בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

תכניתו של עקיבא צימרמן מלפני שנתיים לפרשת החודש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/3/2010 08:06 לינק ישיר 
תכניתו של עקיבא צימרמן מלפני שנתיים לפרשת החודש

http://chazzanut.org/download/libsonmo/zimerman030408chodesh.mp3

מכיון שהשרת הישן שבק חיים לכל שרת אני מרשה לעצמי להביא את התכנית בשידור חוזר
בין הקטעים המובאים בתוכנית הקטע לפרשת החודש "ראשון,אמצת" בפי אברהם ברון,משה גנשוף,אברהם כרמל.
משה קוסביצקי בקטע "אתן קול" ועוד היד נטויה.

את עקיבא צימרמן עצמו תשמעו לאחר תפילת יום כפור קטן בבית הספר ביל"ו

בעזרת השם

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2010 08:43 לינק ישיר 

יישר כח.  הורדתי. אאזין בתשומת-לב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2010 09:54 לינק ישיר 

בס"ד

פרשת החודש האחרונה בארבעת הפרשיות המבשרות את חג הפסח, קטעים נבחרים...

מאת: עקיבא צימרמן

ראשון אמצת
בס"ד

פתחנו את תוכניתו לשבת פר' החודש, האחרונה בארבעת הפרשיות המבשרות את חג הפסח, בפיוט הפותח את היוצרות לתפילת מוסף "ראשון אמצת לפרח שושנים" זאת מפיו של החזן אברהם ברון, בליווי אברהם אלשטיין.

בשבת פר' החודש נאמרים פיוטים בברכת היוצר, בתפילת שחרית ובתפילת מוסף. הפיוט לתפילת מוסף הוא בן שבעה בתים ומחברו אלעזר הקליר יסדו על הפסוק מספר ישעיהו פרק מ"א פסוק כ"ז – "ראשון לציון הנה הנם ולירושלים מבשר אתן" זאת משום שההפטרה לפרשת החדש בארץ ישראל הייתה בנביא ישעיהו ולא כמו שאנו נוהגים היום להפטיר בנביא יחזקאל. לחנם של הפיוטים דומה ללחן הפיוט לפרשת שקלים.

נקשיב עתה לביצוע נוסף של "ראשון אמצת" וזאת מפיו של החזן משה גנשופ. הן בקטע מפיו של ברון ובן בקטע בביצועו של גנשופ מקורם בתכנית ברדיו WEVD ששודרה בניו יורק. ומה המשותף בין גנשופ לברון שניהם היו כוהנים. נציין כי אנו משמיעים את הביצוע של גנשופ למרות שהקלטה אינה מבחינה טכנית.

ישנן הקלטות של "ראשון אמצת" מפיו של דוד רויטמן, המתחילות בקטע "ארבעה ראשי שנים", וכן ידוע לי על הקלטות של גרנטוב, אונגר ויהושוע דלין לקטע זה. נשמע עתה ביצוע שלישי של "ראשון אמצת" מפיו של אברהם כרמל. מי שהיה החזן הראשי לצה"ל 27 שנים. ההקלטה היא מלפני למעלה מחמישים שנה ומלוה בפסנתר אריה גראף. אציין, כי כמה חדשים לפני שנפטר ביקר אצלי אברהם כרמל והביא לי הקלטה זאת.

זכור לי כיצד בפרשת החודש נהג לייב גלאנץ לומר את הבית האחרון מהפיוט "אתן קול כשוררו ראשם" וזכור לי כיצד יצחק אשל נהג לומר את הבית הרביעי "הנם ימים המבורכים". אחת ההקלטות הראשונות של משה קוסביצקי הייתה הבית האחרון מהפיוט "אתן קול כשוררו ראשים" לפי יצירתו של דוד אייזנשטאט המלוה את קוסביצקי בהקלטה שנעשתה לפני כשבעים וחמש שנה. נקשיב עתה לקטע זה.

לא נשכח שבשבת זו מברכים את חדש ניסן הבא עלינו לטובה. התפילה המקדימה את ברכת החודש "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלקי אבותינו שתחדש עלינו את החדש הזה" מקורה בגמרא מסכת ברכות והוא תפילת רב. החזן לייב גלאנץ אמר פעם כי אחת התפילות הקשות ביותר להלחנה. היא עבורו תפילה זו ומדי חדש בחדשו הוא נאבק מחדש כיצד לתת פירוש מוסיקלי מתאים לתפילה. נשמע עתה את לחנו של החזן יהושע רוזנצוויג מפיו של תלמידו החזן שלמה סידני דבורקין.

יהושוע רוזנצוויג נולד בבוכניה שבגליציה ובנעוריו היה חסיד בלז. הוא שימש כחזן ראשי בקטוביץ, וכיבן כחזן ברמת גן ובחיפה. בשנת תש"ז (1947) עבר למונטריאול וכיהן כחזן ראשי ובבית הכנסת "בני יעקב – חברה קדישא". תלמידו החזן שלמה דבורקין ששמענו זה עתה נולד במונטריאול ולמד חזנות ומוסיקה. הוא כיהן כחזן במונטריאול ובטורונטו. נציין כי בהרבה קהילות נהוג לומר "מי שעשה ניסים" ו "יחדשהו" בברכת ר"ח ניסן בניגוני ההגדה של פסח.

ונסיים בתפילה "מי שעשה ניסים לאבותינו" מפיו של החזן לייב גלאנץ . זו אחת היצירות האחרונות שלו והיא הוקלטה מפיו של גלאנץ במסגרת הרצאה שבה הציג את יצירתו שנמצאה בשלבי הכנה. בימים אלו מופיע בעריכת עזרא גלאנץ בנו של החזן, ספר באנגלית הכולל דברי הערכה על גלנץ ויצירותיו.

ובטרם נפרד מהגולשים ומהמאזינים, אודיע כי זו התכנית האחרונה במסגרת זו. עריכת התוכנית כרוכה בזמן רב, בהוצאות ועוד... כשתמצא חסות לתכנית אמשיך ואביא אי"ה מהאוצר החזני השמור בבית גנזי. תודה ליהודה פרנק מנהל הפורום על שיתוף הפעולה.

פסח כשר ושמח לכם המאזינים והגולשים לכל בית ישראל בכל מקום שהם!

עקיבא צימרמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2015 13:52 לינק ישיר 

הקפצה , כדי שתספיקו להתכונן לשבת החודש שהשנה היא גם שבת ראש חודש.חבל שהיום החזנים לא חוזרים ומקליטים את היוצרות והקרובצים לארבע הפרשיות

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2015 12:03 לינק ישיר 

הקלטה של משה גנשוף באיכות קצת יותר טובה , ניתן לשמוע בסוף התחלה של מחיאות הכפיים , זו הקלטה משידור חי שהועברה מסליל לסליל לכן אני לא מצליח לנקות עד הסוף את הרחש של הסליל , http://www.chazzanut.org/download/libsonmo/Moshe%20Ganchoff%20-%20Rishon%20Imatzta_1955.mp3

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > תכניתו של עקיבא צימרמן מלפני שנתיים לפרשת החודש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext