החזנים מוצן וקלאנג - רזא דשבת של מנדלבאוים, פנטסטי
לקראת צהריים טובים
בערב הזכרון לדב שחור ז"ל היו החזנים יחזקאל קלאנג ויעקב מוצן והיה שם גם ד"ר מרדכי סובול שניגן וסיפר, והיה שם (זה הקטע הכי חשוב) גם את מיודעינו משה ליבסון שהעלה לנו הקלטות מהערב, ומצאתי לנכון להעלות את היצירה רזא דשבת שבוצעה על ידי שני הענקים בליווי ד"ר מרדכי סובול.
קרדיט - ליבסון
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Yaacov%20Motzen%20_%20Yechezkel%20Klang%20-%20Raza%20D'shabbat_Mandelbaum.mp3 הקטע הזה בביצוע הזה נמצא ברשימת המועדפים אצלי בנגן, תקשיבו ותבינו מדוע.
שבת שלום
לייזר
נשלח ב-18/11/2011 11:39
אב הרחמים של שור מאותו ערב בביצעו של החזן יחזקאל קלאנג, כמובן גם כאן הקרדיט למשה ליבסון
נהניתי מאד. אם זאת אבקש להעיר שמנדלבאום לא מושך את הפרק הזה כל כך הרבה ויש איזו דינמיקה אצלו שהופכת את הפרק לאהוב ונעים.
שמעתי 2 הקלטות של מנדלבאום בפרק זה. 1 הייתה של כ- 7 דקות השניה קצת יותר מ- 8 דקות. אף הקלטה של 10 דקות לא שמעתי וזה עושה הרבה הבדל בביצוע ובדינמיקה.
למחשבה.
שבוע טוב
תודה לך קולני.
נשלח ב-19/11/2011 22:22
תודה על הקטעים. נהניתי! שבוע טוב
נשלח ב-19/11/2011 22:40
רק אני שונא 2 חזנים ששרים יצירה אחת?
נשלח ב-19/11/2011 22:51
בור אולי כדאי שתבדוק בכלל הם אתה אוהב חזנות כי משום מה נראה לי שאתה ירוק בעניןן
נשלח ב-19/11/2011 22:52
גאון_לירי כתב:
בור אולי כדאי שתבדוק בכלל הם אתה אוהב חזנות כי משום מה נראה לי שאתה ירוק בעניןן
מקורי
נשלח ב-19/11/2011 22:53
אני חושב שכולם הבינו שזה אחרת מהקטע ואף הוא שיוסלה ומלבסקי שרים בצוותא, ומעניין שבקטע עד הנה ושאר הקטעים הוא לא שר עם עוד חזן, יש קטעים שלא מתאימים לשני חזנים ביחד.
נשלח ב-20/11/2011 00:18
חלקית אני חייב להסכים עם "בורסוד". שני החזנים נשמעים נפלא כאשר הם שרים את הניגון "רזא דשבת", אך השאר נשמע דואט מאולתר במקום, כאשר מוצן לא ממש מכיר את הקטע ומסתבך משורה לשורה. וכל זה אורך זמן ולכן הקטע ארוך מידי.
את הביצוע של "אב הרחמים" ממש אהבתי.
נשלח ב-20/11/2011 23:46
למרות שאני אוהב את החזנים. אבל הם לוקחים את האוויר מהבלון. זה כמו מכונית נהיגה מתחת למהירות המותרת.
נשלח ב-21/11/2011 16:26
מקורות יודעי דבר סיפרו לי (ואני לא מדייק כי עבר זמן!) כי את היצירה הזו היה אמור לשיר אחד מהחזנים הללו, אך מאחר ולא היה סיפק בידו ללמדה כהלכה, נעמד השני לסייע לו. הסיוע הזה התברר כהצלה כי למפרע התברר שהחזן האמור ממש לא למד את זה, ולכן זה נשמע כך. אני מנוע וגם אין טעם לומר מי הוא ה"מקורי" ומי הוא ה"מסייע", אך אין לשפוט מכך לא על שני חזנינו הדגולים, ואף לא על היצירה!