| נשלח ב-6/2/2010 23:16 |
|
| |
דיווח מתפילת שבת ברמת גן - דב הלר
התפללתי עם החזן דב הלר בבית הכנסת "שארית ישראל" ברמת גן,
תפילה מקסימה ומלא חן, נוסח יפה ורפרטואר מלא ומגוון,
ליוותה את החזן מקהלת "שפתי גנים" בניצוחו של מר אבי ברק,
אינני זוכר את פרטי היצירות אך מקווה כי דובלה יעלה את הדיווח במלואו.
זאת אציין, לקל ברוך עלה לדואט הראל אמיד, ולשמע ישראל - גלאנץ עלה לדואט החזן הצעיר והמבטיח יוסף קלצקין שנתן את קולו ביופי וחן.
לסיכום; היה שווה שעת הליכה....
שבוע טוב ומבורך. הצלחה רבה לחזנים המקהלה וכל המשתתפים.
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 00:53 |
|
| |
חבל שלא היו יפנים שיצלמו , שגם אלה שלא היו יוכלו להנות ולו בטיפה, ... בהצלחה!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 01:25 |
|
| |
לא זכיתי להשתתף בתפילה אבל שמעתי מידידים שהיה אדיר יוצא מן הכלל כמו שדובלה יודע לתת
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 07:50 |
|
| |
אכן, היתה זו תפילה נחמדה ביותר!
לצערי- הייתי מוכרח 'לברוח' באמצע (מצב הגרון שלי בימים אלו- לא משהו... ועוד כמה סיבות...)
החזן הלר- קולו אכן נשמע 'מסוף העולם ועד סופו' (וכן 'מסוף האולם ועד סופו' ), ותפילתו היתה תפילה איכותית ומלאת-חן!
משהו לגבי ביהכנ"ס עצמו: ביהכנ"ס 'שארית ישראל' בשיכון ותיקים בר"ג, על-אף גודלו ויופיו (בשנים האחרונות הוא שופץ לבלי הכר)- איננו 'רגיל' בשבתות-חזנות 'פרופר' שכאלה, עם חזן ומקהלה. כולי תקווה ששבת זו תהיה שבת ה'סיפתח', השבת הנחשונית והמבכירה,בכל הנוגע לשבתות שכאלה!
תוקן על ידי חזן_אי_שם ב- 07/02/2010 07:53:30
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 11:13 |
|
| |
אמנם יפנים לא היו אבל ...
שמעתי שילד בר מצווה עלה לתורה בבית הכנסת בשבת
וכל המשפחה שהיתה שם נהנתה מאד
וכי הוענקה להן חוויה מהנה ואנשים אשר "אינם מבאי בית הכנסת" לא מפסיקים לדבר על ההנאה מהתפילה
ואין לי ספק שהיה קידוש ה' רב בבית הכנסת בשבת
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 15:23 |
|
| |
אני לא זכיתי להיות בשבת החזנות הזו אבל חבר שלי שהיה שם
שאין לו זכות כתיבה בפורום שלח לי לעלות את זה !!!
רפרטואר השבת
שוכן עד - שטרן ובמקהלות - שטרן
שכן חובת - קוורטין + אילתור
ברכות והודאות - מבוסס על קוורטין
אין כערכך - לחנו של החזן י.י. רוזנפלד וכולם מקבלים - שטרן + הלר
לקל ברוך - בן ברוך, ביצוע יפה של החזן הראל אמיד עזרת אבותינו - שטרן
נקדישך - אבי ברק, ביצוע של המקהלה
אז בקול - שטרן
ממקומך - קרליבך, עיבוד יפהפה של אבי ברק
ולא נתתו - קוורטין רצה - גרין, עיבוד יפהפה של אבי ברק
אין כמוך - זולצר
בריך שמיה - רוזנבלט, ביצוע יהא רעווא תוך כדי הליכה לארון הקדש.
----
ומי שמייחדים - שטרן אבינו שבשמיים - זים
אב הרחמים, קהילות הקודש - מלבסקי
. בעבור דוד - רומשינסקי רוטמן, עיבוד של אבי ברק
אבות - הלר + רוזנפלד כבודו - מלבסקי
שמע ישראל - גלנץ, ביצוע משותף עם החזן יוסל'ה קלצקין
וביום השבת - שטרן
שים שלום - נאדל
אמר רבי אלעזר - אוישר, עיבוד של אבי ברק
הבית הכנסת היה מלא עד אפס מקום החזן נתן מקולו העוצמתי
הברטוני אשר היה לחוויה לשמוע תפילה שכזו איזה זוגאר , איזה בעל רגש בעיקר בלט באב הרחמים של מלבקי
המקהלה היתה בכושר יוצא מן הכלל היה שיתוף פעולה מלא בין המנצח לחזן
התפילה נמשכה עד השעה12:45
כולם יצאו אם טעם של עוד
תוקן על ידי איציק9876 ב- 07/02/2010 15:27:05
תוקן על ידי איציק9876 ב- 07/02/2010 15:31:48
תוקן על ידי איציק9876 ב- 07/02/2010 15:33:01
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 22:02 |
|
| |
מהדיווחים עולה שהפסדתי שלא זכיתי להשתתף בשבת זו, להלן מסר שקיבלתי מאחד הנוכחים בשבת זו שצעד מרמת-אביב לביהכנ"ס בשיכון ותיקים בר"ג: ביהכנ"ס היה מלא מפה לפה. ציבור המתפללים שהגיע מקרוב ומרחוק נהנה מאוד מתפילתו של החזן המבטיח דב הלר שהיה בכושר מצויין ונתן תפילה של זוגער אמיתי. המקהלה, המנצח והחזנים הראל אמיד ויוסף קלצקין הוסיפו להצלחתה של שבת זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 22:23 |
|
| |
קצת מוזר , בית הכנסת היה מלא ,אבל תזמורת המהללים את השבת הם דווקא מאלה שלא נכחו ולא השתתפו בשבת . כתבתי כבר קצת מוזר ? על זה נאמר ודי לחכימא...........
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 22:29 |
|
| |
ממש לא מוזר !
| נוטריון כתב: |  |
קצת מוזר , בית הכנסת היה מלא ,אבל תזמורת המהללים את השבת הם דווקא מאלה שלא נכחו ולא השתתפו בשבת .
כתבתי כבר קצת מוזר ? על זה נאמר ודי לחכימא........... |
|
אינני חושב שיש תושבים משיכון ותיקים בר"ג שהם בעלי אישור כתיבה בפורום זה.
אני מכיר לפחות 5 תושבי תל-אביב / רמת-אביב שצעדו לביהכנ"ס הנמצא מצידו השני של גשר ההלכה ואף הם אינם בעלי אישור כתיבה בפורום.
"החושד בכשרים ... "
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 22:35 |
|
| |
אני קיבלתי במוצש טלפון מקרוב שלי אדם מבוגר שוודאי שאינו יודע להשתמש במחשב ושאל אותי מי זה ״היוסלה קוורטין״הזה שהוא נהנה מאוד והרגשתי שאני חייב לשתף את זה עם חברי הפורום וזה כלל וכלל לא מוזר
| נוטריון כתב: |  | קצת מוזר , בית הכנסת היה מלא ,אבל תזמורת המהללים את השבת הם דווקא מאלה שלא נכחו ולא השתתפו בשבת . כתבתי כבר קצת מוזר ? על זה נאמר ודי לחכימא........... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 22:38 |
|
| |
ובקשר לאזור תנסה להסביר לתושבי האיזור חובבי החזנות הוותיקים איך משתמשים במחשב שלכבות ולהדליק הם בקושי יודעים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 22:50 |
|
| |
תיקון מחבר היצירה
"שוכן עד" ומקהלות" עיבוד של מנצח המקהלה אבי ברק.
בטעות נרשם החזן שטרן.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 23:02 |
|
| |
תגובותיכם לתגובה שלי לעיל , רק מדגישה את הסיפא של דברי - ודי לחכימא...... או במילים אחרות כמשפט הפתגם " והמשכיל בעת ההיא ידום"
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 23:11 |
|
| |
אני חיב״ להתנצל״ כנראה שבאמת מפריע לך משהו פה אולי תפרט וננסה לעזור לך אחד לאחד
| נוטריון כתב: |  | תגובותיכם לתגובה שלי לעיל , רק מדגישה את הסיפא של דברי - ודי לחכימא...... או במילים אחרות כמשפט הפתגם " והמשכיל בעת ההיא ידום" |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2010 08:25 |
|
| |
זה לגיטימי מאוד להגיב ולכתוב כשאתה מקבל דיווח מהשטח. גם אם לתושבי האיזור יש/אין מחשב הדיווחים הם שוטפים יש הרבה ידיעות שמתבססות על שמועות ואין פה שום אינטרס לאיזה שהוא חזן
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2010 09:40 |
|
| |
בוקר טוב,
אכן היתה זו תפילה מרוממת ומיוחדת.
זו לא פעם הראשונה שאני מופיע עם מקהלת "שפתי-גנים" בניצוחו של אבי ברק המוכשר. קצת חששתי שלא אשתלב בהצלחה עם המקהלה כיון שלא עלה בידי להשתתף בחזרות ביום חמישי. למזלי, הכשרון של אבי ברק הוכיח את עצמו שוב. הליווי היה מקצועי, עוטף וגרם לי להרגיש מאוד בנוח בעת התפילה.
תודה לחבר מועצת העיר מר חיים גלרמן,ראש האגף לתרבות תורנית בעיריית רמת גן. ולמנהל האגף, מר יוסי פלג, אשר הזמינו אותי ונתנו לי את הבמה החשובה הזו, וסייעו רבות להצלחת השבת.
לסגן ראש עיריית רמת-גן, הרב אביהו בן משה. כתבתי הרב לאחר ששמעתי את דרשתו לפני מוסף, דרשה מתובלת עם דברי תורה בטוב טעם.
לרב בית הכנסת
לגבאי בית הכנסת, על האכסניה הנהדרת (ועל הקידוש...).
תודה לחזנים: הראל אמיד ויוסלה קלצקי הנהדרים!!!
תודה לקהל חובבי החזנות שחלקו הגיע מרחוק... דברי החיזוק שלכם הם אלו אשר נותנים בי את הכוח והרצון להמשיך ולהשתפר ולתת את המיטב ככל יכולתי.
לרבי ומורי החזן משה שטרן אשר מלווה אותי ומסייע לי לכל אורך הדרך, שכוייח!
ולסיום, לחברי החזן יעקב יצחק רוזנפלד שהחזרה איתו בשבוע שעבר, לקראת הקונצרט היום בים המלח, התארכה והפכה גם ללימוד משותף של תפילות שבת, ושמחתי לקבל ממנו רעיונות חדשים...
לגבי הדיון שהתפתח פה על דיווחים 'יד שניה' זה מזכיר את הסיפור שבו שני הצדדים צודקים... גם אלו המעוניינים לשמוע מכלי ראשון וגם אלו המוצאים לנכון לכתוב את אשר שמעו...
בכל מקרה, מחזק את דבריו של הראל אמיד ומקווה ששבת זו תהיה לסיפתח של שבתות חזנות בבית הכנסת "שארית ישראל"!
יום טוב לכולם!
תוקן על ידי דובלה ב- 10/02/2010 12:03:41
 |
|
|
|
|
|