| נשלח ב-10/11/2011 23:11 |
|
| |
התלבטות - קודם סולפז' פיתוח קול או נוסח
אבקש להתייעץ עם חברי הפורום המשופשפים
אני אדם צעיר ומעונין להשקיע בכיוון החזנות, אני מאוד אוהב חזנות אני מכיר אלפי קטעים הקול שלי נחמד הפיתוח קול לא משהו הסולפז' בסדר והנוסח נו נו,
במה לדעתכם עדיף להשקיע קודם בנוסח בסולפז' או בפיתוח קול, הבעיה היא שאני לא נמצא באיזור בו יש בית ספר וגם אין לי תקציב לשיעורים פרטיים בכל הדברים, במה לדעתכם הכי דחוף מביניהם?
לדעתי עדיף פיתוח קול משום שאת השאר תמיד יהיה ניתן ללמוד וללא פיתוח קול ניתן לעשות נזק.
תורכם :
|
| נשלח ב-14/11/2011 15:30 |
|
| |
.................................................................................... .................................................................................... .................................................................................... ....................................................................................
|
|
| נשלח ב-14/11/2011 16:25 |
|
| |
קודם פיתוח קול!מנסיון
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 23:26 |
|
| |
אתה רוצה להיות חזן של קונצרטים או של תפילה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 00:15 |
|
| |
פיתוח קול הוא המרכיב הכי בסיסי משלושתם. סולפג' ניתן ללמוד במידה רבה לבד, עם קצת עזרה ממורה, והרבה תירגולים. אם אתה בירושלים תוכל לשלב נוסח עם פיתוח קול אצל החזן יחזקאל קלאנג ברוממה כפי שפורסם כאן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 02:53 |
|
| |
דעתך כפי שכתבת צודקת. שהרי ללא הפיתוח קול הנדרש, איך תוכל בכלל לשיר? וכתבתי לשיר, ולא להתחזן.ולא יעזרו לך אלפי הקטעים שאתה יודע ומכיר, כל עוד אינך יודע כיצד להפיק את קולך כראוי. ומה שכן אני ממליץ על שילוב של לימוד נוסח ופיתוח קול יחד דבר שיתרום לך רבות בעוברך לפני עמוד התפילה, שהרי איך תוכל להשתמש עם קולך כל עוד שאין לך נסיון בשטח? ואין כמו עמוד התפילה לתת נסיון ובטחון, שזה חלק מפיתוח הקול.
אז שיהיה בהצלחה
|
|
|