| נשלח ב-2/6/2011 21:51 |
|
| |
החזן ישראל גולדפריינד "שמעה ותשמח ציון"
|
| נשלח ב-2/6/2011 22:03 |
|
| |
תוריד את זה מהר אם כבודו של החזן חשוב בעיניך....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 22:17 |
|
| |
להבא אשתדל להתייעץ עם ה"מומחה" שמאלציסימו
|
| נשלח ב-2/6/2011 22:23 |
|
| |
אם לגודל עומק הבנתך נדמה שביצוע שכזה, בליווי שמזכיר רמה של ריתמיקאית בגן ילדים (וסליחה מהריתמיקאיות בגנים) עושה שירות טוב לחזן תשאיר את הלינק. לא מרגיש שיש טעם להסביר לך מעבר לזה...כנראה שעל מז'ור ומינור עדיין לא שמעת...אבל זה באמת מצריך ידע עמוק מיני ים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 22:24 |
|
| |
שמאלצי - האם מונית לשומר כבודם של החזנים או ,שמא, לקחת לעצמך תפקיד זה
ע"מ שנשכיל אשמח אם תסביר לנו מה ההבדל בין קטעי וידאו של החזן גולדפריינד הנמצאים באתר לחזנות ונגישים לכל דרדס / לכל גולש במחשב לבין קטעי חזנות של החזן הנמצאים ביוטיוב .
בעבר ,פנית אלי באישי במקרה דומה ונעניתי עקב מצבו האישי של החזן ואולם זה כלל לא המצב בנדון .
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 22:28 |
|
| |
שרגאפייבל, אני לא בטוח שהבנתי את דבריך. אבל מה שכן אני יכול לומר, שאין לי היכרות כלל עם החזן הנזכר, אך הלינק שהועלה יעשה לו שירות רע מאוד ומוציא אותו מאוד לא מקצועי, ולטובתו כדאי שהלינק ירד. אך מר זוכמירוביץ מתעקש להותיר את הלינק...שלא יתפלא על כך שביקורת קטלנית בוא תבוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 22:28 |
|
| |
שרגא פייבל מה שמפריע לשמאלציסימו הוא לא החזנות ולא הליווי אלא דברים אישיים ואכמ"ל
|
| נשלח ב-2/6/2011 22:31 |
|
| |
אם אתה מתכוון לדברים אישיים כנגדך הרי שאתה טועה. אך בקטע מקצועי לגמרי (ואני מומחה קטן מאוד) הרי שאתה עושה שטויות וטעויות הנהירות לכל ילד ואפילו פעוט... לתת קישור לביצוע כזה צריך להיות או מזוכיסט או בור ועם הארץ ואם הייתי תומך בתורת הקונספירציות הייתי מוסיף ואומר שיש לך חשבון עם החזן שהבאת את הלינק שלו!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 22:39 |
|
| |
שמאלצי,
מה לך כי נזעקת? יתכן שהליווי בפסנתר אכן אינו מדויק, אך בביצוע של החזן אין כל דופי.נותן יפה בגבוהים ובנמוכים,נכון, מחר לא ימכרו את זה בתור סינגל בחנויות , וההקלטה ומוזיקה נשמעת מעט חובבנית, אך מכאן ועד
להתחיל בהשמצות, וכתיבתך תוכיח שיש לך כאן הרבה יותר מאינטרס מובהק....נגד מי? אין לי מושג...
ולסיום, מעולם לא כתבתי כך לאף אחד.אך תקן אותי אם אני טועה, אתה לא יכול פעם אחת! ולו פעם אחת לא להגיב תגובה שלילית...נכון? אתה פשוט נהנה מזה.יאללה הארכתי יותר מידי היה היום יום ארוך בעבודה ליליה טוב. ו... שמאלצי ,אני חושב שכדאי לך לבוא לשמוע את תפילת החזן בביה" הגדול בר"ג ,ואז אולי( או יותר נכון, אם תרצה..) תבין.
שבת שלום.
נחמן.
תוקן על ידי דביר_קדשו ב- 02/06/2011 22:41:00
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 22:45 |
|
| |
דביר קדשו, תגובתך דומה למי ששאלוהו לשלומו ותשובתו היתה שש וחצי בערב... ואם יש לך בעיה עם ההסטוריה של תגובותיי הרי שאתה מוזמן להתעלם מעצם קיומי...לי זה בוודאי לא ישנה מאומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 22:49 |
|
| |
שבת שלום שמאלציסימו ו... קח את המלצתי לבוא השבת ברצינות, הכל ברוח טובה.כולה חזנות יותר טוב פחות טוב, העיקר הבריאות...
ליליה טוב.
|
| נשלח ב-2/6/2011 22:51 |
|
| |
השבת אני בבית שזה די רחוק מר"ג... אין לי שום בעיה עם החזן ברמה המקצועית, להוציא את העובדה שהוא נותן לחומר כה עלוב לצאת החוצה. מה שמלמד אותי שרמתו המקצועית (במידה ואכן הדבר נעשה באישורו ובידיעתו) נמוכה עד לא קיימת כלל.
חוץ מזה אתה צודק...כולה פאקאקטע חזנות.
שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 00:55 |
|
| |
אני לא יודע איך, אבל משום מה אצל כל - "כל" כולל הכל - המבצעים השונים של "שמעה ותשמח ציון" - הביצועים מחווירים בהשוואה לביצוע המקורי של משה קוסביצקי. חוץ מזה שהקול של משה קוסביצקי היה נפלא במיוחד, אני חושב שכל שאר המבצעים מדגישים את הצלילים הגבוהים יותר ממה שקוסביצקי עשה, וזה מצחיק, כי הרי לקוסביצקי היה את הקול הגבוה באמת בצורה בלתי מוגבלת, ודוקא הוא ב"שמעה ותשמח" לא 'ישב' עליהם כ"כ הרבה זמן. למשל, בתור דוגמא, במילים "אוהבי ה' שנאו רע" - בפעם השניה שקוסביצקי חזר על המילים, הוא רק נוגע בצליל הגבוה. אבל כל המבצעים האחרים ה "רע" נמשך די הרבה זמן (ומה ההיגיון הזה???). ועוד דוגמאות, "אור זרוע לצדיק ולישרי לב שמחה" וגם "שמחו צדיקים בה' " - קוסביצקי שר את הצלילים הגבוהים, אבל הוא לא "יושב" עליהם הרבה זמן (למרות שברור שהוא היה יכול לעשות את זה, טכנית, אם הוא היה רוצה) אבל אצל המבצעים ששרים את זה בימינו -וזה גם הלפגוט וגם מילר וגם רנד וגם גליק וגם רבים אחרים וטובים - כל הצלילים האלו נמשכים המון זמן, ולדעתי זה מקלקל. בכלל, זה נראה כאילו הם רוצים להראות את הקול שלהם ואת מה שהם יכולים לעשות, ובשביל זה הם עושים את זה. יכול להיות שזה בעצם הפרשנות האישית שלהם, אבל מעניין שהפרשנות הזאת בד"כ היא בצלילים הגבוהים (שיותר עושים רושם...), ולא בנמוכים... את קוסביצקי אנחנו לא נחזיר. אבל אולי כדאי גם לנסות להפסיק להיות כמוהו ולעשות תחרות מי מחזיק צלילים גבוהים יותר זמן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 02:25 |
|
| |
שמואל, גם אני לא יודע על מה נזעקת.
נכון, ליווי קצת חלש, ביצוע קצת מסטיקי, ויותר מידי יושב על כל צליל במיוחד הגבוהים, אבל מכאן ועד "דחוף להוריד"??
אני דוקא נהניתי מהשיפור ביכולת הקולית של החזן בשנים האחרונות, ומיופי השירה האסתטית והמדויקת.
|
| נשלח ב-3/6/2011 08:27 |
|
| |
ברוך בואך בצל קורתנו הרב_אלחנן. יופי כתיבתך והבנתך חשובה לנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 09:34 |
|
| |
הימלפרב, עשית רושם עליי בעבר שאתה מבין עניין, אך אם אתה לא מבין מה אני מזדעק אולי טעיתי...
אסביר את דעתי בפעם האחרונה בע״ה, אני סבור שאדם/אמן וכו׳ שמעלה יצירה שלו לרשות הרבים עושה זאת ראשית להנות את הציבור ושנית לקדם את עצמו.
אם אחד משני התנאים הללו לא מתקיים אז הוא מחטיא את המטרה אבל אם הדבר לא רק שלא מקדם את מטרותיו אלא מחבל בהם, ברי שיצא שכרו בהפסדו.
מה הנזק? ובכן, מבחינתי וברור לי שאני לא לבד בעניין ויש מבינים הרבה יותר ממני כאן, חזן שאישר להוציא חומר עלוב שכזה לא מבין מימינו ומשמאלו, ללא גוזמה! עכשיו, כמי שלא נחשף לביצועיו ולא מודע ליכולותיו הרושם שנותר בי לגבי מקצועיותו איננו חיובי... ובשיחת סלון הבאה כשיעלה שמו אניף את אצולות ידיי בזלזול ואהיה צודק לגמרי!!!
לכן ביקשתי למענו, לי אין עניין כלל בנושא, למנוע ממנו את הנזק האפשרי, אבל מי שלא רוצה עצה בגרוש לא חייב לקבל.
אני את דעתי לגבי החזן הזה אנסה לגבש מחמרים איכותיים ולא מרפש מוזיקלי.
שבת שלום
|
|
|
|
|