בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקונצרט שרים מודז׳יץ ביהכ״נ ישורון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/3/2011 20:44 לינק ישיר 
דיווח מקונצרט שרים מודז׳יץ ביהכ״נ ישורון

האולם כמעט מלט, אך יש איחור בתחילת האירוע. ביתיים מסתמן כי אשר היינוביץ לא יופיע, עקב כך שנהיה צדוד בליל שבת.

תוקן על ידי yeudaf ב- 05/03/2011 20:46:48

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2011 23:32 לינק ישיר 

לשם מה צריך שם מלט¡¿¡

כסף קל = הפסד כבד!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 00:05 לינק ישיר 

אפשר לסכם את הערב שברובו היה ערב שירה מהנה מלבד קטעים בודדים של חזנות. חיים אדלר כרגיל היה ענק. יעקב רוזנפלד היה מצויין.

תוקן על ידי yeudaf ב- 06/03/2011 00:10:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 09:04 לינק ישיר 

דיווח ממש יבש. איפה התגובות? קודם כל ברצוני להודות לחזנים למנצחים ולמקהלות עשיתם עבודה מצויינת כמו שראוי וכן להודות לעומדים מאחורי האירוע גם ליהודה קלמן זו דוגמא לאירועים הבאים שזה יכול להצליח ובגדול. אפשר לומר שכל המקהלות הוכיחו שהם יכולים ועשו את זה טוב חבל רק שגולדהור לקח חלק קטן רק באירוע. אבל כל הכבוד לחברי יוסי שלקח את הדברים במקום הנכון וסחף את כל המקהלה איתו עם ניצוח מדהים זו היתה חוויה מרגשת מאוד ולא עוד סתם אירוע. העיקר משנכנס אדר מרבים בשמחה שיהיה שמח עם הרבה חזנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 09:05 לינק ישיר 

חבר השמיע לי תוך כדי המופע את ידיד נפש ודרשת הרב מצגר - יפה.
יש חברים שנכחו במופע? הקלטות? וידאו? מצפה לשמוע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 10:35 לינק ישיר 

בוקר טוב לחברי הפורום וצופיו
נכחתי אמש בקונצרט חזנים ומקהלות שרים מודז׳יץ בבית הכנסת ישורון, הקונצרט השני שאורגן על ידי עמותת ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳ בחודש האחרון.  
בית הכנסת היה מלא מפה אל פה בשוחרי חזנות ומוזיקה חסידית אמיתית. 
היה מיוחד לראות השתלבות של כשמונים קולות ממקהלות זמרתי-ה׳ ורמתיים על הבמה בניצוחם של ד״ר אורי אהרון ומר ריצ׳ארד שביציון שעשו עבודה נהדרת והשקיעו רבות מזמנם וממרצם בחזרות ובכתיבת עיבודים למען הצלחת קונצרט מעניין זה. 
אך מבחינתי זו היתה התרגשות לראות את מקהלת שירת-ישראל חיה וקיימת על במת הקונצרט במומחיות כפי שמכשיר אותם המנצח מר שלמה גולדהור, שמספיקה חזרה אחת עם המקהלה בהדרכתו של שלמה להבין את גודלו ואת מומחיותו ודקדוקו,
אך לצערינו מר שלמה גולדהור לא חש כ״כ בטוב כשעלה לנצח והחליף אותו בקטעים הראשונים הבחור המוכשר ״יוסי שוורץ״ תלמיד בית הספר לחזנות ברמת גן ותלמידו של המנצח שלמה גולדהור שניצח במומחיות ששמורה לגדולים למרות שזה תוזמן משניה לשניה, רואים שיש לו את זה בדם ובנשמה, ומספיקים היו מחיאות הכפיים הרבות שקיבל כדי להבין את יפי ניצוחו ושליטתו על המקהלה אף שהיה מדובר בקטעים קשים כמו ׳שושנת יעקב׳ של מודז׳יץ ומזמור לדוד, שכמובן לולא הדרכתו והשקעתו של מר שלמה גולדהור זה לא היה יוצא כך, לאחר מכן חזר מר שלמה גולדהור לנצח לקול תשואות הקהל, אכן חזרה עטרה ליושנה. 

הליווי של אסף נווה שלום היה מעולה, שהרי כפי שידוע לכולנו חזנים מעולם לא היו עדה ששמרה על קצב נכון ועל הסתכלות על המנצח, אך אסף עמד בכל בכבוד, הליווי היה מקצועי ומיוחד ששמור לגדולים.
ניגן גם על חליל צד במומחיות המנצח ד״ר אורי אהרון בקטעים שלא ניצח.  
החזן חיים אדלר הגיע עם הספודיק ברוח הערב ואני חושב שאין מתאים ממנו לקונצרטים כגון אלו. 
החזן יענקלה רוזנפלד שנחת שבוע שעבר ממסע הופעות בארה״ב השתלב נהדר והיה מתאים לערב כזה.  

היצירות שבוצעו :
הנה קל ישועתי - כל המקהלות
המבדיל - כל המקהלות והחזנים
פתחו לי - החזן יענקלה רוזנפלד 
בצאת ישראל - זמרתיה עם הסולן הנהדר גרשון שטיין
אודך - זמרתיה
במוצאי יום מנוחה - החזן חיים אדלר עם מקהלת זמרתיה
מזמור לדוד א׳ - מקהלת רמתיים עם הסולן בועז וולץ
השם זכרנו - החזן יענקלה רוזנפלד עם מקהלת רמתיים 
לא תבושי - מקהלת רמתיים
ידיד נפש - החזן חיים אדלר
שושנת יעקב - החזנים חיים אדלר ויענקלה רוזנפלד עם מקהלת שירת ישראל וסולניה
מזמור לדוד - החזנים דוד וינברג ויעקב רוזנפלד עם מקהלת שירת ישראל 
אמר השם ליעקב - החזן דוד וינברג וסולני מקהלת שירית ישראל עם המקהלה
הודו להשם - מקהלת שירת ישראל
מחרוזת ריקודים - ביצוע כל המקהלות בניצוחו של ד״ר אורי אהרון. 

אני נהנתי מאוד בקונצרט הזה שלא היו דיבורים והטפות של מוסר וורטים מחברי מועצת עיריית ירושלים, ולדעתי כך צריך להיות בכל קונצרט בירושלים ובארץ, ואם ממש כואב להם  שהם צריכים לבטא את עצמם ולקחת את הקרדיט להם, שישלחו בפקס. 
זה היה רעיון נפלא לערוך קונצרט מלווה מלכה זה ברוח ניגוני מודזיץ ומן הסתם העמותה לאחר הצלחה זו תערוך קונצרטים כאלו בכל הארץ. 
תודה רבה לעמותת לשמוע אל הרינה בניהולו של מר יהודה פרנק ולמכון לשימורי ניגוני מודז׳יץ, למר יהודה קלמן ולמר אבי טיילור על ההשקעה הרבה מאחורי הקלעים. לחזנים למקהלות שהשקיעו רבות מזמנם ומרצם בחזרות, למנצחים הדגולים, למלווה הנהדר אסף נווה שלום.ולמנחה הנהדר מר מרדכי פרימן.

תוקן על ידי קולני ב- 06/03/2011 10:40:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 10:47 לינק ישיר 

קונצרט מסוג זה הוא במה ,בראש ובראשונה,למקהלות ורק לאחר מכן לחזנים אורחים.ואכן המקהלות ומנצחיהם עמדו על הגובה,לרבות יוסי שוורץ שההחליף בניצוח , בשני קטעים , את שלמה גולדהור.הליווי של האורגן שהיה מחובר לרמקול,פגע בשלימות הקונצרט,שמתי לב שגם אשר היינוביץ העיר לבעל מנגן,אבל פרט לכוון הרמקול לכוון אחר , לא נותק האורגן מהרמקול.
מהקונצרט אני מביא קטע בו הרב חיים אדלר שר את "ידיד נפש" בלחנו של ה"אמרי שאול" זצ"ל (את הקטע אני מעלה ללא בקשת רשות , כדי שמי שלא היה שם לא יפסיד), הרב אדלר בקולו המשתפך שר ברגש בלי עזרת המיקרופון , כשברקע האורגן מנסה להתחרות עם קולו של הרב חיים אדלר.
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Chaim%20Adler%20-%20Yedid%20Nefesh.mp3

שירת ישראל בניצוחו של יוסי שוורץ ,כשאליהם מצטרפים החזנים אדלר ורוזנפלד,בקטע "שושנת יעקב" בלחנו של ה"אמרי שאול"
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Shirat%20Israel%20-%20Shoshanat%20Yaacov.mp3

_

תוקן על ידי libsonmo ב- 06/03/2011 11:15:08

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 10:56 לינק ישיר 

לא  הצלחתי להשתתף בקונצרט  על אף רצוני הגדול{איך אפשר להספיק להגיע משבת בטבריה...}
אבל את כל ההקלטה שמעתי ודיווח מפורט קיבלתי וביקשו ממני לסכם את הקונצרט בכמה משפטים:
חיים אדלר- היה ענק[כמו תמיד}
יענקלה רוזנפלד-היה קרוב לעל הפנים
אשר היינוביץ-לא השמיע את קולו
מבין שלושת המקהלות - "שירת ישראל" הייתה הגדולה מכולם{סולנים חבל"ז}
הרב הראשי הגר"י מצגר שליט"א דיבר יפה מאוד מאוד.
ואחרון חביב יוסי שוורץ שגנב את ההצגה...

תוקן על ידי מנהלוביץ ב- 06/03/2011 10:59:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 12:32 לינק ישיר 

איזה "ה' זכרנו" שר החזן רוזנפלד? של מודזיץ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 14:25 לינק ישיר 

הגעתי באיחור בעיות תחבורה במוצאי שבת מנתניה
מה ששמעתי היה מקסים
נהניתי מכל רגע וחזרתי הביתה עם חיוך מעונג
חיים אדלר גדול מכולם
חבל ששלמה גולדהור לא הרגיש טוב נאחל לו רפואה שלימה
בקטע שהוא ניצח הוא החזיר אותי51 שנה אחורה כשהוא ניצח
על המקהלה של אבי ז''ל בבית הכנסת האוטודוקסי בבריסל
בה שרתי כילד ועאחד הסולנים
כל הכבוד ליהודה פרנק על היוזמה
נאחל לו המשך מוצלח ומקוה לראות מופע כזה בקרוב בהיכל התרבות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 15:23 לינק ישיר 

תוקן על ידי יעפ ב- 06/03/2011 15:25:34

תוקן על ידי יעפ ב- 06/03/2011 15:27:16

תוקן על ידי יעפ ב- 06/03/2011 15:28:53

תוקן על ידי יעפ ב- 06/03/2011 15:30:32

תוקן על ידי יעפ ב- 06/03/2011 15:32:44

תוקן על ידי יעפ ב- 06/03/2011 15:56:20

תוקן על ידי יעפ ב- 06/03/2011 15:57:35

תוקן על ידי יעפ ב- 06/03/2011 15:59:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 18:18 לינק ישיר 

מנהלוביץ דבר ראשון רואים שלא נכחת בקונצרט על אף שאני לא יודע אם זה היה עוזר!
דבר שני חבר שלח ששלח לך את הדיווח לא מתקרב לפיגור אלא הוא עבר את זה ונראה לי שמזמן!
דבר שלישי אין מצב שהחזן חיים אדלר יעלה על יענקי רוזנפלד לא במוזיקה לא באילטור לא בתפילה ולא בשום דבר וגם אם יענקי יהיה צרוד ולא יוכל לפתוח את הפה עדיין הוא יהיה מדהים וכדאי שפעם הבא תתייעץ עם מקצוענים לפני שאתה מגיב ככה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 18:58 לינק ישיר 

איזה מקהלה זו בתמונה הראשונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 19:59 לינק ישיר 

בתמונות הראשונות, הן מימין הן משמאל - מקהלת "שירת ישראל", בניצוחו של שלמה גולדהור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 20:09 לינק ישיר 

לא  מבין  למה  מתווכחים  מי  נתן  קטע  יותר  מוצלח  בארוע.

על  נתון  בסיסי  אחד  לא  ניתן  לערער ,  משנכנס  אדלר  מרבין  בשמחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 20:26 לינק ישיר 

תודה מהולל, אם אני רואה נכון יש חברים חדשים במקהלה וכולם נראים חרדים.

הסיבה שאני מעלה את הנושא בגלל שכמעט ולא נפוץ לראות חרדים במקהלות, האם אנו מתחילים לראות מקהלה של חרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקונצרט שרים מודז׳יץ ביהכ״נ ישורון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext