| נשלח ב-5/3/2011 19:09 |
|
| |
רשמים מעונג-שבת בחשמונאים עם החזן יחזקאל קלאנג
שבוע טוב לחברי הפורום וצופיו
נכחתי השבת בתפילותיו של החזן יחזקאל קלאנג בישוב חשמונאים, עם מקהלת ׳אנעים זמירות׳ בניצוחו של זמר הבס דניאל פיינגולד.
היצירות שבוצעו בליל שבת :
לכו נרננה וכו׳ - נוסח/קלאנג
שמעה - אייזנשטט
שירו - מודזיץ
משה ואהרן - קרליבך
מזמור לדוד - קרליבך
קול השם - קלאנג
לכה דודי כל בית במנגינה פורימית שונה. (אהבתי)
ותרם כראם - בלחנו של לבנדובסקי: הסולן ראובן הלר והמקהלה
רזא דשבת - פינציק/מנדלבוים
מי כמכה - המקהלה
ושמרו - המקהלה קרליבך והחזן :מלבסקי
רצה במנוחתינו - גנטשוף
יגדל - החזן והמקהלה
בתפילת שחרית :
שוכן עד וכו׳ - נוסח/קלאנג
אין ערוך - שטרייכר - סולני המקהלה
קל אדון - מודזיץ
כלם אהובים - קלאנג, ונדמה לי קצת מסורקיס.
את שם - קלאנג
אור חדש - מודזיץ
והאר עינינו -בלחנו של שלום כץ
רם ונשא - פתיחה-יוסלה.
נקדישך - המקהלה
אז בקול - אילתור
ממקומך - זילברטס/וידר
ישמח משה - האמרי שאול
וטוב יהיה - נעימה
אין כמוך - הרשמן/עממי
אנא עבדא - רוזנבלט
בתפילת מוסף :
מי שברך - קלאנג, וישלח במנגינת שלום עליכם.
אבינו שבשמים - בלחנו של זים
מי שברך לחיילי צה״ל - המקהלה במנגינת שיר המעלות
ברכת החודש - בלחנו של קלאנג עם מנגינתו של החזן משה שטרן.
מי שעשה ניסים - בלחנו של ברל חגי
יחדשהו - מודזיץ
ובנחה יאמר - בלחנו של רוזנבלט
מכלכל חיים - מודזיץ
כתר - המקהלה
כבודו - מלבסקי אחד מחברי המקהלה
ממקומו - נעימה
שמע ישראל - בלחנו של גלנץ
תכנת - נוסח ונעימה
שים שלום - לא זוכר של מי הלחן
אין כאלוקינו - אחד מחברי המקהלה
אדון עולם - החזן וחברי המקהלה
סוף.
זו פעם ראשונה שאני שומע את החזן קלאנג בכל תפילות השבת, והתרגשתי והתרשמתי מתפילתו המיוחדת ומהנוסח הייחודי והמקורי שלו, וכן בקטעי החזנות ממקוריות הביצוע ומהמחשבה.
מו כן התרשמתי מהמקהלה הטריה, שאני ציפיתי לשמוע מקהלה חובבנית ופחות מזה ,ובתפילה נוכחתי לראות ולשמוע שטעיתי, המקהלה תמכה בחזן בשלמות ושמרו על הרמוניה ואחידות ברספונסים, אמנם בחלק מקטעי החזנות הליווי לא היה מושלם אך זה היה בסדר גמור.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2011 20:35 |
|
| |
שבוע טוב! ראשית תודה לקולני על הדיווח המפורט. השבת בה נכחתי היתה בהחלט נפלאה ומגוונת עם שירים וקטעי חזנות רבים, החזן יחזקאל קלאנג בעל נוסח מצוין הפליא ביכולתיו הקוליות והמוזיקליות במהלך התפילה, נהנתי במיוחד מהביצוע הנהדר של החזן ליצירה רזא דשבת של פינצ'יק, המקהלה בניצוח דניאל פיינגלוד, שדרך אגב רובם שרים גם במקהלות אחרות היתה לטעמי מצוינת וודאי ודאי לפעם ראשונה שהם מופיעים יחד, תודה לגבאי בית הכנסת על ארגון השבת הלא כ"כ סטנדרטית בישוב חשמונאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 13:27 |
|
| |
במקרה זה אני ממש לא אובייקטיבי, כי זכיתי לשיר עם המקהלה שליוותה את החזן הנפלא יחזקאל קלאנג. כמה מילים על החזן- ביצועים נפלאים, ומה שנהניתי יותר מהכל הוא, שלחזן יחזקאל קלאנג יש את היכולת הנדירה לבצע את כל הקטעים המנויים לעיל, במגוון סגנונות, ויחד עם זאת לשמור על ה"תפילה" שבשום מצב לא נהפכת לקונצרט!! נכחתי בשבתות שונות עם חזנים מעולים וידועי שם, ואני אומר לכם- זו האומנות האמיתית!! תפילה, תפילה ועוד תפילה. ממנו צריך ללמוד!
ומילה על המקהלה- המקהלה הורכבה ברובה, כמצויין לעיל, מחזנים/תלמידים שיודעים את המלאכה, מבינים מהו ריספונס ומהי תמיכה בחזן. אבל ללא המנצח- הקודקוד- אין כלום. היה נפלא לראות את השליטה של החזן דניאל פיינגולד ברזי הניצוח. זה שהוא בס אדיר- זה ידעתי. וכבר אמרו "מי שלא שמע את דניאל פיינגולד יורד עד לתהום בקטע של "ברדתי אל שחת ("מזמור שיר"-אוסקר ג'וליוס) לא שמע שחת מה היא...". אך כמנצח? זה לא ידעתי ולא נוכחתי עד השבת! קור רוח, שליטה, דינמיקות וחן- חבל שדניאל לא עושה את זה קבוע!!
ולסיום, אמר לי אחד מהמארגנים, שמלבד חווית החזנות שהייתה לציבור, הייתה להם קורת רוח מקירוב הלבבות שראו במקהלה שרובה תושבי קריית ספר (חרדים "שחורים"...) שכיתתו רגליהם כארבעים דקות לכל כיוון, בליל שבת ובבוקרו, להנעים את השבת לתושבי היישוב חשמונאים! ויהי רצון שבזכות האחדות, נזכה לחודש אדר שמח, מלא בברכת ה' עד בלי די!!
הק' מעניש
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 16:51 |
|
| |
יישר כח על הדיווחים המפורטים והיפים.
היה גם עונג שבת בלילה ובה שרו שירי קרליבך ומודזיץ בהשתתפות רבים מתושבי היישוב. שתי הפתעות היו במסיבה-
אחת- הגיע החזן מנחם גלינסקי מברכפלד הסמוך ונתן קולו בשני קטעים- בעבור דוד והבן יקיר לי אפרים. השניה- אחד מחברי המקהלה, שמו חיים רוזנטל. הוא בס וניחן בכישרון ייחודי- שריקה! הוא שרק בליווי המקהלה לתדהמת כל המסובין. זאת לא שריקה רגילה (דוגמת קרליבך) אלא משהו מקצועי שנשמע כמו פיקולו.
היתה שבת מרוממת ומענינת ומאד אהבתי את הפירוש והניתוח של "מניש".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2011 13:31 |
|
| |
למען לא לקפח שכר שירה נאה, להלן שמות סולני המקהלה והיצירות שביצעו: (למיטב זכרוני... אצלנו נהוג לא לרשום בשבת...) החזן מנחם אופן - "משה ואהרן", קרליבך החזן ראובן הלר - "צדיק כתמר" לבנדובסקי - מההתחלה. טרם שמעתי זאת, יפה ומקסים! החזן משה שוורץ - "אין ערוך" הרשקוביץ/שטרייכר (היה עוד סולן, לא מכיר ולא יודע את שמו) החזן חנוך גלבשטיין - "כבודו" מלבסקי החזן נחום גפני- "אין כאלוקינו" טלמון
בנוסף היו כל מיני קטעי סולו לאורך השבת- ב"יגדל", "אבינו שבשמים", אדון עולם" ועוד. וכמובן, חלקי הבס של החזן והמנצח פיינגולד- תענוג!!
כמי שהיה בציבור- ההנאה הייתה מושלמת. אגב, תודה לחזן קלאנג. הבטיחו תפילה שתסתיים ב 12:00, וסיימו ב11:57. כל הכבוד!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2011 18:02 |
|
| |
מניש יקירי! מבינים אולי הם מבינים יודעים חד משמעי הם לא יודעים בחזן אולי זה תמך קצת אבל הקהל לא שמע מקהלה והפלא הוא שהם חזנים וחברי מקהלה ותלמידי ביה''ס מה שכן יצירה אחת הייתה, שהם ביצעו אותה למופת וזה היה צדיק כתמר שזה היה ממש לא רגיל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2011 20:07 |
|
| |
פינוקיו מכובדי, למה ללכלך? צדיק כתמר- היה מקסים, ובנוחה יאמר היה מדהים, למיטב זכרוני אלו הם הקטעים שבוצעו כיצירות מלאות בעיבוד מלא. הקטעים השירתיים היו בהרמוניה מצויינת, והשאר היו ריספונסים ואקורדים שנתנו תמיכה רבה בחזן. אני בהחלט שמעתי מקהלה, אמנם לא מקהלה מבוססת ומקצועית (שאגב- גם ביניהם יש ככה וככה) אלא מקהלה שהורכבה לצורך השבת הזו, ועשתה מלאכה נפלאה. לי אישית היה שווה ללכת כארבעים דקות לכל כיוון. נהניתי מכל רגע. גם מהילד המתוק שקרא בתורה...
|
|
|
|
|