| נשלח ב-17/2/2011 01:01 |
|
| |
דיווח מקונצרט 'משנכנס אדר' תאטרון ירושלים
אין מילים. היה פשוט מושלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 01:21 |
|
| |
חחחחחחחחחחחחחחח
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 02:08 |
|
| |
ר' חיים אדלר באוירה פורימית
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 10:52 |
|
| |
לאחר פתיחת -הבליץ של פסיכובלוג ולאחר שראיתי תגובתו באשכול אחר כדלקמן :
וכי המון העם הממלא את אולמות הקונצרטים, מבין משהו בחזנות?..
למה קשה לך לקבל ביקורת של פרפקציוניסט??...
רק הפרפקציוניזם יחזיק את עולם החזנות ברמה גבוהה, ולא שום פירגון זה או אחר!
להלן הקדמתי לגבי החזנים ולנושאים נוספים ,לפני שעאבור "לרשימת המלאי"
החזנים :חיים אדלר - היו עליות ( השם מלך) וירידות (רחם נא)
משה שולהוף - פתיחה גרועה(מודים) וסיום יפה (רזא דשבת)
משה מולר - ערב מוצלח
בערל צוקר -הקונצרט החסיר רבות מהקרדיט שלו,כבר שמעתי אותו (ביוטיוב) בקונצרטים /מופעים
הרבה יותר מוצלחים
ההגברה - טעון שיפור רב , האם באולם זה "יש מונופול למפעיל ההגברה ?" מאחר וזה לא הפעם הראשונה
שאני מגיע מרחוק לשמוע קונצרטים ושומע הגברה גרועה
המקהלות - בינוני למדי ואולם הופיעו בתלבושת אחידה ( עניבות תואמות - באורך שונה ,לבעלי הכרס )
וגם ראיתי חבר מקהלה / פורום - וירטואוז ( שר ללא תווים , באמצע -חזית השורה הראשונה )
הרפרטואר - לטעמי ,קונצרט ללא נושא מוביל - יתכן וזה מספק את הירושלמים אולם לא "מקצוענים" בתחום
כאשר העמסה במס' הביצועים ( 18 יצירות +2 בהתנדבות) אינו מחפה על כך
להלן "רשימת המלאי" :
ניגון - ביצוע ההרכב הקאמרי - ע"פ משה קוסביצקי
הללו -תלמוד ,סולנים :גרשון שטיין ,בועז וולץ והמקהלות
מודים - ולדובסקי /ליאוב ,משה שולהוף ומקהלת "זמרת -י-ה" וכל החיים -קוסביצקי /אייזנשטט ,משה מולר והמקהלות
אב הרחמים -שור ,משה שולהוף
השם מלך -משה קוסביצקי , חיים אדלר
טל -גלנץ , בערל צוקר
דאס אידישע ליעד -סקונדא ,חיים אדלר
שושנת יעקב - לחן +ביצוע , משה שולהוף
ועל כולם -פינקלשטיין ,סולן בועז וולץ ומקהלת "רמתיים"
כבודו - מלבסקי ,בערל צוקר +הזמר אפרים מנדלסון ומקהלת "רמתיים"
לא תדע -קונטיניאלו , חיים אדלר ומקהלת "רמתיים"
חזן לשבת -ליאו ליאוב ,משה שולהוף
מחרוזת פורימית ? - חיים אדלר
רחם נא -רוזנבלט , חיים אדלר
ובדברי קודשך - דוד ? קוסביצקי ,משה מולר
רזא דשבת - פינציק , משה שולהוף והמקהלות
אב הרחמים -ברודי /מכטנברג , חיים אדלא ומקהלת "זמרת-י-ה "
יבנה המקדש -ירדני ,כל החזנים והמקהלות
שושנת יעקב - לפי בקשה מיוחדת , לחן וביצוע -משה שולהוף
תודה למארגנים -המח' לתרבות תןרנית +מינהל תרבות ,חברה ופנאי בעיריית ירושלים
עמותת לשמוע אל הרינה ואל התפילה " שאיגדה" את המופיעים בקונצרט
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 17/02/2011 11:46:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 11:09 |
|
| |
בוקר טוב לחברי הפורום וצופיו
היה קונצרט באוירה ביתית היו יצירות חזנות כבדות לצד יצירות חזנות קלילות
ניכר היה שיתוף הפעולה המיוחד בין המקהלות זמרתיה ורמתיים והמנצחים מר ריצ׳ארד שביציון וד״ר אורי אהרון.
לטעמי ה...קטע של הקונצרט היה חזן לשבת והביצוע התפילתי לרזא דשבת(עם האיתור המרשים על ״ואתעטרת״)שביצע החזן משה שולהוף,לי נוגע ללב האמירה החזנית עם הקרעכצען והקולרטורה המשתפכת המיוחדת של משה שולהוף.
אכן ההגברה היתה לא משהו ,והרגיז אותי גם הדיבורים בין אנשי ההגברה.
תודה לחזנים אדלר שולהוף מולר וצוקר, ולסולנים גרשון שטיין בועז וולץ ואפריים מנדלסון , למנצחים הדגולים ד״ר אורי אהרון ולמר ריצ׳ארד שביציון, למנחה צבי פלורנטל, לפסנתרן למנהל המוזיקלי והמעבד: מר ריימונד גולדשטיין ולקאמרית.
למארגני ומפיקי הערב: ליהודה פרנק מנהל העמותה האתר והפורום,ולמר יהודה קלמן שטרח רבות להוצאת קונצרט זה לפועל.
תודה רבה
כולכם מוזמנים להזמין כרטיסים לקונצרט הבא :
מקהלות וחזנים שרים מודזיץ עם החזנים חיים אדלר יעקב רוזנפלד ואשר היינוביץ,
ומקהלות :
זמרתיה בניצוחו של ד״ר אורי אהרון
,רמתיים בניצוחו של מר ריצ׳ארד שביציון,ושירת ישראל בניצוחו של מר שלמה גולדהור.
בבית הכנסת ישורון במוצאי שבת פרשת פקודי בשעה 20:30
בהצלחה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 12:57 |
|
| |
הקונצרט היה נחמד עם יצירות מגוונות
הביצוע של ה' מלך בידי חיים אדלר היה לדעתי צריך להיות בטון למעלה ולא להתחיל אותו ברה כפי שהיה, כיון שכל החצי הראשון של היצירה היה נשמע מעט נמוך, אך חיים כמו חיים קנה את הקהל בעמידה המרשימה בטונים הגבוהים,
משה מולר הוא חזן עם קול טנור לירי וחם וודאי שעתידו לפניו רק כמה מהסלסולים בקטעים ששר היו שלא במקום,
הפתעת הערב היתה לטעמי בערל צוקר שביצע את טל של גלנץ שהיא יצירה קשה במיוחד וביצע אותה בצורה מדהימה, רק חבל שאת כבודו מלא עולם שהיה אמור להיות של מלבסקי בחר להלחין מחדש וברח לגמרי מהמקור ,
משה שולהוף גנב את ההצגה תרתי משמע בקטע חזן לשבת, שמעתי את הקטע כמה פעמים מפי החזן שולהוף וכל פעם אני מתפעל מחדש וכמובן את השיר שושנת יעקב בלחנו שלו,
תודה למנצחים ולמקהלות ולריימונד גולדשטיין שהפעם אף נדרש לאלתר בעת היצירה הפורימית של חיים אדלר, יישר כוח ליהודה פרנק ולמר יהודה קלמן על ההשקעה הרבה בארגון הקונצרט מתחילה ועד סוף ,
ותודה לכל העוסקים במלאכה
תוקן על ידי ברטוןאמיתי ב- 17/02/2011 13:15:01
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 16:01 |
|
| |

תוקן על ידי יעפ ב- 17/02/2011 16:05:09
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 16:07 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 16:39 |
|
| |
חזן אויף שבת בביצוע של החזן משה שולהוף אתמול: http://www.f2h.co.il/v2yyshd08vxuשרגא פייבל: אני דווקא אוהב קונצרטים ללא נושא בדרך כלל הם מגוונים יותר עם יצירות פחות נדושות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 17:56 |
|
| |
| שרגאפייבל כתב: |  | לאחר פתיחת -הבליץ של פסיכובלוג ולאחר שראיתי תגובתו באשכול אחר כדלקמן :
וכי המון העם הממלא את אולמות הקונצרטים, מבין משהו בחזנות?..
למה קשה לך לקבל ביקורת של פרפקציוניסט??...
רק הפרפקציוניזם יחזיק את עולם החזנות ברמה גבוהה, ולא שום פירגון זה או אחר! |
|
אהלן שרגא,, אני מבין שמצאת 'סתירה' בדבריי.. מצד אחד אני כותב שיתנו לפרפקציוניסטים פתחון פה, כי רק הם מחזיקים את הרמה של החזנות, ומצד שני אני כותב, שאתמול הקונצרט היה מושלם.. סתירה..ואפילו קשה. אם המסקנה שלך שאני מטומטם (כי התגובות שלי נכתבו ממש סמוך אחת אחר השנייה) אז ניחא. אולם אם ברצונך בכל זאת להבין את דבריי ולדייק במילותיי אזי היית מרחיק למסקנה אחרת, שאולי אף תסדר לך את הראש ממה שקורא כאן בפורום בתקופה האחרונה. מבחינתי קונצרטים נמדדים משתי פנים, האחד הוא הכוללני והשני הוא הפרטני. ניתן לבחון קונצרט בעיניים בוחנות, ולדקדק בכל תו ותו, זו אפשרות, אבל על פי רוב אותם העושים כך לא נהנים כמעט מקונצרטים, כי כיום אין קונצרטים מושלמים ללא בעיות טכניות ומקצועיות כאחד, הן של סובול והן של אחרים. אך יש שבאים פשוט 'להנות' מהקונצרט, המבט שלהם הוא כוללני על הקונצרט, והסיטואציה הכוללת היא זו שמגדירה להם את רמת הנאתם מהקונצרט.
לדעתי, חשוב מאוד להשתמש בשני המבטים הללו, כי מצד אחד הדרך היחידה ליהנות מקונצרט היא הדרך הכוללנית, ומצד שני הדרך היחידה לא להנמיך את הרמה בעולם החזנות היא הדרך הפרטנית, כי ברור שאם כולם יהיו רק מ'הנהנים' אז עולם החזנות יהפך תוך תקופה לבמת בידור עלובה. לכן חשוב את שני הצדדים.
עד כאן ברור?..
בקשר לקונצרט אתמול...
אני מאוד נהנתי. אני אוהב קונצרטים באווירה ספונטנית, אני אוהב שילוב של זרימה ועומק. ואתמול בקונצרט זה היה בגדול. אם שמת לב, היו ביצועים מרגשים עד כדי דמעות, וגם היו ביצועים משמחים ועליזים..
המעלות האדירות שהיו בקונצרט האפילו לגמרי על הבעיות שמנית.
חודש אדר שמח!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 18:14 |
|
| |
עד לרגע זה לא הבנתי את אופי פתיחת האשכול אלא שהבלוג צריך פסיכולוג בלי כינויים ותארים. אכן ראוי ורצוי שהעולם יבטאו את משאת נפשם כהבנתם, אבל יש דרישה בסיסית אתית, לא לעלוב וגם לא להיות עיצס גיברס חזנים אמנים מנצחים לא זקוקים לעקיצות ולדריסות של פחות ממנין "מייבינים"
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 18:29 |
|
| |
יעפ היקר!
אני בטוח שבהמשך תבין את אופי האשכול.. לפעמים זה לוקח זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 20:39 |
|
| |
פסיכובלוג, כל מילה בסלע ,צריך למצוא את האיזון בין 2 הצדדים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2011 16:09 |
|
| |
בס"ד מאחר ונוגע אני מעט בדבר על כן.... תודה לחברי עמותת "לשמוע אל הרינה ואל התפילה", תודה לחבר ועד העמותה עו"ד יעקב פינקוביץ על עזרתו וזמינותו הרבה לצרכי העמותה למען קונצרט זה ובכלל. תודה לידידי יהודה קלמן על עזרתו בחיבור, בייעוץ, באירגון ובכלל.... ויש הרבה. למדור למורשת ישראל ולעובדיו. לחברת מועצת העיר עדנה פרידמן. לאנדריי מתיאטרון ירושלים, ולמנהל תורן מיכאל שעזר רבות בערב ההופעה. לחברת אשקול הגברה בניהולו של משה בכר, למרות הקשיים... התוצאה הייתה תענוג לאזניים. תודה מיוחדת לריימונד גולדשטיין על העיבודים החדשים שנכתבו במיוחד ובהתראה קצרה לקונצרט זה. למנחה,לנגנים, למקהלות, למנצחים, לחזנים... וכמובן לקהל שהצביע ברגליו. לבקשת פונים מצ"ב התוכניה כפי שחולקה בקונצרט  שבת שלום יהודה
תוקן על ידי פורוםחזנות ב- 19/02/2011 20:17:53
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2011 13:01 |
|
| |
מה קשור 'אב הרחמים' ל-'משנכנס אדר'??
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2011 14:54 |
|
| |
מה קשור אב הרחמים למשנכנס אדר? בדיוק כפי שמחר יחול יום הולדתם ופטירתם של יוסל'ה רוזנבלט ומשה קוסביצקי.
|
|
|
|
|