בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

בד"ה - החזן משה בציאן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2010 22:26 לינק ישיר 
בד"ה - החזן משה בציאן

היום הלך לעולמו החזן משה בציאן בארה"ב.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 23:04 לינק ישיר 

לפני כ10 שנים לפני שהיה בישובנו קו adsl הייתי מוריד קטעי חזנות בקו טלפון קוי במהירות צב,היו תכנות ptp שאפשרו לך לחפש ולהוריד שירים מאלה שמשתמשים באותה תכנה ותוך כדי הורדה גם לשלוח הודעות לצד העומד מולך.תוך כדי הורדת קטעים מהקלטת של החזן משה בזיאן ז"ל קיבלתי הודעה מתפרצת מבנו בני יבלח"א עם השאלה מדוע אני מוריד כל כך לאט מכיון שהוא עומד לכבות את המחשב . עניתי לו שיש אצלנו קוים איטיים והוא הסכים להשאיר את מחשבו דלוק בתנאי שאכתוב את דעתי על הקטעים שאני מוריד.
באותו זמן האתר של החזן לא היה קיים ולא ידעתי שתגובתי תתפרסם באתר העתיד לקום.

וזו תגובתי כפי שמופיעה באתר

Tisah B’Av, afternoon

Mr. Bazian, I’d listen carefully to the six cantorial segments of your father Chazzan Moshe Bazian (not today) . I Found that he is a great CHAZZAN , not a cantor . The difference between a cantor and a chazzan is : a chazzan is a “ba’al t'fila” who pushes the TZIBUR , the congregation to pray with his singing. A cantor sings, he can sing very nice in the opera, in the synagogue etc. but he is not praying from his heart . The singing of your father comes from his heart .

Yehi ratzon sheyiboune beis hamikdash bim’hera beyameinu .

Moshe from Israel

Sorry that my English is not good, I’m thinking in Hebrew and write English

ניחומי למשפחה האבלה
יהי רצון שיבולע המות לנצח ומחה ה' דמעה מעל כל פנים

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 23:45 לינק ישיר 

ברוך דיין האמת. היה חזן נהדר, דוגמא ומופת לחזן אמיתי מדור הדעה של החזנות. חבל על דאבדין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 23:47 לינק ישיר 

http://www.youtube.com/watch?v=GeDMsOZdvoE

כנראה גם הלחנה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 00:18 לינק ישיר 
החזן משה בציאן ז''ל

הלויתו נערכה היום בשדה תעופה קנדי ומחר (יום שלישי) תערך הלויתו בישראל.
היה ''זאגער'' במלוא מובן המילה. יהי זכרו ברוך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 00:55 לינק ישיר 

יש פרטי ההלויה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 07:30 לינק ישיר 

ברוך  דיין  האמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 08:35 לינק ישיר 

ברוך דיין האמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 12:41 לינק ישיר 

החזנים משה בזיאן ויבדל לחיים ארוכים החזן משה שטרן מבצעים בדואט את הקטע "ואף הוא היה מתכוון" בקונצרט בבית הכנסת "עץ חיים",פלטבוש,1984
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Bazian_Stern%20-%20Nov_11_1984_V'af%20Hu.mp3

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 13:11 לינק ישיר 

ההלויה בשעה 1330 בבית העלמין ארץ החיים ליד בית שמש

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 13:29 לינק ישיר 

אני קורא עכשיו את ההודעה ומבין שזה שלא הספקתי להיכנס לפורום אתמול עלה לי בפספוס ההלוויה... היה אחד החזנים הראשונים שנתקלתי באתר שלו (של הבן שלו) כשליבי החל להימשך לחזנות לפני עשור... מאלו שתמיד אהבתי לשמוע קטעים שלו בכל יום שישי ערב שבת... גם השירים באידיש שאני לא מבין מילה מהם... עד היום כשאני עובר לפני התיבה אני עושה עם היד לפעמים תנועה כמו שמאפיינת אותו מן תנועה של "בבקשה" כזה לפני רבש"ע... זאגער זה כ"כ נכון, הוא מייצג דור שבו היו באים לביכ"נ כדי להקשיב לחזן, להתחבר דרכו לקב"ה ולשפוך לב לפני המקום... לא כמו היום וסליחה על ההכללה שאם מוסף של שבת לוקח יותר מ- 15 דק' הציבור מתחיל לזוז באי נוחות...
אני מקשיב לשירים שלו עכשיו על המחשב והלב בוכה על שהלך מאיתנו - יהי זכרו ברוך והקב"ה יצרור נשמתו בצרור החיים אמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 13:32 לינק ישיר 

וייס, הגדרת את זה בול...ההכללה שלך במקומה. איפה יש חזנים כאלה היום?

לצערי גם אני פספסתי את ההלויה למרות שנכנסתי לפורום אתמול, כי המידע הגיע לכאן באיחור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 14:08 לינק ישיר 

להלן בלינק תרגום לעברית , בעזרת גוגל, על החזן -מתוך האתר שהביא פותח האשכול :

http://www.123people.com/ext/frm?ti=person%20finder&search_term=moshe%20bazian&search_country=US&st=person%20finder&target_url=http%3A%2F%2Ftranslate.googleusercontent.com%2Ftranslate_c%3Fhl%3Diw%26sl%3Den%26u%3Dhttp%3A%2F%2Flrd.yahooapis.com%2F_ylc%253DX3oDMTVnN3Q2ZmJsBF9TAzIwMjMxNTI3MDIEYXBwaWQDc1k3Wlo2clYzNEhSZm5ZdGVmcmkzRUx4VG5makpERG5QOWVKV1NGSkJHcTJ1V1dFa0xVdm5IYnNBeUNyVkd5Y2REVElUX2tlBGNsaWVudANib3NzBHNlcnZpY2UDQk9TUwRzbGsDdGl0bGUEc3JjcHZpZAM2Sjl4VjJLSWNycFBLRVN1MkUuV1AyZXVXODV4RjB5ekdra0FEeDIu%2FSIG%253D10sk51pnh%2F**http%25253A%2F%2Fwww.chazzan.org%2F%26prev%3D%2Fsearch%253Fq%253D%252522moshe%25252Bbazian%25252Bbio%252522%2526hl%253Diw%2526rls%253Dcom.microsoft%3Ahe%3AIE-SearchBox%2526rlz%253D1I7GGLL_en%26rurl%3Dtranslate.google.co.il%26usg%3DALkJrhgJeKJO8thc4hFFePTKk__ESu5mbA&section=biography&wrt_id=110

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 12/10/2010 14:06:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 17:56 לינק ישיר 

שרגאפייבל,אחת מהשתיים או שאני לא יודע אנגלית או שאני לא יודע עברית
האם זו העברית שלי

Tisah באב, בשעות אחר הצהריים

Mr. Bazian, I'd listen carefully to the six cantorial segments of your father Chazzan Moshe Bazian (not today) . מר בזיאן, הייתי להקשיב היטב שש קטעי חזנות של החזן משה בזיאן אבא שלך (לא היום). I Found that he is a great CHAZZAN , not a cantor . מצאתי כי הוא החזן הגדול, לא היה חזן. The difference between a cantor and a chazzan is : a chazzan is a “ba'al t'fila” ההבדל בין חזן לבין החזן הוא: החזן הוא "t'fila בעל"  who pushes the TZIBUR , the congregation to pray with his singing. מי דוחף את TZIBUR, העדה להתפלל עם השירה שלו. A cantor sings, he can sing very nice in the opera, in the synagogue etc. but he is not praying from his heart . החזן שר, הוא יכול לשיר יפה מאוד באופרה, בבית הכנסת וכו ', אבל הוא אינו מתפלל מלבו. The singing of your father comes from his heart . השירה של אבא שלך בא מהלב שלו.

Yehi ratzon sheyiboune beis hamikdash רצון בית המקדש יהי sheyiboune  bim'hera bim'hera  beyameinu . beyameinu.

Moshe from Israel משה מישראל

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > בד"ה - החזן משה בציאן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext