| נשלח ב-30/5/2011 00:33 |
|
| |
דיווח מתפילת החזן צבי וויס בפ"ת
אני לא רגיל לכתוב דיווחים אבל כיון שאף אחד לא פתח אשכול אכתוב את רשמי החזן צבי וויס מתעלה מיום ליום בין בביצוע ובין בטכניקת הוצאת קול, הדובדבן שבקצפת בתפילה היה לטעמי ממקומך של וידר, חבל שהוא לא משקיע יותר בנוסח שבחלקים מסוימים בתפילה היה נדמה לי שאני בשטיבל וזה בהמשך לאשכול שפתח קנטור יוס, מקהלת נעימות יתנו היתה טובה כתמיד חוץ ממוסף שהיה נראה שחברי המקהלה התעייפו, מחכה שמישהו "מקצועי" ידווח על הקטעים שבוצעו
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2011 14:12 |
|
| |
ככה זה כשבעלי אינטרסים דוחפים את החזן לפני שהוא לגמרי מוכן.
|
| נשלח ב-30/5/2011 16:12 |
|
| |
אם זה כך, הוא בחברה טובה. הוא עתיד לעשות הרבה כסף. תעשה קטעים מרשימים, ומי צריך נוסח? גדולים ממנו הורו את הדרך! עיין למי יש את החוזים ה"שמנים"? לבעלי נוסח? לעוברים לפני התיבה? לא! למבצעי קטעים. וזה ממש חבל, כי צבי וויס משקיע ה-מ-ו-ן!!!! אבל מי שמכוון אותו, לא דורש נוסח. כנראה שזה מה שמוכר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2011 17:03 |
|
| |
בס"ד
נכחתי רק בתפילת שחרית (עד קריאת התורה)
נהניתי מאוד מהתפילה, גם של החזן וגם של המקהלה.
במיוחד מצא חן בעיני "אהבה רבה" שאיני יודע של מי הקטע (שמואל??) אבל הביצוע היה יפהפה ומאוד מרגש.
גם הטריק בקדושה להכניס את הסלסול של יוסהלה מתפילת טל היה מוצלח.
נקודה נוספת , חשובה בעיני לפחות, בסוף "רצה" אחרי שם ה' נתן החזן לבס (הנהדר! מה שמו? החליף את רשף בהצלחה רבה) לומר המחזיר שכינתו כדי לא לחזור על המלים האמצע ברכה...
המקהלה היתה טובה מאוד, היה רושם שמספר החברים תוגבר. הראל עמיד נתן "אתה הראת" מאוד יפה שהסתיים ב"קול רעש גדול..." כל הכבוד.
נהניתי.
|
| נשלח ב-30/5/2011 19:40 |
|
| |
אהבה רבה זה יצירה של החזן יהושע וידר , והבס הרגיל של המקהלה זה לא רשף אלא ווכטנג[אני מקוה שאני מאיית נכון את השם] לא יודע איך קוראים לבס שהיה בשבת
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 18:56 |
|
| |
לבס שהיה בשבת קוראים ר' דניאל פיינגולד. הדיווח בהמשך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 19:32 |
|
| |
והנה מה שראיתי והרגשתי בשבת האחרונה. דבר ראשון אני חייב לומר לכם כי אין זו הפעם הראשונה בה אני נהנה מתפילתו של ר' צבי וייס, אבל הפעם הוא עלה ברמתו והעפיל באמת לרומו של עולם. לכל אלה שמתלוננים שהם הרגישו בשטיבל שילכו ויאמרו כך לראש העיר מר יצחק אוחיון, שבביקש שיסיימו את התפילה ב12, דקה לא יותר מאוחר, והחזן וייס שראה שכבר עוד כמה דקות 12 והוא חייב לסיים, התחיל להריץ את התפילה ובפרט חזרת הש"ץ. ועל כן לא אליו התלונות כי אם לראש העיר. היתה תפילה ממש נהדרת. נוסח עשיר ורב גווני כדלקמן. והכל מתוך המאגר הבלתי נדלה של החזנות לדורותיה. הרפרטואר בהמשך:
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 19:56 |
|
| |
בלילה היתה תפילה קלילה ומאוד נעימה. משה ואהרון - על פי אוחילה לקל של פלאי קול ד' - אילתור מהמם (קצת הזכיר לי את ברלה חגי) אנא בכוח - וידר מקדש מלך - קרליבך (סולן: חבר המקהלה בנימין משה) צדיק כתמר - לבנדובסקי( ביצוע מלכותי) רזא דשבת - פינצ'יק ושמרו - בירנבאום (סולן: ר' דניאל פיינגולד) רבוש"ע ספירה - פינצ'יק. וכמובן לסיום אדון עולם של פרומר. בשחרית היה נוכח מרדכי סובול שהיה נראה כצופה בתלמידו במשך התפילה. תפילה של עונג שבת שאמרתי עליה "שווה ללכת מב"ב בשביל זה". צביקה, תודה רבה. אין כערכך - גלאנץ לקל ברוך - בן ברוך אהבה רבה - וידר ממקומך - וידר רצה - גנטשוף אין כמוך - זולצר -(סולן: הראל אמיד) אנא עבדא - רוזנבלט (שמתי לב שהפזמון שגור בפיו של ראש העיר) מי שברך - יותם סגל אבינו שבשמים - זים ברכת החודש - ד. קוסביצקי מי שעשה ניסים - יותם סגל יחדשהו- מנגינת "ועתה בנים" קהילות הקודש - מלבסקי ( לדעתי, השיא של השבת. כזה רוך ועדינות, פיאנו אמיתי, המקהלה היתה בשיא כזה, צליל נקי עם פיאנו מדהים כשכל חברי המקהלה מרותקים ושותים בצמא את שירתו של ר' צבי וייס). השיבנו - לבנדובכקי כבודו - מלבסקי שמע ישראל - לחן של החזן ( ראיתי את לוי כנס נהנה מהביצוע). ישמחו - דוד קוסביצקי התפילה הסתיימה ב12:10. (היו כמה יצירות שתוכננו ולא נשמעו מפאת קוצר הזמן. תודה למארגנים וכו'.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 23:54 |
|
| |
בס"ד שטיבל? 4 שעות? הגיע בזמן להתחשב גם בכאלה שיש להם ילדים. לא כל הקהל הקדוש בני 50+. אני גם מכיר הרבה כאלה, חובבי חזנות, שאין להם הזמן/סבלנות/אפשרות לשבת יום כיפור באמצע השנה... טוב, זה עניין לאשכול נפרד, אבל רק בגלל בקיצור הזה הייתי בוחר באוחיון שוב... 
|
| נשלח ב-1/6/2011 03:51 |
|
| |
אני נכחתי רק בתפילת ערב שבת.
מחד גיסא היו שני הקטעים של פינצוק ו אנא בכח של וידר שנראים לי קשים לביצוע אך איפה שמעה ותשמח ציון של אייזנשטאט ה מלך גאות לבש של קוסביצקי שהציבור אוהב? אם מותר לי להוסיף על הדיווח של ברטוןבס, היה גם סולו של חבר המקהלה הראל אמיד ב"ושמרו" ודואט יפה בין החזנים אמיד ופיינגולד
אם מותר לי להגיב לchetz -א מזמן הגעתי לגיל "עצה" וגם משפחתי ממקש ממני שסעודות שבת צריך לקיים במסגרת המשפחתי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2011 10:04 |
|
| |
|
|
|
|
|