בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

שובי נפשי - החזן עזי שוורץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/4/2011 14:37 לינק ישיר 
שובי נפשי - החזן עזי שוורץ

חג שמח לחברי הפורום מבית ומחוץ
הקונצרט הראשון שנערך השנה מבית יובל, היה בנושא "בימים ההם בזמן הזה" זה היה קונצרט מוצלח מאוד ומבחינתי זה היה ה"גאלה" האמיתי.
בקונצרט הזה בלט לטובה החזן/הכוכב הצעיר עזי שוורץ שהפליא בקולו הנעים בגמישות ובהבעה החזנית שהצליח לגעת ברגשות הקהל,
היצירה של הקונצרט היתה שובי נפשי בלחנו של לייבלה וולדמאן שביצע עזי שוורץ, הוא הצליח לרגש ולהיכנס לתוך היצירה
והיה ניכר שהוא הבין את המילים ולא שר סתם טקסט,
הביצוע הזה מהדהד בראשי מאז הקונצרט, ואין ימים מתאימים כחול המועד שבהם אנו אומרים הלל שבח והודיה לקב"ה על שהוציאנו ממצרים
הנה הביצוע להנאתכם :
http://www.upf.co.il/file/1536971.html
לטעמי זה ביצוע המוצלח ביותר ששמעתי ליצירה שובי נפשי.
אין לשכוח את העיבוד והתיזמור שמוסיף רבות לביצוע ומכניס את החזן אל תוך היצירה.

אלעזר 

תוקן על ידי קולני ב- 22/04/2011 14:43:20

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2011 17:14 לינק ישיר 

אכן ביצוע נהדר ומלא רגש של הקטע, לטעמי הביצוע הזה של עזי שורץ סותם את פיות המלעיזים שהוא לא חזן אלא שר כזמר אופרה, הביצוע הזה הוא עם אמירה חזנית בשילוב עם מקצוענות יוצאת דופן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2011 01:18 לינק ישיר 

מועדים לשמחה ושלום רב לכם חברי פורום ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳
ראשית כל ישר כח למעלה היצירה הקולני בצורה חיובית מאוד. 
מתח רב אפף את באי היכל התרבות בתל אביב לקונצרט ׳בימים ההם בזמן הזה׳ : האם הלפגוט יגיע לרה דיאז או שמא קולו של המלך כבר אינו כתמול שלשום והוא חלילה יגיע רק לדו דיאז?
במהלך הקונצרט התפוגג המתח הרב כשלעיני כל המבינים שנכחו בקונצרט הוברר הענין שהמלך עדיין בשיא כוחו. 
  אך את עיניהם ואוזניהם של 2800 המבינים שנכחו בהיכל התרבות צד פרח חזנות אחר שהשכיח מהם את הדיון הכל כך חשוב,
זה היה כשעלה עזי לבצע את שובי נפשי, עזי שעל מראהו החיצוני אינו נראה כמבין את נפש היצירה וכמבין את המושר על ידו, עזי הצליח להעביר ביצוע בלתי נשכח ליצירה ׳שובי נפשי למנוחתי כי השם גמל וכ׳ו׳
עזי שוורץ הצעיר המתמיד והכשרוני, את גדולתו של עזי ראיתי כבר לפני שנים רבות כשניצח על מקהלת ׳אור חדש׳ כבר אז ראו אל כשרונו בא לידי מעשה, אך מכאן ועד ביצוע כל כך יוקרתי לשובי נפשי הדרך היתה מאוד ארוכה, והנה ההפתעה היתה נעימה לי מאוד ואם תקשיבו למחיאות הכפיים תראו שאף ל2800 המבינים הגדולים זה היה נעים מאוד. 

שובי נפשי מתוך ההלל
החזן לייבלה גלנץ היה מתנגד די עיקרי לכל ענין הבכי והתחנונים בתפילת ההלל, לדעתו ההלל וההודיה אינם יכולים לדור בכפיפה אחת עם בכי ותחנונים, ואף ניתן לראות ביצירתו שלו על שובי נפשי איך הוא ממחיש את פירוש המילים ללא צורך בבכי ובתחנונים,
 אך כפי הנראה חזנים רבים מדורו ומדורות שקדמו לו כגון לייבלה וולדמאן יהושוע וידר יצחק אשל לא סברו כמותו, וביצירות שהולחנו על ידם הם השתפכו ובכו אף ביתר שאת בעיקר כשהגיעו למילים : ״כי חילצת נפשי ממוות״ שם המחישו את הכתוב,
ולדעתי הגדיל לעשות החזן יצחק אשל כשעבר לסולם מזורי לקראת סוף הרציטטיב על המילים ״כי חילצת נפשי ממוות״

בין כך ובין כך היצירה שובי נפשי בוצעה בקונצרט ועל זה וודאי גם ללייבלה גלנץ לא יהיו טענות כל עוד זה לא מבוצע בתפילה, ואני מאמין שהביצוע הזה יחרט לעוד אנשים רבים שלא זכו להיות שם בקונצרט (וזוכים כעת בזכותו של מזכה הרבים שהעלה את היצירה) כפי שביצוע זה נחרט אצלי. 

שבוע טוב ומועדים לשמחה, צבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2011 02:05 לינק ישיר 

זה לא עובד, האם אפשר לחדש את הקישור? יישר כח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2011 11:35 לינק ישיר 

קולני, האם תוכל להעלות שוב? זה לא עובד כבר. יישר כוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2011 11:44 לינק ישיר 

הימלפרב - זה עובד כראוי ( גם עכשיו בדקתי,,,,,,,,,,עבורך) כנראה הבעיה "אישית" אצלך
               בהורדה - שים לב להוראות המופיעות
במלבן בתחתית הלינק שם רשום :

הורדה  בטעינה ,אנא המתן,,,שניות

(עם סיום המונה של השניות -הקלק והמשך ( אל תתפתה להקליק על המילה : Downland הרשומה בגדול
 בחלק העליון /התחתון שלאחר הפתיחה שכן אז "תיפול" לפירסומים שונים )

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 26/04/2011 11:58:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2011 13:52 לינק ישיר 

himmelfarb כתב:

זה לא עובד, האם אפשר לחדש את הקישור? יישר כח.

בבקשה : אופציה נוספת
http://www.f2h.co.il/r1up780i7jp9

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2011 16:11 לינק ישיר 

יישר כח גדול, מר קולני!!!

ביצוע נפלא של עזי שוורץ לפי סגנונו. יתרגז עלי באריטון אמיתי אם אציין שעדיין יש משהו מאולץ בחזנות של הבחור הזה. אני  חושב שעדיין פה חזני זה משהו מולד ואם לומדים את זה בכל זאת יישאר זכר להשפעה חיצונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2011 17:51 לינק ישיר 

תודה רבה על העלאת הקטע, גרמת לי ליהנות מיצירה מוצלחת בימות החג, אני יושב ומאזין לזה, מתוך שינה אני מפסם את היצירה המוצלחת, אחד הביצועים המוצלחים ביותר של עזי לדעתי.

הוא מבצע את היצירה באופן מיוחד ומקצועי ביותר, עם כל הקנייטשים הרצויים,  אם כי אצל וולדמן ישנו עומק כערך מוסף ליצירה, המבטא יותר את פירוש האמירה.

שמעתי את היצירה הזאת מבוצעת ע"י יוסף מלובני שם הוא מבטא יותר את האמירה, בקטע של "כי חילצת נפשי ממוות", כששמעתי את זה למרות אי היציבות בקולו לאורך כל היצירה, במילים אלו הוא פשוט קורע לבבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 01:18 לינק ישיר 

נחמד מאוד, לא הסגנון שלי אבל בתור מוזיקה זה דבר יפה מאוד ובתור חזנות אולי גם כן.
אני חושב שמויצן מבצע את זה יותר מרגש ויותר אמיתי מהלב אבל גם הביצוע של עזריאל יפה מאוד.

אויב איך איז געבוירן אין דעם דור פון ראסענבלאטט איך באקומען צו הימל שוין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 23:29 לינק ישיר 

שלום רב

דעתי על החזן עזי שוורץ ידועה לכל כשרונו הרב המולד ושנות לימודיו המקצועים משאירים חותם בכל יצירה אותה יבצע,
זה זמן רב שלא שמעתי את הביצוע הזה מעזי,
גילוי לב : אחרי שקיבלתי את ההקלטה מהקונצרט הייתי מכור לשובי נפשי בביצועו של עזי.

לפעמים אנשים יעשו הכל כדי לא לפרגן, הם יכתירו חזן שביצע יצירה טהורה כזמר אופרה קר רוח ללא רגש
הם יכתירו חזן ששר ללא דינמיקה קצב תרבות שזה מינימום כהחזן הכי טוב בעולם, אני הכי אוהב את ההגדרה שאני קורא פה על חזנים, ההגדרה "ענק" בדרך כלל אין לי בעיה עם זה כי ביצוע ענק יכול להיות גם ענק בגרעונו ובבושתו.

עזי חזן בכל רמ"ח ושס"ה איבריו, נכון הוא חזן פחות צאלמער ופחות בכייני ויותר סטייל מערב אירופאי, וסגנונו זה עם כל הכבוד עדיין לא מעמיד אותו כזמר אופרה קר ללא רגש !

גם הביצוע הזה של שובי נפשי לא מושלם מכל הבחינות יש פה ושם מכשולים קטנים שלמרות היותם קיימים הם לא הצליחו לפגום בהנאתי.

תודה למעלה הקטע

בכבוד רב
יוסי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2011 01:12 לינק ישיר 

Cantor_yo2 יקר. ברוך הבא לפורום. אני מניח שאינך חדש כאן לפי תגובתך. אבל איך "דעתך ידועה לנו" על עזי שוורץ, עם פתחת היום את הניק החדש הזה?

היה רצוי, שגם אם אינך מסכים עם ביקורת כלשהוא, אל תבטל את הגינות הדעה עצמה. אל תגזים ותכנה "צאלמער שאוהב קרעכצין" מי שמעיר על שירתו שחסר בו קצת "פה חזני" למרות מאמציו. אתה מעדיף שירה מתורבתת- יופי לך. לדעתך, הוא חזן מושלם, גם יופי לך.

אפשר להתווכח בלי להגזים ובלי להעליב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2011 09:08 לינק ישיר 

שלום רב

ניכר מתגובתך שהינך חדש בעירנו, ברוך הבא, אנא אם תוכל מעט להקטין את האותיות זה יקל עלי בקריאת הגיגך.

עיין באשכול סמוך בענין הגאלה את אשר כתבתי.

אחד הדברים השנואים עלי זה שדברי יוצאים מהקשרם, אני כתבתי שעזי שר בסגנון יותר מערב אירופה ופחות בסגנון צאלמער-קרי:ירושלמי ! שעזי שר בסטייל יותר מאופק ופחות חזנות תחינתית בכיינית.

לענין הגזמה : זה דעתי
לענין העלבה : מה ?

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > שובי נפשי - החזן עזי שוורץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext