| נשלח ב-1/6/2011 23:53 |
|
| |
דיווח מקונצרט - "ולירושלים עירך"
היה קונצרט מיוחד, הרבה קטעי חזנות , הטקסט ממקומך ולירושלים עירך חזר לכל אורך הערב, הביצועים היו מושלמים, הלפגוט במיטבו בצרחות, פרידר בקול בריטון ומעניין, חיים אדלר ברגש והבעל תפילה שבו, ומוצן לדעתי שחקן הערב, הקטע ולירושלים עירך שביצע בלחנו של גנשטוף שבה את ליבי, נכון שקצת היה צרוד בקטע הראשון, אבל הוא עולה על כולנה.
המשך דיווחים יבואו .
תוקן על ידי העין ב- 01/06/2011 23:57:46
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 23:58 |
|
| |
לילה טוב לחברי הפורום מבית ומחוץ
לפני כמה שעות הסתיים קונצרט הגאלה ״ולירושלים עירך״ בו השתתפו החזנים :
רפאל פרידר
איצ׳ה מאייר הלפגוט
חיים אדלר
ויעקב מוצן
מקהלות :
מקהלת זמרתי׳ה הירושלמית בניצוחו של ד״ר אורי אהרן
מקהלת יובל הקבועה בניצוחו של ד״ר מרדכי סובול.
התזמורת הפילהרמונית הישראלית עם הכנר הראשי
הפסנתרן האגדי מנחם בריסטובסקי
ומעל כולם עומד ומנצח הד״ר מרדכי סובול.
הקונצרט נפתח ביצירה הכל כך אהובה שמסמלת את ׳ירושלים׳, הלא היא : ירושלים של זהב שאותה ביצעו כל החזנים כל אחד בתורו בליווי מקהלות יובל וזמרתי׳ה,
ולאחר שנחתתי בעיר תל-אביב הרגשתי בכל מאודי את ״אויר הרים צלול כיין״ שיש שאומרים שהדבר היחיד שטוב בתל-אביב זה קו 480 המוביל לירושלים.
היצירה השניה שבוצעה בקונצרט היתה ״מעל פסגת הר הצופים״ בלחנם של דוד המאירי ומשה רפפורט, ואותה ביצע מי אם לא החזן : איצ׳ה מאייר הלפגוט, בטוב טעם ובחינניות השמורה להלפגוט.
היצירה השלישית שבוצעה בקונצרט היתה ״ממקומך״ בלחנו של החזן יהושוע וידר, ה י צ י ר ה שמלאה בזוגעך ובאמירה חזנית טהורה וכמובן אותה ביצע הזוגער של הקונצרט : החזן יעקב מוצן שאמנם שלא היה בשיא כושרו נתן את המיטב.
היצירה הרביעית שבוצעה בקונצרט היתה ״ולירושלים עירך״ בלחנו של טודרוס גרינברג, שהוא אחד מהמלחינים האהובים עלי,
ואת יצירתו המיוחדת של גרינברג ביצע האמן חזן הבאריטון רפאל פרידר, פרידר נתן ביצוע מעולה אך משום מה היתה לי תחושה של מסטיק, ישר כח על החייאת היצירה.
היצירה החמישית שבוצעה בקונצרט היתה ״ממקומך״ בלחנו של המנצח הד״ר מרדכי סובול, יצירה נפלאה ולאחר היצירה הבנתי לעומק את המשמעות של ׳מתי תמלוך בציון׳,
ביצע כמובן החזן איצ׳ה מאייר הלפגוט בליווי מקהלות זמרתי׳ה ויובל, וכרגיל נתן ביצוע משובח ומהנה.
היצירה השישית שבוצעה בקונצרט היתה ״רחם נא״ בלחנו של החזן הגדול מכולם ר׳ יוסלה רוזנבלט,
עוברת בי צמרמורת כשאני שומע את פתיחת הכינורות ליצירה, ועובר בי געגוע עז ליוסלה רוזנבלט, את היצירה ביצע חזן בית הכנסת הגדול בירושלים חיים אדלר שלו הייתי בוחן את גילו על פי קולו הייתי בטוח שהוא בסוף שנות העשרים לחייו, בלי עין הרע עד מאה עשרים.
היצירה השביעית והאחרונה שמסיימת את החלק הראשון של הקונצרט היתה ״ולירושלים עירך״ בלחנו של בעל המנגן של חצר מודז׳יץ הלא הוא ר׳ בן ציון שנקר,
את היצירה ביצעו כל החזנים ומקהלות זמרתי׳ה ויובל.
הפסקה - בכדי שלא לגרות את אלו מבין החברים ששומרים על דיאטה לא אפרט,
את החלק השני של הקונצרט פתחה התזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוחו של הדוקטור מרדכי סובול, וכפי שהונהג מתחילת העונה : במחרוזת תזמורתית בה ניגנו עשרות כלים ושרו אלפי חברי מקהלת היכל התרבות.
לאחר מכן עלה לדבר לדבר לדבר לדבר לדבר לדבר לדבר לדבר לדבר לדבר לדבר ולדבר... המנכ״ל מר שלמה גרופמן.
לאחר מכן התקיים טקס הענקת יקיר יובל למנחה המיתולוגי מרדכי פרימן.
ולאחריו העניק הד״ר מרדכי סובול לד״ר אורי אהרן מנצח מקהלת זמרתי׳ה הירושלמית זר פרחים על פועלו הרב ולאות ידידות.
היצירה השניה שבוצעה בחלק השני של הקונצרט היתה ״ולירושלים עירך״ בלחנו של אייב אלשטיין שאותה ביצע החזן הראשי חיים אדלר, אישית אני אוהב את החזן אדלר יותר במקומו הטבעי על במת בית הכנסת בתפילה,
מאוד הכעיס אותי כשראיתי את השמחים לאיד בקרעכצען האנושי שאירע בעת היצירה, זו חוויה לראות את ״עוצמת הפירגון״ בין החזנים.
היצירה השלישית שבוצעה בחלקו השני של הקונצרט היתה ״ממקומך״ של פרידר, אויש איך טעיתי? הרי זו יצירתם של אברהם ברקוביץ וד״ר מרדכי סובול,
את היצירה ביצע האמן רפאל פרידר שיצירה זו יושבת עליו ככפפה ליד, אך מי שגנב ברשות את היצירה היה סולן הבאס הנדיר מתנאל ואכטאנג שאין כמעט מקהלה שלא מתהדרת בשמו מבין חבריה,
תכל׳ס היה ביצוע נהדר ומושלם.
היצירה הרביעית וכ׳ו היתה ״ולירושלים עירך״ בלחנו של חזן החזנים משה גנטשוף אחד החזנים האהובים עלי ביותר,
ואת היצירה ביצע שוב מי אם לא הזוגער החזן יעקב מוצן שהפיק את המיטב באמנות ובהשתפכות ולימד אותנו כיצד חזן מבצע יצירה בשלמות ולא משנה באיזה מצב קולי הוא נמצא, מוצן - אשריך ! (וישר כח לד״ר על החייאת היצירה)
היצירה החמישית וכ׳ו היתה ״ולירושלים עירך״ בלחנו של : ? והתשובה : מחלוקת יש אומרים שהחזן משה קוסוביצקי המכונה ״המלך״, ויש אומרים שאת היצירה בכלל הלחין בצלאל אודיסער והחזן משה קוסוביצקי רק שיפר ובנה אותה, פוסק אני עדיין לא, וכפי שצויין בחוברת אציין גם אני : משה קוסוביצקי/בצלאל אודיסער,
את היצירה ביצע נו מי אם לא גדול מבצעי קוסוביצקי וגדול חזני הקונצרטים בדורינו הדיקציונר, אחד מפלאי תבל, החזן ר׳ איצ׳ה מאייר הלפגוט שאני (קצת) מכור לביצועיו המושלמים, והביצוע היה כהרגלו... (יש לציין את הגיוון והריענון שעשה הלפגוט ליצירה, אמנם לא הכל היה לרוחי אבל בכל אופן הרוב היה בסדר, ישר כח).
הקונצרט הסתיים ביצירה ״טוב להודות״ בלחנו של האדמו״ר ממודז׳יץ שליט״א, את היצירה ביצעו כל ארבעת החזנים והמקהלות.
סיכומו של קונצרט :
היה קונצרט מעניין עם יצירות מרעננות ופחות נדושות למעט אחת שנים.
תודות
לד״ר מרדכי סובול ולבנו המוכשר אופיר סובול
לחזנים,
למקהלת יובל ולמקהלת זמרתי׳ה בניצוחו של ד״ר אורי אהרן, לתזמורת הפילהרמונית הישראלית, לפסנתרן מנחם בריסטובסקי, להגברה של משה בכר.
למנחה שלומי גולדברג למפיק הנודע מר יצחק ראשי ולכל העומדים מאחורי הסדרה.
לנודניקים חסרי התרבות שישבו על ידי ובמקום להנות מהקונצרט גרמו לי מעט להתענות, בחיאת אם אתם לא אוהבים חזנות אז למה באתם ? בתקווה לשיפור.
לשנה הבאה בהאנגר 11 הבנויה
ושוב : לילה טוב
אלעזר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 00:07 |
|
| |
נראה לי שאין מה להוסיף יותר , ישר כוח על הפירוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 00:25 |
|
| |
בס"ד
כמה תיקונים ל"העין".
1.הלפגוט לא צרח! זה שהקול שלו גבוה, נו בשביל זה יש איזון מפרידר... 2. פרידר הרבה יותר מסתם "מעניין" נקי, צלול ובעיקר מקצועי מאוד. חבל שאין עוד בריטונים שמופיעים...לא צריך תמיד 3-4 טנורים. ________________________________
שמחתי שבסוף הלכתי, אך את הדיסק התאפקתי ולא קניתי
|
| נשלח ב-2/6/2011 00:34 |
|
| |
ראשית, יישר כח גדול לאלעזר החמוד על הדיווח המפורט והממצה.
את הביצוע היפה והמהנה של הערב אני מעניק לרפי פרידר (וכמובן לשתי המקהלות) על היצירה ממקומך
של ברקוביץ וסובול. פשוט מושלם!!!
אז זהו, משפצים.
אני מניח שהולכים לשפוך על ההיכל מליוני דולרים, אם לא עשרות מליונים.
רציתי לבקש מהמשפצים - שימו הרבה הרבה שרותים... עוד... עוד...
למטה, למעלה, באמצע, מימין, משמאל, כמה שיותר.
כנראה שלחלוצים של פעם היתה שלפוחית חזקה.... שמעתי שרק מעטים מהם נזקקו לשרותים במהלך ארוע...
היום המצב שונה... חולשת הדור... אז בבקשה, כמה שיותר...
אה... נזכרתי. אם ישאר לכם איזה 300-400 שקל, קנו בבקשה מכונת קפה טובה... תודה.
אגב, האנגר 11. עד היום נהגתי לקרוא להלפגוט - גדול חזני היכל התרבות...
מה עכשיו? גדול חזני האנגר 11? לא נשמע טוב...
לילה טוב, רוני
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 02:39 |
|
| |
תודה למדווחים ובפרט למדווחינו האופטימיסט אלעזר
השתתפתי בקונצרט, והייתה לי הנאה מרובה, החזנים עשו עבודה מצויינת וכנ"ל כל השאר.
לילה טוב!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 08:47 |
|
| |
יום ירושלים -חוויה חזנית בהיכל התרבות.
איך אמר מר גרופמן שלמה הבוס של "יובל" מפה למעלה רואים שהיכל התרבות מלא ואין מקום פנוי וזאת התמורה למארגנים.
האווירה הייתה עממית ,הקהל שותף פעיל ביצירות מוכרות ומפרגן לכל המארגנים ובראשם לד"ר סובול מרדכי המנהל המוזיקלי.
איך יהיה בשנה הבאה עלינו לטובה בהאנגר??? שאלה גדולה.
חג שמח והמשך הנאה חזנית לשוחרי החזנות והחזנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 09:11 |
|
| |
שמרלה שאל : איך יהיה בשנה הבאה עלינו לטובה בהאנגר ??? ,להלן התשובה :
http://www.hangar11.co.il/
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 02/06/2011 09:11:45
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 09:47 |
|
| |
האנגר 110-נמל תל אביב
לידידי פייבל חג שמח
אני מקווה שמי שבחר את המקום מודע לחסרונות והיתרונות של המקום הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 11:01 |
|
| |
גם אני חושב שהביצוע של פרידר והמקהלות לממקומך של ברקוביץ זה הדבר הטוב ביותר ששמענו אתמול קולני תמיד כותב שבכל מקום מוצאים חבד קוקהקולה וזמרתי'ה אתמול גם מצאנו את שלושתם המקהלה שרה מי שרצה יכל לקנות קוקהקולה והצלם היה חבדניק בקיצור נהניתי ותודה לכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 12:32 |
|
| |
ללא ספק היה אמש קונצרט נהדר, החזנים היו במיטבם, וגם היה בקונצרט גיוונים מענינים עם יצירות חדשות ולא מוכרות, נהנתי מהאילתורים של הלפגוט על היצירה וירושלים עירך, יעקב מוצן הראה שהוא עדיין פה ובמלוא העוצמה, יישר כוח לד"ר סובול ולכל המסייעים במלאכה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 14:22 |
|
| |
ישבתי באולם אמש עם עוד כמה אנשי מקצוע, אך לפי התגובות שלפניי כנראה ישבנו באירועים נפרדים, כי מה שאני שמעתי לא דומה למה שמפורט לקמן.
אפתח בדברים החיוביים: קונצרט מאורגן שאמנם נפתח באיחור קל אך זה היה גם לטובתי וטובת אלו שנתקעו בפקקים כבדים באיזור. תזמורת הכי טובה כיום בארץ ואף מדורגת בעמדה גבוהה בין התזמורות בעולם וכמאזין די קבוע לקונצרטים ה"רגילים" שלה בוודאי שמדובר בנכס עצום למוסיקה הקלאסית בישראל.
מכאן ואילך אין לי בשורות מי יודע מה. כמעט כל החזנים המבצעים איכזבו אותי קשות, כל אחד לפי דרכו. מוצן-שלא באשמתו קולו בגד בו וניכר עליו שהוא מרגיש שלא בטוב, אמנם חשוב לציין שאף על פי שקולו לא היה במיטבו הוא נתן את המאה אחוז שלו והוציא תוצאה מכובדת למצבו, אך עדיין.... פרידר-מבצע נהדר בדרך כלל בעל קול באריטון אדיר מחד ומלטף מאידך, עשה כמה שגיאות, הן בבחירת היצירות ששר הן בסולמות והן בקולרטורות. היו שלבים שהוא היה נשמע כמשאית עמוסה בעלייה שנהגה מנסה לתמרן בין המהמורות הרבות על הכביש. שגיאה מוסיקלית נוספת היתה הכניסה שלו, שלא בזמן, בעת ביצוע יצירת הפתיחה. אדלר-שגיאות רבות על רבות הנובעות מחוסר השכלה מוסיקלית מינמאלית, לנצח עליו כרוך בסיכון ללקות בהתקף לב. מה שהוא עשה ליצירה האחרונה של הקונצרט עלול לגרום לתביעה בבית הדין בהאג, פשוט כניסה ברוטאלית בלי כתובת וללא קשר למהלך המוזיקאלי. ומה שמפליא שבקונצרט העיניים שלו תקועות במוסיקה, ועם כל זה הוא עושה טעויות של טירון...היצירה רחם נא גם סבלה מכניסות ויציאות רבות שלא בזמן. החזן הלפגוט הוכיח שוב אמש שהוא מכונה ווקאלית שאין דומה לה, ומה שהוא עשה מחינה ווקאלית בולירושלים עירך מבחינתי מעמיד רף בלתי ניתן לשבירה. מבחינה מוזיקאלית הייתי מוותר על הרבה מה"חידושים" אבל אם מבצע אחר כמוהו היה מבצע את הקטע הזה שנים על שנים אולי אף הוא היה משתעמם כבר ומחפש דרכים לגוון... בקטעי השירה שלו פחות התחברתי, אבל זה בגללי, לא בגללו.... המנצח שגה לא אחת בניצוח, חלק מהטעויות היו גסות כל כך שראיתי פרצופים מבועתים בין חברי התזמורת, אם היו 1-2 לא הייתי טורח לכתוב, אבל היו הרבה יותר. המקהלה המורחבת ששרה מעט יחסית לגודלה (ארבעה יצירות נדמה לי) היתה ברמה הרגילה שלה שזה גם לא נתון מעודד... זכור לי יותר מ2-3 אי דיוקים בכניסות וסגירות...הצליל הכללי שיוצא מהמקהלה הזו הוא לא מעניין, אם היו נותנים דגש יותר על איכות הזמרים אפשר היה לעשות דברים פנטסטיים עם כזו מקהלה גדולה.
כמי שמגיע מרקע קלאסי מחובתי לציין שעדיין ארוכה הדרך לעמוד ברמה אחת עם עולם המוסיקה הזו, הן במקצוענות, והן בתרבות במקום ישיבת הקהל, דברים שרואים בקונצרטים של חזנות נראים אולי בארצות אפריקה השכוחה...
ההגברה ממש חזקה ומיותרת (אולי לא לגמרי אבל רבע מהווליום גם היה מספיק) בקונצרטים קלאסיים מן השורה אין הגברה כלל!!!
בתקווה לאירועים מוצלחים יותר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 16:14 |
|
| |
תודה על הדיווח
תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 02/06/2011 16:22:01
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 17:26 |
|
| |
התוכניה :
הערות :
לאחר האזנה חוזרת ונשנית של הקונצרט שאירע אמש, הגעתי למסקנה שהביצוע הטוב ביותר היה של החזן יעקב מוצן ליצירה "ולירושלים עירך", זה היה כ"כ מרגש וכנה מבלי שום דיסטנס ומחיצות,
וגילתי (אולי לרובכם זה היה פשוט וברור) שמוצן חזן כ"כ גדול שלא משנה באיזה מצב קולי הוא נמצא וזה גדלות של "חזן".
ההגברה : דווקא בקונצרט הזה, ההגברה היתה מצוינת ולא חזקה מידי.
ושאר הדברים שכתב לאמהשחשבתם, לחלקם אני מסכים ולחלקם לא.
אלעזר
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 18:34 |
|
| |
האמת היא, שלא השתתפתי בקונצרט אתמול, כי חשבתי שאין לי הרבה מה להפסיד, אבל ברגע ששמעתי שמוצן ביצע את ולירושלים עירך של גנטשוף. אני באמת מתחרט שלא הלכתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 20:43 |
|
| |
ישנו נושא מאד כאוב שהפעם אני חייב לדבר עליו
והוא נושא האיחורים
לא יתכן שכמעט בכל הפסקה בן השירים יכנסו אנשים ויסתובבו באולם
נראה לי שהגיע הזמן שהנהלת יובל תקבל החלטה כי מי שמגיע, כשהקונצרט מתחיל ישאר בחוץ עד ההפסקה
לא יתכן שאנשים יכנסו יקימו את כל הטור ולבסוף גם יעמדו ויתחילו לנפנף בידיהם
הגדילו לעשות 3 בחורים צעירים שישבו בשורה החמישית , שלאחר המחרוזת שבחלק השני החליטו אז להכנס לאולם
חבריה מספיק זה קונצרט ולא טיילת ר' עקיבא בערב שבת
|
|
|
|
|