בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מתפילות השבת ב"ביה"ס לחזנות בר"ג"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/2/2010 08:14 לינק ישיר 
דיווח מתפילות השבת ב"ביה"ס לחזנות בר"ג"

שבוע וחודש טוב לכולם,

הכותרת מתארת את תחושותי החוזרות בכל פעם שמיזדמן לי להגיע בשבת לביהכ"נ הגדול בר"ג. החזנים ישראל גולדפרויינד (שחרית) ומשה סלומון (מוסף) התקדמו מאד מאז תפילותיהם בז"י (פרויקט פייפל), הן ביכולותיהם ובעיקר ברגש.  ביצעו מספר דואטים, בליווי המקהלה המצוינת קולות מן השמים בניצוחו של רפי ביטון. רפי מוכיח פעם נוספת שכאשר הרפרטואר הוא בגיוון ובמינון המתאים לביהכ"נ, הוא מספק עם ציוותו נחת רוח ועונג שבת למתפללים. רפי - בפעם הבאה שאגיע ב"ה לא אוותר על מי שבירך לשבויים בביצוע יניב, אלא א"כ כמו שאמר יניב - בתיקווה שלא יצטרכו לומר מי שברך זה.

על כל האמור לעיל מנהל מן הספסל החזן ישראל רנד, אשר למרות הצטננות (הרגיש טוב יותר בשבת) עלה מידי פעם לקטעים, דואטים וטריו, ונתן את כולו כמו שיודע. תפילה לשלום המדינה בביצוע שונה ומעניין מאד. נאמר לי ע"י מאן דהוא שהלחן לקוח מאופרה. האם מישהו יכול לאמת וכן להעלות ביצוע?

ביה"ס הוא ליד עמוד התפילה,  וישראל עושה זאת בגדול לתלמידיו. הפעם שני תלמידים לשעבר בביה"ס לחזנות בת"א, השואבים מכל הבארות. לשירה חדשה עלה תלמיד בשם טויב, שסיפרלי שזו הלחנה שלו. מה שחסר לתפילה עוצמתית  הוא עשרות חובבים נלהבים, שמשום מה מפסידים את החוויה.

שלכם, אלכס

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2010 21:24 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם

טוב,האמת שמקודם כתבתי באריכות ובהשקעה רבה את פירוט היצירות שבוצעו השבת על ידי החזנים והמקהלה,אך משום מה עקב תקלה כלשהי,הדברים לא הועלו לשידור....

אך בכל זאת אני רוצה לציין שתי יצירות שבוצעו במהלך השבת

מודים של ליאו לוב,שבוצע בקול אומן ע"י החזן ישראל גולדפריינד והמקהלה,למי שלא מזהה את היצירה לפי שם המלחין,אז מדובר ביצירה בה שני ה'מודים' (דאורייתא ודרבנן...) משולבים זה בזה.

והיצירה 'כי לקח טוב' עפ"י שמידט שבוצעה באופן מעורר השתאות ע"י החזן משה סלומון.
זהו,בינתיים לא באלי להתחיל שוב את פירוט היצירות.
אלכס אולי תרים את הכפפה?
שבוע טוב וחדש טוב לכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2010 16:09 לינק ישיר 

חזן ראשי1,

כנראה שאינך קורא הודעות אישיות. שלחתי לך לפני מס' ימים, כדי לא להטריח את כולם, כדלהלן:
"אני לא מהמומחים הגדולים ליצירות עפ"י מלחיניהם, וגם לא נראה לי החשוב ביותר.
כשפרסמתי דיווחים בעבר מז"י - קיבלתי הפירוט מהחזנים.

יום טוב ומקווה שנכיר בעתיד באופן אישי,
אלכס"

אגב, האם תוכל לספק פרטים על הלחן שבוצע ל"אבינו שבשמים" ולהעלות קובץ?
תודה מראש

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מתפילות השבת ב"ביה"ס לחזנות בר"ג"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext