בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזנים רוזנפלד ולמר - יבנה המקדש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2010 15:13 לינק ישיר 
החזנים רוזנפלד ולמר - יבנה המקדש

http://www.youtube.com/watch?v=4UX5vbwzmZA

מה דעתכם על הביצוע ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 16:28 לינק ישיר 

יפה.

כמה הערות...בביצוע זה ראיתי 2 סגנונות האחת של למר ביצוע מאופק מחושב ומקצועי והכי חשוב מוזיקלי. סגנון שני חלטוריסט משתלט מלא תנועות ידיים ונפנופים לא ברורים, מנסה להוכיח משהו...

אם יש מקהלה מאחורה למה לא להשאיר להם לעשות את ההרמוניה?! את האפשרות למעבר בין מינור- מז'ור -ושוב למינור הבנתי בפעם הראשונה...

אני מצדיע לחזן למר על כך שנשאר בקו שלו לביצוע ולא נסחף לסגנון השני (למרות שיש כאלו שינסו "להיאבק" על הפוקוס בבמה)...וזה מצביע על קו מוזיקלי בנוי, ואמירה של "זה הסגנון שלי" כל הכבוד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 20:45 לינק ישיר 

לאמהשחשבתם: גם אני מעריך את הידע המקצועי שלך , אך מה לעשות וגם אני למדתי מוזיקה ויודע מוזיקה!. לגבי למר ! הוא אכן מבצע את היצירה בצורה אלגנטית ומושלמת , הסיבה שהוא לא משתולל זה מפני שהוא לא מוזיקלי כמו רוזנפלד !. רוזנפלד בקי בסולפז' ויש לו אוזן מצוינת ! ( לא רק אני אמרתי זאות, שאל את המאסטרו אלי יפה והוא יספר לך !. ). לגבי הערתך על צורת ההופעה ! א. חשבתי שאתה מבין בעיקר במוזיקה ב. תשמור את הניתוח שלך לתנועותיו, לעצמך . במיוחד כשאתה כותב בצורה קטנוני שהוא רצה להיראות הדומיננטי !, ואם אתה כותב כבר ביקורת על הופעתו , אז תכתוב בצורה נורמלית שהיא לא מכובדת!. נראה שיש לך עניין אישי נגד רוזנפלד !. ג. רוזנפלד רחוק מלהיקראות חלטוריסת. לגבי המקהלה היא חובבנית ולא בקיאה באקורדים והרמוניות ושומעים את זה ! אז מה טענותך ? ואגב אם שני חזנים עולים לדואט, יותר יפה שהם יעשו אחד לשני הרמוניות מי סתם שיתחלקו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 21:27 לינק ישיר 

יוסיש, בראשית הדברים אני קובע שאין לי שום דבר נגד אף חזן לא ברמה האישית ולא ברמה המקצועית כנ"ל לגבי החזן הנ"ל. במידה ובעתיד יסובב המסובב ויהיה לי עניין אישי (מה שלא סביר) אני מתחייב שלא להתעסק בעניינו.

אני יודע כמוך שרוזנפלד הוא בעל בקיאות עצומה בחזנות ובמכמניה שולט ברזי הנוסח והתפילה, אכן הוא בחור מוזיקלי וכשרונו ניכר. בפעם האחרונה שבדקתי הסולפז' שלו לא היה משהו...אבל אולי הוא התקדם בתחום וכל הכבוד.

אפילו אדם מוכשר מאד יכול לטעות, צורת ההגשה שלו לקטע זה ולעוד הרבה קטעים אחרים הקיימים ברשת מלמדת אותי על תפישת הגישה שלו, ואני מה לעשות לא מתחבר. זכותך לאהוב! אני לא!!!

זה שהוא שר את הקול העליון או הנמוך טרצות קווינטות או קוורטות במהלך "דואט", כשניכר שהדברים לא בשלים ולא בוצעו חזרות רק מצביע על העובדה שהוא "מופרע" מוזיקלית ולא עבד עם מאמן מוזיקלי או שעבד ולא רכש והפנים את העקרונות. לעומתו הצבתי את למר שאין לי ספק שהוא יודע לעשות את אותם הדברים שהם לא גאוניים במיוחד, והוא בוחר שלא לעשות זאת, ומבחינתי הוא מגובש מוזיקלית ויודע את תורת ההגשה טוב יותר.

אני אבחר לבקר את כל מה שארצה, בין את שירתו ובין את תנועותיו, ואם אין הדברים ערבים לעיניך זכותך היא שלא לקוראם...

אגב, אני קורא את הביקורת שלך ולא נפגע, אפילו שקראת לי קטנוני וכו' כי ביקורת היא ביקורת וזכותה להישמע ולהיכתב...אני מצפה מכל מבוקר שיקבל את הביקורת כביקורת בונה וישתדל להשכיל, זכותו של המבוקר אף לחלוק על המבקר, ואם ירצה להגיב הרי שזו זכותו המלאה.

בתקווה שהובנתי כהלכה בזאת הפעם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 22:02 לינק ישיר 

המקהלה: לטעמי- לא קיימת. שרים אוקטבה מתחת, בקושי נשמעים. לא שווים כלום.

למר: קצת מאופק מידי. יכול וצריך היה לתת יותר. אולי רוזנפלד הפחיד אותו בהשתלטותו על הקטע.

רוזנפלד: אני חייב להסכים עם מר "לאמהשחשבתי". מופרע מידי. תנועות מוגזמות.

יוסיש: צריך ללמוד קצת דרך ארץ. אבל את זה כבר ידעתם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 22:44 לינק ישיר 

אני מסכים עם לאמהשחשבתם שרוזנפלד נסחף קצת יותר מידי, ובקשר לתנועות ידים זה מזעזע וחייבים שבבתי ספר לחזנות יעשו שיעור איך להופיע. וזה לא קשור למוזיקליות שלו שאין ספק בה אלא כנראה לחוש ההומור הגדול שלו. [נ.ב האם יוסיש האמרגן של רוזנפלד? או משהו דומה?]

תוקן על ידי Cantor_yos ב- 11/10/2010 22:46:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 23:29 לינק ישיר 

הייתי מכנה את החזן רוזנפלד "החזן המתאגרף". מה זה אמור להביע??
חוץ מזה, מה, הוא לא שם לב שהוא לא שר סולו???
קצת מריח "א שטיק גאווה".
אבל החזן לעמער- תענוג לאוזניים, (היכן שרק לא הפריעו לו...)
(לגבי המקהלה- מסכים עם "גוי גמור"... אולי ישנו את השם ל"שמאלץ הערינג"...)

הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 23:35 לינק ישיר 

אוקיי אני מתנצל בפניך על הצורה שהטחתי את הדברים !, אני עדיין חושב שלפרש את תנועותיו בתור השתלטות זה קטנוני ולא מקצועי !, (לא שאיך שהוא עמד כן היה מקצועי). לא התכונתי שהוא קורא פרימה ויסטה אבל הוא יודע את כל התאוריה ובקי בכל המעברים !. אני מהיכרות עם שנייהם עדיין חושב שלמר לא מוכשר כמהו ובלי להמעיט מכישורו החזניים ! מקווה שהובנתי !.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 23:38 לינק ישיר 

חזן יוס ! כולם בפרום פה יודעים מי אני ! ואני לא מסתיר את זהותי , וממילא שאל את כולם ויאמרו לך שלא !.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 00:08 לינק ישיר 

[ (-: ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 01:02 לינק ישיר 

אני רוצה להזכיר לכל המגיבים, שהחזן רוזנפלד ידוע בכישורי המשחק שלו, ראה ערך חלומו של הרבי והשטייטעל שאמנם לא רצו בהרבה הופעות אבל מי שראה חזה בחזן עם כישורי משחק לא מבוטלים. יתכן שהשחקן לפעמים "גובר" על החזן והידיים תופסות להן עצמאות.

אני באמת סבור שלחזן רוזנפלד יש נטייה "לגנוב" את ההצגה ולעיתים זה מורגש ומוגזם.

דבר אחרון, מקובל לחשוב שיש את החזנות המערב אירופאית והמזרח אירופאית, אני רוצה להציע את הקטגוריה השלישית והיא החזנות הירושלמית (צ'אלמערית), והיא חזנות פיקנטית שמזכירה לעיתים כליזמרים ולעיתים פויקער בחתונה והאלתור והחלטורה הינם חלק בלתי נפרד מכל העייסק...איך שמתחילים לשיר/לבצע הידיים מתרוממות אל על ומתחילות לנצח על מקהלה אם ישנה או על בקבוקי המשקה העומדים להם דומם אצל השולחנות במקרה אחר, הקהל תמיד יהיה שותף לביצוע ויוזמן להצטרף לשירה בהזדמנות הראשונה... אם יש חזנות כזו רוזנפלד הוא הנציג הבכיר שלה, ואני מכיר עוד כמה נציגים זוטרים יותר....
מי שנהנה מזה אהלן וסהלן, מי שלא נהנה שלא יטרח ולא יצפה/יאזין לחזנים מהסגנון הזה.

חורף בריא וגשום!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 08:38 לינק ישיר 

תוקן על ידי Israeli_tu ב- 12/10/2010 08:44:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 08:43 לינק ישיר 

אין ספק שחזן רוזנפלד הוא אחד מהחזנים הגדולים בנוסח ובאילתורים וכדו׳ אבל פה לא צריך לראות שש שש כדי להבין שזה מוגזם ולא תרבותי, כשעומדים ושרים דואט צריך להשתלב אחד עם השני ואסור להשתולל ופה לעמר היה המבוית ולצערי יענקלה פחות. ובכל זה יענקלה לא אשם, יענקלה במשך כמה שנים הורגל על ידי אמרגנו דאז להיות שחקן ופחות חזן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 14:23 לינק ישיר 

שלום עליכם חברים יקרים אני הרבה זמן כבר לא היגבתי בפרט כשמדובר על רוזנפלד אני יודע שרובם יודעים מי זה ברוך מרדכי ואין לי בעיה אם זה כי ככה בדיוק רציתי שזה יהיה שרק הפורום ואנשים שנמצאים בתחום החזנות ידעו מיסבה בטחונית לחלוטין בזמנו עקב החור בו אני גר וד''ל אבל מי שלא יודע שישאל את החברים באישי וידע וגם יבין ואבקש טובה אישית חכמים היזהרו בכתבותיכם עקב משוטטי זרים בפורום שלא מנויים כאן מהאיזור שלי איפה שאני גר ועו''פ וד''ל
עכשיו אתייחס לדיון עצמו קודם כל לגבי רוזנפלד אני אף פעם לא מגיב בצורה של איך היה  רק בדיונים או עובדות מסוימות שאני יודע לתאם או צורך בבירור וליבון נושאים אבל באיכות הדירה שלו אם עשיתם היסטוריה עלי תראו שכל התגובות זה בצורה מאוד ענינית לגבי נושא ולא לגבי החזן עצמו הנ''ל אבל כאן פתחתי את המחשב היום וראיתי את כל מה שהולך כאן ולא ידעתי אם לצחוק או לבכות אז לבכות אתם בטח יודעים אבל לצחוק אני יסביר מה אני מתכוון מקודם כמעט הפכו <<<את רוזנפלד למחול השדים ורוצה להשתלט ואיומים כמו שרק מא''ש יודע אתם מבינים טוב מה אני מתכוון כן? עיין לעיל וכבר היו באבות כאן שבהחלט ראו שזה מגיע מגאוה השם ישמרנו ויצילינו על דבר כבוד שמו יתברך ח''ו ומלהזכיר בלה בלה בלה וכ''ו ומר לאמה שחשבתם זה גם לא מה שחשבתי אתה שתהיה ברי וטרי מתי בחנת את החזן לאחרונה בסולפ'? אני לא יודע כי הוא גם לא יודע מזה אבל דווקא בזה ניחשת נכון הוא מכיר את כל התיאוריה אבל לא קורא מהר אלא לאט וזו מסיבת התרגלות ואתה הכי יודע מה אני מתכוון
אבל זה לא הדיון אתה התחלת לדבר על חלטורות ולהוכיח על משהו פה ''טעית ופגדול'' סליחה ובגדול קודם כל אתה לא יודע מה היה שם  וכל הרקע מאחורי זה אוני לא מצפה שכך אבל חשבתי אותך יותר חכם עיין היסטוריה שלך ולפעמים זה נראה מאוד אישי למרות שלא כך הוא
רבותי עכשיו היבנתי מה זה רכילות פעם הבאה תרומו טלפון וכולכם יודעים למי כי מי שלא יודע כאן כנראה חסר לו חור בהשכלה של הפורום ותשאלו מה עכשיו אחרי שהייעפתי אתכם אני יסביר ולפחות תלמדו פעם הבאה לתאם עובדות
הבר מצוה שמופיע כאן היה לפני שנה 2009 בתשעת הימים בבורו פארק בר מצוה מאוד אינטימי ודיסקרטי כי הגביר ההוא זה הרב ''משולם לעווי ''מבכירי החסידות בבאבוב וקרוב למלכות שם ושימו לב אין מוזיקה מארצה''ב נדיר לראות את זה רק המקהלה של המזמרים של חולי פוזן מסאטמער בלי ליווי רק בספירה אבל בתשעת הימים בעיקרון לא מופיע כי החסידים שם גם על זה מבקרים אותו על כן הוחלט לעשותו בצורה סגורה רק לחמישים קרואים יש לי כמובן את כל הסרט ורואים את בני הרבי שם מסתכלים לעבר הדלת שלא יחשפו אותם שם כאילו הם באיזה קונצרט
ולגבי רוזנפלד הוא מכיר אישית הנגיד משולם כי חצי שנה לפני זה ערך הזכרה לאבא שלו ז''ל בקרית יואל
ולכן לבר מצוה של הבן קרא לרוזנפלד במיוחד כתגמול וביקש ממנו שלא יפרסם את זה כדי שלא יזיקו לו מצד באבוב על זה שעשה דבר מדי מפואר בתשעת הימים ואותה תקופה רוזנפלד החתיל ללמוד אצל ריצרד בארד כל הבית ספר יודעת מי זה והם בטח זוכרים טוב שבקיץ שעבר רוזנפלד הגיע לבית הספר בת''א ושם הם עבדו כל יום למשך כחודש על פיתוח קול וריצרד הציע להחליף מהלך בצורת השירה שלו ורוזנפלד אחרי שניסה כבר הכל החליט לנסות גם את זה ומי שיודע זה היה תחילת שינוי טיפה קולית בהפקת הקול דאז תראו סרטונים ביוטיוב בשם cantor yaakov rosenfels ותראו לבד 2006 קול אחר 2007 כיון אחר וכך הלאה ואז נוצר שינוי יותר משמעתי אחרי שעבד איתו על זה ודיבר על כיסוי כל הזמן ומיודעני מר רוזנפלד התמיד מאוד ועבד קשה ועלה על איזשהוא גל וזה היה בדיוק אחרי חודש אימונים וכ''כ רצה להכניס את הקול במקום וחיפש הזדמנות ליישם את הלימודים האלה אבל איך כי באימונים זה אם הידים ופוקוס כיל''ח וריכוז גבוה בענין וכאן רוזנפלד מצא הזדמנות פז לאחר שר' משולם שילם בר מצוה וגם הוא רוצה דיסקרטי וגם זה אצל חסידים עוד יותר טוב אז הזמן הכי טוב היה להביע את האימונים הללו שממילה אף אחד לא יבין שם אבל מה שלא לקח בשבון שיש ווידאו ולמרות שהיה אירוע פרטי מאן דהו מהמזמרים שם את זה ביוטיוב ואותו אירוע היה ברכת החודש של יוסלה שלפני שנה היה אותו תגובה לגבי תנועות הרי רוזנפלד שר שם
חמישה דברים והרוב יש ביוטיוב
יבנה המקדש זה מה ראיתם הקטע הראשון שפתח את הפה ורצה להיות בטוח שקולית זה עובד
שהחיינו
אהבה רבה של ווידר זה עדיין באוויר עוד לא עלה כאן ואני מקוה שלא יעלו רק בגלל תנועות אבל חזנות? אחחח
מיין זיידע עליו השלום שר החזן למר
יהי רצון של רוזנבלט יש כבר ואותם תגובות
וא חזן אויף שבת אין באוויר עוד כנ''ל
ודואטים עם פינקי וועבער גם אין עוד 
אבל זה לא בשליטתי  להגיד מה להעלות או לא כי מטעם האישי שלי יש דברים שהייתי אומר שלא יהיה שם ויש דברים שבהחלט הייתי ממליץ שיהיה שם אבל לצערי לא שואלים לחזנים אין מען פישט איוף יוטיוב יעדן טאג נייע דרעק ומתוך זה יש הרבה יהלומים גם
בקיצור אני מניח שמקסימום עוד פעמיים יגיבו על התנועות כי נשאר רק שני קטעים מי שרוצה את הסרט במלואו יפנה באישי אבל לא בשביל לפרסם כמובן כי תראו בעצמכם מה זה גורם שאירוע פרטי ביותר ככה נחשף ואין סודות אבל תסכימו איתי שבהוראת שעה ואותו מעמד היה הכי מתאים להתאמן ככה ברבים שלא היה אלא כחמישים מוזמנים וכמובן יש פיקשושים

דרך אגב רוזנפלד נתן הוראה לחילו פוזן והמזמרים שיקראו לחזן למר שרוזנפלד מאוד אוהב אותו וגם שהוא גר בבורופארק אז הוא הכי זמין היה וגם לנוחיות המקהלה מקהלה? נו שוין שהם ג''כ רגילים לעבוד איתו פה ושם שם לשני שירים במקרה ולא יצליח החזן לשיר בשיטה החדשה שלא יהיה בושות כי אצל שמחות כאלה כולם יודעים שקוראים לחזן אחד  ולא יותר כידוע שם בפרט בתשעת הימים וגם למר לא ידע על סיבת בואו עד יומיים לפני האירוע שם וכמובן לא אמרנו לו את הטעם כי אין טעם כי אם יהיה טוב הרי טוב ולא צריך תירוצים וב''ה היה מאוד מוצלח

ותראו ותעקבו אחרי הופעות לא תראו כ''כ  תנועות ידים כמו כאן בהופעה הזאת בכל אופן אני חושב שבסך הכל רוזנפלד יודע במה ואיש שחי את הבמה וגם חושב שצריך לשיר עם הנשמה אבל באמת לא להגזים ואף אחד לו מחדש לו בענין יש עוד סרטונים היה כאן הרבה ואף פעם לא כ''כ ראו את זה גם לפי התגובות רק בסרט הספציפי הזה שמדי פעם מעלים דברים מתוך זה ומעניין שכל פעם רק בתיק הזה יש הענין עם הידים וההתיחסות לזה לכן החלטתי לכתוב את כל השבת הגדול דרשה הזה ובאמת יש לי קושי אני לא החזן לוין שיודע לכתוב מקצועית אבל אני חושב שיש לזה חן כי זה אני ואין צורך בהתחבאות וכולם יודעים מי אני וכולם מבינים למה לא צריך בחוצות ירושלים לכתוב עם השם שחתכו אותך בברית מילה ואל תתפסו אותי אל כל מילה תחשבו לבד ותשתמשו מיטן פיפטן שולחן ערון  החמישי
לגבי הפרטים תשאלו את פוזן וגם יש כאן מישהו בשם מבין אמת הוא גר בבורופארק הוא באמת מבין אמת והוא יודע שהפרטים האלו נכונים ויציבים
אז אין כאן השתלטות ולא התפארות וכל השטויות שטחנו בשר שמן לפחות אני מקוה שנהנתם
ופעם הבאה מותר יותר להיות עקבי הרי לא רואים את כל יום אז אולי תשאלו
אני מוחל בכל אופן מראש ומותר לכם פעם להגיד סליחה לא לא נורא
יום טוב אני כבר גמור איך אתם?

תוקן על ידי ברוךמרדכי ב- 12/10/2010 14:29:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 14:29 לינק ישיר 

נוטה לפקפק אהבתי
יש גם ערבליך ודומיהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 14:41 לינק ישיר 

שימו לב לעיבודים קוליים של רוזנפלד שהוא בסך הכל מנסה סדר את זה כמו תרגילים בפיתוח קול תוך כדי השירה עליות וירידות כל הזמן עם הקול כדי שלא יהיה שבירות בקול משא''כ כשאתה שר טון שלם ומחזיק ואז באמת יש ברעיק עיין לעיל בתגובה שלי ותראו שזה הסיבה

תוקן על ידי ברוךמרדכי ב- 12/10/2010 14:44:45

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזנים רוזנפלד ולמר - יבנה המקדש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext