| נשלח ב-19/1/2010 05:37 |
|
| |
מיין זיידענ'ס חלום - מלים
בס"ד
אני זקוק למלים ותרגום של השיר הנ"ל. אשמח אם יש למישהו תחת ידו.
השיר מופיע באחד בדסקים של "בימים ההם".
(כדאי שד"ר סובול יתן דעתו על כך שחלק גדל והולך של חובבי החזנות היום אינם דוברי יידיש, וכדאי להדפיס את המלים על העטיפה...)
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 12:11 |
|
| |
מᤜן זײדע עליו השלום ,איז געקומען מיר צו חלום.
הᤞב איך אים געᤡרעגט: זײדעניו, װᤞס טוט זיך אױף יענער װעלט ?
צי איז מען דᤞרט צוᤡרידן, װᤞס מען טוט אונדז ײִדן.
און הערט זיך נᤞר צו, װᤞס מᤜן זײדעניו הᤞט מיר דערצײלט.
עס לױᤡן שליחים צדיקים מלאכים, עולים ויורדים ᤞרᤞᤠ און ᤞרױף. אױ ס´איז ᤞ רעש ᤞ געטומל, אױבן אין הימל,
און מען בעט, אױ רבונו של עולם, זᤞל שױן נעמען ᤞ סוף. און משה רבנו, בעט : ᤞᤡינו מלנו, ᤞᤡינו מלנו, אונדזער ᤡᤞטער קיניג, הᤞט דᤞס ײִדישע ᤡᤞלק דען געליטן נᤞך װײניק ? אױ ᤞᤡינו מלנו, שמע קולנו חוס ורחם עלינו.
וידבר השם אל משה ,און גᤞט רעדט צו משה װᤞס נוצט דᤜן בעטן ,װᤞס טױג דᤜן טענהן . אױב דו הᤞסט ᤡᤞרגעסן ,װעל איך דיר דערמᤞנען. הᤞב איך ניט געװᤞרנט כּל יᤝראל חᤡרים, לא יהיו לכם אלהים אחרים איר זᤞלט ניט דינען צו ᤡרעמדע געטער, ווײַל איר װעט זײַן אױף צרות, און איר װעט ניט הᤞבן קײן רעטער. - אוי רבונו של עולם, אמת אמת ᤞז דו ביסט גערעכט, דײַנע קינדער געװᤞרן זענען שלעכט. ᤞבער דו ביסט דᤞך אונדזער טᤞטע, און מיר דײַנע קינדער, בᤞװײַז איצט אונדז, נᤞך ᤞמᤞל דײַנע גרױסע װᤞנדער. װײַל דו הᤞסט ᤞלץ טᤞטעניו אױך דײַנע ᤡליכטן, ᤞז דו זᤞלסט ניט לᤞזן דײַנע קינדערלעך ᤡᤞרניכטן.
װײסט, איך הᤞב ᤞרױסגעᤡירט ײִדן ᤡון מצרים,
שקלᤞᤡן זענען זײ געװען און װᤞס איך הᤞב זײ צוגעזᤞגט, בין איך דען ניט מקיים, משה ᤡרעג איך דיך ᤞליין.
השם אלוקיכם, איך בין אᤜער גᤞט. זᤞלן זײ נᤞר ᤡᤞלגן מᤜנע צען געבᤞט.
װעל איך זיך דערבᤞרעמען אױף יעדן ײִדיש קינד,
כּרחם אב על בנים און ᤡᤞרגעבן זײערע זינד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 12:18 |
|
| |
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 19/01/2010 12:19:30
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 23:15 |
|
| |
תודה רבה לך! גם אני חיפשתי את המילים. באמת טוב וחסד.
ובהזדמנות זו אבקש: אני מחפש הקלטה של דודו פישר מבצע שיר זה בקונצרט שהוקדש ליצירות ולדמן שעשה ד"ר סובול לפני די הרבה שנים. הביצוע ההוא לא יוצא לי מהראש ואני מאד אשמח להקלטה שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 23:52 |
|
| |
בס"ד
תודה אךטובוחסד. כשמך כן אתה....
ידוע לך מדוע כל הריבועים באמצע? (אן שרק אני רואה אותם?)
בחגווי, האם שמעת את הביצוע בדיסק בימים ההם? שווה לך..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 00:08 |
|
| |
בס"ד
ותרגום מדויק יש למישהו?
תודה מראש
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 00:42 |
|
| |
חץ, העמדת אותי בבעיה! לא להגיב לא יפה - ולהגיב זה מסובך...
על כל פנים, אינני מחסידי "בימים ההם בזמן הזה"...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 12:56 |
|
| |
תרגום מגוגל סבי עליו השלום, בא אלי לחלום. שאלתי אותו: משי, כי בעולם הזה? אם היא מאושרת שם אחד, אשר עושה אותנו יהודים. ואת זה רק כדי, מה לי המשי שלי כרגע. זה להפעיל ממסר פשוט מלאכים, עולים oyurdim למטה למעלה. אה, יש רעש רעש, מעל בשמיים, ואת מיטה אחת, הו rbunu של העולם, צריך עכשיו לקחת קץ. משה, להתפלל: mlknu אבא שלנו, mlknu האב, אבי המלך שלנו, יש את העם היהודי, ולאחר מכן החל עוד קצת? הו mlknu האב, kulnu khus שמע urkhm אותנו. Oydbr אלוהים אל משה, אלוהים מדבר משה מה הרווח הבקשה שלך, שנמצא בכושר הטענה שלך. אם שכחת אני מזכיר לך. יש לי הזהיר כל ישראל חברים, לא יהיה לך אלוהים אחרים שאתה לא לשרת את האלים הזרים, כי אתה תהיה בצרות, ואתה לא צריך רטר. - אה rbunu של העולם, האמת האמיתית כי אתה הוגן, הילדים שלך להיות רע. אבל אתה עדיין אבא שלנו, ואנחנו הילדים שלך, ראיות עכשיו לנו, אך פעם אחת נס גדול שלך. בגלל שיש לך tateniu הכל גם מפלט שלך, כי אתה לא אתן להרוס את הילדים שלך. יודע, יש לי את יהודי מצרים, לישון הם והבטחתי להם, לא שמרתי, משה השאלה איך את עצמך. Alukikhm אלוהים, אני האלוהים שלך. הם פשוט בצע עשר המצווה שלי. אני יהיה רחמים על כל ילד יהודי, אבא Krkhm בנים להעמיד פנים חטאיהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 12:57 |
|
| |
אין כמו גוגל. אם הבנתם משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 13:34 |
|
| |
chetz ,קבל המילים בלי ריבועים :( מצטער על "התוספת באנגלית" ששיבש את האשכול , בפועל לא העתקתי
זאת וכעת גם איני מצליח למחוק ( זה כנראה מעין באג )
מײַן זײדע עליו השלום ,איז געקומען מיר צו חלום.
האָב איך אים געפֿרעגט: זײדעניו, װאָס טוט זיך אױף יענער װעלט ?
צי איז מען דאָרט צופֿרידן, װאָס מען טוט אונדז ײִדן.
און הערט זיך נאָר צו, װאָס מײַן זײדעניו האָט מיר דערצײלט.
עס לױפֿן שליחים צדיקים מלאכים, עולים ויורדים אַראָפּ און אַרױף. אױ ס´איז אַ רעש אַ געטומל, אױבן אין הימל,
און מען בעט, אױ רבונו של עולם, זאָל שױן נעמען אַ סוף. און משה רבנו, בעט : אָבֿינו מלכּנו, אָבֿינו מלכּנו, אונדזער פֿאָטער קיניג, האָט דאָס ײִדישע פֿאָלק דען געליטן נאָך װײניק ? אױ אָבֿינו מלכּנו, שמע קולנו חוס ורחם עלינו.
וידבר השם אל משה ,און גאָט רעדט צו משה װאָס נוצט דײַן בעטן ,װאָס טױג דײַן טענהן . אױב דו האָסט פֿאַרגעסן ,װעל איך דיר דערמאָנען. האָב איך ניט געװאָרנט כּל ישׂראל חבֿרים, לא יהיו לכם אלהים אחרים איר זאָלט ניט דינען צו פֿרעמדע געטער, ווײַל איר װעט זײַן אױף צרות, און איר װעט ניט האָבן קײן רעטער. - אוי רבונו של עולם, אמת אמת אַז דו ביסט גערעכט, דײַנע קינדער געװאָרן זענען שלעכט. אָבער דו ביסט דאָך אונדזער טאַטע, און מיר דײַנע קינדער, באַװײַז איצט אונדז, נאָך אַמאָל דײַנע גרױסע װוּנדער. װײַל דו האָסט אַלץ טאַטעניו אױך דײַנע פֿליכטן, אַז דו זאָלסט ניט לאָזן דײַנע קינדערלעך פֿאַרניכטן.
װײסט, איך האָב אַרױסגעפֿירט ײִדן פֿון מצרים,
שקלאַפֿן זענען זײ געװען און װאָס איך האָב זײ צוגעזאָגט, בין איך דען ניט מקיים, משה פֿרעג איך דיך אַליין.
השם אלוקיכם, איך בין אײַער גאָט. זאָלן זײ נאָר פֿאָלגן מײַנע צען געבאָט.
װעל איך זיך דערבאַרעמען אױף יעדן ײִדיש קינד,
כּרחם אב על בנים און פֿאַרגעבן זײערע זינד.
לחץ/י כאן להוספת תגובה
******* language="" type="text/"> *-- function showCont(ResponseId) { var the_cookie = ResponseId; *************** = "IDnew" + the_cookie + "=" + the_cookie; newmsgTD = eval(("newmsg" + ResponseId)); if(newmsgTD.style.display == "none") { } else { newmsgTD.style.display = "none"; } contTd = eval(("ContTD_" + ResponseId)); FastMsgTr = eval(("FastMsg_" + ResponseId)); if(contTd.style.display == "none") { contTd.style.display = ""; } else { contTd.style.display = "none"; FastMsgTr.style.display = "none"; } } function addResponse(EntryId,pagename) { if (("FastMainMsg").style.display == "none") { ("FastMainMsg").style.display = "" ("frmFastMainMsg").src = "/tapuzresponses/addResponse.asp?EntryId=" + EntryId + "&pagename=" + pagename + "&FastMsg=1&addResTitleBg=&addResTitleFg=&addresPageBg=&addresItemsFg=&addresItemBorders=&addresCloseButtonSrc=&addresSendButtonSrc=&addresFastSendButtonSrc=&LinkToReload=&CardsResponses="; } else { ("FastMainMsg").style.display = "none"; ("frmFastMainMsg").src = "about:blank"; } } function addFastResponse2(EntryId,ResToId,Row,RecName,GetMeser,pagename) { if (("FastMsg_" + ResToId).style.display == "none") { ("FastMsg_" + ResToId).style.display = "" ("frmFastMsg_" + ResToId).src="/tapuzresponses/addResponse2.asp?EntryId=" + EntryId + "&ResToId=" + ResToId + "&Row=" + Row + "&RecName=" + RecName + "&GetMeser=" + GetMeser + "&pagename=" + pagename + "&FastMsg=1&addResTitleBg=&addResTitleFg=&addresPageBg=&addresItemsFg=&addresItemBorders=&addresCloseButtonSrc=&addresSendButtonSrc=&addresFastSendButtonSrc=&LinkToReload=&CardsResponses="; } else { ("FastMsg_" + ResToId).style.display = "none" ("frmFastMsg_" + ResToId).src="about:blank" } } function updateScrollHeight() { if(! document.all) window.parent.iFrameHeight(document.body.offsetHeight); else window.parent.iFrameHeight(document.body.scrollHeight); } var ResponseCount = "2"; //-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= //delete responses js section strAll = new String(); //validate deletion by user function validateDel(f) { if(confirm("האם למחוק את התגובות המסומנות") == 1) return true; else return false; } function validateDelPublish(f) { if(confirm("האם לאשר/לדחות את השינויים שבוצעו") == 1) return true; else return false; } // markAll: mark or unmark all responses function trim(s) { while (s.substring(0,1) == ' ') { s = s.substring(1,s.length); } while (s.substring(s.length-1,s.length) == ' ') { s = s.substring(0,s.length-1); } return s; } function n(s) { while (s.indexOf(String.fromCharCode(13)) > 0) { s = s.replace(String.fromCharCode(13),"") } while (s.indexOf(String.fromCharCode(10)) > 0) { s = s.replace(String.fromCharCode(10),"") } return s; } function markAll() { newState = document.delResponseForm.marker.checked if(document.delResponseForm.responseId.length >= 2) { for(i = 0; i <= document.delResponseForm.responseId.length - 1; i++) document.delResponseForm.responseId[i]. checked="newState; } else { document.delResponseForm.responseId.checked" = newState; } } function CheckChildResponses(id) { strall2="new" String() strall2="strAll.split(";"); for" ( i="0;i"; htmStr += " | >"; htmStr += ">"; if(userImgLink == '') { userImgLink = "/forumscom/style/images/NoPic.gif"; } htmStr += "
"; htmStr += " | >"; htmStr += ">"; if(userRealName !='') htmStr += userRealName + "
"; if(userAge != 0) htmStr += userAge + "
"; if(userLeavingArea != '') htmStr += userLeavingArea + "
"; htmStr += " | >"; htmStr += "> "; spnObj.* = htmStr; var userSignStr = new String(userSign); userSignStr = replaceAll(userSignStr.toLowerCase(),"../images/emo","http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/images/emo"); ("ucSign" + currResponseId).* = userSignStr; } //} //catch(e) //{} } //-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= function replaceAll(theString,searchChar,newChar) { var strTemp = new String(theString) return strTemp.split(searchChar).join(newChar); } //* | *************** id="frmFastMainMsg" framespacing="0" height="390" border="0" src="about:blank" frameborder="0" width="99%" scrolling="no"><* |
|
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 21/01/2010 13:35:10
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 21/01/2010 13:39:09
 |
|
|
|
|
|