בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מהקונצרט השנתי במגדל דוד "החזנות והאופרה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/8/2010 16:03 לינק ישיר 
דיווח מהקונצרט השנתי במגדל דוד "החזנות והאופרה"

שלום חברים.

היתה לי הזכות העונג והכבוד גם יחד ליטול חלק בקונצרט מיוחד זה.
בדרך כלל אינני כותב דיווחים על אירועים בהם אני שותף במידה זו או אחרת, אך הפעם אחרוג ממנהגי מחמת הסיבה השולית לכאורה, והיא, "במקום שאין אנשים השתדל להיות...." וכוונתי לכך שהובהר לי על ידי מביני דבר, שסוג כזה של קונצרט עשוי להיות שלא מדווח משום שסוג האוכלוסיה שמאזינה לו ונוכחת בו, לא מיוצג בפורום כמעט או בכלל.

זאת ועוד שנתבקשתי מפורשות על ידי חלק מהמבצעים וכן המשתתפים לחלוק עם חברי הפורום את התרשמותי.

ובכן, ישנם קונצרטים שמיד אחריהם עם ירידת הזמרים וחברי המקהלה מן הבמה, מתקיים נסיון ללטש כל אחד לעצמו את התועלות המוזיקליות אותן ביצע או רכש במהלך השעתיים בהן נכח על הבמה, ולמרבה המבוכה אין הרבה כאלו, וסיבות רבות לכך. אך מכיוון שאין בכוונתי להעביר ביקורת שאינה הכרחית כרגע, אך בבוא זמנה תבוא גם תבוא...אלא להבהיר את היתרון בקונצרט מסוג זה של אתמול, אתמקד בזה.

קונצרט קטן, שלא לומר אינטימי, עם רביעיית כלים פסנתר חליל צד אבוב וצ'לו, מוציאה צלילים מדויקים ולא בומבסטיים, על פי עיבודים מופלאים של מוסיקאי נפלא, חזנים מהשורה הראשונה בתחום הביצוע והאינטליגנציה המוזיקלית. מקהלה מקצועית ומלוטשת ברמות שלא נראו כאן הרבה שנים, או בקיצור חוויה מוזיקלית כבירה.

גולת הכותרת בקונצרט זה, היא בחירת היצירות הלא שגרתיות בעליל ובעלות הארומה האופראית משהו, שדורשת מהמבצעים סוג אחר של כשרון ויכולת.

בפירוט שאביא כאן תוכלו להתרשם מהרפרטואר המרשים והבלתי לעוס, וחלקים נרחבים ממנו בוצעו בפעם הראשונה ע"י מקהלת מכון תל אביב לחזנות ואולי אף על ידי החזנים.

הבדלה – זילברטס בעיבוד מיוחד של ריימונד גולדשטיין

מה גדלו – זילברטס מיוחד של ריימונד גולדשטיין

מה טובו – ברמן-הילמן

ובנחה יאמר - לבנדובסקי

שומר ישראל - בינדר

עד הנה - הימלשטיין

מי שעשה ניסים - הימלשטיין

שאו שערים - נאומברג

ונתנה תוקף - רויטמן

הללו עבדי ה' - רוזנבלט

לא אמות – גוטבייטר

רחל מבכה – רויטמן

רחל – ז'אק הלוי

שמע ישראל – אלשטיין

ועל ידי עבדיך – ליאון בריל- עיבוד מיוחד לשלושה טנורים

בעבור דוד – רויטמן/רומשינסקי

כל המבצעים היו במיטבם קולית ומקצועית, ונתנו קונצרט מושלם ומבריק.

קונצרט כזה ממלא את מבצעיו בגאווה על כך שהם משתייכים לחוג קהילת מבצעי המוזיקה הטובה.

אז מה התועלת שאני הפקתי מהערב הזה? שעתיים+ של שירה תרבותית, ללא צעקות ונערות...מוזיקה מערב אירופית שובה לב ואוזן, ובעיקר את ההוכחה שאפשר ואף רצוי לעשות את זה אחרת!!!
 מתגובות שקיבלתי מכמה נוכחים, אני מבין שיש כמיהה לסוג כזה של קונצרט, ולא יזיקו עוד כמה כאלו מידי פעם בפעם.

כאן המקום לתת את המחמאות הראויות למי שעומד מאחורי הצלחת המקהלה, והוא, מנצחה החזן נפתלי הרשטיק שמשקיע ללא לאות בחזרות עם המקהלה החזנים והתזמורות על מנת להגיע לתוצאות הברוכות.

צילומי ווידיאו יעלו בקרוב כפי שנמסר לי, ותוכלו להתרשם בזעיר אנפין על מהות החוויה הכתובה לעיל.

בתקווה לעוד הרבה ערבים מסוג זה.

שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2010 17:10 לינק ישיר 

נוטהלפקפק כתב:

שעתיים+ של שירה תרבותית, ללא צעקות ונערות...מוזיקה מערב אירופית שובה לב ואוזן, ובעיקר את ההוכחה שאפשר ואף רצוי לעשות את זה אחרת!!!
 מתגובות שקיבלתי מכמה נוכחים, אני מבין שיש כמיהה לסוג כזה של קונצרט, ולא יזיקו עוד כמה כאלו מידי פעם בפעם.

להודות על האמת , לא נכחתי אמש בקונצרט אולם הבוקר לאחר שחזרתי מהתפילה ומשיעור הדף היומי הקלטת הקונצרט שכנה למעצבה בקרבי מחשבי.תוך כדי ארוחת הבוקר הדשנה במצוות רופאי התחלתי להאזין לקולות ממגדלו של דוד.מה אומר ומה אדבר ... מוסיקה מערב אירופאית   כשרה למהדרין , היכן הסליחות ההקריבות ובאות , היכן ימי הדין ?  היכן ה"קרעבצ'ן" המזרח אירופאי השובר את הלב ?

הקונצרט עצמו ערוך בטוב טעם למרות שלא נתנו מספיק מקום למקהלה כראוי למוסיקה מערב ארופאית , אלא שאין זה מקומו ואין זה זמנו.בזמן ובמקום אחר הייתי שמח לקונצרטים מסוג זה , אבל עשרה ימים לפני יום הדין?

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2010 18:45 לינק ישיר 

משה,
כנראה שהארוחה היתה דשנה בהחלט, ולא, איך פספסת את ונתנה תוקף של רויטמן שביצע בכשרון ובחן החזן קלאנג?! קרעכ'צ לא חסר שם...

ולהערתך העיקרית לגבי המוזיקה המערב אירופית שנשמעה בקונצרט והקרכ'צ נעדר... ובכן לטעמי האישי, ואם רק היה אפשר, הייתי רוצה להתפלל בבית כנסת בו הנוסח יהיה לבנדובסקי, זילברטס, וכו' הקרעכ'צ כבר לא עושה לי את זה.
אמש בשעה ששרנו את הפראזה הנשגבת של לבנדובסקי "השיבנו ה' אליך ונשובה" הרגשתי התרוממות רוח שאף קרעכ'צ לא היה מביא אותי לשם.

ובנוסף בל נשכח שמדובר על קונצרט מוזמן ושהקטעים שנבחרו היו על פי נושא מסויים " חזנות ואופרה" כך שסגנון המוזיקה היה ידוע מראש.

שנה טובה כתיבה וחתימה טובה והמון בריאות ואושר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2010 19:54 לינק ישיר 

הייתי בקונצרט אמש נהניתי מהביצועים והארגון המופתי. ד"ר מוטי פרידמן מנחה בטוב טעם ,חלק מהמנגינה.
אני ממשיך להינות בצפיה חוזרת של המופע המקסים הזה.
החומרים בהכנה ויועלו ככל שתשיג ידי בהמשך
שנה טובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2010 08:53 לינק ישיר 
החזן רפאל פרידר שמע ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2010 10:16 לינק ישיר 
החזו יחזקאל קלאנג שומר ישראל

שומר ישראל - אברהם בינדר
שר בקונצרט החזנות והאופרה במגדל דוד אלול תש"ע.
עיבוד מוזיקלי ופסנתר: ריימונד גולדשטיין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2010 12:48 לינק ישיר 

תודה מיוחדת ליעפ על הצילום המרהיב והמדויק
באמת קונצרט ברמה אחרת ירושלים התרבותית במיטבה
אני מאוד אוהב קרעכצ אבל זה לא חסר כאן אני מאוד מסכים למה שכתב החבר נוטהלפקפק
הלואי וירבו קונצרטים איכותיים כאלה
אני מצטער שלא הייתה לי אפשרות ללכת לקונצרט
קלאנג בקולו הצלול ובהגשה מהלב בצורה יוצאת דופן ללא פיפוס בצורה המקצועית ביותר
מקווה לראות עוד וידאו מהקונצרט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2010 13:52 לינק ישיר 

אכן שני ביצועים יפהפיים, יעפ תודה.
וגם אני יכול רק להצטער שלא נכחתי בקונצרט.
אין ספק שיחזקאל קלאנג היה במיטבו.
דומני שהוא הולך ומפלס את דרכו בעקביות לצמרת החזנות העולמית,
ואני מתכוון ממש אחד מהגדוילים!
שנה טובה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2010 13:55 לינק ישיר 

ידוע כי לירושלים המכונה כעיר שחוברה לה יחדיו שעושה את כולנו חברים.
לדעתי יש לפתוח את שערי הקונצרטים בירושלים גם למקהלות וחזנים מרחבי הארץ. הרגשתי היא שמגדל דוד הפך במשך השנים למגרש פרטי......
שנה טובה וומבורכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2010 14:14 לינק ישיר 

יעפ, תודה רבה. ממתין לעוד קטעים...
רוני, החזן קלאנג כבר מזמן נמצא באותה שורה אליה אתה מכוון, חבל רק שאין לו יח"צ מועילים, כי אז הוא היה full time job.
pas4, ירושלים פתוחה לכל החזנים ורק לאחרונה התקיים קונצרט עם החזנים גליק והלפגוא עם מקהלותיו של יענקלה רוטנר.
הקונצרט במגדל דוד מאורגן על ידי ד"ר מוטי פרידמן וברצותו יזמין את מי שהוא חפץ וברצותו יבחר שלא להזמין במי שפחות חפץ... אגב, המחלקה לתרבות תורנית במשרד החינוך בוחרת שלא להזמין את מקהלת "יובל" או "זמרת י-ה" או "החזנים הירושלמית" וכו' אלא רק את מקהלותיו של רוטנר מסיבותיו של שמריהו הרמן ואין פוצה פה ומצפצף, כך שאין חדש תחת השמש.
ולעצם העניין מקהלת יצה"ל לא הייתה יכולה לעמוד מקצועית בדרישות של קונצרט מיוחד זה, ודי להעיף מבט ברפרטואר כדי להגיע למסקנה זו, ואפילו שעוד לא הועלו כאן קטעים בליווי המקהלה.

תוקן על ידי שמאלציסימו ב- 31/08/2010 14:16:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2010 17:41 לינק ישיר 
החזן סיימון כהן - הבדלה

הבדלה של ז. זילברטס בביצועו של החזן סיימון כהן
מלווים מקהלת מכון תל אביב לחזנות בניצוחו של נפתלי הרשטיק  על הפסנתר המעבד ריימונד גולדשטיין

תוקן על ידי יעפ ב- 31/08/2010 17:42:59

תוקן על ידי יעפ ב- 31/08/2010 17:43:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2010 23:32 לינק ישיר 

ראשית כל תודה ענקית ליעפ שתמיד יודע להביא חומרים משובחים ולגבי המקהלה רואים שהם ממש מקצוענים זה נפלא אין אין מילים נפתלי הרשטיק מס' 1 במקהלה לא יעזור.. שנה טובה לכולם  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2010 05:40 לינק ישיר 
החזן יחזקאל קלאנג ונתנה תוקף

לחן דוד ברויטמן

תוקן על ידי יעפ ב- 01/09/2010 05:41:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2010 09:46 לינק ישיר 

יעקב , אלפי תודות על פועלך ושנזכה להנות ממך גם בשנה הבאה עלינו לטובה .

בקשר לביצוע האחרון של החזן קלאנג , כבר לפני שנתיים נפתח אשכול בפורום תחת הכותרת :

"קלאנג - גדול מבצעי רויטמן"

ואכן, זה נכון

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 01/09/2010 09:47:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2010 13:27 לינק ישיר 

שוב פעם תודה ליעפ על המאמץ הגדול כל קונצרט
אין לי מילים להביע את רגשותי והערכתי ליחזקאל קלאנג בפרט ולכל סגנון הקונצרט בכלל
יצירה קשה ומסובכת של רויטמן בהגשה נקיה ללא כיסוי כלי ותיפוף עצבני אלא ביטוי אבסולוטי של יכולת ביצוע עמוקה בכל תנועה ותנועה של רויטמן
עם תיזמור של כלי נשיפה אחד המשרה אוירה מיוחדת ועדינה
אני לא נכנס בכלל להגדרות של חזן גדול או מהשורה הראשונה וכדומה כי לדעתי מי שמעריך נכונה אומנות אמיתית לא זקוק לזה כדי להעריך ולהתרגש מביצועים שוים ונדירים כאלה
[אם אפשר בבקשה את האריה רחל מאת הלוי ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2010 16:16 לינק ישיר 

שמאלציסימו היקר.
לצערי עלי להדגיש שוב את דעתי כי מרבית הקונצרטים לחזנות שממומנת ע"י גופים ממלכתיים או צבוריים.וכן מקומות של ההופעות הן "במגרש פרטי".אני עוכב זמן רב בנידון ועל כך גם אתה מסכים איתי.
אך אני חלוק עליך בענין של נתינת ציונים והגדרה של רמות הן של מקהלות והן של חזנים וכן מנצחים.
אמנם התיחסותך באופן פרטי למקהלת יצה"ל אז קבל נא את הערותי.
אינני יחצנה של מקהלה זו וגם לא אמרגן אבל לפסול בטענה כי רמתה לא מספקת למופעים כדוגמא שהופיעו או מופיעים כיום בארץ.צער לי מאד כי הגעת למסקנה זו.
עלי להבהיר כי אני שמעתי את יצה"ל בהזדמניות שונות ובמופעים ועלי להדגיש כי מקהלה זו לא נופלת ממקהלות אחרות הן ביצירות והן בביצוע יתרה מזו המקהלה וחזניה ומנצחה עובדים על חומרים שונים ועל יצירות שלא נשמעות היום באופן תדיר .אמנם מספר חבריה מצומצם אך זו לא מגרעת.
המנצח אומנם בא מרקע מוסיקאלי שונה מחזנות ועלי להדגיש שהוא לא נופל ואף עולה על מנצחים הן ברמת הדרישות הן בהלחנה ועיבוד של יצירות וברמתו המוסיקאלי כמנצח.
אני תקוה שהערותי יפלו על אוזן קשבת ויאפשרו גם לגופים נוספים להופיע בבחינת קנאת סופרים תרבה חכמה.
שנה טובה לכל בית ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מהקונצרט השנתי במגדל דוד "החזנות והאופרה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext