בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקונצרט "יובל" - בימים ההם בזמן הזה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/12/2010 05:56 לינק ישיר 
דיווח מקונצרט "יובל" - בימים ההם בזמן הזה

בס"ד

אמש התקיים הקונצרט הראשון בסדרת מנויי יובל לשנת תשע"א:
"בימים הם בזמן הזה" - הלל והודיה לחג החנוכה.

בקונצרט השתתפו החזנים: חיים אדלר, שלמה גליק, יצחק מאיר הלפגוט, סיימון כהן ועזי שוורץ.
את החזנים ליוותה מקהלת החזנים יובל (37 חברים), והתזמורת הפילהרמונית הישראלית
ועל כולם המנצח והמפיק המוזיקאלי של "סדרת הקונצרטים הטובה בעולם" ד"ר מרדכי סובול.

להלן הרפרטואר שבוצע:
פתיחה - ברכות חנוכה - כל החזנים
לפיכך - סיימון כהן
שובי נפשי - עזי שוורץ
מה אשיב - הלפגוט
על הניסים - גליק
מודים הכפול - אדלר
הנרות הללו - כל החזנים 

מחרוזת תזמורתית - שירי חנוכה - התזמורת הפילהרמונית בניצוחו ועיבודו של ד"ר מרדכי סובול
השם זכרנו - גליק
הללו - סיימון כהן
מעוז צור - פינציק - עזי שוורץ
יו"ר הנהלת "יובל" מר שלמה גרופמן עולה למרכז הבמה ומעניק ביחד עם ד"ר מרדכי סובול ויו"ר הנהלת ביהכנ"ס הגדול בירושלים ר' אשר שפירא לחזן ר' חיים אדלר תקליט זהב מעמותת יובל לרגל 50 שנות עשייה בחזנות.
הנרות הללו - סובול - חיים אדלר
מודים - הלפגוט
ושיר סיום חדש לעונה זו של הסידרה - "טוב להודות" בלחן כ"ק מרן האדמו"ר רבי חיים שאול טאוב ממודז'יץ שליט"א.

יישר כח לחזנים, למקהלה, לתזמורת, למאסטרו ד"ר מרדכי סובול ולבנו המוכשר אופיר, להנהלת "יובל" ולמפיק יצחק ראשי, על "יצירת מופת" מושלמת נוספת שהעניקו לנו. 

בקונצרט נכחו רבים מחברי הפורום שבוודאי יעלו בהמשך היום (לכשיתעוררו) את רשמיהם.

ולנו נותר להמתין לקונצרט השני בסידרה "בחצרות אדמו"רים" שיתקיים אי"ה ביום שלישי ו' בשבט תשע"א (11.1.2011) בהשתתפות החזנים דוד וינבך, יעקב למר, יעקב מוצן, בן-ציון מילר וישראל רנד.

חנוכה-שמח.

תוקן על ידי JJ888 ב- 01/12/2010 06:01:04

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 06:54 לינק ישיר 

עוד הפקה משומנת ומתוקתקת מבית מדרשם של מרדכי ואופיר סובול.
נהניתי במיוחד מביצועו הכ"כ מיוחד וכ"כ מרגש של עזי לשובי נפשי. (שפירא/ביינהורן)
מהביצוע המלא הוד והדר של סיימון להללו עבדי (סדר וילנה/סובול)
וממודים הכפול (קמינסקי/סובול) בביצוע המושלם של הלפגוט.

אגב, האם מישהו מהחברים יכול לתת מידע על החניה החדשה?
במיוחד האם יש עיכוב ביציאה...  תודה.

חנוכה שמח, רוני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 10:39 לינק ישיר 

מהקונצרט יצאתי בהרגשה שיש המשכיות מסיומת לחזנות, בקונצרט עמדו חזנים צעירים שנתנו כבוד ליצירות שהם ביצעו. הלפגוט כרגיל היה מעולה את הביצוע של מה אשיב מלפני שנתיים בקונצרט לקרוא את ההלל אהבתי יותר, אבל על הביצוע של מודים אין לי מילים קרה שם דבר גדול ״התרגשתי מהלפגוט״.__ חיים אדלר ( שהתרגלתי כשאני בא לשמוע אותי לחפש את מה שיש לו ורק את זה) בקטע הראשון לא היה משהו אבל בהנרות הללו הוא הפציץ במיטב יכולתו. __ עזי שוורץ : אפשר לומר שהצוציק הזה גנב את ההצגה לגדולים וותיקים ממנו, מעולם לא שמעתי ביצוע כל כך טוב ומשכנע לשובי נפשי ומעולם לא שמעתי חזן שביצע כל כך טוב את יצירתו של פינציק למעוז צור.__ סיימון כהן: גם כן מהכוחות הצעירים שהפתיעו אותי ,אמנם על היצירה לפיכך היה אפשר לוותר זה לא כל כך מתאים לו אבל בחלק השני ההללו עבדי השם הוא נתן כבוד והרבה בקולו היפה__ ואחרון חביב שלמה גליק : הבחור הצליח לרגש אותי אבל נתנו לו יצירות שאינם מתאימות , השם זכרנו לא כל כך מתאים לו אבל הוא הוציא מזה משהו, ועל על הניסים של שטרן שזו יצירה משעממת ולא משנה מי יבצע אותה , היא מרוחה ומונוטונית ברובה ולכן אני לך מאשים את גליק בשיעמום שהרי גם הביצוע של שטרן עצמו לזה מ ש ע מ ם. __ התזמורת הפילהרמונית הישראלית : דפקה לי את הראש אני לא מבין איך הנגנים מסוגלים לנגן כל הזמן פורטה , האם פרופסור סובול לא שמע על המושג פיאניסימו ? וכן על המקהלה שהגדיר אותה אחד מחברי הפורום גדוד בצבא האדום, אני מסכים שבתכלס היא יותר טובה מרוב המקהלות כיום בשוק והקונצרטים של יובל הם הקונצרטים המשובחים ביותר אבל זה דברים שאפשר לשפר ולעשות את הקונצרטים ברמה יותר גבוהה. ____ ועוד הערה קטנה למר שלמה גרופמן : מגיע לך תודה רבה ללא ספק אבל בשביל מה לך כל טקס ההכתרה לחיים בחיאת תן את זה לבנאדם שיודע לדבר ! בתכלס אני נהנתי מאוד ונראה שכך גם כולם כולל חבר המקהלה הבודד שהחזיק דפים ולא חוברת . וישר כח למזמזם הטרדן שישב על ידי ולא נתן לי מנוחה. חנוכה שמח וכל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 10:54 לינק ישיר 

שכחתי לספר שאהבתי את המחרוזת התיזמורתית ונהנתי מהפתיחה של הקונצרט. ואם אפשר להעיר עוד הערה קטנה : מדוע הקונצרטים של יובל לא מסתיימים בשירת התקווה ?! הרי מדובר בארוע מכובד אז אנא תכבדו אותנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 11:34 לינק ישיר 

בס"ד
אכן היה נפלא.
מסכים מאד עם דברי ישראל_טו מלבד ענין סיום התקווה, זה יגרום לרבים לא להגיע. ישראל, תחשוב על זה.
לגבי הסיום של ה"טוב להודות" מכ"ק מרן האדמו"ר ממודז'יץ שליט"א, אכן סיום נאות, ומי אני שאגיד אחרת, אבל הקטע החזני באמצע לדעתי היה מיותר. כדאי היה להשאיר אותו אוטנטי. הקהל דווקא התלהב.
לגבי השאלה בענין החניון - חניתי שם. היה מעולה. סוף סוף עשו שם סדר, כניסה ויציאה חלקה בלי הרבה בלאגן.
לעצם הקונצרט -
עזי שוורץ אכן הפתיע בפרק "שובי נפשי". נתן את המיטב. ב"מעוז צור" לא כל כך אהבתי. לפינצ'יק לטעמי יש חן מיוחד שצריך מישהו אחר לכך. עזי שוורץ לטעמי נחון במשהו אחר.
גליק, בפעם הזאת לא התלהבתי ובתוספת ל"על הניסים" שהיה נשמע כמו "מלא רחמים" או משהו דומה. יתכן שאם החזן היוצר משה שטרן בעצמו היה שר את זה זה היה מקבל נופך אחר. גם חזנים כמו מוצן היו יכולים לעות מזה משהו. חסרה הייתה הדרמטיות, ההבעה של התפעלות מניסים, לטעמי לגליק אין את זה.
מהחזן חיים אדלר, הייתי מצפה לשמוע יותר חזנות. לדעתי הוא פוספס בערב זה, אבל כיון שבאתי להנות ולא לבקר אז כל דבר שהוא נתן, אהבתי.
טוב, והלפגוט, כשאין פרק בשבילו אז אנו סומכים על ד"ר סובול שידחוף לו רציטטיב אישי שיביא אותו למקומו הנכון בקונצרט ויסחוף את הקהל.
לדעתי - הפתעת הערב היה עזי שוורץ שבאמת השאיר רושם על יכולות של חזנות, שירה, עמידה בבמה, משחק וכו', ונכונו לו ימים טובים בעתיד.
נחמד ונעים היה להבחין בקהל מתמוגג במחרוזת שירי חנוכה מגן הילדים. זה ממש נכון. כל אחד הוא ילד בנשמתו והיה נעים להזכר בימים שלא היו דאגות (או יותר נכון הדאגה הייתה רק שהנר יהיה ממוקם נכון במצח).
תודה לחזנים כולם, ולמנצח והמעבד הד"ר מרדכי סובול, ובנו אופיר.
חנוכה שמח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 12:47 לינק ישיר 

היה קונצרט מכובד, חזנים טובים וביצועים יפים, ליצירות מוכרות ונעימות.

מעזי שורץ אני כבר לא מופתע, איך שהוא החזיק את הקהל בשובי נפשי - זה אמן אמיתי. לעומת זאת מעוז צור, כמו לטעמי - כל יצירותיו של פינצ'יק, לא מתאימות לתזמורת סימפונית גדולה. נקודה. יש בהן משהו מאד אינטימי, קטן, משתפך, לעיתים כמעט המהום של החזן לעצמו, איזו אנחה, שאותה היטיב שורץ לבטא ברסיטל שהעביר לפני שבועיים באונ' בר אילן, ללא הגרנדיוזו של התזמורת. בכל מקרה, גם הביצוע של אתמול היה מכובד.

בעקבות שיחה שהתגלגלה בין חברים - את ה"הללו עבדי" ששר סיימון הציגו כיצירה מתוך "סדר וילנא", וכשהוא התחיל לשיר כמעט ניתרתי מהמקום - זו ממש יצירתו של רוסיני ל"סטאבט מאטר" (כמובן ללא הרצ'יטטיב, אבל הפראזה הראשונה היא אחד לאחד), מזמור מאד קתולי המתאר את רגשותיה של אמו של ימח שמו בעת צליבתו. חברי המקהלה סיפרו לי שסובול אומר שסדר וילנא קודם כמאה חמישים שנה לרוסיני, אבל קשה להאמין שרוסיני שמע את נוסח התפילה להלל בבית הכנסת בוילנא. ומעניין לעניין באותו עניין - ממש לא הבנתי את הקשר בין הסימפוניה החמישית של בטהובן לניגונו של האדמו"ר ממודזיץ "טוב להודות".

בסך הכל ערב מהנה, כמיטב המסורת של יובל
 דניאל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 13:31 לינק ישיר 

1, קונצרט ללא "שובר -שוויון" - למיטב זכרוני זה הקונצרט הראשון בו כל החזנים היו שווים מבחינת
                                        מס' היצירות שבוצעו על ידם ( 2 לכ"א ) ללא אפליית וותק / גיל/ ,,,,,
                                        ועל כך מגיע יישר כח לד"ר
2,רמקולים לא תקינים -לסיימון כהן ,ביצירה הראשונה הרמקולים היו גרועים -קולו לעיתים לא נשמע / נבלע
                             לצלילי התזמורת ( לאחר מכן הדבר תוקן )
3,החזן עזי שוורץ היה "הזוכה העיקרי" מה עוד שהיצירות שביצע התאימו במיוחד לקולו .

בס"הכ , פתיחה טובה לעונת הקונצרטים החדשה

נ,ב - שבת שירה של "יובל" -האם השנה יתקיים / הפירסום בנדון התפקשש ?שהרי, בתוכניה לא היה פירסום  בנדון- בהפסקה לא היה רישום ( כמו אשתקד) והקונצרט הבא הינו ,,,,3 ימים לפני שבת שירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 13:46 לינק ישיר 
בימים ההם בזמן הזה הלל והודיה לחג החנוכה

ערב חגיגי במיוחד עם אווירה של חג האורים.
הרבה קצב,חזנים מעולים ,מקהלה מובחרת ,תזמורת ממדרגה ראשונה ומעל לכולם ד"ר מרדכי סובול מנהל מוזיקליומנצח על כל הערב.
נמחה שלומי גולדברג מ-"הבית היהודי" והפסנתרן המחונןמר בריסטובסקי מנחם.
טכס מרגש במיוחד היה לכבודו של הרב חיים אדלר החזן של ירושלים ותל אביב למלאות 50 שנה לפעילותו כחזן.ועל זאת הוענק לו תקליט הזהב.
הנוכחות של הקהל הייתה מפה לפה ובראשם כב"הרב הראשי לתל אביב הגאון י.מ. לאו ורעייתו.
כמו כן החזן העולמי משה שטרן ורעייתו.
מאחרי הקלעיים:אופיר סובול בעיבודים ותזמורים עם אביו ד"ר מרדכי סובול בהעתקת תווים ממוחשבת ו----הרעיה והאמא רשר על המינהל התקין :יונה סובול  כולם יעמדו על הברכה וישר כוחם של התורמים לערבי חזנות ברמה גבוהה.
חג חנוכה שמח!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 14:08 לינק ישיר 
מה אשיב" -יצירת פאר

היצירה הנהדרת הזאת עברה מהמקור של ניסי בעלזער לידיו האמונות של החזן שלמה רביץ למקהלות וסולנים עד... ד"ר מרדכי סובול בלבוש חדש ועיבודים ותזמורים.
הביצוע של החזן יצחק מאיר הלפגוט היה מרטיט .
לא אשכח את הדואט שהיה מבוצע על ידי המנוח חבר המקהלה דוד סגל ז"ל.
יש לציין את החידוש ביצירה  המסיימת את הערב"טוב להודות"לחנו של האדמו"ר ר"חיים שאול ממודזיץ
הזדמנות לכל הקהל להשתתף בשירה הסוחפת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 14:44 לינק ישיר 

לדעתי תגלית הערב והפתעתו היה החזן עזי שוורץ. הביצוע של ״שובי נפשי״ היה מדהים. רק חבל שהוא נגש להתפלל במקומות לא כ״כ הגונים. ר׳ חיים אדלר לדעתי יותר מתאים לתפילה ליד העמוד, ופחות לבמות קונצרטים. הלפגוט כתמיד מדוייק ומיוחד, המתאים ביותר לקונצרטים. סיימון כהן היה קצת מיותר בערב זה ונעלם קצת. ושלמה גליק מוסיף והולך מוסיף ומשתפר, ועד לחנוכה הבא אולי ידלקו אצלו שמונה נרות. לסיכום ערב ערב ומהנה, פתיח טוב לקונצרטים הבאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 15:20 לינק ישיר 

עזי שוורץ נראה לי לומד הרבה על הופעה ממקומות הרחוקים ליהדות, הוא קצת מזכיר לי את האופרות וכדומה, חזנות זה לא, גם הקול שלו לא של בעל תפילה מוצלח, יש לו טנור יפה אבל לא יותר מזה.
וחיים אדלר כבר כתבו שהוא לא מתאים לקונצרטים , אתמול במקרה שמעתי את אותו מודים הכפול שאדלר ביצע לפני כמה שנים, הוא היה חייב להרוס אותו עם הוספות שלו לא במקום, הוא טוב מאוד לתפילות אבל לא לא להופעות.
הלפגוט ידוע שהוא ברמה מקצועית , לאט לאט הוא נהיה בעל רגש, אחרי הכל "הוא מחתן כבר ילדים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 16:11 לינק ישיר 

צהריים טובים חברים

גם אני זכיתי להשתתף אתמול בקונצרט, והיה ממש יפה ומושקע, התזמורת הייתה סוף, העיבודים חבל על הזמן, החזנים ממש בסדר גמור בפרט שכמה מהם שמעתי פעם ראשונה ומאוד התפעלתי.

הקטעים שבוצעו הכי יפה היו לדעתי  מודים הכפול עם הלפגוט, ה' זכרנו עם שלמה גליק, ותתפלאו העיבוד ביחד עם התיזמור הפילהרמוני של פתיחת הקונצרט במעוז צור המסורתי היה פשוט מדהים.

מקווה שגם אתם נהנתם

אפריילאכען חנוכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 16:14 לינק ישיר 
מי שיכול לשבת בקונצרט מעורב עם נגניות לא יברח מהאולם !

רוזינאי כתב:
בס"ד
אכן היה נפלא.
מסכים מאד עם דברי ישראל_טו מלבד ענין סיום התקווה, זה יגרום לרבים לא להגיע. ישראל, תחשוב על זה.< />חנוכה שמח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 17:18 לינק ישיר 

עוד קונצרט משובח מבית יובל. אני מאוד נהנתי בקונצרט מהחזן הרב שלמה גליק שריגש אותי עד דמעות בקולו היפה והמתקתק והוא להבדיל משאר החזנים שהופיעו הרגש אצלו בדם בנשמה וזה לא משחק!! אני חושב שעשו כאן עוול לגליק וזה שערוריה שדפקו לו את על הניסים שכמו שכתב רוזינאי שזה נשמע כמו קל מלא רחמים וזן באמת היה משעמם , ואני לא מבין מה היה האינטרס שלהם שהרי זה מוריד להם את הרמה של כל הקונצרט… אבל הרב גליק יש לו את האמונה והוא לא צריך אף אחד כדי לגדול והוא יהיה זה שיהפוך את החזנות למושג טהור ! עזי שוורץ באמת היה מקצועי והכל אבל נשמה אייכה ? זה היה מאוד טכני הוא שר כמו זמר אופרה ולא כמו חזן. על ר׳ חיים אדלר אין לי מה להוסיף ממה שכתבו באמת הוא לא חזן של קונצרטים המקום של חזן בכללי הוא בעמוד התפילה ובבמיוחד של חזן כמו ר׳ חיים. מאוד נהנתי מהתזמורת והיא כלל לא דפקה לי את הראש כמו שכתב אחד מ״המייבינים״ סובול הופך אותם למקהלה רבתית של עשרות קולות !! הלפגוט שבשבילי הוא מתנת השם שיש לנו כזה דבר היה במיטבו אתמול. קצת הפריע לי שבפתיחה הדלקת נרות חנוכה שכולם שרו נתנו לאדלר לשיר את הקולרטורה הרוזנבלטית לקראת סוף היצירה שהרי זה לא מתאים לקולו וזה היה נשמע מביך במקצת.

תוקן על ידי חזן_חכם ב- 01/12/2010 17:32:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 17:29 לינק ישיר 

את הניגון טוב להודות של כ״ק האדמו״ר שליט״א היטיב הדוקטור להרוס ואין לי עוד מה להוסיף על זה. וסיימון כהן שפעם ראשונה שאני שומע אותו עם יובל וזה מתחבר מעולה יש לו קול מקצועי והכי חשוב שיש לו גם נשמה יש לו מלא רגש וזה לא מעושה זה אמיתי !!! אוי כמעט שכחתי מהטנור במקהלה ששר במודים את הסולו זה היה ״זוועת עולם״ אין כפרה על כזה דבר ולא יעזור בי״ד. העיקר שיהיה אפריילעך אין חניכה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 22:00 לינק ישיר 

[quote]ועל על הניסים של שטרן שזו יצירה משעממת ולא משנה מי יבצע אותה , היא מרוחה ומונוטונית ברובה ולכן אני לך מאשים את גליק בשיעמום שהרי גם הביצוע של שטרן עצמו לזה מ ש ע מ ם.

[quote]

חולק עליך!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקונצרט "יובל" - בימים ההם בזמן הזה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext