| נשלח ב-26/12/2010 06:49 |
|
| |
החזן מאיר שיטרית אנא עבדא מתחכמוני - לצפיה
החזן מאיר שיטרית מבצע את "אנא עבדא" בלחן דוד קוסוביצקי בביהכנ"ס אוהל מרדכי שברח' תחכמוני בירושלים אמש במוצ"ש.
http://www.youtube.com/watch?v=MHBWUGd3f24
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 12:01 |
|
| |
שבוע טוב וצהריים טובים לחברי הפורום וצופיו
יש לי מספר הערות בקשר לסרטון זה ובקשר לכל הסרטונים שמעלים לאינטרנט.
אני חושב שלפני שמעלים סרטון צריך לבדוק מכל הכיוונים אם זה ראוי להעלאה, ובפרט כשמדובר בחזן צעיר מתלמד שזה עלול לפגוע בשמו.
מאיר שטרית הינו בחור מוכשר בעל קול נעים רגש וקולורטורה טובה ועדיו לגדולות,
אך סרטון זה שוודאי ובוודאי הועלה על ידי זיכרמוביץ להראות את גדולתו גרם בדיעבד לפגיעה עמוקה בשמו ובאיכותו.
הביצוע הזה גרוע ולא ראוי להעלאה אמנם ראיתי ב you tube ביצוע מצוין של הנער לאתה חוננתנו של אשל וזה מראה שיש לו פוטנציאל ויש לו מה למכור ולתת בעולם החזנות.
אבל לצערי הרב הביצוע הזה ההפך הגמור מהביצוע ההוא,
הנשימות שלו שקוטעות את הרצף, ההוספות המיותרות על יצירתו של דויד קוסביצקי, הקולרטורה המופרעת והמיותרת, הצעקות הלא ברורות ,הטמפו המשונה , ועוד ועוד.
ואני ממליץ לאדון זוכרמוביץ להסיר את ההסרטה הפוגענית מ you tube ולהסיר את הקישור מהפורום שאינו תורם לחזן במאום.
בית הכנסת תחכמוני :
לאחר שחשבתי בדבר הגעתי למסקנה שעושים שם חסד עצום לחזנים צעירים שנותנים להם הזדמנות להשתפשף ולעמוד על במה בארועים קטנים וזה בעצם כמין בית גידול לחזנים צעירים ומקנים להם נסיון וותק על במות ועל זה מגיע להם ישר כח.
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 12:29 |
|
| |
אינני מסכים איתך. זה מראה גדולה קולית וכישרון בחזנות- אמנם עדיין בחוסר מודעות ושליטה עצמית מסוימת, אבל עדיף לו שיראו אותו כך, מאשר בכלל לא.
|
| נשלח ב-26/12/2010 18:58 |
|
| |
קנטור יוסי
ראשית, אני מסכים איתך בהחלט שצריך לבדוק היטב כל קטע העולה לצפיה.
אך דא עקא שכך אני נוהג, ולידיעתך לא העליתי שום קטע לפני בחינה מדוקדקת שלי ושל החזן המבצע.
ולדוגמה, בשבוע שעבר הכנתי קטע לצפיה של החזן שמחה הלפגוט "אשא עיני" מתוך אירוע שמחה לר' ברוך קורנפלד שאירגנו, והתקשרתי במיוחד לחזן לשאול להסכמתו, ולאחר שנעניתי בשלילה עקב סיבה אישית של החזן הקטע נגנז אף שאני חושב שהחזן שמחה הלפגוט היה במיטבו.
שנית, החזן מאיר שטרית בעצמו חושב שהביצוע הנוכחי טוב פי כמה וכמה מהביצוע של אתה חוננתנו, ועכ"פ על טעם וריח אין להתוכח.
ולסיום, אכן בית הכנסת בתחכמוני נותן במה לחזנים צעירים, אך גם לחזנים ותיקים, ובכך ממשיך בית הכנסת כיום את המסורת של הפצת החזנות ללא תמורה.
הקטע אתה חוננתנו לשיפוטכם
http://www.youtube.com/watch?v=M4VahriparE
תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 26/12/2010 19:12:58
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 23:37 |
|
| |
| Cantor_yos כתב: |  | אבל לצערי הרב הביצוע הזה ההפך הגמור מהביצוע ההוא, הנשימות שלו שקוטעות את הרצף, ההוספות המיותרות על יצירתו של דויד קוסביצקי, הקולרטורה המופרעת והמיותרת, הצעקות הלא ברורות ,הטמפו המשונה , ועוד ועוד. ואני ממליץ לאדון זוכרמוביץ להסיר את ההסרטה הפוגענית מ you tube ולהסיר את הקישור מהפורום שאינו תורם לחזן במאום. |
|
לצערי אני לא מצליח להבין שום מילה ממה שכתבת, אני חושב שהביצוע של החזן שיטרית היה קרוב למושלם הן ברמה הביצועית והן ברמה הקולית, לא שמעתי מופרעות בקולרטורה ואינני מבין למה כוונתך, אני דווקא נפגעתי בשם החזן ממך ומתגובתך ולא מהעלאת הסירטון ע"י זוכמירוביץ. לילה טוב וכל טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 23:43 |
|
| |
איי איי איי...
וואס איך זאג? מדארף הספצייעלע פורום צו ביה"כ תחכמוני,אין יום שלא פותחים אשכול על אירועים של שמחת חולים,עצבות נכים,שמחת זקנתי,וכו' וכו'. אולי הרוצים להגדיל את ביה"כ תחכמוני ולהאדירו ,טוב יעשו אם יפתחו פורום חדש בתוך הייד פארק,שיירשמו שם רק האירועים מביה"כ הנ"ל.ואם מישהו מתעניין - ואני בטוח שלא יהיו הרבה -יוכל ליסתכל שם.או שייפתחו פורום שייקרא 'משפחת טורצקי&האדמו"ר מסאסוב גישעפטען'...עכ"פ דאס איז דזעלבע זאך...ליצנים...
זו דעתי דעת תורה. געצלה פון מאה ש'רים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 23:54 |
|
| |
אליקים_געצ, לא חושב כי מוסיף לך הרבה שכל הודעותיך סביב תחכמוני. בבקשה חפש לך אשכולות אחרים להיכנס ולהגיב בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 04:45 |
|
| |
אליקים געצל, המקום הראוי ביותר לתגובות שלך הוא באשכול הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 10:01 |
|
| |
גוט מארגען.
לחזןXללא עתיד: אכן שמעתי לעצה שלך וניסיתי לחפש אשכול אחר שלא מדבר על תחכמוני,אבל דא עקא,לא מצאתי...
לפסיכופת: איני נוהג לקבל עייצעס מאנשים שכותבים בפורום בין שתיים עשרה בלילה לשש בבוקר ,מי שעסוק בכתיבה בפורום בשעות הללו ולא ישן במיטתו,אז או שהוא ער ועובד לילה, או שכל מה שיש לו בחיים זה הפורום הזה.בוא נגיד שלא הייתי רוצה להפקיד את גורלי בידי מישהו כזה...
שכוייח לכם המגיבים. געצל'ה פון מאה ש'רים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 16:49 |
|
| |
ידידי, דווקא כל המחקרים המדעיים מעידים על זה שהאנרגיה של המוח עובדת באיכות גבוהה באותם השעות שאני כותב, הראש אז צלול והכתיבה נאה (כמובן שזה חייב לבוא אחרי שינה, וכמו שאני נוהג לעשות). ואם כבר נכנסנו לזה, אז אולי באמת טול קורה מבין שפתיך ותנסה להתאמץ לכתוב את תגובותיך בפורום באותם השעות, אולי צלילותו של המוח באותם השעות ייטיב עמך ויעדן את תוכן כתיבתך, אולי. עוד אתמהה, הרי כל ינוקא מתחיל בפורום מודע לזה שכל הודעה שקשורה לאירוע הקשור למיקום פלוני ולמארגנים פלונים יגרור מידית תגובות שליליות מצידך, הם תמיד אותם תגובות, הם תמיד באותו הנוסח, והם תמיד מכוונים נגד מישהו מאוד ספציפי. וכאן הבן שואל, מה לעזאזל עובר לך בראש, כי אם באמת לקחת לך במטרה להוריד את ראשו של פלוני, מדוע אתה לא עושה זאת בחכמה, מדוע את כל כך שקוף, מדוע אתה לא משתמש בטכניקה פשוטה של 'אם רעב שונאך האכילהו לחם', הרי אתה בודאי יודע שכשחיצי האויב גלויים אז המלחמה כבר הוכרעה לרעתו. או שיתכן שאתה באמת אובייקטיבי, ואכן באמת כל מעשיו של אותו פלוני הם שלילים, וכל האירועים שאותו פלוני ארגן ויארגן בימיו הם נטולי תוכן וריקניים, אם כך איך יתכן שהניק שלך נולד במיוחד רק למטרה קדושה זו של 'בקורת בונה' ורק לביקורת של אירועים ספציפיים הקשורים לאדם ספציפי, מדוע עיסוקיך צמודים אך ורק לעיסוקיו של אותו פלוני? האם עובדות אלו לא מערערות את האובייקטיביות שבך? אין לי מושג על מה יצא קצפך, אולי הוא באמת קצף ראוי, אך למה כאן, למה להפוך את המגרש היחיד שלנו לשדה קרב, למה לקחת את העולם הקסום הזה עולם החזנות ולהפוך אותו לבית קברות של נרצחים מדממים, מדוע אתה לא פונה לבית דין קרוב לבית משפט או אפילו לכלבוטק, למה אנחנו אשמים. מוזר הוא בעיני ובעיני רבים (זאת אני יודע מתגובות שהתקבלו בדואר הפרטי שלי) על שתיקתם של הנהלת הפורום, שתיקתם היא נתינת לגיטימציה לאותם ניקים שבמודע ושלא במודע הופכים את הפורום לבמה של ריב ומדון, ומפורום ענייני ואובייקטיבי לשדה קרב של מריבות אישיות הזויות ולא ברורות. ולסיום אל תשכח ידידי, שכשאח נגד אח המנצח תמיד מפסיד, תמיד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 19:21 |
|
| |
אחי היקרים למה לריב? לאחר התייעצות עם הנהלת תחכמוני החלטנו לארגן ערב שמחה למען אליקים געציל. חושבני שהפעם נעשה עם אליקים חסד של אמת מתוך שמחה של ממש. אמנים המוכנים להתנדב למען פגוע נפש מוזמנים ליצור קשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 20:17 |
|
| |
הלו הלו - מנהלי הפורום ,
מזה כיומיים ,באשכול זה -התגובות אינן הולמות והגיע הזמן להתערבותכם המיידית !!!!!!!!!!!
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 27/12/2010 20:20:55
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 20:28 |
|
| |
תמהני שמנהל הפורום עדיין אינו נעל אשכול אנדרלמוסי זה.
אין צורך להיכנס לפגיעות אישיות וזו איננה מטרת הפורום ומטרת אף אדם בעולם !
אני אישית נהנה במעט מחוש ההומור הברוך של ר׳ אליקים געצל פון מאה שערים שדואג (אולי מבלי התכוון)לשמח את ליבי, אבל עדיף באם זה היה מעט בעדינות ופחות אישי ומלווה במעט יותר דברי רצינית.
אדון פסיכובלוג היקר : אני נהנה מאוד לקרוא את מאמריך העמוקים אך מאמר זה לעניות דעתי היה אמור להישלח באישי ואין אנו חברי הפורום הפשוטים אמורים להיחשף למידע רגיש זה.
אדון זיכרמוביץ היקר: אני נהנה מתרומתך הרבה לפורום אומרצונך וממעשי החסד שלך בבית הכנסת תחכמוני , אך היה ראוי שתעשה חסד ותמעט בהתקפות הדדיות ונתעסק יחדיו בעיקר (קרי)חזנות
.
בית הכנסת תחכמוני לצערי ידוע כ״מושב ליצים״ דארעא דישראל ואני שמח שתדמיתו משתנה במהלך התקופה האחרונה על ידי אנשים יקרים שחפצים בהחזרת עטרת בית הכנסת מכובד זה ליושנה ובהחזרת עולם החזנות המפואר לימי הזוהר,
ולכן כדי לעזור למען אלו שעוזרים לנו עדיף באם היתה תמיכה מצידינו על הדברים הטובים והסרוגים שמתרחשים שמה ,ומאידך גיסא הסתייגות והפגנתיות על דברי הליצנות שקורים שם וכך ישנו סיכוי לשפר את המקום, ולכן תגובה פרובקטיבית איננה במקומה אלא אם כן תקדים ותשבח את הפעולות הטובות שנעשות דאם לא כן הוכח לעיני כל כוונתו האינטרסנטית העגומה של הכותב, ומוכח שאינו מתכוון לכלום אלא לכך.
(באשכול שפתחתי היום שאלתי מה קורה לפורום כיום ומה הפיתרון ואשמח מאוד באם יתחסו ברצינות לשאלתי, ואין כוונתי להתייחסות על ידי דמויות מסרטים מצויירים.)
שיהיה המשך ערב נעים לעם ישראל היושב בציון ולכל עם ישראל בגלות, ואני מקווה שהאנשים יקחו ברצינות את הנכתב כדלקמן.
תוקן על ידי Cantor_yos ב- 27/12/2010 20:31:18
תוקן על ידי Cantor_yos ב- 27/12/2010 20:34:27
בכבוד רב יוסי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 21:17 |
|
| |
למה לנעול? זה האשכול הכי מעניין ומבדר זה עידן ועידנים...
ייתכן מאד והרה"ג געציל ממא"ש הוא חזן מאוכזב, ומצוה גדולה תהיה לארגן לו קונצרט לשבורי לב בתחכמוני. הוא ישיר, מר פסיכובולוג ינאם, והחולים יצחקו כל כך חזק שיתפקעו להם התפרים.
געציל צודק- מי שכותב באמצע הלילה, זה מחשיד. למה לא לכתוב בשעה 10:00 בבקר כמו האנשים העסוקים במא"ש?
|
|