בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן לוין "שומר ישראל" בקונצרט בפראג

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/9/2010 14:38 לינק ישיר 
החזן לוין "שומר ישראל" בקונצרט בפראג

הנה קטע של החזן לוין - "שומר ישראל" - שנראה שהוא מבוצע יפה מאוד. יותר טוב מיום-כיפור קטן שמישהו העלה לפורום.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 15:54 לינק ישיר 

מאז הסתיים הסכסוך המתוקשר (וה'התנתקות' מהפורום בעקבותיו) בין החזן לוין לפורום ולכותביו, התקיימה 'תהדייה'
ארוכה ואיתנה: קולו של החזן לא נשמע; וגם קולם של הכותבים - בכל הנוגע אליו.

לאחרונה התחדש שוב פסטיבל 'החזן לוין'.

כמי שדווקא התנגד לפגיעה האישית בלוין, איני מבין למי יש עניין לעורר שוב את הבלגן הזה. ההעלאה המתוזמנת של הגיגיו, כתביו ופרקים בביצועו, לא תתרום לשלום בין החזן לכותבים.
לתשומת ליבך "..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 16:29 לינק ישיר 

יפה מאד.
נהניתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2010 00:23 לינק ישיר 

רוממות,
"...התקיימה 'תהדייה' ארוכה ואיתנה: קולו של החזן לא נשמע וגם קולם של הכותבים - בכל הנוגע אליו..."
מה שאתה כותב נשמע לי משהו  כמו "כל זמן שאנחנו לא שומעים עליו - יהיה שקט"...
אני פגשתי את החזן לוין במונטריאול, ואחרי ההכרות שלי איתו החלטתי שמה שעשו לו כאן בפורום זה היה לינץ' מכוער. נכון שהוא היה בדעות קצת שונות מאחרים, ואולי הכתיבה שלו היתה פרובוקטיבית, אבל זכותו של כל אדם להביע את דעתו, ואם לא מסכימים איתו - מותר לומר את זה, אבל בצורה יפה. במקום זה - עשו לו כאן שחיטה אמיתית. אחרי ששמעתי אותו בתפילה, חשבתי לעצמי שהוא חזן מצויין שראוי  להכרה ולערכה. אחרי שראיתי את ההתנצלות של ד"ר מרדכי סובול - הבנתי שהתנהגו איתו בישראל כמו שרק בישראל יודעים: ברישעות ובחוסר-פירגון מדהימות. לכן אני החלטתי להעלות לפורום דברים שהוא כתב ואמר לי, וגם את ההתנצלות של ד"ר סובול. אני חושב, שבמקום לרמוז שאם לא ישמעו עליו - אז יהיה שקט, במקום זה צריכים אנשים פה לבוא ולומר: סליחה, לא היינו בסדר. למשל האשמנו אותו בניסיונות לסחיטה - וזה היה שקר. כתבנו לו שהוא חזן גרוע וטרדן ומאוס ועוד על מיני 'מחמאות' - וכל זה היה קישקושים. הנה, מרדכי סובול שכולנו מעריצים ומעריכים, כתב לחזן לוין שעשו לו עוול, ו"פשעים אומנותיים", והתנצל על זה. מה שצריך לקרות זה לא שיאמרו שאם החזן לוין יהיה בשקט - אז לא יהיה ויכוחים. מה שצריך זה שיבקשו ממנו סליחה על מה שעשו לו ואיך שהתנהגו אליו, וזהו.
אם אתה רוממות מתנהג לפגיעה בחזן לוין (שאגב אף פעם לא תקף חזן אחר או העיר הערות מעליבות לחזן אחר, אולי חוץ מישראל רנד וגם זה מסיבות ידועות) - אז אם אתה מתנגד לזה שיפגעו בו, בוא תצא איתי להגן עליו ולעזור לו. תדע לך, שכואב לו מאוד על איך שהתייחסו אליו כאן. הוא אמר לי את זה הפירוש. אבל הוא גם היה מספיק ישר לומר לי שאולי גם הוא טעה ושהוא הביא על עצמו את כל זה. זאתאומרת שהחזן לוין מוכן לחשוב האם הוא היה בסדר או לא, אבל אין כאן אף אחד אחר שיעשה חשבון-נפש, ואולי יגיד סליחה, לא היינו ממש בסדר.
אגב, קבלתי מייל ממישהו שכתב לי שאני בטח החזן לוין בעצמו תחת איזה כינוי חדש. זה כמובן שטויות. להנהלת הפורום יש את השם שלי ואת הטלפון שלי והם יכולים לברר תמיד ולראות שאני לא החזן לוין, אלא יהודי בשם ספי, ושאני גר בניו-יורק. אז בבקשה, לכל מי שחושב שאני לא מי שאני - שיתעורר.
חג שמח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2010 10:04 לינק ישיר 

מר 'חובבחזנות1'

הבעתי כאן כבר בעבר את התנגדותי לקו האישי והאלים נגד לוין (ואף קיבלתי ממנו מייל שבו הוא מודה לי על-כך). על-כן אינני רואה צורך לעשות זאת שוב.

יחד עם זה ציינתי, ואני עומד על כך גם כעת, כי אין טעם לעורר מריבות עתיקות. מי ש'נכנס' בלוין או 'ספג' ממנו בעוצמה גבוהה כ"כ, לא יחזור בו בגלל כל מיני מכתבים של כל מיני אנשים (שלא כולם גם זכו לשזוף אותם בעינהם. אגב, כמי שמכיר את התנהלותו של ד"ר סובול, 'מכתב החזרה בתשובה' הזה, לא כ"כ מאפיין אותו. יכולתו של הד"ר לתקן את היחס הגרוע ע"י הזמנתו של לוין לקונצרטים למיניהם, מעמידה את מכתבו-לכאורה, באור עמום מעט).

הקו המתנצח שאתה מוביל פה לא יתרום למעמדו של לוין בקרב מתנגדיו ואף לא בקרב אלו שטרם גיבשו דעה.
לוין בחר להתנתק מהפורום, ונראה שהוא ידע למה הוא עושה את זה. 
אם אתה דואג באמת ללוין, כדאי יותר שתכבד את ההתנתקות שהוא גזר ע"ע , ותאפשר לזמן לעשות את שלו - להביא את השלום בין לוין (שיש לקוות שימצא עד אז משרה אורתודוקסית כלשהי) למתנגדיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2010 03:04 לינק ישיר 

https://sites.google.com/?tab=y3&pli=1
ניתן לפתוח אתר בחינם ולהעלות אליו את המכתב מד"ר סובול
אולי כדאי גם להעלות לאתר קצת חזנות
לא נראה לי שמנהלי הפורום יתנגדו לרצון שלך להביא לנו לינק לאתר חזנות חדש
מצוה לבצוע שנא' אמת ומשפט שלום שפטו בשעריכם - והלא במקום שיש משפט אין שלום, ובמקום שיש שלום  אין משפט, אלא איזהו משפט שיש בו שלום, הוי אומר זה ביצוע
כלומר ביצוע חזנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2010 04:27 לינק ישיר 

חבל להתחיל  מחדש  את  הפסטיבל

כל  אדם  זכותו  להתפרנס ולמצוא לעצמו  ג'וב  מתאים

אבל  צריך  גם  לעשות  קצת  חושבים...

היום  זה  משמיע  קולו  במרכז  קונסרבטיבי...   מחר יעשו  רייטינג  למשוררי  טמפלים ( או  טמבלים )  רפורמיים...   ובהמשך  לכל  פוחח  צרוע  וכל  זב  שמשורר  מילה  בעלת  צליל יהודי  למרות  שמקורה  בברית  החדשה  או  באחת  מכתות  עובדי  האלילים  יקבל  מקום  של  (בית) הכבוד  בפורום  כחזן  מפורסם/מעולה/עולמי  וכיו"ב.

זכותו של  החזן  לוין  (  וכל  אחד  אחר ) למצוא  ג'וב  במקום  ההולם  אותו  ואת  אישיותו.  אבל  אם  מתחילים  לנסות  להעלות  קרנו ע"י  פרסומת  מאסיבית,  כדאי  לזכור את  הכלל  שאומר  הרודף  אחר  הכבוד  הכבוד בורח  ממנו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2010 10:49 לינק ישיר 
חזנות לשמה

אולי אפשר להתיחס לחזן וכמבצע יצירות חזנות אוטנטיות
ההופעה שלו בפראג הייתה בהחלט חזנות במייטבה.
יותר מקצועיפחות רכילותי מתאים ביותר לשנה החדשה הבאה עלינו לטובה.
מועדים לשמחה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2010 12:59 לינק ישיר 

חובב חזנות יקר!
איני יודע מי אתה, אך ודאי וודאי הוא שאינך חובב דת!!
דעתי בענין זה באופן חד משמעי כך היא:
א. עשו לינץ מכוער לדבר מכוער ביותר, וכך יאה!
ב. ישנם דברים שראוי ונכון לאומרם בצורה לא יפה בדווקא!
ג. אין זה רלוונטי כלל אם הוא חזן מצויין או לא!
ד. אין זה רלוונטי מה ד"ר סובול חושב או לא חושב בענין "הלכתי" טהור. [עם כל הכבוד שיש לי, לו, ולפעלו הרב]
ה. אמת נכון הוא הדבר שאין להשמיצו בדברי שקר כלל, אך להוקיעו מתוכינו עד שישוב בתשובה, מוטל עלינו ואף מחוייבים אנו כיהודים חרדים יראים ושלמים, ובתוך זה בודאי עלינו להפסיק להביא ממנו, ואפי' כהוא זה, בפורום יהודי ומכובד זה!
ו. אין לנו בנושאים אלו להתפשר לעולם, כי בעיקר דתינו הם! והחנפים למיניהם ליבי הומה עליהם מרחמים! 
בכבוד בכאב ובצער!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2010 18:13 לינק ישיר 

מר דוד ברמן
איך אתה מעיז, חוצפן שכמוך, לומר לי משהו כמו "אינך חובב דת!!!" אתה התכוונת לומר שאני לא שומר תורה או מצוות???  אני מתפלל במנין שלש תפילות כל יום, לומד דף יומי בבית-כנסת כל בוקר, לפני שאני הולך למשרד, שומר שבת וכשרות וכל מה שאני יכול, ואני פועל עם כמה ארגונים של צדקה כאן, בניסיון לעזור לעניים בישראל. איך אתה מעיז, ואתה עוד אומר שאתה לא מכיר אותי ולא יודע מי אני, להעיז ולומר לי דברים על דת???
אפשר להבין ממך שאתה חרדי, אז בוא אני אגיד לך למה כל כך הרבה נאישם שונאים חרדים: זה בגלל שאתם קיצוניים, לא מכבדים אף אדם שהוא אחרת ממכם, ומרשים לעצמכם לדבר אל אנשים שונים ממכם איך שאתם רוצים!
אתה כנראה צדיק גדול, אבל לא שמעת על "דרכיה דרכי נעם וכל נתיבותיה שלום". ולא שמעת על "המלבין פני חברו ברבים כאילו שופך דמים", וגם לא לימדו אותכם בישיבה שדברי חכמים בנחת נשמעים. כל יהודי ולא משנה כמה הוא גרוע ופושע או או אורטודוקסי או קונסרבטיבי הוא אדם שיש לו נשמה וחלק אלוה ממעל, ואסור לנו להעליב אף אחד.
כל זה בכלל לא קשור לחזן שמואל לוין עכשיו. אתה חוצפן, דוד ברמן, ויש לך הרבה ללמוד לפני שתפתח את הפה ותעיר לאחרים!!!  תלמד קודם אהבת רע וסבלנות כלפי יהודים אחרים, לפני שאתה מעיז לומר משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2010 18:22 לינק ישיר 

עוד דבר אחד...
"יהודים חרדים יראים ושלמים"... בית המקדש השני נחרב בגלל שנאת חינם, ולא בגלל שלא למדו תורה. גם הם היו אז חרדים ויראים... אבל לא שלמים. שלמים זה מלשון שלום, הבאת שלום בין אדם לחברו, וחרדים כמוך, דודבר, לא מבינים את זה.
לגבי הפורום היהודי המכובד, רק אל תשכחו שהבעלים של הפורום הוא איש העסקים גיא כהן, שבין השאר יש לו גם אתרים של פורנוגרפיה. אם אתם הייתם באמת כ"כ צדיקים, לא הייתם נותנים לו פרנסה באמצעות האתר הזה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן לוין "שומר ישראל" בקונצרט בפראג
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext