|
|
| נשלח ב-6/4/2010 11:03 |
|
| |
תהודה חיובית לתפילות החזן מנחם גלינסקי בשבת חוה"מ
התארחתי בשביעי של פסח בירושלים ולהפתעתי, בביכ"נ אהל יוסף בשכונת רמות (פולין) שמרבית המתפללים הקבועים בו הינם רבנים/ראשי ישיבה/ אברכים מהמגזר הירושלמי והליטאי שאיננו מורגל בשמיעת חזנים העוברים לפני התיבה כש"צ.
( בביכ"נ מתפללים בעלי תפילה מעולים שמשלבים קטעים ללא חזרה על מילים בתפילות חגים ושבתות בהן ישנו ארוע חגיגי בביהכ"נ, ומתקיימות בו תפילות בארבעה מנינים בשעות שונות החל מותיקין ועד סוף זמן ק"ש אחרון) .
נאמר לי ע"י כמה וכמה מהמתפללים והגבאים כי בשבת חוה"מ התארח בביהכ"נ החזן מנחם גלינסקי שריתק בתפילתו את מאות מתפללי המנין שלפני האחרון בתפילת שחרית וכאשר עסקני בנין שלאחריו ( סבמפלס אחר ) שמעו זאת הם התחננו בפניו שיעבור אליהם לתפילת מוסף שגם בה הוא ריתק את מאות המתפללים.
עלי לציין כי הדברים נאמרו לי הן ע"י בעלי תפילה מעולים. הן ע"י בני ישיבות וכן מתפללים מבוגרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 11:30 |
|
| |
אלמלא היה ארבל45 מותיקי הפורום, הייתי תוהה על ה'ידיעה' הייחודית הזו..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2010 12:03 |
|
| |
אכן אני התארחתי ברמות בשבת חוה"מ ושמעתי את החזן הנ"ל בתפילת מוסף ויש לציין שבאמת הופתעתי כי זה לא נראה בית כנסת של אנשים שיש להם סבלנות לשמוע חזנות, אבל הוא עשה תפילה יפה מבוססת רק על נוסח ללא עירוב קטעים מסוימים (אף כי היה נשמע מידי פעם כי הוא מבקש להיסחף לאיזה ביצוע קטע ארוך אך מנע בעד עצמו), הוא קיבל פידבקים מהמתפללים הקבועים (דבר שלא כ"כ מוסיף לשבחו כחזן מקצועי...) מעניין מה חובבי חזנות גדולים היו אומרים על זה.
ו... האם באמת הוא חזן מוכר? יש אפשרות לשמוע איזה קטע שלו?
תוקן על ידי חזןגדול ב- 06/04/2010 12:09:48
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2010 17:42 |
|
| |
החזן גלינסקי הוא "בעל תפילה" מצויין. יש לו נוסח, אמירה אמיתית וחום. תמהני על מר "רוממות" שלא יודע להעריך ידיעה על אדם שמתפלל כחזן, ומסוגל לגרום גם ל"ליטוואקע'ס" ולובשי פראקים להנאה מתפילה חמה ונעימה. אלמלא היה רוממות מוותיקי הפורום, וגו'...
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית הכל סביב המוסיקה מזמינה אתכם לדבר על כל עניין הקשור למוסיקה חסידית: חזנות, זמרים, להקות, שירים חסידיים, תוכניות מוסיקה ועוד.
|