| נשלח ב-17/5/2011 01:01 |
|
| |
אין דברים כאלו...
בריטון באס עשית לי את השבוע , חיפשתי את הקטע הזה בביצועו של חזן החזנים משה גנשופ ז"ל הרבה זמן.
כשושמעים את משה גנשופ , מבינים כמה חסרים לנו חזנים כאלו היום , חזנים כשהם רק פותחים את פיהם אתה מתענג ללא סוף, לעניות דעתי בתוך כל החינוך החזני היום שמקבל הרבה אופי "תרבותי" שוכחים לגדל לנו דור חזנים שיודעים "להגיד" כמו חזני דור הדעה שלאוו דווקא היו מוסיקאים אלא היו "חזנים" וכמובן שאינני מזלזל בחינוך מוזיקלי וחושב שזה חובה ממשית , אבל העיקר העיקרים זה לא לשכוח לגדל "חזנים" שכשהם מתפללים או שרים בקונצרט הלב מתרחב מהתרגשות, ולא רק לבדוק האם הוא ברח או זייף או לחזור מקונצרט ולומר ( כמו שמישהו אמר לי ) החזן הזה ממש מצויין הוא החזיק תווים בידיו .
ומשה גנשופ הוא הדוגמא הטובה ביותר לזה , הוא לא היה החזן הכי מוזיקלי ומוסיקאי בדורו אבל הכינוי שלו היה "חזן החזנים" וזה לא סתם כי הוא היה באמת חזן .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 14:40 |
|
| |
חילקוב היקר, אמנם הקטע הזה הוא מצויין אך ההקלטה היא לא כמו שצריך. קיבלתי לאחרונה חומר רב של חזנות, חלקו נדיר וחלקו פחות, אך אני באמצע לחפש את הקטע הזה בביצוע יותר נקי של גנטשוף, ולבינתיים זה מה שמצאתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 15:00 |
|
| |
אויש אויש, איזו חזנות, אדיר!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 17:25 |
|
| |
הוא הי' אז כבן תשעים כבר.
במילים ואריכת ימים חסר קטע קטן _________________
תוקן על ידי klopklop ב- 17/05/2011 17:30:21
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 17:49 |
|
| |
מעולה ויוצא מהכלל זועגער מאין כמוהו. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 23:03 |
|
| |
אמירה כל כך יפה ומשתפכת.
וגם הביצוע של החזן הורביץ כ"כ יפה, חבל שלא שומעים עליו יותר בשנים האחרונות.
תודה רבה
תוקן על ידי עתהזמיר ב- 17/05/2011 23:13:22
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 18:19 |
|
| |
מר באריטוןבאס האם יש לכם ההקלטה של גנשוף שלם [במילים ואריכת ימים]
|
| נשלח ב-19/5/2011 03:40 |
|
| |
הוא אינו החזן המוזיקלי? אתה יודע מה זה מוזיקה בכלל? אתה יודע סולמות? אתה יודע סוגי המוזיקה (רוסית ערבית וכו ')
לדעתי זו היתה המומחיות שלו. (יחד עם דברים אחרים)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 14:39 |
|
| |
לקלופקלופ. אני באמצע לחפש. בתקווה למצוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 14:42 |
|
| |
לקלופקלופ - הקטע השלם
תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 19/05/2011 14:43:02
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 15:08 |
|
| |
לזוכמירוביץ'. תודה רבה (אני מפסיק לחפש).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 16:16 |
|
| |
תודה רבה
קנייטש כזה אסור לפספס
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 17:15 |
|
| |
לא יודע למה. אבל הקטע שהביא ''זוכמירוביץ''' לא יורד!
נפתחים לי מלא חלונות. אבל זה לא יורד!
|
|
| נשלח ב-21/7/2011 16:24 |
|
| |
אם זה התענוגות שאנו מקבלים בעולם הזה מעניין מה נקבל בעולם הבא
אין זה סוד שמשה גנשוף הוא החזן הכי אהוב עלי ואני יכול להאזין לו שעות ועדיין זה לא מספיק, כבר בתחילה הוא פותח באמירה גנשופאית טהורה וכשהוא מגיע לפזמונון הקטן של "רבונו של עולם" זהו כבר אי אפשר לנשום, זהו חזן עצום שחבל שלא זכיתי לשמוע אותו בתפילה, מזל שהיו אז "גויים" שהקליטו אותו בתפילותיו
אבל כל העונג הגדול שנגרם לי קצת דעך כששמעתי את החזן צבי הורביץ שהוא חזן גדול בפני עצמו שאין לי מושג למה לא שומעים עליו ומדוע הוא לא מתפלל לפני התיבה ברחבי העולם, זה פספוס ענק.
ומדוע דעך העונג, כי לטעמי את הקטע הזה מותר רק לגנשוף לשיר ולאחרים מותר רק לקחת רעיונות ולתת ביצוע דומה, כל מי ששומע מבין שמדובר בסוג של אימפרוביזציה ולא בקטע מוכן או שרק חלק ממנו היה מוכן, פשוט גנשוף עמד ודיבר וזה מה שיצא ולבצע את זה כקטע זה לא זה.
בריטוןבאס עשית לי את השנה, זיכרמוביץ אודה לך אם תוכל להעלות את הלינק מחדש משום שפג תוקפו
תוקן על ידי קולני ב- 21/07/2011 16:26:07
|
|
|
|
|