| נשלח ב-2/1/2011 00:38 |
|
| |
דיון:עד מתי יחשב חזן צעיר לחזן תלמיד?
באופן כללי, הנני מעוניין לשמוע את דעתכם ידידי בעניין הכותרת לעיל.
הלא דבר הוא כי כיום ישנם בתי ספר רבים המלמדים את תורת החזנות לפרחי החזנים.ישנם חזנים צעירים רבים טובים ומוכשרים בתחום,היכולים להשתלב היטב בשבתות החזנות המושכות אליהן קהל רב של חובבים.
מדוע איפה ישנם חזנים צעירים,שגם לאחר שלמדו שנתיים או שלוש או יותר לימודי חזנות והמסתעף,עדיין יגדירום כ'תלמידים' של חזנות? האם אין כאן פגיעה ו/או הורדת מוטיבציה כללית אצל החזנים הצעירים הרואים עצמם שלא התקדמו במאום,כי תמידית תלמידים יחשבו? ומי שייפגעו מכך יהיו אנו חובבי החזנות באשר הם.
תמיהתי פתוחה לכל אשר יחפוץ להביע את דעתו
שבוע טוב ומבורך לכם
נחמן
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 01:30 |
|
| |
נחמן שלום אתה מעלה לדעתי נושא מאד חשוב, אבל בא תתן דוגמאות לחזנים שהיית רוצה לשמוע עליהם או אותם ואולי זה יעזור
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 05:51 |
|
| |
(אבות ד' א' ) איזהו חכם , הלומד מכל אדם
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 18:57 |
|
| |
ומכל מלמדי השכלתי וגו'
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 19:33 |
|
| |
דודבר, אין כוונתי לחזן (ובכוונה אני משתמש בכינוי זה...) ספציפי, כוונתי לכל אותם הנקראים צעירים גם אם למדו 5-6-7 שנים וגם אם השקיעו המון זמן ללימוד,שמידי פעם אתה מוצא את שמם מתנוסס על מודעת שבת חזנות שאליה הגיעו מן הסתם בהתנדבות כי הלא הם תלמידים עדיין... ראו נא ידידי באשכולות שמצויים כרגע בעמוד הראשון של הפורום כמה פעמים מופיעה המילה "תלמיד" מתלמידי" "עם תלמידי" ראו נא והיווכחו בעצמכם.כאחד שבא מתחום הבנקאות,אמשיל למה דומים אותם חזנים מצויינים אך צעירים לנצח או תלמידים לנצח:ללקוח שבא לסניף הבנק כדי ליטול הלוואה לצורך סגירת המינוס,ביודעו שלא יכול לשלם את תשלומיה. כואב הלב לראות את כל אותם פרחי החזנות שרבים הם טובים ומוכשרים עד למאוד שלעיתים מנוצלים ע"י גבאי בתי כנסיות רק משום שהם "צעירים" "תלמידים",משקיעים ממון הרבה בדומה ללווה אך אינם יכולים להחזיר כי אין מי שמאמין בהם.
חישבו על כך,ואם למישהו יש עיצה להנ"ל כאן הבמה, שלכם נחמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 21:02 |
|
| |
דביר_קודשו כתב : כאחד שבא מתחום הבנקאות,,,,,,,,,,,ובכן אמשיך ברוח זו לדעתי :
כשחזן יהיה ביכולתו לפתוח תוכנית חסכון (מאחר וקיבל שכר) - יוכל להתחיל להקרא חזן
כשחזן יצטרך להלוואה (לסגירת המינוס) אצל דביר_קודשו( מאחר והופיע בחינם) -ייקרא תלמיד לחזנות
דבר נוסף ניתן לומר כי מאחר ובעיסוק בו אנו עסקינן ההיצע מרובה על הביקוש -נוח לחזנים צעירים
להמשיך להקרא "תלמיד" כל עוד לא מצאו מקום ראוי והדבר מחמיא להם מבחינה תדמיתית- יותר
מאשר ייקרא "חזן מתוסכ(ק)ל" שסיים את לימודו
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 02/01/2011 21:07:08
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 09:57 |
|
| |
שרגא,
היא הנותנת,מדבריך נראה כי אכן המצב עגום מבחינתם של צעירי החזנות. אין עתיד בעולם החזנות לתלמידים של היום כי לעולם ישארו תלמידים. כדי שדברי יהיו ברורים לחלוטין אני מרגיש שאני חייב כן לתת דוגמה לשם או שניים. טלו את החזן משה סלומון שהוא זוגער נהדר בעל תפילה וחזן בנשמתו,שלומד כבר שנים,ועדיין לא הגיע לעדנה בעולם החזנות אם במודעה נכתב שהוא "מתלמידי" בי"ס כזה או אחר.הלא בושה היא.אין כאן הכרה ביכולתו המקצועית. בנוסף,קצת מתחקיר קטן שערכתי,הלא אין זה סוד שאותם תלמידים מוזמנים להתפלל לפעמים בסכומי הפסד. וידוע לי על חזנים שבאים להתפלל רק בשביל 200 או 300 ש"ח לשבת שלמה!!!ומדובר בניצול של הגבאים מאותה הסיבה שכתבתי כי לעולם תלמידים יחשבו ויהיהו מוכנים לבוא על כל סכום שהוא העיקר להתבטא להתפלל.ואז רואים בחוש כי החזנים מגיעים לתפילה ב'חשק' רב,ולאחר מכן מועלות כאן בפורום שהחזן כמעט לא ביצע קטעים.מדוע שיבצע,אם הוא הגיע חינם? קחו לדוגמה כל חזן כזה או אחר שהינכם מעלים בדעתכם ששומעים עליו לעיתים רחוקות למרות שכולנו יודעים שהוא מצוין. חזנים שנחשבים כבינוניים מבחינת פרסום או מבחינת הצעות עבודה. משום מה.ולא שומעים עליהם כלל.מדוע? כי הם עדיין "תלמידים עם עתיד מובטח"... אגב,מי שמעוניין להוסיף שמות נוספים כדי להעלותם לתודעה הציבורית,יכול לעשות זאת כאן. אני כותב את הדברים משום שאני חש שבסופו של עניין הנפגעים העיקריים מן העניין נהיה אנו חובבי החזנות. השאלה היא: האם ניתן לעשות משהו בנדון,או להניח לעניין.כי מבחינת המצב ממש חבל.
יום טוב לכולם נחמן
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 10:54 |
|
| |
מה עם שמוליק שטרית אין צורך להאריך ביכולותיו
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 13:19 |
|
| |
אני לא חושב שבעבר היו מקבלים יותר כסף על חזנות ,
ולדעתי ענין ההשקעה זה מה שחסר בדור הזה,
היום בחורים צעירים חושבים שברגע הופכים להיות חזנים , ומספיק שלוש שנים של ״לימוד בבית ספר לחזנות״ וכבר יוצאים חזנים גדולים,
חזנות זה לא ״הוקוס פוקוס״ שלאחר שלושת השנים הופכים לחזנים . אלא תלוי מה עשית במהלך השנים הללו וכמה השקעת.
מי שבאמת חזן ובאמת משקיע , ישקיע בתחילת דרכו גם עבור בית כנסת שמשלם 100₪ , אלא מה ישנם חזנים רוצים לראות בהתחלה את המליונים ולכן מתייאשים בתחילת הדרך.
ואחת הדוגמאות הטובות לכך הוא שמואל שטרית שיש לו את כל הכלים להצליח ולהיות חזן רק משום מה הוא נשאר תקוע באותו מקום שנים, אפילו שהוא לומד בבתי ספר מספר שנים, והתשובה לאי הצלחתו נמצאת מספר שורות למעלה.
החזן משה סלומון: שהוא יכול להגיע להיות חזן בינוני נהדר, יש לו פה של חזן ויש לו רגש ואמירה יפה והכל , אבל יש לו בעיה שקשה לו להתחבר לקהל, והוא בכייני מידי לדור,
ועוד דבר: הרי כולנו(כל מי שמעט מתעסק בתחום ) יודע שכסף וחזנות זה שני קווים מקבילים שלעולם לא ייפגשו, כיום אין לאנשים כוח לשמוע חזן יותר מידי וכפי ששרגא פייבל כתב ההיצע רב על הביקוש והוא רב בעשרות אחוזים.
ואני אקרא לחזנים צעירים ״מתלמדים״ עד אשר ישקיעו ויהיו בשלים להיות קרויים חזנים, קחו לדוגמא את סיימון כהן ,שלמה גליק, שי אברמסון מצידי שיופיעו בהיכל התרבות כל יום, אבל עד שלא ישקיעו מספיק לא יהיו ראויים להיקרא חזנים.
ובסופו של דבר מי שנפגע מהעניין זה אנחנו חובבי החזנות שצריכים לשמוע את החלטורות שמוכרים לנו.
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 13:41 |
|
| |
דיביר קודשו !!
החזנים שאתה מדבר עדיין כולם באים לבית הספר פעמיים בשבוע לכן הם עדיין
נקראים כך
וזה גם עושה לבית הספר שם טוב הם כאלה חזנים טובים לכן כך כותבים במודעות
הם באמת עוד נקראים רק דור ההמשך ולדעתי אם הזמן והשנים הם יכלו להיות חזנים גדולים
לדוגמא : לפני כמה שנים גם החזנים גליק , כהן ,הלר ,ברעם , שוורץ, וכ"ו גם כן היו כך לאט לאט כל
אחד הגיע לאן שהגיע זה לוקח זמן אבל זה מגיע בסוף , לגבי החזנים שאתה אומר שבאים בסכומים קטנים
זה גם רק בהתחלה,, והם גם מסכימים לבא בחינם כי זה מקדם אותם בהרבה והם רוצים לבנות את עצמם לכן
הם מסכימים לבא גם בכאלה סכומים , לגבי החזן משה סלמון אתה צודק במובן מסום אבל הבית הספר לקח עליו חסות, מסדרים לו שבתות חזנות וקונצרטים בהארץ ובעולם , לכן הוא עוד נקרא מתלמדי בית הספר , אבל אתה צודק אולי הגישה לא צריכה להיות כך ..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 20:21 |
|
| |
רבותיי מכובדיי.
אני הראשון שמכבד את דעתו של כל אדם באשר הוא אדם.אך כאן דעתי חלוקה על חלקכם.דוגמה נוספת cantor yos מכובדי האם שמעת את החזן גולדפריינד אותו שמעתי השבת בצוותא עם רנד? לדעתי הוא רחוק מבינוניות גם מבחינה קולית וגם מבחינה ביצועית. ואתה כמעט לא רואהו בשבתות חזנות. האם שמעתם את החזן שמעון שוורץ? המתיקות בקולו ויכולותיו המדהימות...והיכן הוא מופיע פה ושם אני בטוח בהתנדבות או במחירי עלות.שמעתם לאחרונה שבת חזנות שלו? לא.ראיתם לאחרונה מודעה הנושאת את שמו? לא. מצד שני שימו לב,ישנם חזנים שקפצו ישירות לקידמת הבמה כמעט ללא הכנה מוקדמת ואיני מעוניין להזכיר שמות בטוחני שבראשכם צצים כמה,מה זה אומר? האם מדובר במרפקים נדרשים או בכשרון וידע?
אשמח להשתתפותכם ערב טוב נחמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 23:11 |
|
| |
אני חושב ששלש שנים לימודים זה עדיין לא חזן, המציאות מדברת בעד עצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 01:02 |
|
| |
עניות דעתי טוענת, שצריך קודם להגדיר מיהו "חזן". ורק אח"כ לשלול ממנו את התואר "תלמיד".
אז ככה- משה סלומון לדוגמא. לא חסר לו כלום בשביל להקרא "חזן". יש לו קול יפהפה, ידע נרחב של נוסח כל התפילות, וניסיון של שנים לפני העמוד. כל קהילה היתה מתכבדת בחזן ברמה שכזו. זה שהוא רוצה עדיין להעשיר ידיעותיו וללמוד עוד, ולכן הוא עדיין פוקד את בית הספר- כל הכבוד לו! וזה לא מוריד ממנו טיפת כבוד- נהפוך הוא! אחד כזה, אסור לכנותו "תלמיד".
ישראל גולדפריינד לעומתו, כבר חזן שני כמה שנים, חזן בחו"ל בחגים, לא לומד בשום בית ספר- אז הוא לא תלמיד, ואף אחד לא טועה לגביו.
יכולים להיות תלמידים מוכשרים מאד, אבל אין להם עדיין את הניסיון והידע כדי להקרא "חזן" עצמאי. למרות שהם בעלי קולות מדהימים ומגלים יכולות עולמיים, עדיין הם זקוקים לבית הספר יותר ממה שבית הספר זקוק להם...
|
| נשלח ב-9/2/2011 01:07 |
|
| |
"אמשיל למה דומים אותם חזנים מצויינים אך צעירים לנצח או תלמידים לנצח....רק משום שהם "צעירים" "תלמידים"" אף אם אתם יכולים להצדיק את התואר "תלמיד," עדיין נשארת השאלה: עד איזה גיל יחשב חזן ל"צעיר"? אם בסוף יזכה החזן התלמיד הצעיר להיקרא חזן, ואולי גם יזכה להיקרא "חזן עולמי" (הלא בידוע שכמעט כל החזנים הם עולמיים), בתוך זמן קצר ביותר, הוא עלול למצוא שקפצה עליו זקנתו ושכותבים עליו שהוא לא בשיא כושרו וכו' התופעה מזכירה את התנהגותו של שר המשקים שקרא ליוסף "נער עברי עבד", פי' רש"י ע"פ המדרש ארורים הרשעים שאין טובתם שלמה מזכירו בלשון בזיון "נער" שוטה ואין ראוי לגדולה וכו' אם מאן דהו שואף להיקרא חזן\ חזן עולמי, הוא מתחרה בחזנים\ חזנים העולמיים האחרים, וכולם מבינים שהגיע ענין התוארים ממש לידי גיחוך. לכן הוא מנסה להקטין את התחרות ע"י שימוש בתוארים כמו "תלמיד" "צעיר" וכדומה הנועדים להגביל מספר החזנים ה"אמיתיים" בהם הוא מתחרה. לענ"ד ההכתרה בתואר "תלמיד צעיר עולמי" היא עדינה יותר. ישע רב, שרירא
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 21:48 |
|
| |
| דביר_קדשו כתב: |  |
ידוע לי על חזנים שבאים להתפלל רק בשביל 200 או 300 ש"ח לשבת שלמה!!!ומדובר בניצול של הגבאים מאותה הסיבה שכתבתי כי לעולם תלמידים יחשבו ויהיהו מוכנים לבוא על כל סכום שהוא העיקר להתבטא להתפלל.ואז רואים בחוש כי החזנים מגיעים לתפילה ב'חשק' רב,ולאחר מכן מועלות כאן בפורום שהחזן כמעט לא ביצע קטעים.מדוע שיבצע,אם הוא הגיע חינם?
|
|
חלילה לי לשפוט, אבל אם חזן צעיר ומוכשר באמת שמוזמן ב 300 ש"ח ייתן הופעה מרשימה וידהים ביכולותיו, הוא יפלס את דרכו למעלה מהר יותר מאשר אלו שנותנים ביצועי מינימום בהתאם לשכרם - והגם שהם צודקים מבחינתם בהחלט ואפשר להבין אותם, בכ"ז עדיף להיות חכם ולא צודק...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 23:53 |
|
| |
| אידי כתב: |  |
חלילה לי לשפוט, אבל אם חזן צעיר ומוכשר באמת שמוזמן ב 300 ש"ח ייתן הופעה מרשימה וידהים ביכולותיו, הוא יפלס את דרכו למעלה מהר יותר מאשר אלו שנותנים ביצועי מינימום בהתאם לשכרם - והגם שהם צודקים מבחינתם בהחלט ואפשר להבין אותם, בכ"ז עדיף להיות חכם ולא צודק... |
|
כבר פליגי בה רבוותא: http://www.mediafire.com/?tq33zlg07vd69lq
|
|
|
|
|