שלום רב לחברי הפורום מבית ומחוץ
להלן רשמי מקונצרט החזנות השנתי אשר בירושלים העתיקה
זה הקונצרט לא הראשון ולא השני ובע"ה גם לא האחרון במגדל דוד שזכיתי להימצא בו, ולעניות דעתי זה הקונצרט הטוב ביותר ולא רק מבחינת החזנים, שגם בשנים עברו הופיעו חזנים טובים לא פחות מאלו שהופיעו בשנה זו, אלא משום הנושא המיוחד ואהוב עלי מכל והוא "חזן החזנים" משה גנשוף.
החזן אולי האהוב עלי ביותר שאני מסוגל לשבת ולהקשיב לו שעות רבות הוא משה גנשוף, האמירה, ההבעה המיוחדת, האימפרובזציה, האילתורים, הנוסח, החזנות האיכותית, והשילובים בין כל גדולי החזנים זה דבר נדיר, לא סתם נקרא משה גנשוף חזן החזנים. לצערי הרב לא זכיתי לשמוע את משה גנשוף ב"חי" ואני נאלץ להסתפק בהקלטות ובשמיעת ממשיכי דרכו.
בקונצרט הופיעו חזנים רבים, אך זה שבעיני היה מתאים מכל להופיע בקונצרט גנשוף, הוא כמובן החזן יחזקאל קלאנג, שכל מי ששמע אותו פעם או פעמיים יודע שכדי לשמוע גנשוף הולכים אליו, כמובן שהחזן קלאנג מסוגל ליצירות רבות ולרפרטואר רחב, מקוסוביצקי והרשמן ועד קרניאול ורוטמן, אך יש בו כימיה מיוחדת לגנשוף עד שהייתי ממליץ לד"ר מרדכי סובול שאת קונצרט הגאלה בשנה הבאה ימיר לקונצרט קלאנג שר גנשוף.
ואכן היצירה שנהנתי ממנה ביותר בקונצרט הנדיר והמיוחד הזה, היא לא אחרת מ"הנני מוכן ומזומן" של ספירת העומר שהלחין משה גנשוף, וכמו שאומרים "שהלחים גנשוף" יצירה עם מעברים מדהימים מלאה באמירה ובקולורטורה גנשופאית יוצאת מן הכלל, ומי יכול על זה יותר מהחזן יחזקאל קלאנג? החזן יחזקאל קלאנג ! זה היה ביצוע מדהים נדיר ומשובח, אמנם לא מדובר ביצירה קונצרטנתית אלא ביצירה תפילתית והיצוע היה תפילתי ומרגש, זה שביצוע זה היה מיוחד זה לא בא למעט מהביצועים האחרים של ולירושלים עירך ואחינו שהיו משובחים אולי יהיו שיגידו שאף יותר מהנני אך כשם שאנשים שונים כך...
הנה לכם הנני :
עיבוד של מר ריימונד גולדשטיין מבצע החזן קלאנג:
http://www.upf.co.il/file/823193263.html
וכמעט שכחתי את שאר המופיעים המוכשרים
החזן אשר היינוביץ - חזן בנשמתו, אין חזן כבעל הנסיון, חזן עשרות שנים, חזן עם פרשנות מיוחדת משלו לכל דבר, עיני זלגו דמעות כשהתפלל את "שומע קול בכיות" וכשהמקהלה מלווה אותו זה היה שמימי, וכמובן כל הביצועים היו מרשימים ומשובחים.
החזן שרגא הרשטיק - "הבן של", חזן ומורה זה היה סוג של שיעור לשמוע אותו מבצע את היצירות, נהנתי יותר מהשיר שהלויים היה שם משהו מעניין שלא שמעתי מאף חזן שביצע את זה עד עתה.
החזן יוסי שוורץ(הלונדוני) - כנראה שיש בשם יוסי שוורץ משהו, בעל קול נפלא חזק בחור מוזיקלי מוכשר וכו' וכו', אמנם לא גנשופאי אבל הוא לקח את היצירות למקום שלו ועמד בזה בכבוד, ביצירה אתה נגלית המקהלה לקחה במספר מקומות את הסולו מהחזן, לעניות דעתי זה פחות מעניין וזה גורם קצת חסר, לדוג' במילה "הערפל" שזה כעין שיא ביצירה וזה היה מעט חסר לי, אשמח אם תסבירו לי מה הפשט. היצירה בה בלט היתה "זכור אב" שבה הפגין יכולות מוזיקליות וקוליות, לי קצת צרם העודף רגש אני לא כל כך אוהב את הקרעכצען המעושה הכוחני קצת,לטעמי היה מספיק מרגש שלא היה צריך את הגניחה הזו, אמנם יש חזנים רבים שמשתמשים בו, אני לא זכיתי לאהוב, חוץ מזה היה ביצוע מרגש ומשובח.
החזן שלום סלומון - פרפקציוניסט, מוזיקלי, חזן, מוכשר וכ'ו וכו' נאמר עליו כאן רבות בפורום אך היה ביצירה הזו "שירו להשם" משהו מיוחד במינו משהו אופראי נעים וטוב נהנתי.
החזן דניאל כל-טוב - חזן נפלא וכמובן מוזיקלי מבין אמיתי מוכשר וכו' וכו', גם עליו כבר דובר רבות טובות ונצורות בפורום ניכר שהוא חי חזנות, הוא נתן ביצוע משכנע כנה ומרגש להבט משמים של גנשוף היה מיוחד מאוד, הוא נכנס ממש לתוך הגנשוף וזה עבד.
החזן אברהם ברנהולץ - כנ"ל מוכשר מוזיקלי בעל קול נפלא, נתן ביצוע מדהים לרצה השם, עדיין מהדהד לי בראש הביצוע שלו מלפני שלוש שנים בישורון ביום העצמאות כשביצע אז כתלמיד צעיר בקולו החזק ללא הגברה את רצה.
החזן אהרן גרליץ - כנ"ל מ וזיקלי מוכשר בעל קול באריטן חזק ובריא מרגש, אך כשעלה כולם ישר דיברו על העמידה המיוחדת שניחן בה על הבמה, עמידה יציבה ננוחה ובטוחה, היה יפה מאוד, על היצירה "השם השם" שמעתי שיש שקובלים על היצירה שהיא אינה בסולם הנכון,
החזן עמיחי סובר - כנ"ל (פשוט כואבות לי האצבעות מלכתוב) מוזיקלי בעל קול טנורי מלטף ומרגש וכו' וכו' נתן ביצוע מרשים ומדויק ואף גנשופאי לרצה במנוחתינו, ישר כח.
בקיצור היה קונצרט מהנה, המקהלה - מקהלת מכון ת"א לחזנות בניצוחו של החזן נפתלי הרשטיק היתה מעולה, כמובן גם הגאון הפסנתרן מר ריימונד גולדשטיין ועל החליל מיכאל לוקין, וההנחיה וסיפור מפי ד"ר מוטי פרידמן.
ישר כח לכל המופיעים והעומדים מאחורי קונצרט נדיר ויפה זה.
שנה טובה כתיבה וחתימה טובה
אלעזר