| נשלח ב-21/2/2011 03:35 |
|
| |
1. תענוג להאזין לחזן בן-ציון מילר. למרות שקולו אינו כפי שהיה לפני עשרים שנה, הוא עדיין - מבחינה חזנית - אחד מגדולי החזנים של זמננו. רק חבל מאוד שהוא נסחף לאותה טעות של חזנים כה רבים, לשיר "עוד צליל אחד גבוה" ממש בסוף. במקום לסיים "ואל התפילה" ב-לה, כפי שכתב יוסל'ה, הוא מוסיף סי-במול שאינו תורם שום דבר (דקה 8:04). בשביל מה??? זה אפילו לא נשמע יפה מבחינה אומנותית. 2. מה עושים השופרות הללו בתחילת היצירה? מה הקשר? סתם עוד 'תרגיל' כדי להיות מקוריים? הופכים חזנות ל'הצגה'... 3. ילד חמוד, קופרמן הצעיר. קול נעים שיש בו פוטנציאל. אלא שכעת קולו אינו 'יציב', ואינו 'יושב' במקום הנכון. טוב יעשה אם ישקיע עוד בפיתוח-קול לפני שימשיך לשיר בפומבי. 4. תזמורת איומה שמזייפת, זמרים ששרים בלי אחידות, וביצוע שהוא בכללו בלתי-מאורגן וסובל מניצוח-גרוע. מצטער לומר את זה, אבל זו האמת. מרגיז ביותר לשמוע איך שלוקחים פרק-חזנות - ועוד יצירה כה חשובה ויפה כמו "רצה עתירתם" של רוזנבלט - ומקלקלים אותה ע"י עיבוד מוזר וביצוע שלומיאלי. באופן כללי, יש היום יותר-מדי ביצועים בלתי-מקצועיים ובלתי-ראויים בתחום החזנות. מתי כבר ילמדו חלק מן העוסקים במלאכה, שחזנות היא דבר רציני, וצריך לטפל בה בצורה רצינית???
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 08:42 |
|
| |
חותם על כל מילה...כמעט. החזן מילר מבצע את מלאכתו ביצירה זו ללא דופי, בהתאם למגבלות התזמור המגוחך הזה, שמה אין בו...תרועות שופרות וחצוצרות מקצבי רוק ופולקה (אומצה-אומצה) והכל ביצירה כל כך חד מימדית כמו "רצה עתירתם"...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 11:27 |
|
| |
יתכן שאתם צודקים אך יתכן שלא
אבל לי ברור הנזק שאתם גורמים: התוצאה תהיה שיפסיקו להעלות הסרטות והקלטות לאינטרנט.
ואני מבין מדוע ד״ר סובול אינו מרשה להסריט בקונצרטים שלו.
מותר לכתוב ביקורת אבל לכל דבר יש דרך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 12:34 |
|
| |
הבעיה זה לא הביקורת- הבעיה היא הקטע! זהו קטע לא מקצועי, "קיטשי" ברמה מטורפת, עם הרבה רעש, בקצב משגע באיטיותו. בקיצר- המעבד קלקל בגדול קטע יפה של יוסלה, וחבל.
בן ציון גם לא אשם. הוא הוציא את המירב שהוא יכול. הוא מגיע לכל קונצרט שקורים לו, ואינו אחראי על טעם המנצח והמעבד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 15:01 |
|
| |
סוף כל סוף הצלחתי לצפות בקטע המדובר
בן ציון מילר מוצלח כמו תמיד, בהקשר לסיום זה מה שהקהל אוהב! וגם מבחינה אומנתית זה נחמד אילולי המנצח שהקדים את התזמורת.
ואין לי שמץ של מושג למה אתם שואפים מתזמורת חובבים וממקהלות חובבים למקצוענות?
זה המקסימום שלהם!
לכן הביקורת במקום כזה מיותרת ואינה מועילה לאיש.
ומבחינתם זה שהאולם היה מלא והאנשים היו מרוצים זו המטרה
,בשביל ה״מייבינים״ יש קונצרטים אחרים
תוקן על ידי קולני ב- 21/02/2011 15:03:26
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 16:01 |
|
| |
מצטרף לכל מילה של קולני למה לחפש בזכוכית מגדלת? החזן ב"צ מילר נשמע יחסית במצב מצוין ותענוג לשמוע את קולו, הוא חזן וזוגער אמיתי, ועומד בקצב הנכון, נכון שהוא מטפס בסוף לטון גבוה כמו שהקהל אוהב, אבל מותר לחזן לשנות ולא להיות "כמו התקליט" כמו שמספרים על לפידעס שהיה מחקה את התקליט קל מאד לבקר ולחפש חסרונות אבל למה לא נהיה חיוביים בסך הכל קטע יפה ותודה לאיכר שהביא לנו את הקטע
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 18:16 |
|
| |
בדרך הזו שבה מחפשים לבטל כל חזן ועיבוד אפשר לבטל גם חזנים גדולים מהדור קודם, הקהל נהנה ממה שיש היום בשוק ומה לעשות שאנשים אוהבים את הטונים הגבוהים[למרות שגם לי זה צורם אבל זה המצב]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 21:33 |
|
| |
לא בטוח שהמעבד המנצח מבין את הטקסט. מזל שבן ציון מילר מנסה להסביר.
|
|
|
|
|