בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקונצרט חזנות בבית הכנסת תחכמוני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/11/2010 23:46 לינק ישיר 
דיווח מקונצרט חזנות בבית הכנסת תחכמוני

היצירות שבוצעו בחלק הראשון: החזן גוטסמן- ועל ידי עבדיך של קוורטין. החזן לידר - ביצע את טיהר של קוורטין החזן משה גולדברג - המבדיל של רוזנבלט. החזן ישראל גולדפריינד - והוא רחום של רוזנבלט. החזן דב הלר - אנא עבדא של רוזנבלט. החזן בערל צועקר - ביצע את תקע בשופר של רוזנבלט ואת אמת כי אתה הוא יוצרם שמבצע אברהם פריד. החזן שלמה גליק - ביצע את וכל החיים של דויד קוסביצקי. החזן אברהם קרשינבוים - ביצע את יצירתו של החזן משה שטרן לתפילה ובכן יהי רצון. החזן ערבליך - ביצע את רחם נא של רוזנבלט. החזן משה שטרן דיבר על החשיבות שחזנים ישירו יצירות שלהם או לפחות עם חותם שלהם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 00:15 לינק ישיר 
רשמים בתמונות

תוקן על ידי יעפ ב- 14/11/2010 00:18:24

תוקן על ידי יעפ ב- 14/11/2010 00:19:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 02:19 לינק ישיר 

באחד לכותרות של הקונצרט, הוגדר הקונצרט כ'קונצרט נדיר', אני בטוח שכל מי שהשתתף בקונצרט יכול להעיד שאכן היה זה קונצרט נדיר.

היה שם משהו אחר, משהו שונה. ללא מסכות, ללא זרקורים. ספונטני, זורם אמיתי, חי ומהנה.

נכון שהיה חסר לי לא במעט את ה'דממת אלחוט' שבהיכלי הקונצרטים, אך האוירה הנדירה (כן הנדירה..) חיפתה על הכל.

החזנים היו מעולים, הביצועים היו מרתקים, האווירה היתה מדהימה.

אני אישית התפעלתי בעיקר מהחזן בערלה צוקר, שלדעתי ולדעת רבים הוא אחד מהחזנים הגדולים בדורנו זה. בערלה ביצע את יצירתו של גלאנץ 'טל' בצורה מעוררת כל התפעלות, החזן שטרן אמר על הביצוע שהוא יותר טוב ממה שגלנץ עצמו מבצע..

כמו"כ התרגשתי מאוד מיצירתו של איט'שה טוסיק 'אלה אזכרה', יצירה ששבתה את לב השומעים.

שבוע טוב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 03:06 לינק ישיר 

מקצת מקולות הערב
משני הראשונים ביקשתי רשות להעלות את הקטעים לפורום,הקטע השלישי ללא רשותו של דובל'ה הלר , הרשתי לעצמי להעלותו כדי שתיווכחו כיצד ניתן במקום קטן לשיר ללא מיקרופון ולקבל תוצאה טובה יותר מאשר עם מיקרופון ורמקולים.
יעקב משה סלומון - אלוקי עד שלא נוצרתי
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Yaakov%20Moshe%20Solomon%20-%20Elokai%20Ad%20Shelo%20Notzarti.MP3
ברל צוקר - טל בלחנו של לייב גלאנץ,החזן משה שטרן שנכח בקונצרט אמר שהוא אוהב את הביצוע של ברל'ה צוקר יותר מאשר את המקור.
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Berl%20Zucker%20-%20Tal_Glantz.MP3

דבל'ה הלר - אילו דברים - רפפורט/הרשמן
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Dov%20Heller%20-%20Eilu%20Dvarim.MP3

קליפים מהמחצית הראשונה אני תקוה שנקבל מיעפ

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 15:17 לינק ישיר 

צהריים טובים לחברי הפורום , ראשית כל תודה לליבזון על העלאת ההקלטות, מבין שלושת החזנים המוקלטים חשוב לי להתייחס לפוטנציאליסט הגדול מביניהם הלא הוא בערלה צוקר : קודם כל הבחור מוזיקלי מאוד עם שמיעה טובה ויישום בשטח, כמו כן יש לו קרעכצען משובחים כשל ח ז ן. אבל: יש לו בעית חיקוי קלה, כשהסתכלתי ביוטיוב על הביצוע שלו מלעולם יהא אדם (שאני לא יכנס לתוכן יצירה זו ) אזי שמעתי ממנו את יוסלה ולא את בערל, וכששמעתי את טל אזי שמעתי את לייב גלנץ ולא את בערל, ובאשכול ליד ראיתי ששטרן גם דיבר על כך לכן לא ארחיב בענין זה. אבל ישנה עוד בעיה קשה יותר שאני אכנה אותה כמופרעות קולית כמין השתוללות קצת חובבנית ולא כל כך מקצועית וזה ניתן להבחנה במעברים ובקולרטורה בעיקר במעבר מפיאניסימו לקרישנדו (סליחה על שגיאות הכתיב). לכל הבעיות הללו יש פיתרון והוא ללמוד ולהשקיע וניכר שהוא אכן משקיע , על הבדיחה של שטרן שהוא ביצע זאת יותר טוב מגלנץ אני אמנע מלהגיב יותר מידי כי לדעתי אלו דברי שטות, כי ביצירותיו של גלנץ אין מי שמתקרב לביצוע של המקור.

תוקן על ידי Cantor_yos ב- 14/11/2010 16:16:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 15:43 לינק ישיר 
חוות דעת

אינני נוהג להעביר ביקורת אלה אם היא בונה .
לצערי לאחרונה הכותבים עברו במידה מסוימת את הטעם הטוב הן בהשוואות בין חזנים והערות קטרוגניות שגבלות לא אחת
בלשון הרע .
מאז ומעולם דגלתי שאת חוות הדעת תשאירו לציבור הוא לא שופט פחות טוב מכל "המבינים" למיניהם בחזנות.
חדלו להביא דברים בשם אחרים ולאחר מכן יתברר שלא נאמרו על ידו.
מי שרוצה להעלות קטע יבורך תשאירו לשומעים את הביקורת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 17:03 לינק ישיר 

נסיון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 17:15 לינק ישיר 

האמת שהכנתי נאום הרבה יותר רוך ומרשים אך מפאת תקלה לא נשלח.

זו התמצית:

אמש זה לא היה קונצרט אלא מופע פורימי נדיר באיכותו ומי שהיה שם יודע על מה אני מדבר,

יש שייקראו לערב אמש הרצאה- מיותרת יש לומר- של גדול החזנים משה שטרן,ושל התמהוני המכנה עצמו האדמו"ר מסאסוב שאגב-בינו לחזנות גאר נישט מיט נישט, שגזלו מזמנינו אנו ציבור חובבי החזנות שלט הולכים לכל קונצרט.

בקיצור קונצרט חזנות זה לא היה.השאלה מה כן? ערב פורימי לא מוצלח,כבר אמרנו...אולי ערב פרסומת ל"אדמו"ר מסאסוב" צמא הפרסומת ומחיאות הכפיים...
שום חזן מאמש לא הדהים את הקהל, לא החיקוי של צוקר ולא הביצוע המשעמם של גולדפריד ולא הלר ולא גליק ולא כולם... חבל חבל חבל!!

בכאב ובצער
געצל'ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 18:28 לינק ישיר 

לדאבון ליבי געצל׳ צודק.  אתמול בהגיעי לקונצרט כבר הבחנתי באווירה הליצנית ששררה. משה שטרן - היה במצב רוח יותר מידי טוב והפך לבדרן הערב…  הסאסובר רוב - שאני חולק על געצל׳ שלדעתי יש לו חזנות והוא יודע להתפלל יפה, באמת קצת הגזים אתמול. אמנם אני חולק על הרב געצל׳. ולדעתי היו ביצועים מרשימים מאוד כגון החזן הרב שלמה גליק שלמרות ששמעתי מאות פעמים את היצירה ״וכל החיים״ בכל זאת אתמול הרגשתי ממש כאילו הוא היוצר של היצירה.  וכגון הביצוע המוצלח של אלה אזכרה ששר טוסיג שלאחר הקונצרט זכה אף ממני לשבחים רבים. וגם בערל צוקר-שלדעתי יהיה אחד החזנים הגדולים בעולם בע״ה נתן ביצועים שקשה לשכוח, ואפילו נתן חיקוי אחד על אחד לאמת כי אתה הוא יוצרם של ר׳ אבריימל פריד, שאפי טורצקי אמר בקונצרט שהוא אוהד גדול של צוקר.  ועל דובלה הלר שהוא חזן מוצלח אין צורך כלל וכלל להרחיב.   נו אתם רואים למרות כל הליצנות נהנתי גם מהומור בריא וגם מחזנות בריאה.  ( אהה ושכחתי גם את גולדריינד שחזן בנשמתו. והיה גם את בנו של אריה גולדברג שיש לו קול באריטון בריא וחזק. וכן את קירשינבאום שיש לו חזנות טובה בלי עין הרע ) והיו שם עוד כל מיני ליצנים ששרו שהם תרמו לחלק ההומורי של הערב… אהההה : כמעט שכחתי את הפסנתרן המוכשר הילד שאינני זוכר את שמו וכן את מי שאתמול שימש כהופך הדפים וכמעבד מוזיקלי של הקונצרט המנצח של השבת יוסף שווארץ, שגם השתתף ביצירה האחרונה ״שיבנה״.  וכן את הפסנתרנים המחליפים : קירשינבאום ומונק.     

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 18:35 לינק ישיר 

געצל

האם כל מה ששייך לחזנות חייב להיות תמיד רציני ורשמי?

נכון היה אוירה מאוד ניחוחה, אבל בתכלס היו ביצועים מרשימים, אז מדוע מצב רוחו של זה או אחר ישנה את היצירה או את הביצוע של חזן זה או אחר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 18:57 לינק ישיר 

אני לא הייתי זקוק להגיע לירושלים כדי להתבדר- הספיק לי קריאת התגובות...אבל עלה על כולם "פסיכובלוג".

הוא הכי אהב את הביצוע של "איטשה טוסיק".

שיגרד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 19:49 לינק ישיר 
החזן אברימי קירשנבוים רבונו של עולם בלחן החזן משה שטרן

http://www.youtube.com/watch?v=Eo32-2gKHpY

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 21:58 לינק ישיר 
לידיעת המבקרים

כל האומנים החזנים המלווים ואנשי ההגברה כולם הופיעו בהתנדבות שלא על מנת לקבל פרס לשמח חולים שישבו בקהלוכמו כן כל ההכנסות היו קודש לארגון שמחנושברשות החזן ערבליךולכן לא הושקע בקונצרט זה כמו בקונצרטים אחרים  בעניין ההגברה הלווי וכו...כי המטרה הנעלה הייתה לשמח את החולים שישבו בקהל ולא הרגישו שונים כאשר נבלעו בקהל הרב שבא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 22:13 לינק ישיר 

כל הכבוד
ראוי להערכה כל אומן
ביצוע מרשים ביותר של קירשנבוים
שיפןר ניכר בקול בצבע ובדיקציה
שלא לא לדבר על ההבנה העמוקה בחזנות ובמוסיקה
כל הכבוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 22:28 לינק ישיר 

ליעפ הנכבד : אולי כל האומנים הופיעו בהתנדבות למעט אולי הסאסובער, שהלא אתה עצמך כתבת -ואני משער שמתוך ידע - שחלק מההכנסות הלכו לארגון שבראשותו ,אז הוא כבר לא הופיע בהתנדבות...

2) קיבלתי באישי מאחד ממנהלי הפורום, שאתקן את הרושם של הדברים הקשים כביכול שכתבתי,מצטער,אך מה שכתבתי היתה דעתי ע"כ שלא נהניתי מחזנות כפי שציפיתי, אלא הערב נטה יותר כפי שאני מגדיר "ערב פורימי נדיר בהיקפו",וגם החזן העולמי משה שטרן הוא בר ביקורת ולא רק בענייני חזנות,כבודו המוצדק במקומו מונח,אם כי לטעמי הוא הגזים אתמול כשנאם יותר מידי והפך למבקר של החזנים הצעירים אמש.הדברים חייבים להאמר. אסור לבקר אותו? ובנוסף אם מחפשים תגובה בלתי הולמת הרי שניתן לגעור ב'גוי גמור' על תגובתו הצורמת. אז מה? ניתן לחלוק עלי ואכבד את דעתו של כל אחד,ולדעתי תגובתי היא עניינית שמשקפת את ראות העניין במשקפיים שלי,בתור אחד שנכח שם.

תודה רבה
געצל'ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2010 22:51 לינק ישיר 

לדעתי, אם רוצים לקרב את הדור הצעיר לחזנות מותר ואף רצוי לרכך את האוירה הרצינית שאל"כ דור חובבי החזנות יילך ויעלם,
אולי בבית כנסת ביום כיפור צריך שתהיה אוירה רצינית, אך אין כל פסול בבדיחות פה ושם כפי שעשה החזן משה שטרן שריכך את האוירה בטוב טעם.
תמהני אם געציל או גוי גמור אכן מבינים בחזנות, אך לדעתי החזן טויסיג נתן חזנות עם אמירה אמיתית, ואני זוכר את החזן הותיק יצחק אשל שהתבטא על החזן טויסיג כששר את "אלה אזכרה" שזו חזנות אמיתית במיטבה.כמו"כ כל מי שקצת מבין בחזנות לא יכול היה שלא להתפעל מהחזן ברלה צוקר שהיה מדהים, מהחזן ישראל גולדפריינד שנתן חזנות נקייה ויפה, ומהחזן שלמה גליק שהדהים בביצוע הפנטסטי של "וכל החיים".
הבעיה בימינו היא שכל ינוקא שעדיין לא גמר לנגב את חלב אימו מתחבא מאחורי ניק ומבקר את גדולי החזנים.
החזנות האמיתית תמשיך להתקיים על אפם וחמתם של "מבקרי החזנות המהוללים" שהיום הם כאן ומחר במקום אחר.
הכלבים נובחים והשיירה עוברת ונוסעת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקונצרט חזנות בבית הכנסת תחכמוני
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext