| נשלח ב-8/6/2011 23:49 |
|
| |
חוויה עוצמתית: תפילה מלאת רגש בר"ג
ידועה זה מכבר הנאתי הצרופה בדר"כ בתפילות בביהכ"נ הגדול בר"ג. אך על תפילת היום ניתן לומר, לפחול לגבי, שזו פעם ראשונה שהגעתי בתפילת חג הכוללת יזכור: "ואת עלית על כולנה".
ישראל רנד נתן את כולו בתפילה מלאת רגש, והדגש הוא: רגש, רגש, רגש, כמו שאני אוהב. בא-ל מלא רחמים, בשיתוף המקהלה הנפלאה בניצוח מיודענו רפי ביטון, הזלתי דמעה.
ישראל כהרגלו מפרגן ענק: לתלמידיו, לחז"צים, לחדשים וותיקים. במהלך התפילה ישראל צופה כה וכה באיתור המועמדים להעלאה לבימה. היום זכינו לשמוע את חזן הרגש ר' משה סלומון בשני קטעים, ובהם ביצוע מרגש של "קהילות הקודש" (מלבסקי). אם מדברים על געגועים לחזני העבר, הרי שקיבלנו היום ביצוע לפחות כמו המקור. יש בזמן הזה חזנים שניתן להתגאות בהם. את משה שמעתי לאחר מס' שנים (בעבר הוזמן מס' פעמים לז"י), ונראה לי שחסר כנראה מישהו שישווק את תפילתו. לטעמי, הוא ראוי בהחלט לקפיצת מדרגה רצינית, ולהזמנתו לשבתות כחזן מוביל עם מקהלה.
ובנחה יאמר: ישראל במרכז, מימינו כנראה אחד מתלמידיו (איני יודע שמו), ומשמאלו חזן שלא היכרתי עם קול אדיר, שם משפחתו קרישר (מקווה שאיתתי נכון). סיפר לי שעבר לפני התיבה במקומות רבים בעולם, חזר ארצה לפני מס' שנים, עובר לפני התיבה במלון הילטון פעם בחודש ובימים נוראים. אני מקווה שנזכה לשמוע אותו בעתיד. האם מישהו יכול להעלות קטע שלו?
רפי, מנצח מושלם, מלא אנרגיות, משלב קטעים חדשים ואת חברי המקהלה בקטעי סולו (מוסיף המון), תיאום נפלא עם ישראל. אז מה צריך עוד?
קיץ בריא,
שלכם, אלכס
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2011 00:19 |
|
| |
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 09/06/2011 00:20:50
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2011 02:31 |
|
| |
מצטרף לשורותיו של אלכס, נהניתי מתפילת החג מלאת הרגש והחום. החזן ישראל רנד שהיה בכושר טוב הרבה לאלתר, בתפילת ההלל הצטרף אליו החזן משה סלומון ל'ד' זכרנו', את כל ההלל זימר החזן באילתורים, יצירות וניגונים שונים ורבים בצורה אמנותית המאופיינת לו . בהוצאת ס"ת ביצע החזן יחד עם המקהלה את 'י"ג מידות' ו'רבש"ע'. לאחר אקדמות - קריאת התורה - מגילת רות - דרשה נערכה תפילת יזכור לחללי צה"ל ונספי השואה, החזן ביצע זאת באופן מרגש במיוחד, כמו"כ החזן סלומון עלה ל'קהילות הקודש' וגם ביצע זאת במלוא הרגש. הכנסת ס"ת 'ובנחה' - עליתי יחד עם החזן שמואל קרישר, בליוויו של מורי החזן רנד ובהכוונתו, (הצלחתי לשמוע את המקהלה מאחורי גבי, נראה לי שזה עיבוד מחודש ליצירה.). בגלל השעה שנתארכה ובשל לומדי התורה שלא נמו את שנתם בלילה שקדם, בתפילת המוסף מיעט החזן לבצע יצירות הוא התבטא היטב בנוסח מקורי ואופייני לו. בסיום התפילה נהנתי מאד מהביצוע של רפי על המילים "כי המלכות שלך" על מנגינה קלאסית (מוכרת במילים לועזיות,) לסיום, היה לי עונג יום טוב מכל הבחינות, החזן המוכשר, המקהלה המיוחדת 'קולות מן השמיים' ומנצחה ברוך הכשרונות רפי ביטון, האורחים ו...המחמאות...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2011 09:31 |
|
| |
נחום, יישר כח אדיר על כתיבתך הישירה
האם זו פעם ראשונה שישראל העלה אותך? אחד המבוגרים אמר לי שניכר שהינך נרגש מהמעמד.
מורי ורבותי, הרשו לי לנצל הזדמנות זו לקריאה נוספת להחזרת עטרת הפורום ליושנה. קחו דוגמא מנחום. אני מצפה לחזרת החברים הוותיקים שחלקם חדלו לכתוב וחלקם צצים מידי פעם במשפט קצר, אותם אלו שהזדהו בשם ומלכות או שכולנו ידענו מיהם עפ"י הניק, כמו: איניס, הרצלק, שי וויס, רונן רייש, נויעוז, זופניק, קיטאי, בן שחר, גמץ. ויסלחו לי אלו ששכחתי.
כל טוב, אלכס
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2011 15:46 |
|
| |
בביהכנ"ס הגדול בר"ג, זו אכן הפעם הראשונה אצלי. ייתכן שהייתי נרגש משהו מכך, נפעמתי מהאקוסטיקה המופלאית שהושקעה במקום, פשוט תענוג לשיר שם! ועוד יתכן שזו אינה התרגשות אלא תוצאה של חוסר שינה בלילה שקדם לו...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2011 16:24 |
|
| |
נחום אכן היה נישמע שאתה קצת מתרגש או כמו שכתבת חוסר שינה , אבל זה היה יפה ובסדר עלה והצלח. מה שכן התפלאתי שכתבת נהניתי מהחזן המוכשר וכ"ו בתור תלמידו אתה יכול לתת לו קצת יותר סופרלטיבים מאשר "מוכשר" כי הוא באמת יותר ממוכשר.(אל תקח את זה כבד, רק הערה קטנה)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2011 20:17 |
|
| |
שלום לכולם,
טוב, אין הרבה מה להוסיף לדיווח המדויק של אלכס,אכן תפילה יוצאת מגדר הרגיל כרגיל עם החזן הענק ישראל רנד. וברוך ה' ספסלי ביה"כ המלאים יוכיחו...נהניתי עד מאוד משילובו של משה סלמון קול בריטון עמוק ונפלא.
עדיין חסר לי החזן ישראל 'השני'..תרתי משמע,כוונתי לחזן השני ישראל גולדפריינד שמשום מה לא נכח בתפילה, כבר התרגלנו לשמעו בצוותא עם רנד.
והמקהלה... כן המקהלה בה"א הידיעה מדהים. יישר כח לחזן רנד ולרפי ביטון על חג שבועות עמוס רגשות.
שבת שלום נחמן.
|
|
|
|
|