צהריים טובים וחנוכה שמח לחברי וצופי הפורום, בתקופה האחרונה חלה ירידה בתכני הפורום, בכותבים הותיקים, תוכן העניינים וברמת הכתיבה. כתפקידי כמנהל הפורום ישבתי עם אצבע על הדופק ונתתי לעניינים לזרום מאליהם, אולי זו תקופה - אולי רק נדמה לי. בשבועות האחרונים ממש, חלה ירידה נוספת (משמעותית).
לפני מספר חודשים נפתח אשכול "האם יהודה פרש?" מטבע הדברים לא הגבתי לכך, כדי לא לפגום במוטיבציה של החברים הרבים הפעילים. לא אכחד ואומר כי מחשבות על כך עברו בראשי, אבל למרות הכל החלטתי להישאר כאן, אתכם. אין לי ספק בכך שהרצועה שהותרה ניתן שוב לאכוף, וע"י כך לייעל את המערכת כולה ולהחזיר את הפורום לקדמותו.
פתחתי את אשכול זה במטרה להחזיר את חברי הפורום הישנים הותיקים והאהובים חזרה לחיק "הבית" - הפורום. אין ספק כי ניתן לעשות זאת ע"י שכל חברי הפורום יכתבו באשכול זה את כל אשר על ליבם, על מסגרת הפורום, פעולותיו, כותביו, ודרך ניהולו. ניתן לכתוב על הכל ואשמח מאוד יש יעשו זאת החברים, סה"כ זה ביתנו ובטוחני כי כולם מעונינים ויהיו שמחים באם ישוב לקדמותו.
תודה מראש על שיתוף הפעולה חנוכה שמח יהודה
נשלח ב-23/12/2008 14:24
אסור לך לעזוב! כי הפורום לא שווה אם אתה לא תהיה!
נשלח ב-23/12/2008 15:03
אכן יהודה יקירנו, הינך צודק וכחבר יחסית חדש אומר שהרוחות נושבות כאן, יש צורך עז לצנזר הרבה אשכולות אשר נפתחים לשוא, וחבל, כמו"כ השמצות ישירות והכפשות אין מקומם בבית ספרינו! יש חובה למגר את תופעת השנאה שמורגשת בדיוק במקום שתפילה ורגש נפגשים.
ביכולתי להאריך אך אין זה המקום
נשלח ב-23/12/2008 17:57
היתי ממליץ או שהפרום יעסוק אך ורק בחזנות או שאם הוא עוסק ג"כ בפולטיקה אנו החברים נקבע את הקוים האדומים בהצבעה כי אני מבין שהפורום הוא של כולנו רק שלכול דבר ציבורי יש הנהלה ועוד היתי ממליץ לא למחוק דדברים אלא להגיב עליהם בשם ההנהלה או לגנות לא למחוק כדי שהפורום ינוהל בצורה דמוקרטית ואם יהיה אי מי שיכתוב דברי נאצה בצורה שיטתית אפשר לעשות הצבעה למשך שבועיים להדחתו ולבנתיים הניק יחסם
תודה רבה ליהודה שהעלה את הדברים ע"ג הכתב
אשמח אם תגיבו יוסי
נשלח ב-23/12/2008 18:04
נדמה לי שהאשכול הזה עלה קצת מאוחר מדי. אבל בכ"א אינני חושב כי אבדה תקוותינו
מפורום מכובד זה, אכן הצעות לייעול יש רבות, אך אני יוסיף מעט ממה שנאמר נדמה לי כי
בחודשים האחרונים רמת הפורום ירדה באופן ניכר, חברי פורום וותיקים ומבינים נשרו עם
הזמן.
לכן ההצעות שלי הם לייעול זה. בראש ובראשונה להפוך את הפורום למורשי כתיבה
אשר יעברו סינון מסוים של בקשות והתכתבויות עם מנהל הפורום. דבר זה יביא בראש
ובראשונה לכלי למחשבה עבור זה שכותב דברים נלוזים ובלתי ראויים לבל יכתוב דברים אלו
פן ייחסם וייזרק מהפורום, דבר זה יביא את הפורום למכובדות ויוקיע מאליו את אלו אשר לא ראויים.
דבר שני אשר הנני חושב שלא פחות חשוב מהצעתי הקודמת. היא בקשה ממנהל הפורום יהודה אשר יעשה כמיטב כוחו ויכולתו לעלות שוב כתבות על חזני העבר, הקלטות אשר לא מושמעות תדיר, בתי הכנסת, וכן כל דבר אשר קשור לדור החזנים הישן והטוב שהיה לנו.לעשות כמיטב יכולתך יהודה להחזיר את גאון החזנות עקיבא צימרמן אשר מעטו אני אישית נהניתי תמיד לקרוא דבר זה ללא ספק יעלה את הפורום לרמות הקדומות שהיו ויחזיר את הכותבים הקודמים, אשר צמאים לקרוא ולשמוע דברים מסוג אלו.
כולי תקווה שבאמת הצעות אלו יתקבלו ויושמו ויחזירו את הפורום לימי תפארתו.
חנוכה שמח טנור_ראשון
נשלח ב-23/12/2008 20:12
חבריי חברי הפורום היקרים
אכן טלטלה עברה את הפורום אשר גם אנוכי הדרתי רגליי ממנו לא רק בכתיבה אלא אף בצפיה.
מה דאב ליבי בכל פעם שהייתי במקרה פותח ורואה בדרת ריבים תככים ומזימות אשר הפרלמנט האיראני נראה טוב ממנו.
הכפשות על ימין ועל שמאל על אנשים דגולים שגם אני הקטן פעים שחלוק עליהם אך מכאן ועד לכתיבה ברמה כה מבישה ובעלת מוטיבים של הלבנת פני חברו ברבים ממש לא יכולתי עוד לראות
אודה ולא אבוש שגם הטלטלות בדמות פרשת רנד הרשטיק הביאו אותי לידי סלידה ובחילה ממש מהפורום בפרט ומהעולם ש"מאחורי הפרגוד" של עולם החזנות בכלל. האם הכל שקר? האם אין המדובר באומנות התפילה המדבקת את כלל ישראל לאביהם שבשמיים.
כותב אני אליכם בדם ליבי ובעצב גדול על שהפורום שנתן לי צוהר להתקדם מאוד בהבנתי את החזנות במאמרים המדהימים ובהקלטות, ואף השתדלתי לתרום מעצמי הן במילים טובות על חברים (רק מילים טובות) והן בניסיון לנתח יצירות ולכתוב רעיונות משל עצמי.
חברים, המדובר במפעל אדיר שעומל בו שנים רבות חברנו הנאמן יהודה פרנק.
כמה צער הוא מנת חלקו אתם חושבים?! האם העולם לא יכול להסתדר בלי המריבות התככים והמזימות? האם אין מקום לפרגן בפרופורציה הנכונה (ואם לא לא לקפוץ מיד ולהכפיש), האם אין שום צידוק בזה שחזן זה או אחר מנסה לקדם עצמו דרך הפורום? האם אין מקום גם לסובול שמביא את בשורת החזנות לעם ישראל בדרכו שלו, וגם ללוי כנס שמאמין בדרך אחרת?
ידוע ומפורסם שכל יהודי כאשר רואה שמשהו שעושים עושה טוב לחבירו הוא מיד מניח שזה רע לעצמו. אולי הגיעה העת לראות הדברים בפרספקטיבה אחרת ולפרגן לאהוב ולהעריך את כל המאמצים של כל העוסקים בנושא.
חברים יקרים בואו ניקח על עצמנו להיות אוהבי שלום ורודפי שלום ונביא את בשורת החשנות היפה ראשית לעצמנו בתוך קהילת החזנות ולאחר מכן לעולם כולו.
שלכם באהבה רבה,
זופניק
נשלח ב-23/12/2008 20:17
אני מתנצל על שגיאות ההקלדה.
תשמתמשו בדימיון לחשוב מה רציתי לכתוב כי אני לא מצליח לערוך ולתקן
שלכם
זופניק
נשלח ב-23/12/2008 20:36
המהות של 'שליח ציבור' הוא איחוד הציבור, החזן הוא מאסף את תפילותיהם של כל הציבור ואוגדם ביחד, וכך מעלה את התפילה לפני אדון כל.
החזנות הוא הביטוי החזק של התפילה גם בבית הכנסת וגם מחוץ, מהותה של החזנות צועק אחדות, אין ספק שכולנו נסחפנו לתוך מערבולת עיוורת של מחלוקות וכדו' שאין מקומם כלל בעולם החזנות, בטוחני שאם נכריז על התנזרות מכל ריב ומדון ונתאמץ לפרגן ושוב לפרגן, בטוחני שנצליח.
בהצלחה לחברי הפורום על הדרך החדשה.
נשלח ב-24/12/2008 00:13
טנור ראשון הרבה זמן לא ראינו את הניק שלך מגיב ומזה שכעת אתה מגיב אני למד שבגלל שהפורום ירד רמה עזבת אותו
אני חלוק עלך וחושב שצריך לתת לכולם הזדמנות אם רוצים שיהיה הרבה תגובות דיווחים ורשמים
נשלח ב-24/12/2008 00:25
אחת הבעיות היא שאין בפורום לויאליות וחלק ממנהליה משוחדים ואני יסביר את כונתי.
לא מזמן היתה שבת חזנות בפתח תקוה עם משה שולהוף ומקהלה מסוימת . באותו מוצ"ש אחד המשתתפים באותה שבת כתב את דעתו המקצועית ונתן ניתוח מעמיק ביותר וביקורתי על המקהלה, קראתי את הדברים שנראו כי האיש מבין עניין ונתן ביקורת שלילית על המקהלה.
לאחר 5 דקות שהדברים עלו מישהו דאג להוריד את זה .
כשעה לאחר מכן שוב אותו אדם לא התייאש אלא העלה את זה שוב וכתב את הדברים באותה לשון בדיוק ומייד דבריו נמחקו.
מה שאני מנסה להסביר שלא יתכן שבעל תפקיד בפורום יקבל ביקורת לגיטימית על אחת המקהלות ששיכת אליו וידאג להוריד כל תגובה שיכולה לפגוע לו בכיס זה חמור ביותר לדעתי!
דוגמא שניה: לאחר הקונצרט של שרים יוסלה כתב אחד האנשים שהקונצרט היה בגדר רמיה שמר סובול הצעיר נגע בווליום וכו' - ואני שואל איך אדם כזה מגיע לשפלות כזו וכותב דברים כאלה ומצד שני מנהלי הפורום לא עשו דבר בנידון?? ונתנו לדברים ההבל האלה להישאר כתובים!? וכשמישהו כותב ביקורת על מתחרה אחר (שלא נזכיר את שמו) דואגים מייד להעיף אותו (הייתי נוכח לדברים) נוצרה לדעתי ולדעת הרבה מחברי חובבי החזנות שיש נטיה אחידה לכייון מסוים .
לכן אני מציע שתקום ועדת פיקוח נקיה מכל אינטרסים שתדע להבדיל בין ביקורת מקצועית (עיין ערך דוגמא ראשונה) לבין ביקורת מרושעת אינטרסית וקנאית (עיין ערך דוגמא שניה).
במידה ודבר זה יצא לפועל לכולם תהיה הרגשה טובה ובא לציון גואל .
תוקן על ידי לני10 ב- 24/12/2008 0:25:00
נשלח ב-24/12/2008 00:58
בימים האחרונים חיפשתי חומר שפעם נכתב בפורום והגעתי לדפים עוד משנותיו הראשונות של הפורום...
התענגתי על המאמרים והדיונים שהיו שם
התגעגעתי לכל אותם ה"ניקים" שגם את רובם זכיתי להכיר עם הימים
אפילו הייתי נבוך מבורותי באותם הימים ולפורום זה חלק חשוב ונכבד בהשכלתי החזנית כיום.
נראה שהפורום יצר איזו מהפיכה בעולם החזנות בארץ - שהרי ממקום של תמימות נפלאה הוא הפך למקום "שאם אתה לא שם - אתה לא קיים" ומשך אליו כל מיני בעלי אינטרסים שמשום מה התביישו לספר את שמם ופעלם ודאגו להתחבא היטב מאחורי אנשי צללים שאת עבודתם, כנראה, עשו נאמנה.
יהודה - אתה בחור מוכשר ומקסים, ואני יודע שיש בך כעס על שאני לא ממש כותב לאחרונה, אבל אמרתי לך בעבר ואני כותב גם פה - אני לא מוצא בפורום, על הרכבו היום, מצע לדיון פורה ומעניין, אלא רק של התנגחויות, אינטרסים וקידום אגרסיבי של קונצרטים וחזנים.
היה נעים הרבה יותר אם הייתה אפשרות להחזיר את מה שהיה בעבר...שיכולתי לדעת עם מי ואל מי אני מדבר.
חג שמח
יניב
נשלח ב-24/12/2008 03:16
אתה צודק בכל מילה ידידי היקר הרב יהודה, אישית אני כבר צופה בפורום מיום הקמתו, אך הלבנת הפנים הנוראית לה זוכים חזנים טובים באמת שהשקיעו את כל כולם למען האדרת עולם החזנות נתקלים כאן בזילזול מחפיר ביותר. קחו לדוגמה את ד"ר מרדכי סובול שמשקיע את כולו שאנו נהנה מחזנות יצירתית ומענגת, ומה הם התגובות כאן? שהוא שווה לכפרות במקרה הטוב. חבר'ה אם למישהו מגיעה התודה על החייאת עולם החזנות היא לו ולעוד כמה מארגני קונצרטים בודדים. בואו לא נשחק את משחק צרות העין הזאת. ותאמינו לי אתם עוד תיהנו מפורום נהדר עם מנהל נהדר.
נשלח ב-24/12/2008 09:02
חג שמח לכולם, ותודה ליהודה
הפיתרון פשוט (דיברנו ע"כ מזמן):
רשות כתיבה אך ורק לכל מי שמוכן להיזדהות בשמו המלא.
אנא נסה זאת לתקופה מוגדרת - ובטוחני שימולאו כל משאלותיך/נו.
שלכם באהבה, אלכס
נשלח ב-24/12/2008 09:46
החזרת עטרה ליושנה
הבסיס להחזיר את העטרה ליושנה היא בעקרון של כתיבה של חזנות נטו ובקורת ענינית על החזנים לגופו של ענין ולא לגופםדרך ארץ קדמה לתורה ולשון הרע אסורה גם אם יש אמת בדברים ודאי לא השמצות והכפשות.
דברי רכילות מקומם לא יכירם בפורום חזנות נטו:פרסום על קונצרטים עתידיים וחות דעת אוביקטיבית לאחר מכן.
ליהודה היקר קח את הניהול לידך אם רצונך בכך ותוכיח שיש מלך בפורום ולא כל הישר בעיניו יעשה.
לצערי חלק מהכותבים החדשים עוסקים בפילוספיה על החזנות ולא לצדדים המקצועים ואינפורמטיבים תוך העשרת הדעת {נוסח ד"ר דולינסקי}
בהוקרה מצפה לשובך להגה הפורום.
נשלח ב-24/12/2008 11:05
הפתרון הוא לתקן תקנון קשוח ביותר ומי שעובר על סעיף או תת סעיף יחסם ללא שום אזהרה ובנוסף לזאת לשקול להפוך את הפורום פתוח למורשי כתיבה!!!
נשלח ב-24/12/2008 11:57
בבקשה להכנס ללינק ולראות את התגובה שלי אחרי זה לא צריך יותר שום הסבר איך הפורום נראה