| נשלח ב-10/11/2011 23:23 |
|
| |
קטע לשבת - רזא דשבת
החזן יוסלה מנדלבוים - רזא דשבת
רזא דשבת להורדה
הנאה מובטחת
הייתי שמח אם אחד מחברי הפורום היה נותן פרשנות ליצירה ומה יש בה על חשבון רזא דשבת של פינציק.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 11:19 |
|
| |
לטעמי היצירה של יוסלה מנדלבום היא מז'ורית, עוצמתית, ומאפיינת את היופי שברזי השבת. היצירה של האדמו"ר מסטרטין זצ"ל המושרת על ידי פינצ'יק היא מינורית ואם תפרוט אותה תראה שהיא בנויה לא כחזנות אלא כנוסח. יש ביצוע כזה של ר' ירמיה דמן מבעלזא ואז תבחין בכך. שבת שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 11:30 |
|
| |
רוזינאי אני מסכים איתך, אבל יש משהו מיוחד ביצירה שפינצ'יק שר, יש שם משהו מסתורי של רזי השבת
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 11:33 |
|
| |
רוזינאי כתב
היצירה של האדמו"ר מסטרטין זצ"ל המושרת על ידי פינצ'יק
הדבר חדש לי, אולי תפרט, האם היצירה לא חוברה ע"י החזן פינצ'יק עצמו?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 12:09 |
|
| |
כמדומני שב"חזנות טיש" של דמן מוזכר אדמו"ר אחר
כמדומני ששם מוזכר שהמלחין הוא אחד מאדמו"רי רוסיה האדמו"ר ממונסטריטשא והפינצי'ק לקח את הקטע, ופרסם אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 13:03 |
|
| |
עוד מימי ילדותי שמעתי מאבא ז"ל שהיצירה הזאת וחברתה המפורסמת (רבונו של עולם מספירת העומר) היא של אחד מאדמו"רי סטרטין שהיה ברוסיה. אני יודע שר' ירמיה כותב מקור אחר אבל יתכן שהמונסטרישא היה מאותו גזע. לי לא ידוע על כך במיוחד שסבי זצ"ל היה רבה שלי מונסטריץ' ה"גליצאית (הייתה גם עיר כזאת באותו שם ברומניה, כמו ריישא הפולנית וריישא ההונגרית, כמו בעלזא הגליצאית ובעלז הרומנית עליה נכתב השיר "מיין שטעטאלע בעלז").
אכן יש ברזא דשבת של פינצ'יק חן מיוחד. פינצ'יק שבמקורו היה מבית חסידי טשארטקוב (רוז'ין) הגליצאית בהחלט נותן את זה ומכאן החן המיוחד. מנדלבום שהיה חסיד באבוב שם ההליך המז'ורי שלט יותר בכל חיי החצר ויתכן שמשם באה השראתו. מנדלבום גם אלוף בקלורטורות ומנעד יחודי לכן לא כולם מתחברים לזה אבל בבחינה פנימית הקטע של מנדלבום פשוט מדהים ביופיו.
שבת שלום.
תוקן על ידי רוזינאי ב- 11/11/2011 13:05:36
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 23:52 |
|
| |
הקטע של מנדלבוים מז'ורי???????????????? מוקדש כולו על טהרת המינור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|