| נשלח ב-16/11/2010 13:31 |
|
| |
הלפגוט בביצוע מיוחד - לצפיה
http://www.youtube.com/watch?v=PqCEKVM0PIU&feature=related אני התרגשתי מאוד מהקטע הזה אני זוכר את ההופעה, היו כ-10 דקות מחיאות כפים , זו ההופעה הראשונה של הלפגוט אצל סובול, בערב זה חגג את יום הולדתו ה-29 וקיבל זר פרחים. האזנה עריבה.
תוקן על ידי העין ב- 16/11/2010 13:43:18
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 19:59 |
|
| |
אני זוכר איך רגליי רעדו כשהוא שר את היצירה הזאת
אז הוא פרץ לדרכו האיתנה.
לי יש הקלטה מהקונצרט הראשון שהוא הופיע עם סובול זה היה בירושלים בקונצרט עם החזנים
בן ציון מילר
יעקב מוצן
דוד וינבך
משה שולהוף
והלפגוט
הנה רבונו של עולם של קוורטין מאותו קונצרט כשהמקהלה מאלתרת
http://www.upf.co.il/file/4266123.html
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2010 21:12 |
|
| |
באותו קונצרט הוא שר גם את רצה ועד הנה , הקונצרט היה נקרא נשמת כל חי והתקיים בחודש סיון תשס"א, והשתתפו בו החזנים , בן ציון מילר , יעקב מוצן ודוד ויינבך, ואני זוכר שסיפרו שיום קודם התמודדו וינבך והלפגוט על משרה בארה"ב ואז וינבך היה כוכב חדש ועולה ובחרו בו, ולמחרת איך שהלפגוט שר קטעים ברמה גבוהה, וינבך כל פעם עלה אחריו (כך סובול סידר את זה) ושר את ישמחו של יוסלה שלא נקרא כ"כ קטע חזני אלא יותר שירתי, וכן שר רם ונשא של יוסלה שהוא קטע יפה לכשעצמו אבל לא אחרי רצה שביצע הלפגוט, יש לי הקלטה של כל הקונצרט אולם על קלטת ישנה.
|
| נשלח ב-17/11/2010 13:59 |
|
| |
אכן היה קונצרט נשמת כל חי בהיכל התרבות בת"א, אולם למחרת היה שוב אותו קונצרט ברעננה, ואם אינני טועה ההקלטה מלמעלה של ממקומך היא מרעננה ולא מהיכל התרבות בת"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 14:38 |
|
| |
החזן הלפגוט במיטבו
ביצוע מיוחד במינו ומרגש במיוחד.
החזן קבל שי מהמרומים בקולו וכושר ביצוע יצירות ברמה מעוררת התפעלות.
זכו שוחרי החזנות לנכס חזני להנאת כולם.
ברכות ואיחולים לחזן,ד"ר סובול והמקהלה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 14:44 |
|
| |
כשאני שומע את ההקלטות הללו אני נזכר בהלפגוט של פעם עם הקול הגררי, לבין היום כשהקול שלו עם עוצמה ורוחב , שמתנה קולית כמו שלו כל חזן מתפלל לקהל.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 22:10 |
|
| |
ISRAELI_TU,
אני מכיר כמה גערער'ס עם קול רחב, מה הקשר?
נכון שהלפגוט השקיע בקולו וקולו רחב יותר היום ופחות צורמני.
אגב, להלפגוט עדיין אין קול רחב במיוחד וגם כנראה לא יהיה.
זה גם לא בהכרח חיסרון, ליבל'ה גלאנץ ופינצ'יק היו בעלי קולות די דקים והתייחדו בכך. אפילו הרשמן שכבר מבצע בסיגנון יותר קונבציונאלי אינו בעל קול רחב ואפילו קוסביצקי נחשב לבעל קול דק בזמן שהחליף את סירוטה בבית א-ל....
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 22:58 |
|
| |
לפי איך שבדקתי אצלי וביוטיוב זה נראה הקונצרט בהיכל התרבות, אלא אם כן למחרת הם שרו את אותם שירים בדיוק,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 13:41 |
|
| |
החזן י"מ הלפגוט
לא מזמן כתבתי, באשכול אחר, על ביצועו הפושר והיבשושי (לדעתי) של הלפגוט ל- Nessun Dorma.
כתבתי שם שעדיף לחזנים להתמקד בחזנות...
הפעם אני מרגיש חובה להצטרף לכל המתפעלים והנרגשים מהופעתו הראשונה של הלפגוט בסידרת הקונצרטים של יובל.
היה פשוט מדהים.
אגב, נראה לי ש- chezi_u צודק, והקטע כאן אינו לקוח מהיכל התרבות בת"א.
הבמה נראית קטנה יחסית, וגם הפרחים לא משהו...
בכל אופן, הביצועים בהחלט דומים, ואכן היה מרטיט לבבות.
ועוד אגב אחד. הלפגוט לא היה הפתעה בשבילי. הכרתי אותו לראשונה ארבע שנים קודם לכן, במסגרת מסע של מקהלת החזנים
הירושלמית בכמה ארצות באירופה. הופענו איתו בקונצרט בבית הכנסת בפרנקפורט, ולמרות גילו הצעיר (כ- 25) א"א היה שלא להתפעל!
רוצים סקופ? אני נוהג להצטלם בקביעות עם כל החזנים שהופיעו אתנו.
יש באלבומי תמונה אתו (יחד עם ידידי גרשון שטיין). התמונה צולמה לפני הקונצרט, ביום חמישי ה-23 בינואר 1997!
תחת התמונה כתבתי, ממש במילים אלו:
בבית הכנסת בפרנקפורט, עם מי שעתיד להיות גדול חזני הדור, יצחק מאיר הלפגוט.
ובבקשה, אל תעקצו אותי ותזכירו לכולם למי ניתנה נבואה...
זו לא היתה נבואה, זו היתה הרגשה ואולי אפילו ידיעה...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 22:15 |
|
| |
רוני,
מסכים איתך, זה סוג היצירות שמתאימות להלפגוט.
לגבי התמונה קבל אייקון ירוק!
|
| נשלח ב-18/11/2010 22:58 |
|
| |
יש קלטת שהלפגוט הקליט כאן בארץ ובהם 3 שירים ששלח לגרמניה כדי להשמיע את קולו, וזה היה מסתמא כשהיה בגיל 24, מי ששומע את זה נדהם לגלות איזה קול לא ידעו ממנו כל כך בשנים האלו.
הוא מבצע שם את תקע של קוורטין וכן ועל ידי עבדיך של קוורטין ובדברי קדשך של קוסוביצקי.
|
| נשלח ב-18/11/2010 23:51 |
|
| |
גררי זה היה סתם דימוי מזדמן שנלקח לשם ההשוואה, אבל אין ספק שהדרך שהוא עשה עם קולו איך שהוא הפך אותו מדק לצורמני לבשרי ונעים. העין: כולם ישמחו אם תעלה את ההקלטות הללו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 07:13 |
|
| |
קבלתי את זה מאדם שהיה חבר של הלפגוט , אני צריך לבקש את רשותו, הלפגוט עצמו נתן לו את ההקלטות האלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2010 19:04 |
|
| |
אני בהלם מרמת הכניסות לאשכול זה, הייתי פעם ה1000 ולכן כתבתי, אני מקוה להמשיך להביא לפורום קטעים ברמה שכזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 23:02 |
|
| |
אכן ביצוע מדהים , היתרון של הלפגוט הצעיר היה שהוא הסתגר בפרנפורט ובנה את עצמו , פיתח את קולו והשקיע בביצוע ולא רץ לשיר על כל בימה ותחת כל עץ רענן . והתוצאות כמו שכולנו כבר יודעים ...
|
|
|
|
|