| נשלח ב-6/10/2011 22:41 |
|
| |
כי כשמך - הכוכב הצעיר יוסי שוורץ
לילה טוב לחברי הפורום מבית ומחוץ
קטע מתוך הקונצרט "לשמוע אל הרינה" כשהמנצח הוא מאסטרו אלי יפה והתזמורת היא רשות השידור,
היצירה בלחנו של גדול החזנים משה שטרן ובביצוע של הכוכב הצעיר יוסי שוורץ
ביצוע מאוד מדויק ויפה החלק השני כמעט כולו פיאנו למעט נגיעות פורטה קלות, התזמור מדהים
http://www.upf.co.il/file/303056262.html
מן הסתם יעפ יעלה את זה לצפייה אז הנה בינתיים
גמר חתימה טובה
אלעזר
|
| נשלח ב-11/10/2011 18:58 |
|
| |
שלום וברכה
הנה מה שכתבתי על יוסי שוורץ לפני כמה חודשים:
הצעיר השני שעמד על יד, שחום במקצת עם עניבה אדומה, הוא בורך בבטחון עצמי שזה דבר חשוב שהרי אם לא תדחוף את עצמך אף אחד לא יוכל לעשות את זה בשבילך, לפחות לא כמוך.
אם זכרוני אינו בוגד בי ראיתי בפורום הסרטה שלו, ניכר שהוא מוזיקלי וכמו שאומרים אצלינו ״חי חזנות״ אבל צריך לזכור שהחזנות זה לא רק ובקושי צעקות וצווחות, העיקר זה הנשמה האמירה הרגש על זה צריך להיות הדגש, עדיך לגדולות תשקיע ותראה פירות.
זאת כתבתי על שיבנה בית המקדש שהתרחש בקונצרט הסיום של ביה"ס לחזנות שם שרו או יותר נכון השתוללו הרבה חזנים ותלמידים,
כיום חודשים קצרים אח"כ העלה קולני את "כי כשמך" בביצוע של אותו יוסי שוורץ רק שם זה עם ליווי סימפוני קשה ובכלל לא פשוט של האמן אלי יפה, ויצאו לי כמה הערות,
א, קודם כל ניכר שהנער משקיע הוא מרוסן ונתן ביצוע מאופק ותרבותי ולא כפי שכינה אותו אחד מהפורום שהוא שר שירת גבאים, ניכר שיפור ניכר שעובדים איתו ומשקיעים בו, כן הלאה
ב, מבחינה קולית הוא קצת סגור, אני חש שהוא מסוגל להרבה יותר על פי השערתי סוג הקול שלו יכול להגיע לצלילים כמו דו ודו דיאז ואם ישקיע ויתמיד יוכל לעשות זאת ללא כל התאמצות. הבעיה היא שהוא נלחץ מעצמו לקראת הטונים הגבוהים והוא סוגר על המיתרים עם הגרון משא"כ בנמוכים ששם הוא לא צריך ללחוץ משום שאינו רואה בזה שום התמודדות,
ג, יש לו מנעד מאוד יפה ב"אדם יסודו מעפר" הוא ממש חי שם אלא שהוא נתן שם קצת קונטרה וזה לא היה נחוץ כי יש לו את זה גם בלי זה,
ד, הפאלסטלך מדהימים אמנם לא תמיד הוא יושב על הטון לעיתים הוא נוחת מבלי משים אך זה קורה בגלל הלחץ הקולי בו הוא נמצא. בגלל שהוא כל כך פוחד על הצליל הוא מפספס אותו אבל הוא בחורציק מוזיקלי מאוד וזה עומד לטובתו בהמשך הדרך כי בקונצרט הזה ראיתי שם הגדולים נכשלו ופיספסו בקצב ובכניסות והוא עומד בכבוד.
ה, הוא חזן וזה לא יעזור לאף אחד שמתי לב שהוא לא כל כך אהוד בפורום ואני חושב שבפורום אנחנו צריכים לחלק בין החיים שביום יום לבין הפורום ועל פי זה לכתוב,
סך הכל זה ביצוע מאוד מרשים לבחור בגילו העמידה בקצב הכניסות היפות הביצוע המלוטש, אלי יפה יודע במי לבחור.
דוקטור שים עין...
הכוכב הצעיר ? מרוב כוכבים השמים יפלו, צריך להיזהר _________________
תוקן על ידי cantor_yo2 ב- 11/10/2011 18:59:14
בכבוד רב
יוסי
לשעבר - cantor_yos |
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 23:58 |
|
| |
אדון יוס טוב יותר היה קורה אם היית שולח ליוסיש באישי את כל הפרשנות שלך ולנו היית משאיר רק את מה שמעניין אני חושב זה ביצוע מאוד מוצלח ואני בטוח שסובול יקח אותו במוקדם או במאוחר
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 01:58 |
|
| |
יוסי שוורץ מגיע בקלות לטונים גבוהים, אלא שבקונצרט הזה הוא הגיע חולה וזה השפיע, ועם כל זה הוא עמד בכך בכבוד. כמי שנוכח במספר הופעות שלו לאחרונה הוא אהוד ואהוב על הקהל, ואם יש כמה בפורום שלא אוהדים אותו זה לא יעלה ולא יוריד לו. דרכו של החזן יוסי שוורץ סלולה להצלחה רבתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 13:52 |
|
| |
תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 12/10/2011 13:52:20
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 21:54 |
|
| |
שלום וברכה
חבר הפורום זוכרימוביץ, ההערכה רבה יש לי כלפיך על הסיוע לחזנים הצעירים ובכך הינך עוזר לעולם החזנות. זה לפני הכל,
נדמה לי שהובנתי לא נכון ועל כן אסביר את אשר כתבתי, אותו יוסי שוורץ הינו כשרון גדול ובעל פוטנציאל ממומש בחלקו.
יוסי שוורץ כרגע יכול להגיע לצלילים דו ואולי יותר מזה אך זה נשמע לחוץ וגרוני בקונצרט הזה הוא לא היה חולה כלל וכלל וגם אם היה חולה זה לא השפיע על קולו במאום אלא שקולו של העלם נסגר מעט בשל הלחץ וזה הגיוני וזה קורה לטובים ביותר, רק שהוא ספציפי אם ישקיע בפיתוח קול צפוי לו עתיד מזהיר משום שכרגע הוא עדיין לא מפותח דיו אולי משום שקולו עדיין לא סיים להתחלף.
ראיתי בפורום שיש אנשים שכותבים תגובות על ביצועיו כעין שיש להם דבר אישי נגדו ולכן אני אומר שצריך שתהיה דעה אובייקטיבית בפורום וללא קשר לחיי היום יום.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2011 21:54 |
|
| |
שלום וברכה
חבר הפורום זוכרימוביץ, ההערכה רבה יש לי כלפיך על הסיוע לחזנים הצעירים ובכך הינך עוזר לעולם החזנות. זה לפני הכל,
נדמה לי שהובנתי לא נכון ועל כן אסביר את אשר כתבתי, אותו יוסי שוורץ הינו כשרון גדול ובעל פוטנציאל ממומש בחלקו.
יוסי שוורץ כרגע יכול להגיע לצלילים דו ואולי יותר מזה אך זה נשמע לחוץ וגרוני בקונצרט הזה הוא לא היה חולה כלל וכלל וגם אם היה חולה זה לא השפיע על קולו במאום אלא שקולו של העלם נסגר מעט בשל הלחץ וזה הגיוני וזה קורה לטובים ביותר, רק שהוא ספציפי אם ישקיע בפיתוח קול צפוי לו עתיד מזהיר משום שכרגע הוא עדיין לא מפותח דיו אולי משום שקולו עדיין לא סיים להתחלף.
ראיתי בפורום שיש אנשים שכותבים תגובות על ביצועיו כעין שיש להם דבר אישי נגדו ולכן אני אומר שצריך שתהיה דעה אובייקטיבית בפורום וללא קשר לחיי היום יום.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2012 21:39 |
|
| |
יוסי עלה והצלח אם תסתכל ימינה ושמאלה אתה לא תראה כלום פשוט אתה מעל
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2012 22:10 |
|
| |
אני מתגעגע לתגובות השקולות והביקורת הבונה שיש לקנטור יוס. מישהו יודע לאן הוא נעלם?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2012 04:20 |
|
| |
מחלק גדול הביצועים של החזן שראיתי לאחרונה לחזן הצעיר יש עתיד אך אני תוהה בליבי אולי הוא יוצא מוקדם מדאי ל"שוק" החזנות, למה לא להתחיל בהדרגה מקונצרטים קטנים ושבתות חזנות קטנות עד שיתבשל מבחינת אינטלגנציה מוזיקאלית ואט אט לעלות מעלה מעלה , ולא להתפרץ לבמות הגדולות של עולם החזנות, יוסי על תשכח אתה רק בן .20
תוקן על ידי לדודמזמור ב- 25/05/2012 04:22:29
|
|
|
|
|