במוזיאון תל אביב לאמנות שד"שאול המלך 27 בתל אביב שרו החזנים המקהלות וכל הקהל הרב באולם נגוני סליחות,ראש השנה ויום הכיפורים. הפקה של המחלקה לתרבות תורנית בעיירית תל אביב בנהולו של מנהלה:מר שמואל דגניה.
פתחו ב-"רצה עתירתם" בביצוע החזן אשר היינוביץ ומקהלה בנצוחו של מנצח ומנהל מוסיקלי -מנשה לברן.
המקהלהוהמנצח עתידים להתפלל בשיקנו ארצות הברית כמלווים לחזן העולמי משה שטרן---בהצלחה.
בתפילות הסליחות""תביאנו" "13 מידות" ובמיוחד "שומר ישראל" בצעו בהצלחה רבה מקהלת מכון תל אביב לחזנות -בנצוחו של נפתלי הרשטיק.
לא נפקדו מנגינות הסליחותהמוכרות נוסח מזרחי ותימני בביצוע החזנים:אבנר צדוק ואור שבח וכל הקהל"חטאנו לפנייך רחם עלינו"
לפני ההפסקה שמענו את "בראש השנה יכתבון"
מתוך "הנעילה" דואט בביצועאבנר צדוק ואור שבח.
ביצועים מיוחדים:"שאו שערים ראשיכם"
ו"אתהנגלית" של ברוך קינצלר ו-"הללויה" של לבנדובסקי בביצוע מרשיםשל מקהלת הגברים סולני תל אביב בנצוחו של מנשה לברןהשתתפו עוד:דביר שפיגל מלווה בפסנתר רמי רונן
ישר כוח!!!
נשלח ב-24/8/2010 09:26
אבות ובנים בחזנות
החזנים אשר ויונתן היינוביץ בצעו בדואט את "אבינו מלכנו" שבסיומו "וקרב פזורינו" בהשתתפות הקהל.
גם דביר שפיגל עם גיטרה ביצע"רחמנא פרוק" מתוך הסליחות ותפילות יום הכיפןריפ בהשתתפות פעילה של הקהל.
לפני הסיום "כל נדרי" בביצוע החזן אשר היינוביץ ומקהלתהגברים-סולני תלאביב בנצוחו של מנשה לברן.
ולסיום:"קדיש חסידי" של יוסלה רוזנבלט בביצוע כל המשתתפים והקהל.
לשנה טובה תכתבון.ישר כוח למארגניםשל הערבוביחוד לשמואל דגניה מנהל המחלקה לתרבות תורנית בעיירית תל אביב
נשלח ב-24/8/2010 14:58
איך היה
איך היו מכון ת"א לחזנות? ומי יכול לעלות יצירות משם?
נשלח ב-24/8/2010 16:57
במופע באו לידי ביטוי בעיקר המקהלות כדלקמן :
מקהלת הגברים -סולני ת"א : חבריה (8 )זמרים מקצועיים ,לכל דיכפין (וד"ל) שרו בעיקר מתפילות הימים הנוראים
( כהכנה לליווי שיתנו לחזן משה שטרן בשיקגו ) , להערכתי מירב הקהל נהנה -למעט
מביני -חזנות אמיתיים . לי צרם הזכרת השם המפורש ,מס' פעמים ,ביצירה שאו שערים
מנשק'ה - עדיף היה לא להביא יצירה זו ברפרטואר (לא תמיד צריך "לה..ין מהמקפצה ")
מקהלת מכון ת"א לחזנות : התמקדה ביצירות מסליחות וקיבלה / נתנה כמחצית מהזמן של המקהלה לעיל ,
כתמיד , אני נהנה מהופעותיה וחבל שלא נתנה קטעים נוספים
מנצחה החזן נפתלי הרשטיק הבטיח להציג את סולניה בהמשך ואולם הדבר לא נעשה
ולכן אעשה "מחצית " העבודה כדלקמן :
שלש עשרה מידות ( לחן -וואהל ? )- תלמיד המוכר לי מאנגליה ,זכה בתחרות יוקרתית
במילגה שנתית במכון לחזנות ( מי שיודע שמו נא להוסיף )
שומר ישראל : הסולן היה שלמה סלצקי- תלמיד מוערך שעתידו לפניו
דביר שפיגל - שר "מכניסי רחמים" תוך שיתוף הקהל ואולם ,יותר נהניתי מ :רחמנא פרוק -יצירה שהרבה זמן
לא שמעתי אותה ,
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 24/08/2010 17:02:01
נשלח ב-24/8/2010 18:07
שם המקהלה בניצוחו של מנשה לב רן "הרנינו גויים עמו"
קודם כל יישר כח למשה ליבסון על העלאת החמרים הנ"ל, ושאר פעולותיו הברוכות, כה לחי!!!
לעצם הדברים: כתבתי באשכולות קודמים את דעתי לגבי מקהלה זו בכמה ביצועים שונים. כשאני מאזין ליצירות שהועלו באשכול זה דעתי רק מתחזקת ובאמת אני משתהה אל מול האיכות המתפרצת של ההרכב הזה.
ביצירה הראשונה שהועלתה א-ל מלך, אפשר לקבל שיעור בשירת אוניסון UNISONO מדוייקת ללא ירידה בטון, דבר שקורה הרבה בסוג שירה שכזה. בנוסף, הדינמיקה-קרשנדו ודומינואנדו מדוייקים ומתואמים להפליא, תאווה לאזניים.
ביצירה השנייה, "שומר ישראל" שאין ביצוע טוב יותר מאשר החזן הרשטיק בעצמו בפלצט המרטיט ומפורסם, היצירה אכן הסתיימה בשלשת רבעי טון נמוך יותר ממה שהתחילה אך כנראה ב"אשמת" הסולן בשיר שאכן הוריד ביצוע מעולה ליצירה. תרשו לי לומר שלדעתי אין כמעט מקהלות שיצליחו להוציא ביצוע מלוטש כזה, ובפרט לא מקהלה שחלק מחבריה הם שנה ראשונה או שניה בבי"ס כזה או אחר למוזיקה\חזנות. ביצוע זה משתווה ואף עולה על הביצעים של ביהכ"נ הגדול אפילו בימיה הגדולים של המקהלה שם (למרות שהעיבוד קצת השתנה,עדיין אני עושה את ההשוואה). עוד קומפלימנט אני חייב לתת למעבד היצירות הללו מר ריימונד גולדשטיין, שחמרים מסוג זה הם לחם חוקו. ואחרון אחרון הוא למנצח על המקהלה, שמצליח להוציא ממנה את הצלילים השמימיים הללו, ומנסיוני הוא חייב לירוק דם כדי להגיע לזה.
נשלח ב-25/8/2010 11:06
יפה מאד.
נשלח ב-25/8/2010 14:32
עוד קטע של החזן ש.סלצקי מקונצרט סוף השנה במכון ת"א {ועל ידיי עבדיך}
גם אני השתתפתי בערב ה"סליחות",פרי יזמתו של המנצח הותיק:מנשה לב רן ובניהולו המוסיקלי. היה זה ערב מעניין,מגוון ומרגש. תפילת ה"סליחות" משותפת לכל העדות בישראל. מתוכם היה ייצוג לסליחות האשכנזיות,הספרדיות -ירושלמיות והתימניות. בסליחות האשכנזיות היה ייצוג של היצירות ה"קונצרטנטיות" יותר על ידי מקהלת "זמרי תל אביב" המלווים את תפילתו של החזן משה שטרן בשיקגו,בניצוחו של מנשה לב רן.ומנגד תפילת "בעלי התפילה" שייצג אותה החזן -ה"זוגער" אשר היינוביץ -חזן ראשי בבית כנסת "ישורון" בירושלים .החזן היינוביץ ביצע את "הנני העני ממעש"ללא לווי מוסיקלי כפי שהוא מבצע אותו ליד העמוד בבית הכנסת ,והקהל הדומע השיב לו בתשואות ממושכות.גם המקהלה המצויינת של:מכון תל אביב לחזנות בניצוחו של החזןנפתלי הרשטיק קצרה תשואות ממושכות בבצוע של "שומר ישראל" בעיבודו של המוסיקאי:ריימונד גולדשטין.בכלל היה מעניין:סליחות בנוסח ספרדי- ירושלמי ותימני בבצוע אבנר צדוק ואור שבח ובנוסח קרליבך מפי אבי שפיגל. יישר כח למארגנים;המחלקה לתרבות תורנית בעיריית תל אביב-יפו שהצליחה למלא את האולם בקהל מגוון:דתיים כחילוניים.