימדו אותו פרק חדש בחיים, וחבל שזה עזר רק לקצת זמן, אולי צריך לנסות שוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/12/2006 11:40 לינק ישיר 

פלא גדול?????  וכי איננו מכירים את סובול ?המדובר בדיקטטור  אמיתי הפועל תוך כדי מצבי רוח חולפים ובלתי יציבים בשילוב עם אינטרסים אישיים , עד היום, ההיסטוריה עם סובול הוכיחה, שכל חזן בעולם אשר עבד איתו סבל מהדיקטטורה שלו ואחר כך השלים איתו ואחר כך שוב סבל וכך שוב חוזר חלילה , ראה ערך : בן ציון מילר ,בנימין מולר,יעקב מוצן,ישראל רנד ,חיים אדלר, נפתלי הרשטיק,חיים אליעזר הרשטיק, אלברטו מזרחי, סול זים,ועוד רבים רבים וטובים, אין ולו אחד מתוך הרשימה המצומצמת הזו שלא סבל מ
"נחת זרועו" של מיודעינו סובול ואחר כך השלים איתו ואחר כך שוב חטף ושוב חוזר חלילה ,זוהי שיטת עבודתו של הדיקטטור  אשר  מעדיף להכניס לעולם החזנות שלנו תככים, מזימות מרושעות, מלחמות, ופוליטיקות  מלוכלכות ,מאשר אומנות נקיה ומוסיקה ליטורגית יהודית גרידא.
הייתי מסכם וכותב המדובר במנצח קטן , קטן אף מאוד, (יעידו על כך הכנר הראשי בסימפונט רעננה וכן חברים בכירים בפילהרמונית )אך מאידך דיקטטור ותככן גדול, גדול אף מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 13:57 לינק ישיר 

merbel 55
ניהול מערכת גדולה(כמות האנשים המשתתפים) ותחרותית כמו הקונצרטים של יובל , בהכרח משאירה מתחים מסויימם עם חלק מהחזנים,נגנים וחברי המקהלה.
מכאן ועד לתיאורו של מנהל הפרוייקט כ"דיקטטור" (חוזר מספר פעמים בהודעתך) רחוקה לעניות דעתי מהאמת. (אחרת כל מנהל הוא דיקטטור ורודה).
נכון, בקונצרט האחרון של "יובל" החזן רוזנפלד לא "הבריק", אז במקום לתת לו ללמוד מהשגיאות אתה מתחיל לספר לו ולנו על "הרצפה העקומה" על המנצח הזועף,הנוזף והנוקם..
לדעתי האישית,וכך כתבתי לאחר הקונצרט בפורם זה וגם בפורם השכן,החזן רוזנפלד מתאים יותר להופיע בהיכלי הקודש בתפילה לפני בורא עולם מאשר בהיכל התרבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 15:40 לינק ישיר 
נצור לשונך מרע...

בס"ד

נצור לשונך מרע...

שלום לחברים,

לא חשבתי שאחזור לכתוב בפורום תחת האילוץ של "אם אתה שותק אזי אתה שותף להשמצות וללה"ר". לצערי הרב, הפורום שלנו נמצא כעת בשלבים האחרונים של גסיסה. מנהלינו הנכבד מנחם, אשר ניהל את הפורום שנתיים רצופות תוך השקעה אדירה, עסוק מעל לראשו בלימודים, ואין מי שיעזור לו בהחייאת הפורום.

אף אני , עבדכם הנאמן, משכתי ידי מכתיבה וסיבותי עימי. מי ששם לב, לא הגבתי על הקונצרט האחרון של "יובל". לא הגבתי גם על שבת החזנות הנפלאה עם החזן העולמי יעקב מוצן בביכנ"ס "דובב עוז". אומר לכם רק דבר אחד על שני אירועים אלה: שניהם היו אירועים פנטסטיים אשר היו שווים מאמרים ארוכים פרי עטי, החזנים היו שווים טפיחה הגונה על השכם. אבל לא מצאתי טעם לכתוב דיווח בפורום גוסס שבקושי יש מי שנכנס וקורא מה כתבתי (וזאת בנוסף לסיבות אחרות שאין זה המקום לפרטן).

חשבתי שאחזור למשוך בעט (עכבר ומקלדת) דיווחי החזנות בנסיבות משמחות יותר. אבל לפני כמה דקות, התקשר אלי חבר ושאל מתי פעם אחרונה ביקרתי בפורום. ואכן זמן רב לא ביקרתי בפורום. לבקשתו נכנסתי מיד לפורום ו...חשכו עיני. ועל זאת, נזעקתי להקליק מיד על "שלח תגובה".

מתברר, שכעת, יש מי ששם עצמו לניידת טיפול נמרץ ומנסה לבצע החייאה לפורום דוקא בדרך הנלוזה. מאן דהוא פתח/ו לעצמו/ם ניקים חדשים ובאו לתת מכת חשמל על מנת להשיב את פעימות הלב. אבל במכת חשמל גם מתחשמלים.

רבותי,
הצלחנו בכמעט שנתיים של עשייה בפורום הזה להגיע ולהשיג דברים בעולם החזנות. כשם שד"ר מרדכי סובול ואיתו עוד מספר העושים במלאכת הקודש, החיו את עולם החזנות, היינו אנחנו הראשונים שפתחנו במה ציבורית לדיון בנושאי חזנות. גם אם לא שמתם לב לזה, בזכות הפורום שלנו הגענו להישגים מסויימים בעולם החזנות. לדוגמא, המהלך שאני הקטן הח"מ החל בו – החזרת נוסח התפילה הנכון לתפילה שלום המדינה. ב"ה, היום כמעט כל החזנים חזרו לנוסח המקורי, תודה לפורום "קונצרטים של חזנות". והאמינו שישנן עוד דוגמאות.

חברים,
הצלחנו, בלא מעט זיעה ומאמצים, לשמור על פורום נקי ומכובד, ללא השמצות וללא פגיעות אישיות. אמרנו לא פעם כי ביקורת לא רק מותרת, אלא רצויה והכרחית. ברם, השמצות, פגיעות, לשון הרע ורכילות, אין מקומן בבית ספרינו. אנא, בימיו האחרונים של הפורום, בואו לא נשבור כללים אלו. חידלו נא מן ההשמצות והפגיעות האישיות בחזן או במנצח או במנהל מוסיקאלי.

לכם marbel55 ויגאלנו, חסידי החזן הדגול יעקב יצחק רוזנפלד. אינני יודע מי אתם וזה גם לא מענייני. אבל חיזרו למקום בו הייתם עד היום – עלומים, אילמים ובלתי מזיקים. ברוכים אתם בבואכם לפורום אבל לא בדרך זו. אינני בא כלל להביע את עמדתי ודעתי בנושא אם היה משהו בין החזן רוזנפלד לבין ד"ר סובול. וכדי שלא תחשבו שאני שייך למחנה זה או אחר, ראשית - הח"מ נהנה מאד לשמוע את החזן יעקב יצחק רוזנפלד. אני עוקב אחריו כבר מספר שנים, מקיים איתו קשר יותר מאשר מפגשי חזנות ורואה בו ידיד אמיתי. שנית, אני נהנה מאד מפועלו המבורך של ידידי מרדכי סובול וגם איתו אני מקיים קשר יותר מאשר מפגשי חזנות. ודבר שלישי, אולי החשוב ביותר, אינני רואה מדוע צריך להגדיר זאת כשני מחנות. כולנו שייכים למחנה אחד: מחנה חובבי החזנות.

לסיכומו של דבר, בין אם הפורום חוזר להיות פעיל ואיכותי כבראשונה, ובין אם פורום זה סיים את ייעודו עלי אדמות, בואו נשמור על הרמה שהיתה נהוגה כאן "שנות דור". די ומספיק עם ההשמצות ולשון הרע.

בברכת התורה, העם והארץ
בני וייס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 18:32 לינק ישיר 

מיסטר בני וייס,
אנא ממך , אל תחלק כאן הוראות מי יישב בצד "עלום אילם ובלתי מזיק" והפסק כבר עם התיפיפות הנפש הידועה שלך, ובפרט ליקוקיך הידועים למר סובול,אם אין לך מה להגיב לעצם הענין פשוט אל תגיב ותמשיך לשבת בצד עלום אילם ובלתי מזיק.
בתודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2006 19:11 לינק ישיר 

למר בני וייס ,פשוט כל מלה שווה זהב.
וחבל שאדם אחד או שניים ,(marbel55 ויגאלנו) או פשוט "מרבה ניקים"- אחד. מתיישב ליד המחשב וזורע ארס והרס בכל.
מזל שאף אחד לא מתייחס ברצינות יתירה למה שהם כותבים מכיוון שבמשפט הראשון אתה רואה שאלו "נפולת של נמושות" חסרי כל הבנה וטעם. וכל מה שיש להם בראש זה לכתוב "מטעם"
וגם אם זה אומר להשמיץ "להרוג ולאבד את כל העיר על יושביה" בבחינת "תמות נפשי עם פלישתים" ובאיזו חוצפה הוא כותב למר בני וויס "אל תגיב ותמשיך........"  
ומה זה נוגע לליקוקים לזה או לאחר. והאם המלוקק דנאן צריך לליקוקים ? או מתייחס להשמצות?
אני מקווה בכל ליבי שאין זה כך. 
אל תקח ללב מר ווייס שהרי האמרה הידועה יפה גם כאן. "הכלבים ימשיכו לנבוח והשיירה תמשיך לנסוע במעלה ההר"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > קונצרטים של חזנות > האמת המרה של מאחורי הקלעים בקונצרט האחרון של יובל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext