מצפה לשמוע מה ואיך היה השבת בי-ם מדוע אין דיווח
מאוד רציתי להיות אך ענינים משפחתיים צצו לפתע
נשלח ב-8/5/2011 01:46
וואלה פשוט מי שלא היה הפסיד זו היתה חוויה מיוחדת במינה לבית כנסת ולחזן ולמקהלה חיים פשוט היה מיוחד נתן הרבה מאוד מילה אחת גדול ומדהיםםם
נשלח ב-8/5/2011 08:05
חייב להודות שקהל כזה שהיגע לשמוע את החזן והמקהלה מזמן לא ראיתי. מה קרה לכם בירושלים? הלוא כמעט כל שבת מתפלל החזן עם המקהלה? ישב לידי ותיק בית הכנסת ואמר לי חכה בוא תראה מה קורה פה היום. ערב שבת אולם כמו בכל נדרי אפס מקום בצידי הקירות חסידים עומדים ומקשיבים. רזא דשבת וספירת העומר ביצועים יפים המקהלה עם המנצח מלווים הרמוניה מושלמת בכל מובן המילה. יש כנראה כימייה עם החזן שלא יודע תווים ומתחיל בסולמות שלו.אבל המקהלה מאחוריו ומגינה ומחפה מלמעלה. יענקלה לדעתי כשרונו באילצים שנקרים להפתעתו הוא מוכן לבלתי צפוי ומקהלה ממושמעת כזו שהייתה אתמול העבירה תפילה מאד מרגשת ומקצועית. תפילת שחרית ומוסף כמעט 5 שעות אבל ממבטי לפניהם של המתפללים לא הפריע חבל שסעודה שלישית ארכה חצי שעה עקב זרימת אנשים בהפתעה לא צפויה וסחיבת כסאות . החזן אדלר הודה למנצח ולמקהלה. היה יכול להוסיף תודה על שהייתם איפה שחשבתי שאבדתי אתכם. שבת ששכרה בצידה הופעת החזן והמקהלה היו בהחלט נושא לשיחה השבועית בירושלים. חג העצמאות שמח.
נשלח ב-8/5/2011 08:58
עונג-שבת מרומם השבת בביהכנ"ס הגדול בירושלים
בס"ד
כפי שדווח כאן בפורום ופורסם בלוחות-המודעות בירושלים, השבת עבר לפני התיבה בביהכנ"ס הגדול בירושלים החזן הראשי ר' חיים אדלר בלווי מקהלותיו של יענקל'ה רוטנר מנתניה, כפ"ס ומודיעין. זכיתי להשתתף בכל התפילות השבת בביהכנ"ס. ביהכנ"ס היה מלא (שלא נאמר מפוצץ) במתפללים ירושלמים ואורחים רבים שהגיעו לעיה"ק במיוחד לשבת מיוחדת זו. מי שלא היה הפסיד! בין המתפללים ניתן היה להבחין בחברי מקהלות רבים מירושלים ומנצחיהם ובמר שמריהו הרמן (מנהל האגף לתרבות תורנית במשרד החינוך - האם הוא היה הספונסר השבת?). החזן הראשי ר' חיים אדלר היה במיטבו והמקהלות העניקו לו תמיכה מצויינת. אני חייב לציין שוב שמפעם לפעם שאני זוכה לשמוע את החזן הראשי ר' חיים אדלר בתפילות הוא משתבח יותר יותר כיין המשומר היטב ושובר את השיאים שלו עצמו. לא סתם הגדירו המנצח השבת "גדול חזני עולם". להלן חלק מהיצירות שבוצעו השבת: שמעה ותשמח ציון (איזנשטט, עם הקדמה מיוחדת מתחילת הפרק בנוסח של החזן) רזא דשבת (לאחר במה מדליקין...) רבונו של עולם - ספירת העומר (פינצ'יק) - מרגש ומיוחד! המלך המרומם - מנגינת אין ערוך לך על זאת שבחו אוהבים - נבוקו אנת הוא שליט אב הרחמים - החזן מגיע לעמוד התפילה עם ספר-התורה, מתפלל את היצירה עם הפנים לקהל, וממשיך בדרכו לבימה תוך כדי "וימלא משאלותינו..." יפה ומרגש. אבינו שבשמים - סול זים א-ל מלא רחמים לקדושי השואה וא-ל מלא רחמים לחללי צה"ל - כשארון הקודש פתוחיזכרם (קאליב) - מרגש עד דמעות, כמו שרק החזן ר' חיים אדלר יודע לבצע. ובנחה כבודו (מלבסקי) - עיבוד נחמד של רוטנר שמזכיר את משפחת מלבסקי שמע ישראל (גלאנץ) רצה (גנטשוף) ברכת יישר כח גדול לחזן הראשי ר' חיים אדלר על שיא חדש של התעלות שנתן לנו השבת בלווי מקהלותיו של יענקל'ה רוטנר.
נשלח ב-8/5/2011 13:23
תודה
תודה לוידוי ול-JJ888 על התיאור ורשימת היצירות
כאמור מאוד רציתי להיות ולא יצא לכה"פ אני יודע מה היה
נקווה להיות בפעמים האחרות
נשלח ב-8/5/2011 13:25
תודה
תודה לוידוי ול-JJ888 על התיאור ורשימת היצירות
כאמור מאוד רציתי ותכננתי להיות ולא יצא
נקווה שיסתייע בפעמים הבאות
נשלח ב-8/5/2011 14:44
ראשית שבת מדהימה בכל קנה מידה.היצירות הבולטות: השכיבינו,ורבונו ספירה של פינציק ואיך לא רזא דשבת. לקל ברוך של רוטנר ובריך שמיה יוסלה. כמות אנשים כזו בשבת רגילה, לא נראתה וזאת לפי עדות אחד מהקבועים שם. כעת אולי משהו יעיר את עיני. איך ידעו כל החסידים והחרדים שעמדו במעברים עד לבמת המקהלה על השבת הזו? האם בגלל המודעות שהיו גם בשפה האנלית?... או שמי שהיה בשנה שעברה סיפר להם. או שכולם נכנסו לפורום(לא יכול להיות כי על המודעה שהיתה בפורום היו כמה עשרות כניסות וכאן הגיע מאות. אגב בסעודה שלישית לא היה מקום לעמוד לתשומת לב המארגנים אפילו שהביאו מלא כסאות. המקהלה סיימה את ההופעה שלה עם וזכינו לגדל של ברוך לוין היה מרגש ביותר. המנצח סיפר בסעודה השלישית ששעתיים קודם בצהרי היום הגיעו כל55 חברי המקהלה עם חליפותיהם וסמל דגל ישראל עליו ועמדו ליד אוהל אביו של גלעד שליט.שליד בית ראש הממשלה. המקהלה נעמדה על הכביש ושרה בהרמוניה " זכרתי לך הבן יקיר לי אפרים "של לבנדובסקי. עין לא נשארה יבשה.בקושי הצלחתי לנצח על המקהלה הנרגשת סיפר המנצח רוטנר, והודיע שנענה להזמנה לשנה הבאה.
נשלח ב-8/5/2011 15:27
האבן א גוט וואך, גאט גרייט און ומנייטיק דיספיוץ פארום
אין לי מושג למה, אבל גם אני נדדתי והלכתי לבית הכנסת הגדול לשמוע את החזן אדלר בליווי מקהלת חזנות פארברענגען את מקהלת הכנסייה שמופיעה שם בדרך כלל.
היה שבת מוצלחת ביותר החזן אדלר עשה הרבה אקשן כמו שהעמך אוהב
הכעיס אותי יצירת האופרה של טרבוקו שהם הכניסו על מילות הקודש "על זאת" בשביל כנסייה יש לי כל שבת ללכת לשמוע את המקהלה הקיימת, לתשומת ליבכם.
עוד דבר שעצבן את כבודי היה "התפילה לשלום המדינה" שעם זה שמברכים אותה זה כבר לא אכפת לי מצידי שיברכו גם אשר יצר, אבל למה כל פעם אותה מנגינה ? לא נמאססססססססססססססססס ?!
הכל מאהבה : יש לך בעיה שבאים חסידים וחרדים לשם ? האמירה שלך קצת גזענית !
בעסטער פון גליק
תוקן על ידי משה_ואהרן ב- 08/05/2011 15:28:16
אויב איך איז געבוירן אין דעם דור פון ראסענבלאטט איך באקומען צו הימל שוין
נשלח ב-8/5/2011 17:38
משה_ואהרן אני מאוד מקוה שגם האידיש וגם העברית מתורגמת בגוגל כי אידיש אתה בטוח לא יודע ואם אין העברית גם היא מגוגל אז התגובה שלך מקוממת ביותר כי גם אם משהו לא מוצא חן בעיניך הוא לא הופך להיות מקהלת .... (לא אציא מילים כאלה מפי על אנשים אשר מזרע יהודי)
נשלח ב-8/5/2011 18:30
שבת של חוויה עברה על מתפללי בית הכנסת הגדול בירושלים כשהחזן הראשי ר' חיים אדלר עובר לפני התיבה ומלווה במקהלה בת כ- 60 איש בניצוחו של יענקלה רוטנר.קשה לתאר במילים את החוויה אבל ננסה ככל שאפשר.
ביוזמתו של החזן הראשי ובחסותו של מאסטרו אלי יפה הוזמנו מקהלות הגברים של נתניה, כפר סבא ומודיעין, שעל כל אלה מנצח מי אם לא יענקלה רוטנר.
זו שנה שניה שפרוייקט זה מתקיים כאשר שבשנה שעברה נשארנו עם טעם של עוד...
כבר בפתיחת קבלת שבת שמענו את עוצמתה של המקהלה כשהיא מלוה את החזן ב"לכו נרננה" , מקהלה מקצועית ביותר, פיאנו זה פיאנו, פורטה זה פורטה, תמיכה מלאה בחזן, כל רספונס הוא רספונס והשירה אחידה.
ואת הקרדיט מגיע כמובן ליענקלה על העבודה וההשקעה עד בלי די על כל פרט ופרט, על כל תו ותו שלא חוסך בשום דבר ודואג שהכל ייצא ויישמע על הצד הטוב ביותר ובמקצועיות רבה, והתוצאות אכן הורגשו בכל תפילות השבת.
יישר כח...
ועל החזן שלנו ר' חיים מה שאומר כבר נאמר, מה שאכתוב כבר נכתב עליו. רק ביום ה' נחת ר' חיים ורעייתו שתחי' משליחות חשובה מאין כמותה שנשלח לפולין לייצג את מדינת ישראל בתפילות ובאמירת "קל מלא רחמים" לזכר נספי השואה כשעשרת אלפים איש מוחים דמעה מהתרגשות מהתפילה ומעוצמתו של החזן...
אם כל הרושם והעוצמה הזאת שב החזן לבית הכנסת הגדול לתפילות השבת ובמלוא העוצמה כשקולו מהדהד בחלל בית הכנסת שמכל פינה ופינה ניתן לשמוע את קולו האדיר של ר' חיים, נתן תפילה מדהימה ומרגשת במיוחד ולא חסך כמעט מאף קטע או יצירה מתפילת השבת.
קשה לתת כותרת לתפילה מפני שכל קטע היה שיא בפני עצמו מכל הבחינות, רגש, אמירה, גובה וכל מה שדרוש לביצוע יצירה. אבל קשה לדלג על ה"רזא דשבת" ועל ה"ריבונו של עולם" (ספירת העמור) כשמסביבי ראיתי אנשים מרכינים את ראשם ומזילים דמעה ובטוחני שהיו עוד רבים כאלה...
בקיצור, לא אוסיף עוד במילים כי כל מה שאכתוב לא יבטא את הרושם האמיתי משבת זו. כל מי שלא היה הפסיד ובגדול.
תודה מיוחדת להנהלת בית הכנסת הגדול, לחזן הראשי, ר' חיים אדלר, למקהלות ולמנצחים יענקלה רוטנר ואלי יפה.
משה גולדברג.
נשלח ב-8/5/2011 19:25
ליהודה ומשה פשוט אין מילים להוסיף רואים רק כמה נהנו ותודה על הדיווח כל מילה ומילה שלכם שווה זהב
נשלח ב-8/5/2011 21:36
דייןפייערל כתב:
משה_ואהרן אני מאוד מקוה שגם האידיש וגם העברית מתורגמת בגוגל כי אידיש אתה בטוח לא יודע ואם אין העברית גם היא מגוגל אז התגובה שלך מקוממת ביותר כי גם אם משהו לא מוצא חן בעיניך הוא לא הופך להיות מקהלת .... (לא אציא מילים כאלה מפי על אנשים אשר מזרע יהודי)
האבן א פולשטענדיק מעדיציניש ספידאלי אין אונדזער טעג