בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח משבת הצדעה לצה"ל - ביהכנ"ס הגדול ירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/1/2011 18:19 לינק ישיר 
דיווח משבת הצדעה לצה"ל - ביהכנ"ס הגדול ירושלים

בס"ד

ביוזמת הנהלת ביהכנ"ס הגדול בירושלים ובמעמד הרה"ר לחיפה הרב שאר-ישוב כהן והרב הראשי של מוסקבה
התקיימה שבת הצדעה לצה"ל.
לפני התיבה עבר החזן הצבאי הראשי סא"ל שי אברמסון (לבוש במדי צה"ל ייצוגיים)
בלווי מקהלת ביהכנ"ס הגדול בניצוחו של אלי יפה. 

ערש"ק: מזמור שיר, המעביר בניו (קוסוביצקי), השכיבנו (?),
מגן-אבות - המקהלה עם הסולן ג'וני גרינשטיין (ברכות להצטרפותך לחברי הפורום)
שחרית: רם ונשא, ממקומך, אנת הוא שליט
תפילה לשלום המדינה (זים) דואט עם החזן דוד אולמן
דברי תורה וברכות: הרה"ר לחיפה הרב שאר-ישוב כהן
מוסף: ובנחה, שמע-ישראל (גלאנץ)

בביהכנ"ס נכחו אורחים רבים ביניהם מנכ"ל משרד-הבטחון, יו"ר יד-לבנים, והאלוף (מיל) יוסי בן-חנן.

שבוע-טוב ומבורך.

תוקן על ידי JJ888 ב- 15/01/2011 18:22:48

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2011 19:08 לינק ישיר 

ל jj888,
מה קרה שהדיווח שלך כ"כ יבש? איך היה החזן? המקהלה? משהו...
לא מתאים לך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2011 20:50 לינק ישיר 

jj888 חן חן על הברכות!
שי אברמסון שר מאוד יפה והיה ממש כיף לשיר איתו. זה הזכיר קצת את הימים ההם עם נפתלי האגדי שהחזן ראשי של צה"ל שר "אשרי" (זולצר), "יגדל" (SAQUI) ו"עושה שלום" של נפתלי הרשטיק בעצמו.
שי בטוח יוזמן שוב לבית כנסת הגדול והגיע הזמן שהחזן ה EMERITUS גם יופיע אצלינו.......
היה קצת מוזר שבשבת ההצדעה לצה"ל לא הופיעו חיילים כמעט בביהכ"נ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 11:23 לינק ישיר 

היתה לי הזכות לשמוע השבת את סא"ל אברמסון בבית הכנסת הגדול. את פירוט היצירות כבר סיפר JJ (אגב, השכיבנו של קצ'קו). אציין שהתפילה היתה בחן רב, בקול נעים שמילא את החלל הגדול של בית הכנסת ללא מאמץ. החזן התפלל בנעימות ובמוזיקליות, והשתלב באופן טבעי עם המקהלה. היה פשוט תענוג צרוף לשמוע אותו ביצירות בסגנון מערב אירופי, נשמע שהוא מחובר היטב למוזיקה הזו, והוא מבצע אותה באופן נפלא.

מאחל לחזן עוד הרבה הצלחה והנאה בתפקידו,

טו' דניאל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2011 13:05 לינק ישיר 

הגעתי להתארח בירושלים לשבת מיוחדת זו. שי אברמסון ניגש לעמוד במדים יצוגיים כשהוא עוטה טלית יפה וצבעונית. למרות גילו הצעיר ונסיונו המועט הוא שר בבטחון רב, בפני קהל רב, כאילו שזה עמוד התפילה הקבוע שלו. השתלב עם המקהלה והמנצח בצורה יוצאת מן הכלל.
קבלת שבת היתה בנוסח קרליבך ולרגע חשבתי שאני מתפלל במניין של בני עקיבא. בהחלט היה מקום לקטע חזנות בחלק זה של התפילה.
בתפילת ערבית שמענו את "המעביר בניו" (לכבוד שבת שירה). הביצוע היה נהדר אך איטי מדי. זהו קטע שצריך להאמר בקצב מרש. חשבתי לעצמי שאם בני ישראל היו חוצים את הים כל כך לאט הים היה סוגר עליהם...
עוד שמענו את "השכיבנו" בביצוע מרגש ויפה.
הקטעים המיוחדים בבוקר היו "ובנחה יאמר" (יוסלה) ו"שמע ישראל" (גלאנץ). ביצוע מושלם!
במהלך התפילה נוכחתי כי החזן דוד אולמן באולם. יזמתי פניה להנהלת ביה"כ שיכבדו אותו בשירה, דבר שהצריך כמובן את הסכמתו של אברמסון. הוא נתן הסכמתו מיד (בניגוד ל... ביום כיפור..), ואכן שמענו את אולמן ואברמסון בדואט בקטע "אבינו שבשמיים" (סול זים). חבל שהסיום של "אדון עולם" היה כמו בביה"כ השכונתי שלי..
לסיכום, זו היתה שבת של התרוממות רוח ועונג רב.
שי אברמסון חזן נהדר; שר בקלילות וללא מאמץ. קולו חזק ונעים. שירתו תרבותית ומדוייקת. יחד עם המקהלה הנהדרת וניצוחו המעניין והכריזמטי של אלי יפה קיבלנו תפילה מעניינת ומיוחדת במינה. חוויה אמיתית!
ובכ"ז ביקורת קטנה: יש מקום לשיפור העברית, למשל: ברוך אתה, ה' (ולא -  ברוך, אתה ה') וכדו'.
ומי שלא היה - הפסיד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2011 18:51 לינק ישיר 
תגובה ל- AB2517

ab2517 כתב:
הגעתי להתארח בירושלים לשבת מיוחדת זו.
במהלך התפילה נוכחתי כי החזן דוד אולמן באולם. יזמתי פניה להנהלת ביה"כ שיכבדו אותו בשירה, דבר שהצריך כמובן את הסכמתו של אברמסון. הוא נתן הסכמתו מיד (בניגוד ל... ביום כיפור..), ואכן שמענו את אולמן ואברמסון בדואט בקטע "אבינו שבשמיים" (סול זים). 

מר AB2517 הנכבד,

הגעת, התארחת, נוכחת, יזמת ..... מי אתה חושב שאתה ???
החזקתי את עצמי מלהגיב על הפעמים הרבות שהזכרת את ההתנגדות לשתף את החזן שי אברמסון ביוה"כ.
השבת הוכחת לכל הנוכחים, ואני מקווה שגם לעצמך, שהחזן הראשי בביהכנ"ס הגדול בירושלים, חיים אדלר, צודק שאינו מאפשר לעשות דואטים בשעת התפילה.
אם חזן מזמין חזן אורח לדואט - לפחות שידע לחלק את הקטע שווה בשווה ולא יקח המארח את רוב היצירה לעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2011 21:58 לינק ישיר 

אכן, שי לקח את רוב הקטע לעצמו אבל לא מפאת כבודו. מי שהיה בתפילה מבין מדוע עשה כך..
לגבי תחילת הדברים שכתבת אני מעדיף לא להגיב.
כדאי באמת שתמשיך להחזיק את עצמך מלהגיב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2011 22:04 לינק ישיר 

ואני לתומי חשבתי שכבר נגמרו הנושאים עליהם אפשר לריב.

שמחתי לשמוע שנהנו משי אברמסון , אני צופה לו עתיד מזהיר בתחום החזנות , אך רק באם הוא ילמד עוד וישתקע בתחום.

לילה טוב ומריבה צולח/עת

בכבוד רב יוסי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2011 22:24 לינק ישיר 

ל jj888,
מה אתה כותב ל ab2517 כל מיני טיעונים מוסיקליים... דואט כזה.. דואט אחר...
אתה חושב שזה מה שמעניין אותו?
מה שמעניין אותו זה להשמיץ ולהכפיש את אדלר, והוא עושה זאת בהתמדה ובעקביות פעמים רבות מאז יו"כ האחרון...
וגם אתה יודע , בדיוק כמוני, שהוא עושה זאת בשליחותו של אחד החברים בהנהלת ביהכ"נ הגדול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח משבת הצדעה לצה"ל - ביהכנ"ס הגדול ירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext