בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

חובתינו לחזנים שנפטרו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/9/2011 17:04 לינק ישיר 
חובתינו לחזנים שנפטרו

אני רוצה להביע את דעתי בנושא היארצייט של חזנים-
אני חושב שזה מחובתינו לבוא ביארצייט של החזנים לקברם, ולחלוק להם כבוד. כאלה שנתנו לנו מכישרונם, מיכולתם ובכך בנו ועיצבו את עולם החזנות כפי שאנו מכירים, אנו חבים להם את הכבוד הראוי להם, גם לאחר מותם. אני לא חושב שצריך לארגן אירוע בכל פעם או להתאמץ יתר על המידה. ישנם חזנים שאינם זוכים לביקור ממשפחתם, או מקרוביהם- ובכל זאת בתור "תלמידי" מורשתם אנו מחוייבים לבוא, בשביל עצמנו ובשביל כבודם- לחלוק להם כבוד- להגיד כמה תפילות אזכרה, להיזכר ולהקדיש מעט מזמננו לכבודם.
היה וביארצייט האחרון של משה קוסביצקי לא "התארגנו" לאירוע ולכן ייתכן וכל התאריך ועצם ההגעה לקבר- נשכחו. לפני שנים מספר הייתי באותה האזכרה לקוסביצקי- היינו אולי 8 מהם כמה חזנים- אמרנו פרקים וגם היו ששרו לכבודו כמה קטעים הידועים והקשורים אליו. היה כל כך אינטימי, כל כך משפחתי ומכבד- אמיתי ומרגש.
אולי אני לא מצליח לבטא את עצמי נכון בשורות אלו- אך כפי שאני מרגיש שאני מחוייב לזכור את אבותיי ובני משפחתי- כפי שאני נוהג לפקוד את קברם ביארצייט וביום כיפור- לכבודם ולכבודי- שלא יישכחו- כך אני מרגיש חובה זו גם אל אותם אנשים גדולים שמורשתם וגדולתם נגעה וחילחלה בי. לכבודם ולכבודי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2011 01:23 לינק ישיר 

צודק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2011 01:55 לינק ישיר 

צודק צודק תכלס יש פיתרון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2011 17:28 לינק ישיר 

הפיתרון הוא ביום היארצייט אפשר לפרסם פה בפורום שעת מפגש או כל אחד את השעה שהוא מתעד לבוא, ולהפגש. ספונטני ומכובד. אם אני אגיד שאני מגיע בשעה כזו או אחרת, ירצו אלה שיכולים להצטרף, יגידו ויפיצו את השעה ובכך ייבנה קהל מכבד ונעים- ללא התארגנות מסובכת

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > חובתינו לחזנים שנפטרו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext