השבת יעבור לפני העמוד בבית הכנסת הגדול בירושלים החזן אבריימי קירשנבוים עם מקהלת בית הכנסת,
בהצלחה אבריימי.
נ.ב החזן יעבור לפני התיבה הן בליל שבת והן בשבת בבוקר
נשלח ב-25/1/2011 19:11
זה חידוש בעיני, חזן כל כך צעיר אבל גם כל כך מבטיח, שמעתי אותו פעם ביום כיפור קטן , והתלהבתי, בהצלחה .
נשלח ב-25/1/2011 21:04
בהצלחה לחזן, אני חושב שמגיע יישר כוח גדול להנהלת בית כנסת הגדול שנותנת במה גם לחזנים צעירים בתחילת הדרך
נשלח ב-25/1/2011 21:55
השבת היא שבת מברכין אדר א'
בתפריט:
ה' מלך מאת רוזנבלט (בערב)
בבקר ממקומך מאת רוזנבלט
שמע ישראל מאת גלנץ
בריך שמיה מאת דוד קוסביטסקי
יהי רצון מאת שמואל אלמן
בהצלחה לחברנו אבריימי !
ג'וני
נשלח ב-26/1/2011 01:55
עקיבא צימרמן מספר בסיפרו "ברון יחד" על כך שעם הקמת בית-הכנסת הגדול בירושלים, הוחלט כי ישמש בו חזן מן השורה הראשונה, והוא ילווה ע"י מקהלה מקצועית ומצויינת.
במשך שנים כל היה המצב: נפתלי הרשטיק ואלי יפה העלו את רמת-התפילה והחזנות בבית-כנסת הגדול בירושלים למדרגה מן הגבוהות בעולם.
ד"ר יפה ומייסדי בית-הכנסת האחרים היו 'מתהפכים בקבריהם', מן הסתם, למראה מה שקורה לחזנות בבית-הכנסת הגדול בירושלים, אמנם, החזן אדלר הוא משכמו ומעלה והמקהלה עדיין טובה מאוד (אם כי לא כפי שהיתה לפני עשור), אבל כשאדלר מטייל בכל העולם, ובית-הכנסת הגדול נהפך למעבדת-ניסיונות לכל מיני "מתחזנים" צעירים... רמת-החזנות יורדת.
לא מספיק להיות "מוכשר" ו"בעל עתיד מבטיח". כדי לעבור לפני התיבה בבית-כנסת הראשון בחשיבותו בעולם - צריך ניסיון מוכח, וידע בחזנות אשר עולה בהרבה על מה שיודעים כל הצעירים שמתפללים שם לאחרונה.
הנהלת בית-הכנסת צריכה להחליט: האם בית-הכנסת הגדול בירושלים הוא מקום-תפילה בו משמיעים את החזנות הנעלה ביותר, או שהוא "שלוחה" של בית-הספר לחזנות של אלי יפה, ובמת-ניסיונות לכל מי שהמלך חפץ ביקרו.
נשלח ב-26/1/2011 03:24
אהלן איש
דבר ראשון אומרים שלום, ברוכים הבאים לפורום!
דבר שני, אתה כ"כ צודק, שאין מה להוסיף על דבריך. אמנם החזן קירשנבוים עבורי הוא אחד החזנים היותר מיוחדים שיש ובפרט באמירה החזנית שלו הכמעט נדירה במחוזותינו. אבל בכל אופן אתה צודק, בית הכנסת הגדול מיועד לחזנים בליגה אחרת לגמרי.
המהפך של בית הכנסת הגדול הוא מהפך כואב ומצער, אני זכיתי להתפלל בו כשהיה בתפארתו, ורגעי המהפך היו בעבורי חוויה קשה שלבסוף התרגלתי אליה.
קשה להתמודד עם הבעיה, עדיף שתתרגל אליה, וזהו.
נשלח ב-26/1/2011 06:09
בס"ד
איש_ילד_בא - ברוך הבא.
אשכול זה נפתח ע"י פסיכובלוג שהתכוון להודיע לנו מי מתפלל השבת בביהכנ"ס הגדול.
המעוניינים לדון בהיסטוריה ובעתיד ביהכנ"ס הגדול מתבקשים לפתוח אשכול חדש לנושא זה, הוא אינו קשור לאשכול זה ו/או לחזן אבריימי קירשנבוים.
מתוך הודעת ביהכנ"ס הגדול מאמש:
Mincha/Kabbalat Shabbat
4:55 PM
Shabbat Shacharit
7:55 AM
Guest Chazzan Avraham Kirschenbaum
will officiate on Friday evening and Shabbat
morning accompanied by our Choir conducted by Elli Jaffe
ובתרגום לעברית:
מנחה וקבלת שבת בשעה 16:55, שחרית בשעה 07:55.
בליל שבת ובשבת יעבור לפני התיבה החזן האורח אברהם קירשנבוים בלווי מקהלת ביהכנ"ס הגדול בניצוחו של אלי יפה.
יישר כח לאלי יפה על הפרגון.
אבריימי בהצלחה !!!
נשלח ב-26/1/2011 11:05
הדברים כאובים כואבים אך נכונים עד מאד. יכול להיות שהחזן הקודם צדק כשלא הכניס כל פרח חזנות צעיר לפני התיבה?! מה שקורה שם היום הוא ביזי בזיונות...(גם כשהחזן הקבוע שם כיום מתפלל ישנם אפוקליפטות מוסיקליות, בעיקר בתיאום שלו עם המקהלה)
נשלח ב-26/1/2011 12:26
מצטער לחלוק עליכם. מייסדי ביהכ"נ תיכננו קבר אחד, וכך היה. יורשי המייסדים, הבינו שמאידיאולוגיה לא מגיע כסף. הם רוצים כסף. אז אם את הקו האדום של הכינרת אפשר להוריד בשעת הצורך, ואם את אדמות הקיבוצים אפשר להפריט, את החזנות והרמה של בית הכנסת אי אפשר? זה אולי לא כסף מזומן, אבל זה רישום וחשיפה לביהכ"נ ברמת גן, ומה יותר כואב ממכה כזו לחזן הקודם? מה גם שרשמית, ואדגיש- רשמית- הקצף יצא על החזן הקודם עקב סירובו לתת במה לחזנים מסויימים. נו, ברוכים הבאים. לא לקחת ללב.
נשלח ב-26/1/2011 12:48
החזנים הצעירים שבאים להתפלל ולצבור ניסיון ההם ממש לא דווקא מתלמידי המכון של אלי יפה מי שעקב יכול לראות שהיו גםכאלו שלא לומדים ברמת גן
נשלח ב-26/1/2011 12:56
אני לא רואה שום פסול בזה שנותנים במה לצעירים שיכולים ע״י זה לצבור נסיון עם מקהלה מצויינת, זה לא מוריד מערכו של בית הכנסת כי הוא זה, וגם לא מערכו של החזן הדגול הראשי ר׳ חיים אדלר, אני חושב שזו רק מעלה ודבר טוב וכל הכבוד לאלי יפה שמסכים להשקיע ולעבוד עם מקהלתו גם עם חזנים צעירים ולתת להם את האפשרות להרגיש את הדבר האמיתי.
כמו שכתבתי כבר לא נראה לי שזה קשור דווקא לבית הספר ברמת גן כי במציאות מתפללים שם צעירים שאינם תלמידי המכון, ואכן כך צריך להיות .
תופעה מבורכת .
נשלח ב-26/1/2011 20:24
ערב טוב
אני חושב שדי מיותר בכל אשכול שמדובר בו על בית הכנסת הגדול בירושלים,להכניס את ענין התאמת החזן ודומה,
זה לא יגרום לשינוי המצב,ואני בטוח שלא יבטלו את החוזה עם החזן בשל חברי פורום גדולים ומיוחדים כמה שיהיו.
אבריימי המוכשר מהתלמידים המובחרים בבית הספר לחזנות ברמת גן ראוי להופיע כחזן אורח עם המקהלה עקב המוזיקליות הנדירה שזכה לה, אין הרבה חזנים צעירים עם שמיעה כמו שלו ועם ידע במוזיקה ובקריאת תווים כמותו.(ואף אין הרבה חזנים גדולים עם מעלות כמו שלו)
אני בצער רב לא יוכל להנות משירתו השבת ,אבל אני בטוח שלצועדים תהיה הפתעה נעימה.
בהצלחה
תוקן על ידי קולני ב- 26/01/2011 20:26:08
נשלח ב-26/1/2011 21:03
שלום חברים
כשהתחלתי לכתוב בפורום,כתבתי שאביע את דעתי בעיקר מהנעשה בבתי הכנסת ולא אהיה אינטרסנטי בכתיבתי,ואני עומד מאחורי גישתי זו. וכעת לדברי:
איני מכיר אישית את החזן קירשנבוים ממקום מגורי בר"ג,לא החלפתי עמו מילה מעולם,עפ"י אישיותו הוא נראה בחור חמד. אך מאחר וגם שמעתיו בכמה הזדמנויות,יורשה לי ואיני רוצה לפגוע אלא לדבר מקצועית בלבד ולאוזני האנשים שבאמת רוצים להנות מחזנות טובה בביה"כ הגדול בירושלים: הבחור מקסים אך קולו מעט סגור ,נראה כי קשה לו בטונים הגבוהים ,נראה גם כי חסרה לו הטכניקה הנכונה בשירה,ודרוש לו המון ידע נוסף ולימוד חזנות.ביה"כ הגדול בירושלים הוא סמל,סמל לחזנות אדירה ונדירה,ולאו כל חזן ראוי לזכות להתפלל שם ובפרט עם המקהלה.אני מסכים לחלוטין שהבאת חזנים צעירים וסרי נסיון עם קולות סגורים או שעדיין בוסריים מהווה זילות ממשית לביה"כ ולעברו המפואר.ראיתי באחת התגובות שהוא מתעתד לבצע את בריך שמיה של דוד קוסביצקי,עפ"י התרשמותי מקולו לדעתי יקשה עליו מאוד ביצועה של היצירה הזו שרבים החזנים גם מהטובים ומהמנוסים יותר שמוותרים על היצירה הזו בגלל הקושי לבצעה.אז איך יכול לבוא בחור צעיר שלומד קמעה חזנות שנה או שנתיים ולהתפלל במצודת החזנות? לא טוב עושה ביה"כ שנותן לצעירים להתנסות בבמה החשובה הזו.אמנם נהוג לומר כי המורה הטוב ביותר הוא ה'עמוד',אך לא נראה כי הכוונה לעמוד הזה.
כ"ד שלכם נחמן אלפנד
נשלח ב-26/1/2011 21:19
כבוד דביר קודשו
ניכר מדבריך שאין אתה מכיר את החזן קירשינבוים ולא שמעת אותו בתקופה האחרונה.
ראשית כל החזן הנ"ל לא לומד שנה או שנתיים, הוא למד כמה שנים במכון לחזנות בתל אביב
וכן חבר במקהלה של בית הכנסת הגדול מיזה תקופה ארוכה
דבר נוסף הייתי מעונין שתפרט יותר את ההגדרה של חזן עם קול סגור לפני שאתה קוטל.
נשלח ב-26/1/2011 21:21
שלום לך נחמן
אולי חסרה לו מעט טכניקה וקולו לעיתים נסגר קמעה, אך הקול זה לא הכול
ואף בתקופה האחרונה הקול שלו נפתח והתחזק
מבחינת ידע בחזנות ומוזיקה יש לו יותר אף יותר מחזנים גדולים רבים שהופיעו בבית הכנסת הגדול בירושלים,
ובשבילו אנא עבדא של דוד מבחינה מקצועית זה טיול בגינה על יד הבית.
הוא ראוי לבמה חשובה זו.
הייתי ממליץ לך להתבונן בהסרטה מיוחדת זו
http://www.youtube.com/watch?v=csLadJSnr3Q מקווה שהובנתי
אלעזר
תוקן על ידי קולני ב- 26/01/2011 21:34:55
נשלח ב-26/1/2011 22:48
דביר קדשו
אני חושב שאכן אינך מכיר מספיק את החזן אברימי קירשנבוים.
באחד האירועים שנערכו במושב קוממיות החזן קירשנבוים ביצע את הקטע אנא עבדא בצורה מושלמת הן מבחינת הביצוע והן מבחינה קולית.
חושבני שלכל חזן יש זמנים טובים יותר וטובים פחות, והחזן קירשנבוים לא מתבייש ללמוד כל הזמן ואין זו בושה אלא להיפך מעלה שחסר להרבה חזנים אחרים שלא היה להם מזיק להמשיך ללמוד.גם פאבארוטי למד עד סוף חייו.
כפי ששמעתי את אברימי קירשנבוים לאחרונה הוא במצב קולי מצוין ובטוחני שמי שיבוא בשבת מובטח לו הנאה צרופה.
מצו"ב לינק לביצוע יהי רצון בלחנו של החזן שטרן בביצועו של אברימי קירשנבוים
http://www.youtube.com/watch?v=Eo32-2gKHpY